Tag: 'photography'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'photography'

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 8

Sightseeing in the countryside, Cologne

Some photos from our sightseeing trip in Cologne, GermanyIf you enjoyed reading my posts, LIKE me on Facebook! You can also follow me on Instagram (@babysumo) for more photo updates or Dayre for daily updates.. Thanks :)

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via Baby Sumo Photography
14th October 2015 2:28pm

 

On the Way Home

There isn't an order to these photos unfortunately. I'm too lazy to reorder them.I'm enjoying the Retro Black filter on this app. Everything looks so pretty. It makes me feel like I'm shooting with film again. I used to shoot a lot of traditional film, but finding a place in KL that actually develops...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ortolanaclare ortolanaclare via Ortolana Clare | Malaysian Blogger
20th September 2015 9:30am

 

Buang sifat ‘M’ dalam diri!

Assalamualaikum, Alhamdulillah sampai juga ke entri no 3. Hahahaha. Ingatkan nak bagi bersawang lagi 2 3 bulan, tapi kesian la pulak. Sekarang agak jarang keluar menangkap gambar landscape sebab musim []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog norazamin norazamin via Moments by Norazamin
3rd September 2015 8:20am

 

Melihat Matahari Terbenam di Bagan Sungai Burong, Sungai Besar

Alhamdulillah kali ini saya berkesempatan untuk merakamkan matahari terbenam di Bagan Sungai Burong, Sungai Besar beberapa minggu yang lepas. Itu pun setelah beberapa minggu awan mendung memenuhi ruang angkasa []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog norazamin norazamin via Moments by Norazamin
27th August 2015 8:04pm

 

Kucing si Gebu #1

Ini Gebu.Melihat koleksi gambar-gambar kucing yang satu ini, hati berbaur rindu. Satu ketika dahulu, laman rumah meriah dengan kucing-kucing yang menumpang kasih. Gebu juga.Melihat kepada bulu gebunya itu, Gebu pasti menjadi kesayangan.Namun, apalah nasib.Gebu hilang.Entah diculik, entah merayau.Semoga kau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
26th August 2015 10:56am

 

Tahi Ayam Si Marigold

Itu nama bunga.Ya. Satu nama England, satu lagi nama Melayu.Yang England, namanya baik sahaja. "Gold" itu bermaksud emas. Mungkin melihat kepada warnanya yang gilang-gemilang menyinar bagaikan emas.Tiba di Tanah Melayu, namanya bertukar menjadi Tahi Ayam. Kerana di bumi indah ini, bukan hanya memandang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
21st August 2015 5:15pm

 

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Hai uols.First of ol aku nak wish selamat hari raya. hahaha. walaupun raya dah habis semalam, tapi aku nak amek kesempatan ini untuk ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin buat semua (takde topik sebenarnya)Potret keluarga - Dari belakang kiri, aku, adik, emak dan ayah.This year kami beraya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fiqz4ce fiqz4ce via Syafiq's
16th August 2015 8:12am

 

Pokok Getah

Sebenarnya, ini koleksi gambar-gambar lama. Dikongsi semula, sengaja untuk mengisi kekosongan blog.Sudah kekontangan idea untuk menulis. Dengan gambar, ianya lebih mudah. Gambar pun, gambar-gambar yang lama.Jadi seperti lagu raya, gambar-gambar ini diberi "nafas baru".Ehehehe!Tiada apa yang baru, cuma...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
14th August 2015 10:46am

 

Tomato

Tomato ini, biasa sahaja. Sudah lama diperkenalkan di bumi Malaysia, dan sudah pun diserap masuk dalam hidangan masakan tempatan.Kalau di Sepanyol, ada satu pesta membaling (membazir) tomato yang dinamakan La Tomatina.Acara tahunan yang disambut setiap hari Rabu terakhir dalam bulan Ogos. Pesta yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
13th August 2015 8:00am

 

Tonkatsu by Ma Maison, Publika Mall, KL

We always walk past Tonkatsu by Ma Maison whenever we go downstairs to Ace Hardware or Daiso.. but during our last trip to Publika Mall, we decided that it was time for us to try this restaurant out.After placing our order, we were served a ball of small radish (oroshi). The waiting staff kindly showed us...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
12th August 2015 10:08pm

 

Entri Pertama

Salam Hormat. Okay ini entri pertama untuk Blog Gobok Mainan. Syukur Alhamdulillah. Dapat juga buat soft launching untuk blog. Setelah AGAK LAMA (konon) kumpul dana Hosting Domain untuk Blog Gobok Mainan. Dan AGAK LAMA juga cari idea serta sibuk @ busy (kononnya juga) dengan Online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog gobokmainan gobokmainan via Gobok Mainan
7th August 2015 9:53am

 

Embun

Melihat embun pagi ini, memberikan ketenangan yang tiada tandingnya. Ini, baru di hadapan rumah.Bayangkan melihat pemandangan sebegini di ladang yang luas, ataupun di hutan hijau yang merimbun.Tenang. Tenang sekali.Aku ingin terbang ke situ.Sambil menunggu sinar matahari yang peramah, memudarkan titisan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
6th August 2015 10:46am

 

Bangsar Babe Blog Header

Hi all, Work has been pretty crazy so while I gather my thoughts and get back into the writing groove, here’s my new blog header – one of the series of headers I did with Rebecca Viveash. I absolutely LOVE the outcome. Let me know what you think! Website: www.viveashphotography.co.uk Blog:...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bangsarbabe Bangsarbabe via Bangsar Babe
28th July 2015 3:13pm

 

PHOTOGRAPHER.. MAMPU KE AMBIL GAMBAR CAMNI

Tajuk entri macam mencabar kemampuan photographer Malaysia je kan? hahahaha.. Bukan apa kadang2 cabaran tu menghasilkan kejayaan. Kalau takde cabaran pun skill seseorang tu akan berada di level yang sama jer sebab takde saingan. Betul tak??Memang terkesima jugak aku tengok phography ni.. Jangan ingat ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via Dunia Melekit Ku
7th July 2015 8:21pm

 

Birds of KL, Malaysia

This is a kingfisher if I'm not mistakenIf you enjoyed reading my posts, LIKE me on Facebook! You can also follow me on Instagram (@babysumo) for more photo updates. Thanks :).

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via Baby Sumo Photography
1st July 2015 9:18am

 

Ujian Kenaikan Talipinggang Seni Silat Pusaka Gayong Selangor 2015

Silat.Seni mempertahankan diri bagi bangsa Melayu yang usianya mungkin mencecah ratusan tahun. Sudah banyak dokumentari yang menjejak susur galur seni unik ini. Aku, sedari kecil amat berminat dengan gaya tangkas orang bersilat seperti yang selalu dilihat di dalam filem. Tetapi, minat aku lebih kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
29th June 2015 9:10am

 

Singgah ke Funfair di Kuala Selangor

Bismillahhirrahmannirrahim. Assalamualaikum. Ini akan menjadi entri pertama untuk blog photografi aku. Tipulah kalau aku kata aku tak terikut dengan jurukamera hebat diluar sana yang ada blog fotografi masing masing kan. []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog norazamin norazamin via Moments by Norazamin
24th June 2015 12:27am

 

Bangsar Babe Blog Header

I’ve been thinking long and hard when it comes to conceptualising the next Bangsar Babe blog header and its succession plans – a photo series. Like my previous concept headers, this header has to reflect the brand as it is and the “yin yang” factor has to be present. Shared this idea with rif since...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bangsarbabe Bangsarbabe via Bangsar Babe
28th April 2015 10:35am

 

New Zealand

Episod patah balik belakang. Teringat....!!!Kat Skyline Queenstown. Dah tak ingat benda alah ni panggil apa.Merpati dua sejoliNo caption!!On the way nak ke ArrowtownNegara di mana biri-biri lebih banyak dari manusiaWanakaPuzzling World Wanaka, NZGergasi vs ManusiaOrang kerdil kat Puzzling WorldMuka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sisikami sisikami via sisikami
17th April 2015 11:35am

 

Rahsia Gambar Menarik - Walaupun Hanya Menggunakan Handphone

Zaman sekarang handphone dah jadi sebuah gajet yang maha penting kan. Disitulah segala maklumat berkenaan diri dan keluarga anda disimpan. Because DSLR is too mainstream Dan dengan menggunakan handphone, kita boleh menjadi jurukamera yang 'profesional'. Meh sama-sama enjoy photography tips and tricks...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog rawlins78 rawlins78 via Beautiful GLAM by Rawlins : Health | Beauty | Life
2nd April 2015 7:30am