User Profile: yukmil

Show pings in: English | Malay | All

 

yukmil

Your avatar

Real Name: yuk

Member Since: 25th June 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 16

Kelebihan Dan Kehebatan Surah Al-Kahfi

surah al-kahfi menjadi pelindung daripada fitnah dajjalsalam semua...hari nie kita cerita tentang surah al-kahfi..sape yang selalu baca surah al-kahfi angkat tangan...wow ramai jgak yang baca surah al-kahfi nie...bagus-bagus..mesti ramai yang tahu bahawa sunnah bagi kita untuk membaca suran al-kahfi setiap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 month and 2 weeks ago.

 

Resepi Kek Carrot Almond @ Carrot Almond Recipe

resepi kek carrot ala-ala secrete recipejom kita tengok resepi carrot cake ala-ala secrete recepi nie...sedap tau..rugi lar klau uols x cuba..huhu..nak buat dia senang je...nak beli mhal..so baik buat sendiri..jimat duit..bahan-bahan kek carrot almond2 cawan carrot parut5 sudu besar serbuk badam5 biji...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
5 months and 3 weeks ago.

 

Perlindungan dan Pengecualian Penyakit Dalam Takaful Kesihatan Perubatan

penyakit yang dilindungi dan dikecualikan dalam takaful kesihatan dan perubatanapa yang anda perlu ingat dalam takaful kesihatan perubatan pembayaran manfaar bergantung kepada jenis plan anda.apa yang anda perlu lakukan ialah dengan merujuk kepada sijil takaful mengenai maklumat lanjut dan manfaat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
6 months and 2 weeks ago.

 

Moview Review: The Salesman

review filem iran,the salesmanfilem salesman nie merupakan filem hasil karya asghar fahardi..yuk suka sangat dengan filem asghar farhadi...sbb minat sangat dengan pengarah nie..nie kali ketiga yuk review filem asghar fahardi..antara karya asghar yang yuk pernah review ialah:moview review:about ellymovie...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
7 months ago.

 

MUMMYAYU'S GIVEAWAY

join giveawaysok..hari nie yuk join giveaway mummyayu's...urm...mesti uols dah boleh agak kan kenapa yuk join giveaway nie...hihi..mestilar syarat2 giveaway nie senang...so sangat rugi klau uols x join tau..syarat untuk uols join senang je..just buat entry pasal give away nie je..senang je kan..join lar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
11 months and 3 weeks ago.

 

Beraya Di Pulau Nami

Jom ke Pulau Nami Malaysiabusy..baru smpat nak update pasal raya..hahablogger2 lain,,raya ketiga dah update pasal raya...huhu..wow..tngok tngok tajuk..hebat ko jah...beraya kat pulau nami korea...hahaha..korang jgn terpedaya ngan tajuk ye..hihi..banyak duit aku nak g beraya ke korea...lagipun klau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
7 months and a week ago.

 

Resepi Apam Mekar Nutella

resepi apam mekar coklat nutellaok..hari nie kita belajar buat apam mekar plak..nie bukan apam mekar yang cam biasa kita buat tu..nie kita modernkan ckit...letak nutella..baru best..hahaanak-anak pun mesti suka klau makan apam mekar perisa coklat kan...resepi nie special ckit..sbb x letak telur..so klau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 month and 2 weeks ago.

 

Resepi Ikan Siakap Stim Halia

resepi ikan siakap stim halia ala thaiok hari nie kita belajar masak masakan thai plak.sape lar yang x kenal dengan ikan siakap kan..sedap ikan nie...isi pun bnyak..macam2 masakan yang kita boleh buat dengan ikan siakap nie..antaranya ialah siakap masak stim..[wajib cuba: resepi bawal emas masak stim...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 month and 2 weeks ago.

 

Resepi Biskut Cheeese @ Cheese Cookies Recepi

Resepi Biskut Cheese yang senang dan mudahbahan-bahan untuk membuat biskut cheese150g butter3/4 cawan gula perangsedikit esen vanillasebiji kuning telur1/2 sudu besar emplex2 sudu besar tepung jagung1 sudu kecil baking powder2 sudu besar serbuk almond3 sudu besar tepung susugrated cheddar cheese2 3/4...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 month and 3 weeks ago.

 

Promosi Set Tilam Baby

harga budget set tilam babyok..kali nie yuk nak buat promosi set tilam baby plak lar..dah lama x buat promosi set tilam baby kan..uols nak ke harga budget untuk set tilam??untuk permulaan yuk buat 5 design nie dulu..klau mendapat sambutan..nnti yuk akan tambah lagi design baru..seperti biasa yuk guna kain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 month and 3 weeks ago.

