User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 24

Selamat Hari Malaysia!

Esok 16 September ialah Hari Malaysia.Khamis, Malaysia dihampar dengan cerita sedih kematian pelajar dan warden Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah dalam kebakaran sebelum Subuh. Allahu sedihnya...Sebelum itu, Perdana Menteri ke US membawa berita pelaburan berbilion dollar. Membantu ekonomi US katanya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

#KL2017 | Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini

Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini | Ramai yang dah tahu kan? Tetapi jika masih ada yang tertanya-tanya ini maklumatnya untuk perlawanan akhir diantara Malaysia dan Thailand.1. Tiket TIDAK dijual secara online.2. Bagi PENYOKONG MALAYSIA tiket dijual di Pintu A dan B Stadium...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar | Sebagai rakyat jelata yang sederhana kadangkala teringin juga kita melihat kehidupan sebenar keluarga diraja. Bagaimana kehidupan seharian mereka, bahasa pertuturan mereka di istana, apa yang mereka santap hari hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 3 weeks ago.

 

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok | Bangkok meriah ketika ini dengan hiasan hebat menyambut Krismas. Semua hotel dihias dengan pokok krismas, kotak hadiah beserta hiasan lain yang menarik. Begitu juga kedai-kedai dan juga spa.Mari lihat hiasan-hiasan menarik ini yang hanya muncul setahun sekali.Grande...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 4 weeks ago.

 

Terbang burung terbang....di KL Bird Park

Terbang burung terbang....di KL Bird Park | Cuti persekolahan selama lima minggu telah bermula. Lama kan... tapi cuti sebelum ini lebih lama. Cuti tahun ini sudah ditarik ke cuti perayaan.Bagaimana dengan pengisiannya? Sudah dirancang atau terkontang-kanting macam hantu takbertuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
11 months and 2 weeks ago.

 

Motivasi | Melihat yang positif

For beautiful eyes, look for the good in othersfor beautiful lips, speak only words of kindness;and for poise, walk with the knowledge that you are never alone.Audrey Hepburn#SisCubaSaya belum mandi... tak tun tuang tak tun tuang...😄😄

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 2 days ago.

 

Indonesia | Pengalaman pertama ke ladang epal di Batu

Pengalaman pertama ke ladang epal di Batu | Salah satu lokasi yang termasuk dalam itinenary kami dalam trip Surabaya-Bromo-Malang/Batu ialah lawatan ke ladang epal. Nak pergi yang di Australia tu jauh, nilai RM pula lebih rendah berbanding Australian Dollar... belum mampu lagi dik.Objek wisata (tarikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 4 days ago.

 

Indonesia | Uniknya Kampung Warna Warni Jodipan!

Uniknya Kampung Warna Warni Jodipan! | Sejak keseluruhan sebuah kampung di Juzcar, Spain, dicat biru sempena penggambaran filem Smurf, ia telah berjaya menarik kedatanagn pelancong dari seluruh dunia. Dari kampung yang sunyi sejauh 113km dari Malaga, kini ia merupakan kampung yang paling terkenal di Spain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 4 days ago.

 

Indonesia | Bergambar separa ekstrim di Coban Rais

Bergambar separa ekstrim di Coban Rais | Bisnes pelancongan tidak boleh stagnant. Pihak berkuasa dan pelabur mesti bekerjasama memikirkan idea-idea baru yang menarik serta tidak menelan kos yang terlalu tinggi untuk menarik kedatangan pengunjung.Jika di Malaysia, negeri Melaka sangat proaktif dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 6 days ago.

 

Indonesia | Percutian anda ke Surabaya tidak lengkap tanpa kunjungan ke Gunung Bromo

Percutian anda ke Surabaya tidak lengkap tanpa kunjungan ke Gunung Bromo | Sampai juga hajat untuk ke Surabaya sekali lagi. The happiest moment was bila dapat bermalam di Gunung Bromo dan menikmati keindahan taman negaranya yang sangat luas itu. Lima tahun dulu ke sini dengan kawan. Bila dia bersiap keluar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 4 days ago.

 

Nantikan Ekspo Taiwan Terbesar November ini !

Nantikan Ekspo Taiwan Terbesar November ini ! Selepas Indonesia, Vietnam dan Filipina, Kuala Lumpur dipilih untuk menjadi penutup kepada jelajah ekspo terbesar Taiwan yang akan membawakan 5,000 produk berteknologi tinggi dari Taiwan.Malaysia yang menjadi rakan dagang ke-8 terbesar, akan dipersembahkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks and a day ago.

 

Hotel Review | The Royal Paradise Hotel Spa, Patong Beach

Hotel Review | The Royal Paradise Hotel Spa, Patong Beach | Hello everyone! Dah seminggu lebih tak update blog, asyik buka tutup buka tutup laptop je kerjanya. Actually sangkut kat satu blog post tu... dah banyak kali try tapi susah betul nak continue walhal info semua ada. Entah kenapalah eh? Dahlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Thailand | Mudahnya mendapatkan makanan halal di Phuket

Mudahnya mendapatkan makanan halal di Phuket | Ogos lalu aku ke Phuket tetapi tak explore mencari restoran makanan halal di sana. Oktober sekali lagi ke sana dan kali ini puaslah juga berjalan mendapatkan lebih banyak maklumat untuk dikongsi bersama.Base kami di Patong Beach kerana malam yang lebih lively...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Hanya RM199 Untuk Ke Jeju Island Dengan Air Asia X ! Book lekaih !!

AirAsia X mengumumkan Jeju, Korea Selatan sebagai destinasi terbaharu hari ini, bagi penerbangan terus 4 kali seminggu dari Kuala Lumpur ke pulau indah Jeju dengan tambang promosi dari RM199 sehala.Promosi istimewa tambang termasuk semua dari RM199 bagi tempat duduk ekonomi dan RM899 sehala bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Indonesia | Itinerary Percutian 4 Hari 3 Malam Di Surabaya-Bromo-Malang, September 2017

Itinerary Percutian 4 Hari 3 Malam Di Surabaya-Bromo-Malang, September 2017 | Menjejakkan kaki ke kawah Bromo adalah impian sejak sekian lama. Seperti yang pernah aku beritahu sebelum ini, Indonesia adalah negara yang banyak aku terokai ketika memula mengembara ke luar negara. Dulu selalu pergi berdua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Hotel Review | Ibis Styles, Malang

Ibis Styles, Malang | Bagi pelancong dari Malaysia, untuk ke Gunung Bromo kebiasaannya kita akan mendarat diBandara Juanda, Surabaya. Bukan tidak ada yang mengembara dari Yogyakarta (Jogja) atau provinsi lain tetapi penerbangan dari Kuala Lumpur ke Surabaya itu sendiri lebih pendek berbanding menaiki...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

#CPMKL2017 | Pengalaman Pertama Bertanding Di Canon Photomarathon Kuala Lumpur 2017

Pengalaman Pertama Bertanding Di Canon PhotoMarathon Malaysia 2017 | As a continous effort memperkenalkan jenama kamera Canon di Malaysia, buat kali kesebelasnya Canon Marketing (M) Sdn Bhd mengadakan pertandingan mengambil gambar kepada peminat fotografi. Me, as a first timer, it's hectic and fun!Acara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Bila kita kembali ke zaman purba

Bila kita kembali ke zaman purba | Betul ke betul??

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Negeri Sembilan | Pesta Bokubang di Kuala Pilah !

Jom berkubang!!Jom bawa keluarga menikmati aktiviti menarik di kampung ini. Mak pak mungkin pernah merasa tapi anak-anak sekarang ramai yang tak pernah. Bebudak sekarang tempurung kelapa pun tak kenal sebab dah terbiasa beli santan.Dalam perjalanan pergi/pulang ke/dari Kampung Sungai Dua Besar tu kita boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Jadual Cuti Umum 2018 @ Takwim 2018 @ National Public Holiday 2018

Assalamualaikum and hi!Jadual cuti umum 2018 sudah dikeluarkan maka marilah kita berjemaah booking FREE SEATSAir Asia 11 September ini 😂😂😂. Tarikh penerbangan 1 Mac hingga 28 November 2018.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »