User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 38

14 Tempat Wajib Singgah Jika Bercuti ke Kuching, Sarawak

Sarawak sememangnya sebuah negeri yang unik di Kepulauan Borneo, Malaysia. Ia adalah negeri terbesar di Malaysia dengan mempunyai 12 daerah besar yang disebut Bahagian. Keluasan negeri Sarawak hampir menyamai keluasan Semenanjung Malaysia. Namun, dari segi kepadatan penduduk, negeri ini mencatatkan nilai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
15 hours and 34 minutes ago.

 

9 Sights and Places for Family Fun in Macao

Another tips for a great holiday and travel around the world. This time, we share some interesting places you can go in Macao or Macau. Before that, it is nice to know some facts about Macao, officially governs by Macao Special Administrative Region of the People's Republic of China. It is a special...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
19 hours and 48 minutes ago.

 

Tips Gunakan Telefon Semasa Bercuti Luar Negara - Elak Kena Caj Data Roaming

Bagi mereka yang kerap melancong ke destinasi luar negara, sudah pasti akan menggunakan perkhidmatan telefon mudah alih perayauan antarabangsa, yang kadangkala disebut sebagai perantauan antarabangsa (data roaming). Cuma, apabila menggunakan perkhidmatan ini, ia pastinya mahal dan boleh mengganggu bajet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
1 day ago.

 

Kisah Percintaan Intan dan Zoul

Post kali ini adalah mengenai kepentingan belajar Bahasa Inggeris. Kita semua tahu bahawa Bahasa Inggeris antara bahasa pengantara yang diterima hampir di seluruh dunia. Malah, banyak buku samada buku fiksyen serta ilmiah ditulis dan diterjemahkan kepada Bahasa Inggeris ini. Malah Bahasa Inggeris menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 8 hours ago.

 

Skim Air Percuma Darul Ehsan - Syarat Kelayakan dan Cara Memohon

Rakan-rakan yang berada di Selangor, sudahkah anda membuat permohonan atau pendaftaran untuk Skim Air Percuma Darul Ehsan. Jika belum, masih tidak terlambat untuk mengisi borang permohonan Skim Air Darul Ehsan, yang telah dibuka permohonan sejak 30 September 2019. Skim ini merupakan penjenamaan semula...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 11 hours ago.

 

5 Places Must Go (or Do) in Kundasang, Sabah

Kundasang, Sabah is the place all of us have always drawn as a child – a small wooden house with a magnificent view over the paddy fields and the majestic mountains beyond. Located in the Ranau district of Malaysian Borneo, Kundasang is a quaint little town hidden in the lap of the majestic Mount...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
4 days and 22 hours ago.

 

Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik

Bagaimana cara nak lulus Ujian Psikometrik kemasukan perkhidmatan awam? Ramai calon yang mencari tips dan panduan untuk mengetahui cara nak lulus dalam ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 days and 13 hours ago.

 

Calon Lulus Psikometrik Kongsi Tips Kejayaan

Ujian Psikometrik kemasukan kerja kerajaan bukan lagi sebahagian format peperiksaan dalam Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE). Sejak awal tahun 2019, bahagian Psikometrik telah... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 days ago.

 

Sumber Rujukan Ujian Psikometrik 2019

Mahu lulus ujian Psikometrik untuk kemasukan kerjaya dalam sektor Perkhidmatan Awam tahun ini? Jika anda dipanggil, anda bertuah kerana kami ada sumber rujukan untuk anda lakukan persediaan sebelum... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 days and an hour ago.

 

Punahkah Kebaikanku Andainya Terbuat Satu Kesilapan?

Hidup sebagai manusia, hendak tak hendak pasti akan berlaku dalam hidup melakukan salah dan silap. Untung menjadi seorang Muslim, beragama Islam ada hari-hari kebesaran yang menggalakkan umat Nabi Muhammad S.A.W saling bermaafan dan melupakan silap dan salah silam. Untung mereka yang faham akan ajaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week ago.