 

Resepi Dimsum Ayam Homemade

resepi dimsum ayam sedap dan senangdimsum...dimsum...sedap kan..sape yang suka dimsum angkat tangan...hihi..konfirm ramai yang suka makan dimsum kantapi..klau nak beli dimsum nie..of course lar mahal kan..nak makan pun x kenyang..hihi..lagi satu nak jumpa dimsum yang sedap dan sesuai dengan tekak kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 month and 4 weeks ago.

 

Resepi Brownies Original

Resepi brownies aslibahan-bahan untuk membuat brownies original450g dark compound chocolate150g butter4 biji telur180g gula perang1sudu teh esen vanilla[wajib cuba: resepi brownies kedut]ayakkan:120g tepung gandum2 sudu besar serbuk koko[wajib cuba: resepi biskut nutella brownies ]cara-cara untuk membuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 months ago.

 

Resepi Aiskrim Strawberry

resepi aiskrim strawberry ala-ala cameron highlandurm sedap nyer klau dapat makan aiskrim strawberry nie..klau musim panas..makan aiskrim..mmang best..tapi klau nak beli aiskrim strawberry nie mahal kan..baik buat sendiri.jimat..dan sedap..tapi..nak buat camne aiskrim strawberry nie??nak x..klau yuk ajar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 months ago.

 

Resepi Sandwich Telur

resepi sandwich telur yang senang dan sedapok hari nie kita belajar buat sandwich ye..senang je nak buat sandwich nie,,,semudah ABC je..for those yang nak mencari pendapatan tambahan boleh cuba resepi nie..sbb resepi nie senang je...nnti boleh lar uols buat jualan sandwich plak..boleh jual dlm harga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 months and 3 weeks ago.

 

Info Tentang Daun Ketum

daun ketum,selamat atau tidak ?APAKAH DAUN KETUM?mesti ramai yang tertanya-tanya...kenapa kecoh-kecoh isu daun ketum ini dalam kalangan sesetengah orang. Meh yuk cerita sedikit berkaitan daun ketum agar ramai yang akan faham.Pokok ketum atau nama saintifiknya Mitragyna speciosa. Batangnya berkayu keras dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 months and 3 weeks ago.

 

Green Tea Cheesecake Recipe

resepi green tea cheesecakebahan-bahan untuk membuat green tea cheesecake1 sudu besar serbuk teh hijau1/2 cawan susu segar4 keping@ 125gcheddar cheese2 sudu besar butter5 biji telur ayam(asingkan putih telur dan kuning telur)3/4 cawan gula[wajib cuba: resepi strawberry cheesecake]ayakkan:3/4 cawan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and 3 weeks ago.

 

Lazada Online Revolution Blogger Contest

join lazada online revolution blogger contestsemalam dapat email dari lazada sruh yuk join contest nie...huhu..mesti ramai blogger lain yang dapat email nie jgak kan..lazada nie..saje je kan..macam tau2 je yang yuk akan join contest nie..hihi.rugi lar wei klau x join..hadiah dia lumayan tau..klau yuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months and 3 weeks ago.

 

Homemade Scrub Muka Badan(DIY)

Buat Sendiri Scrub Muka Dan Badanok .sape kat sini yg nak belajar buat scrub muka..angkat kaki..hihi...senang je nak buat scrub nie..bukan setakat senang..,tapi ambik masa yang singkat je nak siap..lagipun scrub muka dan badan yang yuk nak ajar nie..mengunakkan 100% bahan semulajadi..so natural gtu..x yah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months and 3 weeks ago.

 

Red Pearl Cookies Recipe

Resepi red pearl cookies yang sedap dan ranggupbahan-bahan untuk membuat red pearl cookiesceri merah150g butter1/2 cawan gula perang1 sudu besar minyak sapi1 sudu teh esen vanilla1 biji kuning telur1 sudu teh baking powder1/2 emplex2 sudu besar tepung jagung1+ 1/2 cawan tepung gandum1/2 cawan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Miang Kham Sedap

resepi miang kham yang senang dan sedapsape pernah makan miang kham??hanya orang yang pernah makan miang kham je yang tahu betapa nikmatnya miang kham nie..hihi..rasa dia susah untuk digambarkan..hahaha..yang pasti..bila makan miang kham nie..x leh berhenti tau...nak dengat cerita camne boleh terjebak ngan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and 4 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »