User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 28

Selamat Hari Malaysia!

Esok 16 September ialah Hari Malaysia.Khamis, Malaysia dihampar dengan cerita sedih kematian pelajar dan warden Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah dalam kebakaran sebelum Subuh. Allahu sedihnya...Sebelum itu, Perdana Menteri ke US membawa berita pelaburan berbilion dollar. Membantu ekonomi US katanya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 2 days ago.

 

#KL2017 | Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini

Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini | Ramai yang dah tahu kan? Tetapi jika masih ada yang tertanya-tanya ini maklumatnya untuk perlawanan akhir diantara Malaysia dan Thailand.1. Tiket TIDAK dijual secara online.2. Bagi PENYOKONG MALAYSIA tiket dijual di Pintu A dan B Stadium...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 5 days ago.

 

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar | Sebagai rakyat jelata yang sederhana kadangkala teringin juga kita melihat kehidupan sebenar keluarga diraja. Bagaimana kehidupan seharian mereka, bahasa pertuturan mereka di istana, apa yang mereka santap hari hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 3 weeks ago.

 

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok | Bangkok meriah ketika ini dengan hiasan hebat menyambut Krismas. Semua hotel dihias dengan pokok krismas, kotak hadiah beserta hiasan lain yang menarik. Begitu juga kedai-kedai dan juga spa.Mari lihat hiasan-hiasan menarik ini yang hanya muncul setahun sekali.Grande...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months ago.

 

Terbang burung terbang....di KL Bird Park

Terbang burung terbang....di KL Bird Park | Cuti persekolahan selama lima minggu telah bermula. Lama kan... tapi cuti sebelum ini lebih lama. Cuti tahun ini sudah ditarik ke cuti perayaan.Bagaimana dengan pengisiannya? Sudah dirancang atau terkontang-kanting macam hantu takbertuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 3 weeks ago.

 

Hotel Review | Chaba Cabana Beach Resort, Koh Samui

Hotel Review | Chaba Cabana Beach Resort, Koh Samui | Koh Samui ialah pulau yag ketiga besar di Thailand. Tidaklah besar sangat sebenarnya, kita boleh mengelilinginya dalam masa dua setengah jam sahaja. Berbeza dengan Phuket, Koh Samui lebih tenang dan sesuai untuk berehat. Turun dari kapal terbang saja pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 days and 22 hours ago.

 

Jadual pasar malam di Koh Samui

Jadual pasar malam di Koh Samui | I always interested in visiting night market or flea market. Barangan yang dijual di pasar malam kebiasaannya sama je seperti t-shirt tiruan, dvd pirate, pakaian/kasut terpakai, local souvenirs dan makanan tetapi dalam banyak banyak tu mesti ada satu dua gerai yang menjual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 days and an hour ago.

 

Koh Samui Revisited | Another day another ride... syoknya bercuti di pulau!

Koh Samui Revisited | Another day another ride... syoknya bercuti di pulau! | Selepas bersantai di hotel, pulangkan motor aku checked-out dan berpindah ke Green Guesthouse di tengah bandar Chaweng. Tujuannya, dah malam terakhir ni nak lepak di pantai yang lebih happening and enjoy the night.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 days and 20 hours ago.

 

Booking hotel dan dapatkan diskaun 10%

Askm uolsss...Kalau nak book hotel time cuti cuti ni boleh gunakan link di bawah untuk mendapatkan diskaun 10%Belum pernah bermasalah lagi tempah bilik dengan Booking dot com ni. Sila sila...https://www.booking.com/s/27_8/c5c5ce87

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 6 days ago.

 

2 hari 1 malam di Melaka | Bandar bersejarah UNESCO yang tidak menjemukan

2 hari 1 malam di Melaka | Bandar bersejarah UNESCO yang tidak menjemukan | Pada 1867 Melaka yang dibentuk sebagai Negeri-negeri Selat bersama Pulau Pinang dan Singapura telah dijadikan Koloni Mahkota British dengan London menjadi pusat pentadbirannya.Pernah masyhur sebagai antara kota perdagangan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 4 days ago.

 

Jadual cuti panjang hujung minggu 2019

Jadual cuti panjang hujung minggu 2019 | Bermula 12.01 tengah malam tadi jualan tiket Air Asia FREE SEATS untuk non-members dimulakan. Members Air Asia BIG dah tapau tiket sehari awal.Walaupun harga tiket semakin naik tetapi masih ada lagi yang murah contohnya Bangkok RM79 sahaja sehala. Oleh kerana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 6 days ago.

 

Motivasi | Terbang tinggi tapi ingatlah rumput di bumi

Selamat pagi semua...Jadi kuat tetapi bukan biadap.Jadi baik tetapi bukan lemah.Bertegas tetapi jangan membuli.Merendah diri tetapi bukan malu.Berbanggalah tetapi bukan sombong.- Jim RohnSalam Kemerdekaan yang ke-61, Malaysia!!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 3 days ago.

 

Hotel Review | Ibis Melaka Hotel - Economy hotel for business and leisure

Hotel Review | Ibis Melaka Hotel | Alhamdulillah since May this year ai rasa sangat bertuah kerana banyak kali nama naik dalam lucky draw. One of it dapat voucher to stay at Ibis. Kat Melaka Bandaraya Bersejarah tu...LokasiIbis Melaka Hotel di India Street, sepelaungan je dari Treasures Hotel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 4 days ago.

 

Masih menarikkah Zoo Melaka and Night Safari?

Masih menarikkah Zoo Melaka? | Tahun ini perayaan Eidul Adha kami sekeluarga sungguh berlainan. Ada yang terpaksa bekerja (intern terpaksa mengganti pekerja senior) dan ada pula yang balik ke kampung sendiri. Agak ralat jugalah tetapi kena rasional, kalau semua nak balik ke utara dua tayar kereta perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 4 days ago.

 

10th Anniversary of Royal Floria Putrajaya. Jom! Jom!

10th Anniversary of Royal Floria Putrajaya. Jom! Jom!Jangan lupa untuk ke Floria Putrajaya, dah kali ke-10 dah ni.Tempat :Anjung Floria Event Centre,Precint 4, Putrajaya, MalaysiaTarikh : 25 Ogos - 2 September 2018.Masa : 9 pagi - 10.30 malam (Isnin-Khamis) 9...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks ago.

 

Hotel Review | Treasures Hotel Suites, Melaka

Hotel Review | Treasures Hotel Suites, Melaka | Sebagai sebuah negeri yang popular di kalangan pelancong dalam dan luar negara, Melaka sudah pastinya sangat bersedia dalam menyediakan pelbagai kemudahan untuk memenuhi kehendak pelanggannya.Biarpun kecil namun negeri Melaka Bandaraya Bersejarah ini ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Encore Melaka Impression Series | Teater bertaraf dunia di UNESCO World Heritage City

Encore Melaka Impression Series | Teater bertaraf dunia di UNESCO World Heritage City | Melaka negeri yang sering terkehadapan dalam industri pelancongan. Pihak berkuasa negeri ini boleh dikatakan cekap menghidu peluang yang terhidang di depan mata dan terus berusaha menghidangkan produk baru yang unik dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Hotel Review | Pullman Putrajaya Lakeside

Hotel Review | Pullman Putrajaya Lakeside | Hotel ini ialah sebuah penginapan lima bintang di tepian Tasik Putrajaya yang diuruskan oleh Accor Hotels.Dengan rekabentuk unik, stail lama dengan fasiliti terkini, Pullman Putrajaya Lakeside menawarkan 281 bilik, suite dan apartment. Biliknya nampak elegan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Amaran angin kuat di utara semenanjung Malaysia

Amaran angin kuat dan laut bergelora (kategori pertama) dijangkakan berlaku di perairan timur dan barat Perlis, Kedah dan Sabah dengan kekuatan 40-50kmph sehingga 11 Ogos 2018.Keadaan ini berbahaya kepada bot kecil, aktiviti laut dan sukan air.Berhati-hatilah ya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

5 sebab mengapa kita harus melawat muzium di Malaysia

5 sebab mengapa kita harus melawat muzium di Malaysia | Muzium merupakan sebuah institusi pendidikan umum yang menyebarkan maklumat mengenai sejarah, kebudayaan dan alam semulajadi. Kini dengan banyaknya tarikan pelancongan terbaru dan interaktif termasuk pusat membeli-belah muzium seolah-olah diketepikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »