User Profile: abahhfiy

Show pings in: English | Malay | All

 

abahhfiy

Your avatar

Real Name: abahhfiy

Member Since: 17th July 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 10

KHAS UNTUK PEMILIK KENDERAAN

ANDA BERADA DI...KUALA LUMPURANDA BERADA DI...SELANGORANDA BERADA DI...JOHORANDA BERADA DI...PULAU PINANGANDA ADA MOTOSIKAL?ANDA ADA KERETA?ANDA ADA 4x4 ATAU VAN?ANDA ADA LORI?Berminat untk jana pendapatan (PART TIME / FULL TIME) dengan kenderaan anda?Daftar sekarang secara percuma untuk tukarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 week and 2 days ago.

 

RESTORAN PELITA HILANG RM300 RIBU SEBULAN KERANA ROKOK!

"(Hasil) jualan rokok setiap bulan adalah kira-kira RM300,000, namun saya percaya ia (kemerosotan hasil ekoran pemberhentian jualan rokok) dapat diatasi dengan jualan makanan," - malaysiakiniOk RM300 ribu untuk keseluruhan rangkaian restoran Pelita lebih kurang RM10k satu restoran.Jadi lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month ago.

 

WeCHAT SEBENARNYA LUBUK!

WeChat atau wicet seperti yang dikenali ramai orang Malaysia sebenarnya memang lubuk!Untuk yang mata keranjang baik lelaki mahupun perempuan Wechat nih memang tempat mencari peluang.....Tapi yang tu rasanya di Malaysia ja kut, kalau di China Wechat nih lebih glamour dari whatsapp atau telegram.Dah tentu...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month ago.

 

BELI BELAH DI SHOPEE SELAIN JADI PEMBELI YANG BIJAK...

Beli belah secara online bukan lagi trend tetapi dah macam rutin bagi kita. Kalau dulu blogshop, mudah, lelong, facebook, instagram, lazada, carousell serta bermacam lagi lah kan.La ni yang hot dipasaran ialah Shopee... asal cari barang ja mesti ada saja yang suggest...dah tengok kat shopee!Malas nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and a week ago.

 

RIDE CAMERON V1 2019

Ride ke Cameron Highlands V1 2019 dengan motor masih lagi dalam "pantang".Tayar golek dari Juru pada pukul 8.00 pagi dengan 2 Honda RS150, 2 Yamaha Y15 dan 1 Yamaha LC.Second stop di Sungai Bakap tambah lagi 1 y15 dan Benelli RFS sebelum berenti cukupkan korum di plaza tol Alor Pongsu.Stop breakfast dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 2 weeks ago.

 

500 KM YANG PERTAMA

500 KM yang pertama pada hari pertama ditahun baru 2019.Terpaksa juga cari moped bike sebiji untuk kemudahan ditahun baru, senang nak hantar dan ambil anak balik sekolah :-)Mana tahu ada limpahan rezeki nanti, paling tidak pun boleh buat part time runner kan.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 2 weeks ago.

 

2018 HAMPIR KE PENGHUJUNG

Pejam celik pejam celik kita dah dekat nak sampai ke penghujung tahun 2018.Banyak benda dan perkara yang dah terjadi sepanjang tahun nih...dan pastinya "kemenangan rakyat" pada bulan Mei hari tu akan menjadi kenangan pahit dan manis yang akan trending bagi tahun 2018.Selain dari kes-kes mahkamah bekas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 months and a week ago.

 

SIFU IMPORT?

La ni tiap hari timbul ja segala macam SIFU yang menawarkan "ilmu" import dari China...Masa aku start dulu tak ramai pun sifu atau pakar nih timbul, hanya google ja yang menjadi rujukan aku.BTW mungkin depa memang pakar lah kut ...Cuma selalunya yang bergelar pakar nih ada kaedah tersembunyi yang depa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 months and 3 weeks ago.

 

HARGA PROMOSI PUN RM300?

Seluar sukan casual dan leisure yang nih harga pasaran sehelai sekitar RM90++ ke atas.Ada yang buat promosi couple dengan harga RM176.00 atau promosi jimat beli 3 percuma satu dengan harga RM300.00Ok yang tu depa lah buat camtu... kalau harga #mhmhype di page facebook.com/mhmhypermartDUA HELAI...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4 months ago.

 

BACA TAJUK,KOMEN DAN SHARE

Trend sekarang memang macam tuh, petik tajuk berita, buat ulasan sendiri pada post kemudian share...Lepas tu datang pulak geng-geng yang anti kerajaan atau geng-geng yang semua perkara nak dipolitikkan menderu komen...Bila tanya apa hujung pangkal cerita sapa pun tak leh jawap isi berita tu sebab semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4 months ago.

 

ANTA MARVEL SUPERHEROES SERIES

Jenama ANTA dari China mengeluarkan koleksi kasut terbaru yang di beri nama ANTA X SEED.Model kasut yang diilhamkan dari superheroes Marvel nih berharga diantara 170usd hingga ke 200 usd.Walaupun belum dilancarkan, piahak ANTA telahpun membuka tempahan awal.Kalau hangpa rasa berbaloi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4 months and 2 weeks ago.

 

TAKZIAH UNTUK 6 WIRA PENYELAMAT NEGARA

Enam anggota Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA) maut ketika melakukan operasi mencari dan menyelamat (SAR) seorang remaja lelaki yang lemas di Lombong Taman Putra Perdana.Untuk ENAM Wira NegaraMohd Fatah Hashim, 34Izatul Akma Wan Ibrahim, 32Mazlan Omarbaki, 25Yahya Ali, 24Adnan Othman, 33Muhammad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4 months and 2 weeks ago.

 

PENANG ASIA PASIFIC MASTER GAMES 2018

Pingat perak pun jadilah untuk edisi yang pertama kalinya diadakan.Sekurang-kurangnya boleh lah dijadikan cerita untuk anak cucu dikemudian hari...kanAt least level asia pasific...hang pa ada tak?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4 months and 2 weeks ago.

 

Berbaloikah tukar ke iPhone baru...ANDA RASA?

Baru-baru ini, Apple melancarkan tiga iPhone model iPhone XS, XS Max dan XR (disebut iPhone 10S, 10S Max dan 10R) yang mempunyai keunikan warna dengan saiz berbeza.iPhone XS dan XS Max dibezakan dengan saiz mempunyai rekaan bucu-ke-bucu yang minimum dan lasak berdasarkan ciri IP68 mampu masuk air sedalam...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4 months and 3 weeks ago.

 

Persoalan terjawab! Isteri tak hamil walau kerap 'bersama' selama 4 tahun kerana silap buat seks

"PASANGAN suami isteri yang berusaha untuk mendapat anak selama empat tahun diberitahu bahawa mereka selama ini melakukan kesilapan semasa hubungan seks."Si isterinya mendedahkan pengalaman kesakitannya yang 'luar biasa' setiap kali mengadakan hubungan seks, tetapi sanggup menahannya dengan harapan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5 months and 3 weeks ago.

 

RM1,111,111

No plet Malaysia 1 yang dibida dengan RM1111111 pecah rekod bidaan V1 dan atasi semua bidaan untuk angka 1 sebelum nih kata Anthony Loke, Menteri Pengangkutan.So agak-agaknya berapa "second value" number plet nih nanti?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5 months and 4 weeks ago.

 

JANA PENDAPATAN BERMULA DENGAN RM300

STARTUP CAPITAL TAK SAMPAI RM300.00Ramai yang cuba "buat duit" dengan set coating yang macam ini.Tapi sayangnya modal yang dikeluarkan cukup banyak pada awalnya sebab beli starter set dengan harga yang cukup mahal termasuk liquid chemicalnya.Tahukah anda starter set ini boleh didapati dengan hanya RM165.00...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months ago.

 

KITA DALAM PERUT DULU PUN 9 BULAN KATA JAMAL

“Beri la peluang kepada kerajaan PH… 100 hari mana cukup.Kita duk (duduk) dalam perut mak kita pun lebih sembilan bulan.“Saya sokong kerajaan PH di bawah Tun M diberi peluang dan masa untuk menunaikan jangi manifestonya,"-sinar harian-

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months ago.

 

KJ TAK MAU PIKUL BIAWAK HIDUP LAGI!

"UMNO dan BN tak mahu lagi memikul 'biawak hidup' ini (kes 1MDB) harus diselesaikan. Kami (UMNO dan BN) mahu kebenaran dan cerita sebenar mengenai 1MDB."Saya sebagai bekas ahli Kabinet kerajaan terdahulu (BN) tidak mengetahui beberapa perkara dan ada juga perkara dirahsiakan daripada pengetahuan kami...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months ago.

 

DIY HEAD LAMP COATING

Produk yang baru nak trending kat Malaysia tapi dah berzaman ada dipasaran.Biasalahkan bila baru nak trending harga pasaran agak "yahudi" sikit.Harga pasaran RM2++.00 keatas untuk satu set macam dalam gambar diatas dan refill liquid pun sebotol RM4+.00 keatas...buatkan ramai yang berfikir dua tiga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »