User Profile: abahhfiy

Show pings in: English | Malay | All

 

abahhfiy

Your avatar

Real Name: abahhfiy

Member Since: 17th July 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 13

TERIMA KASIH CHEDET

Kita boleh berbeza pendapat...Kita boleh berbeza aliran politik...Tetapi kita semua tidak boleh menidakkan jasa insan ini untuk kita rakyat Malaysia.Terima kasih Tun Dr Mahathir

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month ago.

 

CORONAVIRUS SEBENARNYA LUBUK DUIT

Virus yang sedang mengancam dunia sekarang nih sebenarnya lubuk duit untuk page-page besar di facebook, blogpress dan juga media massa besar kat Malaysia.Mana taknya, dengan headline yang catchy saja dah boleh mendapat ribuan share dan traffic ke laman masing-masing.Rakyat Malaysia mana ada nak baca isi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 months and a week ago.

 

KEHILANGAN

Nampak bayang dalam gelap...Yang melangkah semakin jauhApa yang terjadi...Mulutmu diam seribu bahasaKebisuanmu membuat kami semua tak berdaya membantuHati bagai tersambar petir sekiranya hilang tak kembaliPergi yang tanpa pernah direlakan kepergianPergi yang kami semua tak merelakan...Walau apa pun... kuasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 months and 4 weeks ago.

 

CAMERON HIGHLAND V3

RIDE SANTAI CAMERON HIGHLAND V3Bermula dengan Ride Santai V1, 4 biji motor kemudian Ride Santai V2 dengan 11 biji motor...Tahun nih Ride santai V3 plan awal 12 biji dari Penang akan bertemu 1 biji lagi motor dari KL di Simpang Pulai...So kita tunggu ja lah next update...p/s: Plan Ride Santai V3 ni pada 6...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 months ago.

 

DAH BOLEH CHECK DI EGUMIS

Ingat lagi Wang Tak Dituntut (WTD) yang kecoh dulu?Ok sekarang hangpa tak payah dah nak buang masa beratoq lama, la nih semua dihujung jari saja.Web Egumis dah berfungsi sejak semalam untuk hangpa check kut-kut la ada duit hangpa yang tak sempat nak tuntut tuh.Simple basic registration ja masuk nama,no ic,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 months ago.

 

SELAMAT DATANG 2020

Tahun baru umpama lebaran muka surat kosong di buku baru.Mungkin banyak perkara yang bermain di fikiran yang hendak diluahkan tapi tak mampu untuk dicoretkan.Entah lah... aku tak dak "new year resolution" sebab aku hanya setia menaruh harapan dan mengharap pada sesuatu keajaiban.Hanya orang-orang tertentu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 months and a week ago.

 

MUNGKIN JUGA

Mungkin aku jatuh terlalu dalamMungkin aku yang melangkah terlalu jauhMungkin juga kerana aku tidak sanggupmelompat lebih tinggi untuk mencapai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 months and a week ago.

 

JALAN TERUS ATAU...

Pilihan yang amat sukar walaupun rahsia dah terdedah, salah silap semua dah nampak tapi...Entah lah...Mungkin satu hari nanti semua akan selesai macam angin lalu saja atau mungkin juga suatu hari nanti sebelum mata terpejam erat hajat akan tercapai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 months and 2 weeks ago.

 

ALLAH MAHA BESAR

Dalam kelekaan, alhamdulillah masih disayangi ALLAH.Ya ALLAHU AKBAR, ALLAH MAHA BESARdalam tak sedar DIA memberi petunjuk yang nyata!!Walaupun perit,pedih namun bersyukur ke atas hadratnya...Cuma sekarang kita teruskan permainan yang dimulakan tengok sampai bila pembohongan akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4 months and a week ago.

 

I'll be your shoulder to cry on

A Shoulder to Cry OnLife is full of lots of up and downsAnd the distance feels furtherWhen you're headed for the groundAnd there is nothing more painful than to let your feelings take you downIt's so hard to know the way you feel insideWhen there's many thoughts and feelings that you hideBut you might feel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4 months and 3 weeks ago.

 

DUA INSAN

Bila kau senyum kugembiraBila kau sedih 'ku menangisBagai taman rindukan kembangKurindu padamu oh sayangDi mana saja kau beradaKu 'kan tetap bersamamuWalaupun jasadmu jauhNamun hatimu dekat selaluWalau kini halangan menimpaBila cinta ada kutetap setiaHanya dikau dan asmaraMembuat hidupku bagai dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5 months and a week ago.

 

PADA SYURGA DI WAJAHMU

Tuhan sengaja menduga kitaDi mana kesabaran manusiaEngkau istri yang kusanjungiLambang semangat cinta duniaPasti engkau terkenangkanPeristiwa semalamSaat 'ku menggadaikan cintaPada onak dan duri asmaraEntah di mana akal pikiranHingga sesat di jalan yang terangIni suratan yang diberikanMenguji kekuatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5 months and a week ago.

 

MASIHKAH KAU INGAT

Masihkah kau ingatPada waktu itu sekuntum bunga mekarKuselip ke rambutmuMasihkah kau ingatIa menjadi mimpi dan menjadi rinduMasihkah kau ingatMasihkah kau ingatKita berlari-lari di kaki langit mencari pelangiLalu hujan turun kita basah bersamaMasihkah kau ingatMasihkah kau ingatMasihkah kau ingatSekuntum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5 months and 2 weeks ago.

 

Permata Untuk Isteri

Telah ku siapkansatu daerah paling sunyiDalam hati iniuntuk kau isi sebagai isteriUntuk kau penuhi dengan kemuliaan seorang wanitaUntuk kau beri erti dengan kelembutanUntuk kau hargai dengan kasih sayangKu ingin kau jadi wanita muliaYang tahu harga budi dan hatiSeorang lelaki bernama suamiKerana engkau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5 months and 2 weeks ago.

 

UNTUK MU SELAMANYA

KasihkuSeharum mawar merahKujadikan cinta untukmuSelama-lamanya oh…KasihkuSeluas laut biruKu jadikan rindu untukmuSelama-lamanyaBiarpun duri yang bisaMenjadi penghalang cintaAku yang di siniHanya untukmu juaBiar laut bergeloraMenjadi resah sejutaAku yang di siniPencinta yang setia oh…KasihkuSeharum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5 months and 3 weeks ago.

 

DEKAT PADAMU

Dekat padamuArah ingin kutujuWalaupun jauh akan kutempuhKerana hanya sunyi menemani hariSemenjak kau pergi membawa diriOh dekat padamuDi sana kan bersatuDua jiwa yang terpisahKesetiaan yang telah kita sama ikrarkanKu pegang teguh janji kukotakanAndai tersalah arah berikanku tandaAgar kau terima yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5 months and 3 weeks ago.

 

SEMUA DITANGAN MU

Semua ditangan mu...Ambillah keputusan yang mampu memberikan kebahagian, bukan saja kepada diri sendiri tetapi kepada orang-orang disekeliling mu...Anak-anak semakin menjauhi bukan kerana mereka membenci mu tetapi kerana halangan yang dibina oleh "orang itu"Banyak sangat pantang larang yang menyebabkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5 months and 3 weeks ago.

 

KAMU

Patah tumbuhHilang bergantiNamun kau satunya tetap di hatikuWalau beribuKesalahankuKau setia padakuTidur malam aku lenaKerna ku tahu kamu adaDi hatiDi hatiKamu selalu mencintai akuKamu tetap percaya padakuMaafkan akuKu takkan mungkin sempurnaBiar selalu ku sakiti muNamun tak pernah kauMengharapkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5 months and 4 weeks ago.

 

KALAU

KALAU... tak suka jangan disimpanKALAU... tak mahu jaga, lepaskanKALAU... benci, berterus terang sajaKALAU... disimpan merana nanti

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months ago.

 

ENTAH LAH...

Harap ada sinar dan tolong lah bangkit mempertahankan diri sendiri.Cukup-cukuplah biar diri dikuasai selama ini.Bangun lah untuk diri dan masa depan sendiri...Mungkin orang akan kata kejam tapi orang tak pernah ada dimasa kita jatuh terduduk!!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »