Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 65

“Kembara Iftar” Ramadhan Buffet 2019 @ WEIL Hotel Ipoh

This year, WEIL Hotel Ipoh chose the theme Kembara Iftar, meaning Journey of Ramadan in which they will showcase two Ramadan menus, featured on a rotation basis. It is the journey of discovering the... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
7 months and 3 weeks ago.

 

Rasuah boleh rosakkan individu, keluarga malah hancurkan negara

KETUA Balai Polis antara 16 individu ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) selepas dipercayai terbabit melindungi serta menerima wang sogokan daripada pemilik pusat urut di Kuala Lumpur. Mengikut berita yang ditulis rumah urut pernah diserbu dan disita tetapi kemudian beroperasi semula.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
8 months and 2 weeks ago.

 

‘Lambaian Rasa’ Ramadhan Buffet 2019 @ TPC Kuala Lumpur

Lambaian Rasa is set to be the theme for the most anticipated buffet of the year at Malaysia’s premier golf club, TPC Kuala Lumpur in 2019. Be prepared to be spoilt with a variety of authentic local... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
8 months and 3 weeks ago.

 

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2019

Berita gembira untuk para pencinta buku! Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2019 (PBAKL) akan berlangsung pada 29 Mac 2019 hingga 7 April 2019. Lokasi di Putra World Trade Centre (PWTC), Kuala Lumpur. Menariknya untuk kali ini waktu beroperasi akan bermula dari jam 10 pagi hingga 9 malam setiap hari. Sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
8 months and 3 weeks ago.

 

3 Tip Atasi Semut Dengan Cara Selamat

3 Tip Atasi Semut Dengan Cara Selamat | Semut merayap dalam rumah tu perkara biasa tapi bila terlalu banyak akan mendatangkan masalah kepada kita. Kinah pun tak terlepas dengan masalah semut ni. Kadang-kadang tu jumpa semut berenang dalam bekas air masak. Aishhh stress rasanya bila ada semut dalam air tu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kin10 kin10 via apekinah.com
9 months and 3 weeks ago.

 

Kenapa rezeki sempit, ini jawapan yang anda mesti tahu

Kenapa rezeki sempit? Faktornya adalah datang dari diri kita sendiri. Dosa-dosa kitalah yang sebenarnya menjadi perisai kepada rahmat yang Allah swt sudah sediakan untuk kita. [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
9 months and 3 weeks ago.

 

Tips buat bayaran balik PTPTN sampai habis jadi zero

PTPTN adalah pinjaman. Pinjaman adalah hutang. Hutang perlu dibayar. Wang yang dibayar kepada PTPTN akan di rolling kembali untuk membiayai pelajar lain yang ingin menggunakan [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
9 months and 3 weeks ago.

 

7 Tip Kembalikan Aura Romantis Suami Isteri

7 Tip Kembalikan Aura Romantis Suami Isteri | Apabila usia sesuatu perkahwinan dah banyak tahun, sedikit sebanyak aura romantis antara suami isteri semakin berkurangan. Hal ini mungkin berlaku disebabkan beberapa faktor seperti peningkatan usia. Hmm siapa kata bila dah tua tak boleh nak romantis macam baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kin10 kin10 via apekinah.com
9 months and 4 weeks ago.

 

Dua Sebab Mengapa Pengikut Anda Tidak Berinteraksi Di Sosial Media

Ini mungkin satu tips yang mudah dan tidak ramai orang amalkan kerana anggap ia remeh. Tapi jika dilakukan ia akan memberi kesan yang jelas, berikut adalah 2 sebab utama kenapa pengikut anda tidak aktif dan kurang memberi tindak balas kepada post anda :-1. Pengguna IG purata kehilangan 70% daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
10 months ago.

 

Pengalaman Guna Smoant KARAT Pod (review)

Smoant KARAT Pod Ramai yang tanya macam mana KARAT Pod? Ok tak KARAT Pod? Dah 2 minggu saya guna KARAT Pod. Bagi saya jangan beli la KARAT Pod ni.. Rasa kurang best,,, cepat... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
10 months and a week ago.

 

Cara Mendukung Mengangkat Kucing Dengan Betul

Cara Mendukung dan Mengangkat Kucing Dengan BetulHari ini aku nak share cara mendukung dan mengangkat kucing dengan betul, kucing pun ada banyak perangai, ada yang suka didukung di bahu, ada yang tak suka, jadi kena tahu cara yang betul untuk mengangkat dan mendukung kucing ni. Aku suka juga angkat kucing...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via DaRi HaTi Miss MuLaN
10 months and a week ago.

 

EclipseCrossword : Bina Teka Silang Kata Dengan Mudah

Kali ini saya ingin berkongsi dengan anda semua tentang cara mudah untuk membina teka silang kata anda sendiri menggunakan software dari EclipseCrossword. Bagi saya sendiri, EclipseCrossword memang sangat membantu dalam menyediakan latihan untuk anak-anak murid saya.  Bagi para guru, anda boleh membina...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciklaili ciklaili via CIKLAILI
10 months and 2 weeks ago.

 

Perodua Aruz – apa beza dengan Honda BR-V, Toyota Rush dan Proton X70 dalam pasaran Malaysia

Perodua baru sahaja membuka tempahan bagi SUV terbaru mereka iaitu Aruz, yang boleh didapati dalam dua varian iaitu X dan AV. Dengan harga anggaran yang [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
10 months and 3 weeks ago.

 

Bawang putih memecah kolesterol, antibiotik bunuh mikrob dan penghalang kanser (via...

Bawang putih mempunyai khasiat sebagai antibiotik alami di dalam tubuh manusia. Bawang ini telah dikenal pasti dapat memecahkan kolesterol yang menyekat perjalanan darah pada salur darah dan kolesterol ini dikenal pasti [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
10 months and 3 weeks ago.

 

Tak sampai RM4000 untuk miliki Huawei Mate 20 Pro 256GB – SoyaCincau.com (via SoyaCincau.com)

Huawei Malaysia hari ini mengumumkan tarikh jualan dan harga untuk variasi terbaru Huawei Mate 20 Pro. Ia lebih besar, lebih pantas dan lebih kuat dari [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
10 months and 4 weeks ago.

 

Realme 2 Pro, Telefon Pintar Kelas Pertengahan Dengan Spesifikasi Terkini (via VOCKET)

Bawah RM1,000 boleh dapat handphone power 8GB + 128 GB storage? Ini Real punya deal. Kalau anda semua nak tahu, telefon pintar Realme 2 Pro [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
11 months ago.

 

7 Smartphone Terbaik Dengan Bateri Yang Tahan Lebih Lama (via Lobak Merah)

Smartphone ni dah ibarat benda penting dalam hidup. Semua benda boleh dapat dengan satu klik je pada telefon pintar. Disebabkan smartphone banyak kegunaan dan korang [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
11 months ago.

 

Hilang 13kg Dalam Masa 3 Minggu, Gadis Kecil Molek Ini Kongsi Tips Transformasi Diri (via OHBULAN!)

Turun 13kg dalam masa 3 minggu, ini tips kurus diet atkins. Tidak dinafikan, ramai orang berusaha untuk mengurangkan berat badan untuk tampil sihat, fit dan [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
11 months ago.

 

Hakikat kehidupan adalah ujian

Hidup adalah satu ujian. Keseluruhan kehidupan manusia itu adalah ujian. Kesedaran dari kenyataan ini akan menentukan tahap tekanan manusia dalam menghadapi kehidupan seharian. Kita sebagai [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
11 months and 2 weeks ago.

 

Toyota Ipsum memang cun!

Toyota Ipsum, berkelah, SportsVan atau Avensis Verso adalah kenderaan pelbagai guna dengan tujuh tempat duduk yang dihasilkan oleh pembuat kereta Toyota dari 1995 hingga 2009. [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
11 months and 2 weeks ago.