Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 65

Tips/Cara Pantang Selepas Bersalin Hingga Turun Berat Dari 83KG - 43KG

Hi Korang,Hari ini Iday ada terbaca satu post di FB mengenaicara berpantang dari berat 83KG hingga 43kg dalam tempoh berpantang. Tip/cara ini memang terbaik untuk wanita yang bersalin terutamanya secara ceaser.Walaupon Iday masih belum mengandung, belum ada rezeki lagi. Tapi, Iday akan kongsikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
6th September 2017 10:10pm

 

10 Cara Untuk Tangkap Gambar Travel Unik Dengan Kamera Telefon

Ramai tanya aku, macam mana nak dapatkan gambar travel yang cantik? What if kalau anda ada kamera dari smartphone saja? Boleh jugak ke? Honestly, kebanyakan gambar travel aku banyak diambil dari smartphone. Ada la sesetengah koleksi gambar aku ambil dari kamera DSLR. Tapi most of the time, aku jenis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
30th August 2017 12:08pm

 

Petua ubati keracunan makanan

Rasanya ini kali kedua saya menulis untuk topik ini sebabnya baru-baru ni hampir-hampir keracunan nak jadi semakin teruk tapi teringat tips lama. Asalnya kerana ada beli kentang goreng cheezy wedges yang sedap tu. Makan tak habis simpan dalam peti sejuk. Esoknya teringin pula bukan sebab mengidam ke apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
29th August 2017 10:55am

 

Tips simpanan duit berniaga

Ramai orang ingat bila banyak buat sale maksudnya berjaya lah bisnes tu. Tapi ramai yang hairan apabila cek balik cash money di hujung bulan duitya tidak nampak. Duitya hilang entah ke mana. Kejayaan bisnes itu bukan diukur dari banyaknya jualan tapi berapa banyak duit bersih yang ada dalam akaun. Masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
25th August 2017 5:02am

 

4 Tips Psiko Penemuduga Supaya Mental Anda Tak 'Koyak'

Awas. Sudah menjadi kebiasaan penemuduga untuk buat mental anda koyak supaya mereka dapat lihat bagaimana anda mengawal tekanan yang mereka berikan. Adakah anda bakal tempuhi cabaran temuduga lagi dalam masa terdekat? Jika ya, di sini kami ingin kongsi beberapa tips yang boleh anda gunakan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
20th August 2017 7:19pm

 

Tips Dan Teknik Lulus Peperiksaan MUET Dengan Cemerlang

Tips Teknik Lulus Peperiksaan MUET Dengan CemerlangAssalammualaikum..Malaysian University English Test atau singkatannya MUET adalah satu peperiksaan yang wajib diambil untuk memohon memasuki Institusi Pengajian Tinggi di Malaysia bagi mengikuti program Ijazah Pertama. Antara mereka yang perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
17th August 2017 10:30am

 

Nak Cari Tiket Flight Murah? 10 Teknik Rahsia Yang Anda Kena Tahu

Berapa ramai yang akan melompat kegirangan bila kita nampak Airasia buat promo tiket flight gila-gila? Mesti ramai kan? Aku adalah salah seorangnya. Tapi, kalau waktu biasa tanpa sebarang promo, bisakah (sheila on 7 sangat bunyinya!) kita nak dapat tiket flight murah? Bisa aja dong, ikuti 10...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
13th August 2017 8:29pm

 

5 Info Menarik Tentang ‘Travel Bucketlist’ Pelik, El Camino De Santiago

Sejak aku tahu tentang movie The Way tempoh hari, aku luangkan masa minggu aku menonton movie ini serta beberapa movie travel yang lain. Anda boleh tengok senarai penuhnya di sini. Sinopsis ringkas tentang cerita The Way, Tom (Martin Sheen), seorang doktor dari Amerika Syarikat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
9th August 2017 6:26pm

 

Air Awet Muda

AIR amat penting untuk kesihatan seseorang. Tanpa air seseorang boleh mati dalam tempoh tiga hari. Dalam kehidupan kita sekarang air juga amat penting untuk mengekalkan kecantikan kulit. Kajian... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
7th August 2017 2:54am

 

Kisah Sniper GGK Di Bosnia

Kisah Sniper GGK Di Bosnia,ok!| Assalamualaikum.. Dan selamat sejahtera.Semoga Allah mempermudahkan urusan dan memberkati hidup kalian.Kisah ini ditulis daripada rakaman aksi sebenar seorang anggota GGK (pendekar).Semasa penglibatan beliau, Tun Mamat (bukan nama sebenar) di Bosnia (negeri atas angin).

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
5th August 2017 11:06pm

 

Anda usahawan sukar buat pinjaman bank?

Tadi baru borak-borak dengan seorang usahawan. Kebetulan kereta wife seat belakang kotor sangat almaklumlah anak-anak gemar menumpahkan susu, minuman dan pelbagai makanan kat dalam kereta. Usahawan ni buat servis cuci dalaman kereta secara mobile so kita tak perlu keluar rumah dengan harga yang amat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
5th August 2017 6:32pm

 

7 Benda Yang Aku Belajar Dari Pengalaman Travel Dengan ‘Cruise Ship’

Bila orang sebut tentang kapal cruise, apa yang bermain di fikiran anda? Travel secara mewah? Orang banyak duit saja yang boleh naik cruise? Drama cinta Titanic? Leonardo DiCaprio? Dan bagi yang pernah berlayar dengan cruise, apakah pendapat anda? Anda rasa seronok tak? Atau anda rasa macam ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
26th July 2017 1:37pm

 

Cara Untuk Mendapatkan Anak Perempuan

tips untuk mendapatkan baby girlMenurut Dr Fadzilah Kamsah, kajian menyatakan bahawa lelaki membawa kromosom X Y manakala wanita hanya mempunyai kromosom X. XX - akan hasilkan anak perempuan XY - akan hasilkan anak lelaki Kromosom X mempunyai jangkahayat yang lebih lama, bergerak lambat, tahan dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
25th July 2017 8:58am

 

Tips Mencegah Akaun Facebook Daripada Kena Lock

Sejak kebelakangan ini ramai rakan blogger yang ditemui membuka akaun Facebook baru gara-gara akaun lama mereka kena 'lock' oleh sistem pengurusan Facebook. Antara alasan akaun mereka kena 'lock' ialah terdapat aktiviti "meragukan" dijalankan ke atas akaun tersebut.Ada juga yang menyalahkan laman permainan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
24th July 2017 2:44pm

 

Cara Untuk Mendapatkan Anak Lelaki

petua untuk mendapatkan anak lelakiok...sebelum saya share tips untuk mendapatkan anak lelaki..anda perlu faham bagaimana anak lelaki boleh terjadi..bagi mereka yang anda latar belakang sains mesti dah tahu kan..untuk mendapatkan anak lelaki anda memerlukan chromosome XY..isteri hanya mempunyai chromosome...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
18th July 2017 10:47am

 

Kopi bantu panjangkan usia

Penggemar kopi pasti teruja dengan dua hasil kajian antarabangsa yang mendedahkan minuman tersebut mampu membantu mereka untuk hidup lebih lama. Laporan kajian penyelidik dari Amerika Syarikat (AS)... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
16th July 2017 1:51pm

 

Inilah Aplikasi Call Blocker Terbaik Patut Ada dalam Smartphone Anda

Selalu di ganggu dengan panggilan yang tidak di ingini contohnya oleh nombor yang sama, apabila anda jawab, senyap je  panggilan akan di tamatkan beberapa saat kemudian? Atau mungkin dari seseorang yang anda kenali tetapi mahu block nombor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mhbso mhbso via FanastiK
12th July 2017 12:39am

 

Macam Mana Nak Kemas Beg Dengan Efisien dan Pantas “Like A Pro”?

Sama ada anda baru nak berjinak-jinak dalam dunia travel, mahupun seorang yang sudah berpengalaman, bila masuk bab kemas beg ini, ia memerlukan teknik yang betul supaya kita dapat membawa barang kita tanpa melepasi had berat yang ditetapkan. Dulunya, aku berpandukan pada sehelai kertas untuk senarai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
11th July 2017 2:24pm

 

Cara Lembutkan Daging Dan Ayam Beku Dalam Masa 5 Minit

Memang agak melecehkan apabila terpaksa menunggu daging yang kita bekukan dalam peti sejuk menjadi lembut sebelum dimasak. Biasanya, daging direndam dalam air untuk dilembutkan namun ia mengambil masa yang lama (kira-kira sejam) untuk menjadi lembut. Antara cara paling cepat dan mudah ialah dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
10th July 2017 12:12pm

 

Kenal Pasti 7 Tanda Untuk Elak Dari Memilih Travel Buddy Dari “Neraka”

Bila cerita tentang travel ni, ada yang suka travel dengan kawan-kawan, dan ada pula yang suka travel secara solo. Aku pernah rasa pengalaman travel dengan teman, dan aku juga pernah rasa travel solo. Kedua-duanya mempunyai kelebihan dan kekurangan yang tersendiri. Kalau dapat travel buddy yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
9th July 2017 7:31pm