User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

Your avatar

Real Name: Mohd Zahran

Member Since: 30th August 2015


Mohd Zahran aka theHaikal merupakan pekerja professional sepenuh masa dalam bidang kesihatan. Tetapi amat berminat dalam bidang blogging dan juga internet marketing. Ebook yang pernah ditulis adalah 101 Tips Jimat Duit. Masih belajar dalam bidang blogging dan akan terus belajar. Untuk servis pengiklanan (advertisment service) serta artikel berbayar (paid article/advertorial), boleh hubungi penulis menerusi ruangan Hubungi dan Sertai Wikicara.org


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 30

Ini Panduan Buat Blog Terbaik.Tapi...

Ntah macam mana. Aku boleh masuk dalam Facebook group blogger WordPress.Walaupun aku ni blogger kat platform Blogspot.Tapi aku banyak belajar dari diorang ni.Semua dah power.Power rangers pun kalah.Diorang ni memang dah tahap world class..Aku memang tak mampu bersuara kat group tu nanti kena kecam. Hehe.Aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
1 month and 2 weeks ago.

 

5 Ciri Blog Yang Orang Suka Komen dan Blogwalking..Blog Aku Termasuk Tak?

Semua blogger kalau boleh nak ramai orang komen di blog mereka. Paling tidak aku sendiri suka kalau orang komen kat blog aku. Bila ada orang komen, ini bermakna ada orang yang baca blog aku.Jadi pada yang datang ke blog ni, silalah beri komen sikit ye 😉 Nak komen ape? Apa sahaja yang berkaitan dengan...

1Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
3 months and 2 weeks ago.

 

Fuhh..Seminggu 3 Kali Buat Aduan..

Apa benda paling penting untuk seorang blogger?Tiada lain..jawapannya adalah INTERNET..Tak ada internet memang tak boleh post artikel..Tak ada internet tak boleh nak jalan-jalan pegi blog orang lain..Tak ada internet tak boleh nak tengok movie online..Tapi..tak ada internet pendapatan blog tetap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
3 months and 2 weeks ago.

 

4 Quote Dari Filem The Boss Baby Ini Buat Aku Berfikir..

Siapa dah tengok cerita The Boss Baby? Aku memang peminat cerita animasi. Dulu aku sangat suka tengok cerita Up. Sekarang filem animasi yang aku suka adalah The Boss Baby..Setiap malam anak aku minta buka cerita The Boss Baby ni kat tv. Nasib baik ada Chromecast, jadi senang sikit aku nak pancarkan cerita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
3 months and 2 weeks ago.

 

Aku Taksub Dengan Statistik Blog?

Kembali kepada perkara paling asas dalam blogging.Kenapa kita berblog?Sebab nak memberi manfaat kepada orang lain. Nak berkongsi pengetahuan.Masa mula-mula nak buat blog niat memang macam tu.Bila dah start buat blog. Setiap jam tengok statistik blog. Tengok berapa banyak pengunjung yang datang.Itu memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
3 months and 3 weeks ago.

 

5 Sifat Aku Belajar Daripada Blogger Otai

Terdapat banyak blogger yang otai-otai belaka di Malaysia ni. Kalau nak luaskan pandangan lagi, lihat juga blogger lain di luar negara. Tapi untuk setakat ni aku rasa baik aku belajar dari otai-otai blogger tempatan dulu sebab merekalah yang membangunkan dunia blog di Malaysia.Blogger-blogger otai ni aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months ago.

 

Google Adsense Keluarkan 2 Bentuk Iklan Baru

Aku dah lama tak bukak akaun Google AdSense aku. Selalu tinjau guna aplikasi Google AdSense je. Kebetulan aku saje nak buka tengok iklan mana yang paling baik aksinya.Masa itulah aku baru perasan yang Google AdSense dah keluarkan 2 bentuk iklan baru.In feed Native ads dan In article native ads.Bile aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months ago.

 

Cara Menjana Pendapatan Tambahan Dengan Shopback

Cara Menjana Pendapatan Tambahan Dengan Shopback. Dalam dunia internet sekarang, macam-macam cara boleh bantu kita buat duit. Ada yang menggunakan blog, ada yang buat perniagaan online di Facebook dan Instagram dan lain-lain. Tujuannya sama iaitu untuk menjana pendapatan tambahan untuk menampung kos sara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months and 2 weeks ago.

 

Cara Promosikan Video dan Youtube Channel

Sebelum ini saya ada kongsikan tentang cara mudah buat video youtube dan juga cara menyediakan SEO untuk video Youtube. Artikel-artikel tersebut sebenarnya adalah berdasarkan percubaan dan pengalaman saya buat duit dengan Youtube. Jika anda rasa untuk mendapatkan panduan buat duit dengan Youtube agak mahal,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months and 4 weeks ago.

 

Cara Menurunkan Bounce Rates Blog

Apa itu bounce rates? Secara mudahnya, bounce rates adalah peratusan pengunjung yang datang ke blog atau laman web yang kemudian meninggalkan blog tersebut tanpa melakukan sebarang tindakan lain seperti membaca artikel yang lain dalam blog tersebut atau tidak melakukan perkara yang dikehendaki laman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
10 months and a week ago.

 

Pendapatan Blog Bulan Disember 2016

Nak tulis post untuk pendapatan blog aku bulan Disember 2016 asyik tak sempat aje. Banyak pula perkara yang perlu di buat di awal tahun ni. Sebelum aku terus terlupe, baik aku tulis hari ni. Untuk pengetahuan korang, aku tulis post ni guna app Blogger je. Aku banyak guna aplikasi Blogger ni untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
10 months and a week ago.

 

Ada 5 Langkah je Buat Duit Dengan Blog?

Secara teorinya, buat duit dengan blog ni hanya perlukan 5 langkah.Ye..5 sahaja. Jika korang baca dari mana-mana panduan buat duit dengan blog sekalipun. Dari panduan blog antarabangsa ataupun panduan blog di Malaysia, AKU PASTI ia akan kembali kepada 5 langkah ini. Mungkin cuma gaya pengolahan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
3 weeks and a day ago.

 

Bila masa terbaik nak mula berblog?

Bila masa terbaik nak mula berblog?Ada orang belajar pasal blog dah lama. Tapi tak pernah lagi buat blog. Asyik belajar dan belajar tentang cara buat blog. Ada orang yang tak pernah belajar pasal blog, tapi bila nak buat blog terus je buat blog. Antara 2 jenis ni mana yang lebih baik?Pada aku, untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
3 weeks and a day ago.

 

Hanya Orang Yang Pandai Menulis Boleh Berblog!

Betul ke? Korang ingat aku pandai menulis ke?Aku dalam kalangan yang menulis biasa biasa je.Kalau aku pandai menulis, rase nye aku dah ade novel atau buku sendiri agaknye. (Walaupun aku bercita cita satu hari nanti aku ade eBook aku sendiri haha)Pada aku nak mulakan blog bukan perlu pandai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
1 month ago.

 

Cara Mengiklankan Bisnes Di Lynk.my secara Percuma

Boleh ke mengiklan di Lynk.my secara percuma? Jawapannya boleh, tapi boleh dengan bersyarat. Sebelum saya bincangkan cara mengiklan di Lynk.my secara percuma, elok rasanya saya terangkan serba sedikit tentang Lynk.my.Lynk.my adalah satu - satunya laman web Malaysia yang memberikan perkhidmatan memendekkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 months and 3 weeks ago.

 

Cara Mendaftar dan Menggunakan Paypal Malaysia

Paypal Malaysia merupakan salah satu kemudahan pembayaran online yang mudah untuk digunakan. Bagi yang kerap membuat pembelian secara atas talian, pastinya Paypal Malaysia sudah tidak perlu diperkenalkan. Tetapi saya percaya, masih ramai yang hanya 'tahu' tentang Paypal tetapi tidak pernah menggunakannya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
10 months ago.

 

Cara Menyertai Peraduan Rakyat 1 Malaysia (PR1M)

Pernah dengar berkenaan Peraduan Rakyat 1 Malaysia (PR1M)? Peraduan Rakyat 1 Malaysia (PR1M) adalah satu peraduan yang dianjurkan oleh surat khabar Sinar Harian. Untuk menyertai peraduan ini, peserta hanya perlu membeli sebuah akhbar Sinar Harian dan menjawab satu soalan dan kemudian jawapan tersebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
11 months ago.

 

Cara Menjana 5 - 7 Angka Dengan Dropship Ecommerce

Siapa yang tidak kenal Shopievo memang rugi. Sebelum ini Shopievo ada mengeluarkan panduan untuk mereka yang betul-betul nak belajar tentang dropship antarabangsa. Tapi panduan tersebut adalah sangat terhad dan telah ditutup jualannya. Ramai yang telah mendapatkan panduan tersebut sangat berpuas hati dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 weeks and 6 days ago.

 

Teka-Teki Lawak: Motor apa yang paling murah?

Teka-Teki Lawak: Motor apa yang paling murah? JawapanKlikDi SiniAjinamoto

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Soalan Teka Teki
3 weeks and 6 days ago.

 

Teka-Teki Lawak: Dimakan habis, tak makan pun habis. Apa dia?

Teka-Teki Lawak : Dimakan habis, tak makan pun habis. Apa dia? JawapanKlikDi SiniAis

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Soalan Teka Teki
4 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »