User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 21

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar | Sebagai rakyat jelata yang sederhana kadangkala teringin juga kita melihat kehidupan sebenar keluarga diraja. Bagaimana kehidupan seharian mereka, bahasa pertuturan mereka di istana, apa yang mereka santap hari hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months ago.

 

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok | Bangkok meriah ketika ini dengan hiasan hebat menyambut Krismas. Semua hotel dihias dengan pokok krismas, kotak hadiah beserta hiasan lain yang menarik. Begitu juga kedai-kedai dan juga spa.Mari lihat hiasan-hiasan menarik ini yang hanya muncul setahun sekali.Grande...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

Terbang burung terbang....di KL Bird Park

Terbang burung terbang....di KL Bird Park | Cuti persekolahan selama lima minggu telah bermula. Lama kan... tapi cuti sebelum ini lebih lama. Cuti tahun ini sudah ditarik ke cuti perayaan.Bagaimana dengan pengisiannya? Sudah dirancang atau terkontang-kanting macam hantu takbertuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 3 weeks ago.

 

Hotel Review | Merdeka Palace Hotel Suites, Kuching

Hotel Review | Merdeka Palace Hotel Suites | Hotel lama yang elegan ini berada di hadapan Padang Merdeka di tengah bandar Kuching, Sarawak. Terkenal dengan staf yang mesra pelanggan, ia masih mengekalkan standard perkhidmatan terbaik sebagaimana komen-komen tetamu yang aku baca sebelum ke sini.Kerana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 3 days ago.

 

Cerita Hartanah | Kalau Bukan Rezeki Kita...

Cerita Hartanah | Kalau Bukan Rezeki Kita... | Adik aku sekarang sibuk mencari rumah untuk dibeli. Kawasan pilihan ialah di Rawang kerana berdekatan tempat kerja.Aku happy kerana dia 'menuju ke jalan yang benar' walaupun ada sedikit terkilan kerana lambat bertindak. Aku dah bercerita fasal rumah ni sejak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
4 weeks and a day ago.

 

JJCM | Mencuba Rasa Foodcourt Terbaharu - Muhibbah Makan Place

JJCM | Mencuba Rasa Foodcourt Terbaharu - Muhibbah Makan Place | Sabtu lepas sebuah foodcourt baru di Shah Alam buat official opening ceremony. Maka aku pun melupakanlah buat kesekian kalinya janji pada diri sendiri untuk menurunkan carbo intake. "Esok je lah..." haa gitu.Dua chef dengan 25 tahun pengalaman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Istiadat Pertabalan DYMM Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong | Daulat Tuanku!

tiWatikah Titah DirajaP Istiadat Pertabalan DYMM Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong | Daulat Tuanku! Raja menjadi simbol kedaulatan dan keamanan sesebuah negara. Malaysia diantara 43 negara di dunia yang masih mengamalkan sistem raja berpelembagaan. Di Asia Tenggara, empat negara masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Selangor | Nak Tahu Apa Yang Menarik Di Bukit Malawati, Kuala Selangor?

Selangor | Nak Tahu Apa Yang Menarik Di Bukit Malawati, Kuala Selangor? Bermula esok, seluruh Malaysia akan bercuti selama empat hari terus menerus. Hari Isnin 24 April 2017 bersamaan 27 Rejab 1438H merupakan Israk Mikraj yang bertindih dengan hari pertabalan rasmi DYMM Yang Dipertuan Agong ke- 15.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Motivasi | Pursue Greatness!

Walaupun berada dalam kedudukan terbaik, ada saja manusia yang akan berkata negatif tentang anda.Teruskan menjadi yang terbaik!Have a great Monday.Sumber www.iampoopsie.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

6 Tips Menukar Matawang Di Penggurup Wang Berlesen

6 Tips Menukar Matawang Di Penggurup Wang Berlesen | Assalamualaikum. Terdetik hati nak bercerita bab banknotes ini setelah ada pelancong yang tertipu apabila menukar wang di penggurup wang berlesen.Jujurnya aku pun tak pernah check online banknotes yang valid sebelum ke mana-mana. Main percaya gitu je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Tips hartanah 13 | Jangan Ghairah Membida Rumah Lelong

Tips hartanah 13 | Jangan Ghairah Membida Rumah Lelong | Aku nak cerita pengalaman di lelongan hartanah bulan Oktober lepas. Bercerita bab property memang aku minat tak kira masa walaupun poket kosong. Kalau diajak bersembang tentang emas yang tergantung di leher sebesar rantai kapal tu aku adalah orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month and 2 weeks ago.

 

Hidden Gem In Selangor | Sky Mirror @ Sasaran is A-M-A-Z-I-N-G !

Hidden Gem In Selangor | Sky Mirror @ Sasaranis A-M-A-Z-I-N-G ! Sebenarnya tak sabar sangat hendak bercerita tentang betapa indah dan uniknya Pantai Sasaran. Sejak setahun lalu banyak sekali bertebaran gambar-gambar pelbagai aksi di media sosial sehingga sering terdetik, bilalah nak sampai ke sana?SKY...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Tips Hartanah 12 - Haunted House

Blog post ini telah disiarkan pada bulan Oktober 2015 di www.ruggedmom.com setelah sekian lama bercuti dari mencari rumah. Edited and repost here for reference.Tips Hartanah 12 - Haunted House | Hahahah... tajuk best ni weh. I can't stop writing about something that I loved, property. And, since I'm a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month and 3 weeks ago.

 

Kadar visa ke India naik?

Kadar visa ke India naik? Semalam pepagi dah kecoh kata kadar visa ke India naik. Bukan sesikit punya naik! Maka mengeluhlah orang yang telah membeli tiket ke sana. Aiyooo... saya ati punya dalam banyak susah, suda lama berangan mau pigi (masih dalam mode berangan).Jadi saya pun cari itu Indian High...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Tips Hartanah 11 - Pinjaman bank, MRTT dan lain-lain

Ada tambahan dari artikel asal.h1Tips Hartanah 11 - Bank loan dan lain-lain | wahhh.... aku lupalah ada satu lagi dalam draft yang tak siap. Very very sorry...........It's best kalau kita boleh check dengan bank our eligibility terutama kalau nak beli rumah lelong because bank yang auction property...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month and 3 weeks ago.

 

Pendaftaran IJM Land Half Marathon 2017 kini dibuka!

Pendaftaran IJM Land Half Marathon 2017 kini dibuka! | Berita baik untuk orang yang suka berlari dan bersukan termasuk beberapa orang kenalan yang sangat aktif menyihatkan badan.IJM not just build house, they build home. Jadi bila dikatakan membina kediaman mestilah ada aktiviti sihat di situ untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Rentak Selangor | Pengaruh Muzik dan Budaya Jawa Di Kuala Selangor

Rentak Selangor | Pengaruh Muzik dan Budaya Jawa Di Kuala Selangor | Selangor bukanlah negeri yang terbesar di Malaysia tetapi menjadi negeri termaju di negara ini. Berkepadatan tinggi, penduduknya mempunyai taraf hidup yang lebih baik berbanding negeri lain malah direkodkan mempunyai kadar kemiskinan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 4 weeks ago.

 

Tips Hartanah 10 | Jangan Jatuh Cinta Dengan Rumah Pelaburan

Tips Hartanah 9 - Jangan Jatuh Cinta Dengan Rumah Pelaburan | If u buy property(s) for investment jaaaaangannnn la jatuh cinta sampai sayang nak jual. Jangan jadi macam aku.Ada sekali tu aku rasa terbeban nak membayar bank loan. Ye la, sewakan rumah tapi tak untung-defisit. Kawasan tu lambat sangat meletup.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
2 months ago.

 

Movie Review | J Revolusi

h1Filem aksi yang bagus terbitan syarikat Malaysia tak banyak. Sebagai peminat filem bergenre begini aku memang teruja mahu menonton tetapi aku mahukan review yang bagus, yang balance, supaya setiap ringgit yang dikeluarkan berbaloi. Zaman GST ni oih.Bila ramai yang kata filem ni bagus siap bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
2 months ago.

 

Rentak Selangor 2.0 | Kuala Selangor Yang Merangkum Rasa dan Budaya

Rentak Selangor 2.0 | Kuala Selangor Yang Merangkum Rasa dan Budaya | Kata orang, jauh berjalan luas pengalaman. Bagaimanakah caranya kita mengenal dan mengingati sesuatu kaum di sesuatu tempat? Budaya.Budaya terbentuk dari satu sistem yang kompleks yang dimiliki oleh satu kelompok manusia dan diwarisi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »