Tag: 'photography'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'photography'

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 8

Fire Dance Of The Night Sky

We may not have ended up camping after a person down, but ultimately we got to do what we wanted to do, where we wanted to do it. That's still fun in its own way.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kamigoroshi Kamigoroshi via The Awkward Geek
27th March 2016 8:29pm

 

The Yashica FX-3 Super 2000, My Baby

I got my first film SLR in 2012, when I was still in university. I had started shooting photos with film and had already gone through a couple of rolls with Lomography's Diana Mini before stumbling upon the Yashica FX-3.My brother had told me about the flea market at Amcorp Mall near Taman Jaya LRT station.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ortolanaclare ortolanaclare via Ortolana Clare | Malaysian Blogger
27th March 2016 9:04am

 

Kampung Tenggelam Empangan Timah Tasoh

Empangan Tasik Timah Tasoh merupakan satu destinasi wajib bagi tukang gambar landskap yang tegar jika berpeluang ke Perlis. Lokasi ini tidak terhad pada waktu matahari terbit dan matahari terbenam sahaja, []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog norazamin norazamin via Moments by Norazamin
23rd March 2016 12:16am

 

#LomoSundays - Popping my Lomo Cherry with the Diana Mini

Sometimes your first photos aren't always the best. (._.;;;If you've heard or read anything about the Diana Mini, you'd know that it is a film camera. And if you didn't, well.... It's a film camera. With a lot of quirks.The Diana Mini is a 35mm film equivalent of the Diana F+. Both of these cameras come...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ortolanaclare ortolanaclare via Ortolana Clare | Malaysian Blogger
20th March 2016 12:00pm

 

It’s Full Of Stars

Or how baby steps can be hard work.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kamigoroshi Kamigoroshi via The Awkward Geek
11th March 2016 5:28pm

 

6 Gambar gerhana matahari 2016

Gambar gerhana matahari ini diambil dari USM Engineering Campus, Penang. Gambar gambar ini tidak diproses (kecuali resize untuk dimuatnaik dalam blog ini). Kami tidak menggunakan sebarang filter kerana filter takdak T_T.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
9th March 2016 10:12am

 

Dip Down Low

First experiment using sodium citrate to make cheese dip. Results can be classed as a failure because I screwed up the ratios turning the cheddar into a mozzarella-like texture rather than a creamy dip consistency. Still, I now know what I should do next. That's the value of repeating something after a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kamigoroshi Kamigoroshi via The Awkward Geek
6th March 2016 7:35pm

 

Majlis Bertandang Fahrul Norehan

Untuk tugasan kali ini saya bergerak ke Kampung Selabak, Teluk Intan, Perak. Pening juga mahu memikirkan lokasi untuk sesi luar pintu bersama pengantin. Pada awalnya, pengantin lelaki ingin mengambil gambar []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog norazamin norazamin via Moments by Norazamin
2nd March 2016 2:54pm

 

Standing Tall

Some milestones are worth rising up to the occasion for, if only to preserve them in memory for the rest of our lives.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kamigoroshi Kamigoroshi via The Awkward Geek
28th February 2016 4:12pm

 

Instagram Me Like One Of Your French Girls

This little girl was willing to pose for a photo op after dropping in on me as I was about to go home. Guess word gets around that I'm somewhat decent when it comes to #portrait #photography even if it is of #insect size.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kamigoroshi Kamigoroshi via The Awkward Geek
22nd February 2016 7:26pm

 

The Doorbell Goes Moo

Since my home needed a new doorbell. I decided that it should be as old school as possible. This does not make me want to wear tight corduroy pants in any way. #DIY #antique

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kamigoroshi Kamigoroshi via The Awkward Geek
21st February 2016 1:44pm

 

Photography: 14 Random Photos Taken at Sabah, Malaysia

Photography adalah salah satu hobi kami, kami memang suka tangkap gambar, dari sekecil gambar bunga rumput, hinggalah ke gambar bangunan besar dan permandangan, semuanya kami ambil. Kadang kadang kami boleh jadi seorang yang merimaskan sebab kerap sangat ambil gambar, terutama waktu sebelum makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
17th February 2016 4:57pm

 

Air Terjun Lopo / Lepoh, Hulu Langat

Air Terjun Lopo / Lepoh, Hulu LangatSaya memang sudah lama kegatalan.Ya.Gatal.Merenyam-renyam.Gatal mahu menginjak kaki ke hutan. Gatal mahu membenamkan badan ke dalam sungai yang mengalir sejuk. Gatal mahu menghirup udara yang segar di dalam hutan.Dan ajakan kakak saya (dan keluarga suaminya)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
7th February 2016 7:30am

 

The Chapterhouse of Zen

Or how this is my "Oh craaaaap" face.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kamigoroshi Kamigoroshi via The Awkward Geek
6th February 2016 8:23pm

 

Kings Park Botanical Garden Perth

Hari terakhir kiteorang dekat Perth. Alaaaa dah nak balikkk ke? Boleh tak nak stay sini je. Haaaiiih, seriously best gila duduk dekat Perth ni. Last day untuk berjimba die bumi Perth. Kiteorang plan nak pergi lepak dekat Kings Park and Botanic Garden.  Kebetulan Kings Park ni dekat je dengan hotel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lindajane lindajane via KAMiKAKi Travel
3rd February 2016 8:29am

 

Masjid Terapung di Puchong

Assalamualaikum, Alhamdulillah, saya diberi peluang untuk menyaksikan satu lagi bukti kebesaran Allah SWT. Masjid As-Salam, Puchong Perdana memang tidak asing dalam kalangan jurugambar landskap di sekitar KL dan Selangor sebagai port []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog norazamin norazamin via Moments by Norazamin
31st January 2016 10:55am

 

Isu Harga – Luahan Hati Seorang Jurugambar Amatur

Assalamualaikum, Baru baru ni kecoh media sosial dengan isu pakej album perkahwinan RM500. Alhamdulillah perkara ini sudah semakin reda dan jurugambar bertanggungjawab pun sudah tampil ke hadapan untuk menjelaskan perkara []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog norazamin norazamin via Moments by Norazamin
21st January 2016 8:35am

 

Natural Atau Edited: The Noob Talk

Kalau dibaca forum, kadang kadang geli melihat percakaran dalam pendapat. Gambar ini lebih cantik lah dan sebagainya. Belum lagi jumpa in person orang yang bermati matian menyatakan bahawa ini lebih baik dari itu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mrzul mrzul via MR.ZUL BLOG
4th January 2016 9:00am

 

The Magic Of Lightroom: Edit Gambar Pantas

Saya suka photoshop, tetapi mungkin anda seperti saya, lebih suka lightroom jika mahu edit cara pantas. Quickfix dan share gambar anda terus kepada rakan atau media sosial. Lightroom merupakan adik kepada photoshop, yang jauh lebih mudah untuk diolah. Saya akan kongsikan kepada anda beberapa gambar sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mrzul mrzul via MR.ZUL BLOG
2nd January 2016 9:11am

 

50mm 1.8: Masalah Focusing

Mari lihat beberapa sampel foto 50mm. Perhatikan sesetengah gambar lari focus. Saya cuba untuk fokus pada bahagian mata subjek. Sebab orang bilang, dari mata jatuh ke hati gitu hihi.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mrzul mrzul via MR.ZUL BLOG
31st December 2015 6:32pm