User Profile: segalabenda

Show pings in: English | Malay | All

 

segalabenda

Your avatar

Real Name: OlaOli

Member Since: 14th March 2012



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 4

Tips post diindex dengan cepat di google

Tips post diindex dengan cepat di google Kalu ikutkan dah lebih kurang 1 tahun 7 bulan aku berblogging di olaoli.com. The post Tips post diindex dengan cepat di google appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
6 days and 6 hours ago.

 

Ketahui post paling popular di blog anda dengan Google Analytic

Post paling popular dengan Google analytic Khas untuk blogger yang masih newbie, post ni aku nak share cara bagaimana nak tahu yang manakah post di blog korang yang paling popular. The post Ketahui post paling popular di blog anda dengan Google Analytic appeared first on Olaoli.com.

1Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
1 month ago.

 

Ciri-ciri suami yang bertanggungjawab

Ketahui ciri-ciri seorang suami yang bertanggungjawab Setiap kaum hawa mengimpikan untuk dapat seorang suami yang bertanggungjawab dan penyayang. Begitu juga lelaki yang mahukan seorang bakal isteri yang setia dan solehah. The post Ciri-ciri suami yang bertanggungjawab appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
2 weeks and 3 days ago.

 

Siswazah menganggur perkara biasa

Siswazah menganggur perkara biasa Banyak kali dah kita dengar samaada di berita tv atau akhbar tentang beribu-ribu siswazah universiti yang menganggur. The post Siswazah menganggur perkara biasa appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
1 month and a week ago.

 

Sikap penyewa yang tidak bertanggungjawab

Satu ketika dulu aku ada post satu artikel tentang perjanjian sewa rumah. Dalam post tu juga aku ada selitkan tentang rumah aku yang berjaya disewakan. The post Sikap penyewa yang tidak bertanggungjawab appeared first on Olaoli.com.

1Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
1 month and a week ago.

 

Blog pilihan terbaik olaoli 2017

Blog Pilihan Terbaik Ya..kali ni aku nak membodek blogger-blogger terkenal(dikenali ramai) kat dalam post aku ni. Dah setahun lebih aku berblogging dan lebih kurang 67 post setakat ini. The post Blog pilihan terbaik olaoli 2017 appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Layan drama Korea di Astro On The Go

Sebulan dekat aku tak buat sebarang posting. Almaklumlah bulan syawal. Kekenyangan adalah perkara yang membuat mata menjadi mengantuk dan menghilangkan mood walaupun banyak idea yang nak ditulis. The post Layan drama Korea di Astro On The Go appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Dah hari ke-6 baru aku post ucapan selamat hari raya aidifitri . Bila raya aku dah lupa segalanya. Cuma tau persiapan dan meraikan hari raya je. The post Selamat Hari Raya Aidilfitri appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
2 months and 2 weeks ago.

 

Suka Main Game Dota 2 – game online

Ya kali ni buat julung-julung kalinya aku nak berkongsi hobi aku diperingkat tertinggi iaitu main game Dota 2. haha..hobi aku banyak, The post Suka Main Game Dota 2 game online appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
3 months ago.

 

Backpacking di Bangkok

Backpacking di Bangkok Apa tu backpacking or mengembara? Mengembara adalah satu bentuk kos rendah, perjalanan bebas. Ia termasuk penggunaan beg yang mudah dibawa untuk jarak yang panjang atau jangka masa yang lama; The post Backpacking di Bangkok appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
3 months and a week ago.

 

Bersukan dan diet yang betul untuk kesihatan yang baik

Dah lama aku tak posting apa-apa. Maklumlah bulan ramadhan ni duk berzikir 24 jam hehehe(ye la tu)..Posting kali ni aku nak sentuh tentang kesan bersukan dan diet yang betul untuk kesihatan yang baik. The post Bersukan dan diet yang betul untuk kesihatan yang baik appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
3 months and a week ago.

 

Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa

The post Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
3 months and 3 weeks ago.

 

Bulan Ramadhan menjelang tiba

Bulan Ramadhan menjelang tiba Tinggal 3 hari je lagi kita nak berpuasa di bulan Ramadhan. Anak-anak pun tak sabar nak berpuasa almaklumlah puasa tahun ni 2 minggu kena cuti sekolah. The post Bulan Ramadhan menjelang tiba appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
3 months and 4 weeks ago.

 

Batuk teruk kahak berdarah pengalaman dan petua

Pengalaman batuk teruk dan kahak berdarah Aku nak share dengan korang pengalaman batuk teruk dan cara nak kurang/hilangkan batuk. Sebulan sebelum isteri bersalin anak ke-6, The post Batuk teruk kahak berdarah pengalaman dan petua appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
4 months ago.

 

Layu di hujung mekar – lagu jiwang time mengenang percintaan lepas

Lagu ni selalu dengar time-time bercinta dulu. Haha..tapi tak ada kena mengena pun dengan kisah cinta aku cewah..aku dulu bercinta aman-aman ja. The post Layu di hujung mekar lagu jiwang time mengenang percintaan lepas appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
4 months and a week ago.

 

Tips elak perceraian untuk suami isteri

Assalamualaikum. Hari ni aku nak jadi ustaz untuk memberi nasihat kepada anda di luar sana tips elak perceraian berlaku dalam keluarga kita. The post Tips elak perceraian untuk suami isteri appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
4 months and 2 weeks ago.

 

Cuti hari pekerja peluang bawa keluarga berkelah

Esok 1 Mei bersamaan dengan hari isnin adalah hari cuti bersempena dengan hari pekerja/buruh. Dengan cutinya hari isnin maka dapatlah kami bercuti selama 3 hari. The post Cuti hari pekerja peluang bawa keluarga berkelah appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Hangat-hangat tahi ayam l semua orang pernah mengalaminya

Hangat-hangat tahi ayam l semua orang pernah mengalaminya Hangat-hangat tahi ayam bermaksud orang yang serius dan bersungguh-sungguh melakukankan sesuatu perkerjaan namun kemudianya hilang motivasi dan meninggalkan perkejaannya tanpa siap. The post Hangat-hangat tahi ayam l semua orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Cuti Sempena Hari Pertabalan Di-Pertuan Agong

Cuti sempena hari pertabalan Yang Di-Pertuan Agong Esok 24 April adalah hari pertabalan yang di-Pertuan Agong XV, iaitu Sultan Muhammad V. The post Cuti Sempena Hari Pertabalan Di-Pertuan Agong appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
4 months and 4 weeks ago.

 

Sempena program mini karnival JPJ

Sempena program mini karnival JPJ Hari ni sempena cuti hari sabtu, aku bawa isteri dan 2 orang anak pergi ke mini karnival JPJ yang jaraknya cuma 10 minit sahaja dari rumah. The post Sempena program mini karnival JPJ appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
4 months and 4 weeks ago.

 

1 2 3 4 Next »