Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 65

Merdekakan Kewangan Anda

Maksud asal merdeka ialah bebas. Kalau nak detailkan lagi maksud merdeka mungkin maknanya lebih mendalam.Bendera Malaysia dari wikipedia.Merdeka? Merdeka!Dalam topik kali ni saya nak kongsikan pasal merdekakan diri dari masalah kewangan. Kepada yang memang takde masalah kewangan tu bersyukurlah kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
10 months ago.

 

Cara Bermain 9-Ball Pool

Untuk kali ini Jamal telah diminta oleh boss untuk menulis mengenai permainan pool iaitu bagi

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via LIGAKAMPUNG
10 months and 3 weeks ago.

 

SEO Teknikal - Yang Perlu Dibuat Yang TAK Perlu Dibuat

SEO - Search Engine Optimisation bermaksud proses mengoptimakan kandungan laman web secara menyeluruh bagi tujuan mesra enjin carian (search engine), dengan matlamat laman web kita akan terpapar pada ranking pertama, atau sekurang-kurangnya pada kedudukan 3 atau 5 teratas dalam Googlesearch result.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
11 months and a week ago.

 

Tips Mudah untuk Mengurangkan Masalah Rabun

Ada orang tak suka pakai cermin mata. Yelah, mula-mula power cermin mata tu sikit je, lama-lama nak kena tambah power. Banyak nak pakai duit tu.Kalau buat rawatan lasik lagi mahal. Anggaran kos RM3000 ke RM7000. Lagi banyak nak keluarkan duit!Dalam topik kali ini saya nak kongsikan tips yang tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
11 months and 2 weeks ago.

 

Apa Yang Silap Dengan Akaun Instagram Anda?

Tumpuan utama akaun Instagram adalah untuk membantu anda menjadi lebih berkesan, menjimatkan masa untuk perkara yang lebih penting, dan membantu anda menjangkau orang yang tepat mengenai produk atau perkhidmatan anda. Di sini dikongsikan kesilapan yang paling biasa yang anda tidak patut buat dalam Pemasaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
3 weeks and a day ago.

 

Signature Market Snacks Review

Signature Market is the 1st online marketplace in Malaysia that focuses on natural and organic products and was founded in September 2014 by Edwin Wang and John Cheng. They sell over 500 organic and... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
1 month and a week ago.

 

Senarai Pelepasan Cukai 2018 untuk e-Filing 2019

Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDNM) telah mengeluarkan senarai pelepasan cukai 2018 untuk e-Filing 2019. Sekiranya pendapatan anda melebihi RM34,000 setahun maka anda wajib mendaftar fail cukai... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
2 months ago.

 

Che Tam Jangan Sombong

Baru-baru ni viral orang nak mintak Che Tam buatkan baju pengantin. Respons dari Che Tam tu kasar betul. Cuba baca wasap dorang ni.Wasap antara prospek dan Che Tam.Teruskan baca lagi.Dialog gambar kedua.Orang bertanya.Nk upah bju mcm ni leh buat x? Kain pun nak songket mcm tu.kite dah bajet dlm rm350 upah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and 2 weeks ago.

 

Get additional online purchases cashback through Shopback, including Grab calling

Nowadays online merchants and/or e-commerce websites tend to give rebates in the form of special discount, free shipping, coupons, vouchers, cashback, etc. to maintain their attractiveness in having customers purchasing with them.In addition, if you make payment with certain cashback credit cards for your...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via The 8th Voyager
2 months and 2 weeks ago.

 

Inilah Masanya

Tak lama lagi nak masuk bulan Ramadhan. Kepada orang yang biasa ambil tempahan buat kuih raya tu memang dah sibuk sekarang ni.Gambar hiasan tart bunga dari myresipiHabis tu, kalau baru nak mula hari ni sempat ke?Insha Allah sempat asalkan mula sekarang. Tak kiralah pandai buat kuih raya jenis apa sekali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and 2 weeks ago.

 

New Look Concept for NESCAFÉ GOLD

NESCAFÉ unveiled its new look and concept for its NESCAFÉ GOLD range at The Square, Publika, reaffirming its authentic, accessible premium appeal and ensuring the continued relevance of the brand... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
2 months and 2 weeks ago.

 

‘Warna-Warni Ramadhan’ Buffet 2019 @ Putrajaya International Convention Centre (PICC)

In the advent of the season of togetherness, goodness, and patience, Putrajaya International Convention Centre (PICC) ushers in Ramadhan by announcing its special “Warna – Warni Ramadan” buffet 2019... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
2 months and 2 weeks ago.

 

‘Juadah Warisan’ Ramadhan Buffet 2019 @ Pacific Regency Hotel Suites KL

Pacific Regency Hotel Suites KL is offering 'Juadah Warisan' Ramadhan Buffet 2019 this year. Their experienced and award-winning chefs are set to prepare extravagant flavors of sumptuous spread, a... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
2 months and 2 weeks ago.

 

“Kembara Iftar” Ramadhan Buffet 2019 @ WEIL Hotel Ipoh

This year, WEIL Hotel Ipoh chose the theme Kembara Iftar, meaning Journey of Ramadan in which they will showcase two Ramadan menus, featured on a rotation basis. It is the journey of discovering the... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
2 months and 3 weeks ago.

 

Rasuah boleh rosakkan individu, keluarga malah hancurkan negara

KETUA Balai Polis antara 16 individu ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) selepas dipercayai terbabit melindungi serta menerima wang sogokan daripada pemilik pusat urut di Kuala Lumpur. Mengikut berita yang ditulis rumah urut pernah diserbu dan disita tetapi kemudian beroperasi semula.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
3 months and 2 weeks ago.

 

‘Lambaian Rasa’ Ramadhan Buffet 2019 @ TPC Kuala Lumpur

Lambaian Rasa is set to be the theme for the most anticipated buffet of the year at Malaysia’s premier golf club, TPC Kuala Lumpur in 2019. Be prepared to be spoilt with a variety of authentic local... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
3 months and 2 weeks ago.

 

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2019

Berita gembira untuk para pencinta buku! Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2019 (PBAKL) akan berlangsung pada 29 Mac 2019 hingga 7 April 2019. Lokasi di Putra World Trade Centre (PWTC), Kuala Lumpur. Menariknya untuk kali ini waktu beroperasi akan bermula dari jam 10 pagi hingga 9 malam setiap hari. Sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
3 months and 3 weeks ago.

 

Kenapa rezeki sempit, ini jawapan yang anda mesti tahu

Kenapa rezeki sempit? Faktornya adalah datang dari diri kita sendiri. Dosa-dosa kitalah yang sebenarnya menjadi perisai kepada rahmat yang Allah swt sudah sediakan untuk kita. [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
4 months and 2 weeks ago.

 

Tips buat bayaran balik PTPTN sampai habis jadi zero

PTPTN adalah pinjaman. Pinjaman adalah hutang. Hutang perlu dibayar. Wang yang dibayar kepada PTPTN akan di rolling kembali untuk membiayai pelajar lain yang ingin menggunakan [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
4 months and 3 weeks ago.

 

Dua Sebab Mengapa Pengikut Anda Tidak Berinteraksi Di Sosial Media

Ini mungkin satu tips yang mudah dan tidak ramai orang amalkan kerana anggap ia remeh. Tapi jika dilakukan ia akan memberi kesan yang jelas, berikut adalah 2 sebab utama kenapa pengikut anda tidak aktif dan kurang memberi tindak balas kepada post anda :-1. Pengguna IG purata kehilangan 70% daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
4 months and 3 weeks ago.