User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 20

Bagaimana Nak Borong Tudung Murah dari China, Jual Guna Brand Sendiri Harga Tinggi?

Tahukah anda, bagaimana owner-owner tudung buat duit sehingga ada yang jadi kaya-raya malah menjadi jutawan? Salah satu rahsia mereka ialah mendapatkan tudung daripada negara China dan juga Vietnam. Mereka beli secara borong dan kemudian tambah aksesori sedikit sebelum letakkan jenama sendiri dan dijual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 day and 7 hours ago.

 

Top 10 Carian Google di Malaysia 2018

Google Trends dah keluarkan list atau senarai carian paling top sepanjang tahun 2018. Menerusi senarai terbaru ini, pihak Google Trends memaklumkan bahawa senarai yang tersedia ini adalah bersandarkan kepada "based on the search terms that had the highest spike this year as compared with last year". ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 day and 8 hours ago.

 

Pengguna Perlu Prihatin Soal Keselamatan Online

Kecoh pasal duit hilang dari akaun CIMB sehingga memaksa bank CIMB mengeluarkan kenyataan berkaitan ciri-ciri keselamatan yang terbaru di CIMBClicks. Ia bukan isu baharu, tetapi dah lama. Ia soal keselamatan akaun online yang sepatutnya pengguna ambil berat dan peduli sejak dahulu. Dari apa yang saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 day and 9 hours ago.

 

Bangga Syukur Punyai Anak Cemerlang

Ibu bapa mana yang tak rasa bangga apabila anak-anak jadi cemerlang di sekolah, betul tak? Apatah lagi di zaman di mana anak-anak perlu bersaing lebih hebat berbanding dahulu. Alhamdulillah, kami bersyukur kerana anak-anak kami setakat ini telah berjaya menunjukkan kecemerlangan yang baik di sekolah, baik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 days and an hour ago.

 

Merasa Durian Taiping di Hujung Tahun 2018

Musim durian tiba lagi. Kali ini, kami berpeluang merasa makan buah-buah durian segar dari Taiping. Alhamdulillah, rezeki makan durian tahun ni memang banyak. Kalau anda baca blog ini sedari awal tahun ini (2018), tentu dah tahu saya dan keluarga murah rezeki dapat makan buah durian dari pelbagai tempat. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 8 hours ago.

 

Income USD dari Apps Games Dah Mula Dapat ..

Hari tu saya ada kongsikan satu panduan yang tunjukkan bukti seorang rakyat Malaysia yang berjaya jana income lumayan sehingga RM100,000 hanya dengan aplikasi permainan (apps games) yang diletakkan di Google Play. Saya antara pembeli terawal panduan tersebut, dan kini saya dah mula nampak hasil income USD...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 17 hours ago.

 

Bahaya Blog Terima Trafik Mencanak Secara Drastik

Trafik blog tetiba mencanak naik tanpa diketahui sebab ... memang bahaya. Inilah yang telah saya terima dalam minggu ini apabila trafik blog ini tetiba naik secara tiba-tiba sehingga mencatatkan jumlah pageviews (PV) sebanyak 50k dalam masa sehari! Akibatnya graf statistik trafik atau PV dalam dashboard...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 23 hours ago.

 

Resume Kerja - Gunakan Panduan Ini Hasilkan Resume Terbaik Dapatkan Kerja

Resume Kerja - Gunakan Panduan Ini Untuk Dapatkan Kerja. Jika anda merupakan seorang mahasiswa atau mahasiwi yang baru sahaja tamat belajar, perkara yang wajib anda lakukan seterusnya ialah memohon kerjaya idaman anda. Langkah terawal pastilah dengan menyediakan satu resume yang boleh memikat majikan. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 6 hours ago.

 

Harga, Spesifikasi Standard dan Gambar Proton SUV X70

Proton SUV pertama Malaysia telah pun dilancar dan dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir Mohamad pada 12 Disember 2018 dengan harga permulaan yang cukup menarik. Proton SUV pertama ini dikenali sebagai Proton X70 adalah merupakan model kereta Proton terkini dan terbaru hasil kerjasama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 7 hours ago.

 

Misi Musim Sejuk Pelarian Syria Ikon-Ikon Muslim Volunteer Malaysia 2019

Ingat lagi tentang perkongsian saya mengenai Muslim Volunteer Malaysia (MVM) atau Pertubuhan Sukarelawan Muslim Malaysia tu tak? What? Tak baca lagi? Come on, benda baik kot apa yang dibuat oleh NGO ni. Ok. Cari balik post tu ehh. Kali ini, saya nak kongsikan satu lagi perkara bagus yang telah dan sedang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 17 hours ago.

 

Statistik Trafik Blog Bulan November 2018

Tengah shopping 12.12 ke tu? Kalau belum, trylah jenguk laman web shopping online popular sepertiu Shopee, Lazada, 11Street dan beberapa lagi tu, Mr D.I.Y pun ada sales tau sempena jualan 12.12 ni. Errr .. saya bukan nak sembang pasal kemeriahan shopping online 12.12 ni, tapi saya nak kongsikan kepada anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 20 hours ago.

 

Butang Panik MMSOS - Anda Dah Install Ke?

MMSOS Panic Button. Tahu tak pasal benda ni? Kalau tak tahu, dan anda merupakan seorang yang pentingkan keselamatan diri, keluarga dan harta-benda, maka wajar anda baca apa yang akan saya kongsikan ini. Baca sampai ke akhirnya, supaya anda akan dapat manfaat yang disediakan, in Sha Allah. MMSOS Panic...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week ago.

 

Gila Syok Shopping Online Shopee 12 12

Dah start shopping di Shopee ke? Uhh jangan ketinggalan untuk borong kesemua tawaran menarik disediakan di Shopee. Saya tengok ramai gak usahawan kita yang buat promosi gila-gila di Shopee ni sempena jualan 'Birthday's Sale' Shopee 12.12. Inilah masa nak berjimat dengan membeli-belah produk keinginan kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week ago.

 

6 Cara Untuk Menjadi Kaya, Salah Satunya Kahwini Jutawan

Cara nak menjadi kaya! Tajuk memang nampak padu kan? Ia menarik perhatian anda tak? Uhh pastilah .. siapa yang tak mahu menjadi kaya raya ye tak? Saya pun nak menjadi kaya. Bila jadi kaya, ada banyak duit ... banyak perkara baik boleh dilakukan, seperti membantu pihak NGO seperti Muslim Volunteer Malaysia. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

5 Gajet Perlu Bawa Ketika Melancong

Siapa yang tidak suka pergi melancong? Alhamdulillah, rezeki Allah S.W.T berikan dalam tahun 2018 telah membolehkan saya dan keluarga pergi melancong dan bercuti ke banyak tempat pada tahun 2018 ini. Cuma masih belum ada rezeki lagi untuk pergi melancong dan bercuti ke luar negara. Hmm .. bila saya sebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Tarikh Bayaran Gaji Kakitangan Awam 2019 Bayaran Khas 2018 RM500

Jadual gaji kakitangan awam untuk tahun 2019. Rasanya ramai juga menantikan keluarnya pekeliling daripada pihak Kementerian Kewangan dan juga Jabatan Akauntan Negara mengenai tarikh pemberian gaji kakitangan awam bagi tahun 2019. Jadual gaji ini penting untuk mereka yang sentiasa mahu merancang kewangan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

7 Iklan YouTube Terbaik 2018

Bila dah sampai ke penghujung tahun, pastinya ramai yang menunggu mengenai listing terbaik sepanjang tahun. Maka, banyaklah blog termasuk juga laman web media arus perdana yang akan merungkai perkara-perkara terbaik yang berlaku dalam tempoh 365 hari. Antara yang menarik yang saya nak kongsikan kepada anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

Percutian Cameron Highlands Sebelum Cuti Sekolah

Percutian hujung minggu ke Cameron Highlands, Pahang. Seminggu sebelum bermulanya cuti persekolahan rasmi akhir tahun 2018, kami sekeluarga telah pergi bercuti ke Cameron Highlands. Percutian kali ini, kami bawa sekali keluarga pengasuh si Amri dan Najmi... memandangkan mereka tak pernah merasa percutian ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

2 Cara Nak Buat Dropship di Shopee

Saya pasti ramai yang nak mula berniaga di Shopee tetapi nak mulakan cara dropship. Al maklumlah, cara buat bisnes dengan dropship ni semakin popular, dan kosnya pun lebih rendah daripada menjual produk sendiri. Apa yang saya nak kongsikan ini adalah datangnya daripada seorang usahawan wanita yang dah lama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 4 days ago.

 

Lipstik Boleh Gelapkan Warna Semulajadi Bibir, Ikuti 5 Tips Ini ..

Wanita memang suka lipstik. Kalau dikata tak suka bermekap, paling tidak mesti nak letakkan lipstik atau gincu pada bibir, betul tak? Heh .. bukan setakat wanita je suka lipstik, budak kecil macam anak saya, si Najmi pun suka lipstik ni. Haha .. anak-anak, memang pantang nampak benda boleh ditepek pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 4 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »