Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 65

Jaminan rezeki dengan sedekah

Daripada penulis “Best-Seller” buku “100 Pesanan Rasulullah SAW”, En. Muhd Nasruddin Dasuki. Setelah ditemuramah, buku ini merupakan kesimpulan daripada amalan dan pengalaman peribadi penulis yang

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
11th November 2017 9:57pm

 

Sembur Bukan Buang Perfume Anda Tips Penggunaan Minyak Wangi Yang Betul

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Kalau korang pakai perfume macam mana sembur sebanyak mungkin kat pakaian korang betul tak. Itu bukan pakai ok tapi itu membuang perfume namanya. Ini kerana kesalahan tempat semburan membuatkan minyak wangi anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
7th November 2017 8:00am

 

3 Jenis Daun Untuk Menghalau Tikus Di Rumah

Rimas dengan kehadiran si tikus di kediaman dan pelbagai langkah sama ada pengunaan racun perangkap telah di lakukan tapi bukannya semakin berkurangan malah semakin banyak. Kalau nak guna racun pula, bila tikus mati di tempat-tempat tersorok susah pula nak mencari bangkainya. Biasanya satu rumah habis di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
2nd November 2017 4:16pm

 

Apa perlu buat bila blogspot kena deceptive site ahead?

Apa perlu buat bila blogspot kena deceptive site ahead? | Assalamualaikum salam sejahtera. Alhamdulilah, hari ini ada kelapangan masa sedikit untuk menulis. Yang sebenarnya semalam Mrejoy nak menulis dekat sini, tapi bila buka blog je, terus dapat warning blog deceptive site ahead! Warhhh! Apa tu?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
31st October 2017 10:53am

 

4 Tips Menjadi Penumpang Lima Bintang Uber Dan Grab

Walaupun penumpang mempunyai hak menentukan 'rating' kepada pemandu Grab dan Uber, namun mereka perlu sedar implikasi yang timbul apabila kurangnya jumlah kenderaan 'ride-hailing' ini di lokasi mereka. Tempoh masa menunggu akan menjadi lebih panjang dan besar kemungkinan tiada langsung kenderaan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
28th October 2017 8:13am

 

Dapatkan Tips Untuk Tambang Murah Penerbangan

Anda suka melancong keluar negara? Siapa yang tidak suka bila dapat harga tambang penerbangan murah bukan? Lagi-lagi bagi mereka yang suka sangat melancong ke luar negara. Disini kami ingin kongsikan beberapa tips untuk dapatkan harga tiket murah. Terima kasih kepada alisaomar.com kerana berkongsikan tips...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
25th October 2017 6:36pm

 

Kerja part time 2017 secara online dilancarkan!

Antara kekangan untuk buat kerja part time ialah masa dan modal. Bayangkan jelah dengan kerja utama sahaja kita dah penat. Belum lagi ditambah dengan pening

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
22nd October 2017 4:39pm

 

Apa aku buat ni?

Tak tau samada anda biasa buat ni. Adakalanya saya akan tanya diri sendiri soalan ni. Kita semua perlu buat persediaan. Semakin awal kita bersedia lebih

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
21st October 2017 8:45pm

 

Pandan, the new Food Trend and Making Onde-Onde

Have you heard the news about the latest food trend about to hit UK and US? Yup, apparently pandan is set to overtake avocado and matcha, according to Nigella Lawson.A common ingredient in Malaysia, we use pandan to make all sorts of local desserts aka kuih such as kuih ketayap, kuih seri muka and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
17th October 2017 11:01pm

 

How to get my child to read?

In a world that is slowly but surely turning away from books and getting glued to monitors or television screens, the importance of developing a passion for reading cannot be overlooked. Reading is a habit and should be established when the child is relatively young. What can you do to foster this habit?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
14th October 2017 9:14am

 

Tips Menggunakan Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2)

"Tips LPT2"Lebuhraya Pantai Timur 2 yang siap sepenuhnya dan beroperasi pada 2014. Lebuhraya Pantai Timur Satu (1) LPT1 yang menghubungkan Lembah Klang dan Kuantan Pahang telah berjasa kepada pemandu sejak 2004.Sepuluh tahun kemudian LPT2 dioperasikan sebagai sambungan menghubungkan pantai barat dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog BelangTarung BelangTarung via Eat + Travel = Lifestyle | Repeat
9th October 2017 10:00am

 

5 Cara nak elak mulut daripada berbau

5 Cara nak elak mulut daripada berbau | Assalamualaikum selamat pagi semua. Mulut berbau. Semua orang tak suka termasuklah Mrejoy. Kadang kita jadi tak selesa kalau nak bercakap perkara-perkara penting dengan mereka yang mulutnya berbau. Mrejoy tidak merokok. Dan secara terus terangnya, aku tak suka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7th October 2017 9:10am

 

Cara jaga enjin Myvi

Tips mudah jaga enjin ialah pastikan cukup mileage tukar minyak hitam tukar oil filter. Ini tips paling basic semua orang kena tau. Kalau tak nak tukar benda ni memang confirm tak pakai lama la enjin korang. Minyak hitam bukan sebarang minyak ya. Paling cikai kena la pakai minyak semi sintetik. Boleh je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
6th October 2017 4:22pm

 

Cara kumpul duit beli phone

Ada satu cara jimat duit gaji yang paling mudah. Ini basic tapi takde yang sanggup buat. Caranya ialah dengan rekod belanja bulanan. Ambil satu kertas. Tulis satu tajuk besar atas GAJI SAYA = RMXXXX.XX Kemudian dibawahnya tulis senarai duit keluar beli apa. Contoh: Makan = RMXXX.XX Bil api =...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
6th October 2017 4:04pm

 

Lupakan Perth! 10 Tempat ‘Surreal’ Boleh Dilawati di Queensland, Australia!

Setiap kali aku tengok orang kita nak travel ke Australia, mesti Perth (Western Australia) menjadi destinasi pilihan. Antara sebabnya ialah harga tiket yang agak murah kalau nak dibandingkan dengan harga tiket ke Gold Coast, Sydney, Adelaide atau Melbourne. Darwin dan Hobart aku tak masukkan sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
6th October 2017 3:03pm

 

Buat Masker Untuk Kulit Putih Bebas Jerawat-DIY

masket untuk kulit putih,halus dan bebas jerawat (homemade)ok hari nie yuk nak share masker homemade atau DIY..dengan kata lain..uols boleh buat sendiri kat umah nnti..bahan-bahan pun simple je..bahan yang digunakan memang dah ada kat dapur..klau buat masker sendiri nie..jimat lar ckit..nak beli masker kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
25th September 2017 9:23am

 

Tip Menang Bida Chilindo

Maklumat tentang Chilindo.com Chilindo.com adalam sebuah laman web bida seperti lelong.com.mySemua lelongan bermula dengan harga RM 0.10Chilindo.com melelong pelbagai jenis barang-barang yang... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
24th September 2017 6:27am

 

10 Kesalahan Utama Dalam Teknik Edit Gambar Dengan Smartphone

Selain dari soalan macam mana nak menghasilkan gambar travel cantik dengan smartphone, aku jugak sering ditanya soalan tentang teknik mengedit gambar. Bagi aku, proses mengedit gambar ni subjektif sebenarnya kerana ia bergantung kepada how creative mata si pengedit itu sendiri. Setiap orang mempunyai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
13th September 2017 8:20pm

 

Tanda-Tanda Buah Pinggang Anda Rosak

Tahap kesihatan seseorang amat bergantung kepada buah pinggang yang boleh berfungsi dengan baik. Buah pinggang adalah salah satu orang yang paling penting dalam badan. Walaupun kita masih boleh hidup... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
10th September 2017 4:38pm

 

Petua Hilangkan Kulit Muka Berminyak

tips merawat kulit muka berminyakok hari nie yuk nak share petua untuk hilangkan kulit berminyak...sape ada kulit berminyak??angkat tangan...x best kan..klau ada kulit muka berninyak nie kan..bila minyak banyak sangat kat muka...kulit muka pun nampak x lawa..bersinar semacam je...minyak tu plak dah boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
7th September 2017 11:49am