 

Cermin Gelap Sepenuhnya, Tinted Kereta Serendah RM10

Apabila Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) umumkan peraturan baharu penggunaan cermin gelap pada kenderaan persendirian, saya antara yang seronok mendengarnya. Mana tidaknya, saya memang sedang bercadang nak memasang cermin lebih gelap pada kereta baharu Serena saya. Tetapi, itulah .. agak takut-takut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week ago.

 

Contoh Soalan Bahasa Inggeris PSEE Pembantu Antidadah S19

Ada yang mencari contoh soalan percuma untuk Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam bagi jawatan Pembantu Antidadah S19 dijadualkan November ini? Usah risau, kami ada set soalan seksyen... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week and a day ago.

 

Tiada Tambah Nilai Di Exit Toll PLUS Mulai 5 November

Ingatan mesra untuk semua pengguna lebuh raya PLUS, mulai 5 November 2019, tiada lagi perkhidmatan tambah-nilai untuk baki yang tidak mencukupi di semua laluan keluar tol PLUS. Ia satu langkah yang dilakukan oleh pihak PLUS bagi memastikan kelancaran trafik terutama ketika musim perayaan. Apa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Sedap Weih Mee Kari Ketam Changkat Jering Ni ...

Anda peminat Mee Kari Ketam tak? Aha, kalau anda berada berdekatan Taiping atau Changkat Jering, bolehlah singgah di restoran yang terletak betul-betul di laluan keluar tol Changkat Jering, jika hala keluar dari tol, ia terletak di sebelah kiri jalan. Saya baru-baru ini berkesempatan sekali lagi merasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Panduan Cara Nak Berniaga di Lazada

Lazada. Ramai yang tahu mengenai platform berjual-beli online ini. Ia satu tempat shopping online antara yang pertama di Asia Tenggara yang mendapat tempat di hati kaki shopping. Sebelum munculnya Shopee, Lazada adalah pilihan utama kaki shopping online termasuklah saya sendiri. Lazada memang dikenali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Menu Khinzir Halal di Korea? Ini Trick Peniaga Jalanan Dapatkan Perhatian Pelancong Muslim

Korea Selatan, memang sebuah negara yang cukup menarik. Negara ini mula menampakkan pengaruh ke atas dunia dengan kemunculannya sebagai negara yang mendahului beberapa bidang teknologi seperti smartphone dan juga automotif.Malah, industri hiburan Korea juga berkembang hingga ke negara Barat. Siapa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
2 weeks and 2 days ago.

 

Cara Mudah dan Cepat Hasilkan Headline Untuk Iklan

Cara mudah nak buat headline untuk kempen promosi, tajuk blog post. Anda nak tahu tak cara mudah nak selesaikan masalah tak ada idea untuk menulis headline yang bagus bagi menarik perhatian orang? Headline ni penting, terutama sekali kalau anda mahu menjual sesuatu atau memperkenalkan bisnes, apatah lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Senarai Nombor Telefon/WhatsApp Dipercayai Scammers Shopee

Kena tipu 'penjual' di Shopee! Siapa pernah kena tipu dengan penipu-penipu (scammers) yang kononnya adalah penjual di laman web shopping online popular seperti Shopee dan Lazada? Aha, saya antara pengguna yang pernah kena tipu hidup-hidup oleh individu yang menyamar sebagai seller di Shopee ni. Pelik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Cara Buat Permohonan Skim Pinjaman Perumahan Belia BSN

Skim Perumahan Belia Bank Simpanan Nasional (BSN). Ramai kot yang tak tahu berkaitan skim ini. Skim ini adalah merupakan antara usaha kerajaan untuk membantu golongan belia membeli rumah pertama mereka. Ia diwujudkan menerusi Dana Rumah Mampu Milik RM1bilion yang telah diumumkan oleh kerajaan dalam bajet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Nak Bisnes Diberkati? Ikuti 5 Syarat Berniaga Sebagai Ibadah

Akhir zaman ni, macam-macam peluang berniaga terbentang di depan mata. Berniaga dah tak susah macam dulu. Jika dahulu, nak berniaga, kena cari lokasi, kena sewa kedai, kena daftar lesen perniagaan dan macam-macam lagilah. Nak buat promosi dan iklan pun dah mudah tak macam dulu. Zaman sekarang, anda boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 4 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »