User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 21

Najmi Dapat Mainan Baharu Shopee Sales

Wahh wah wahhh .. seronok Najmi dapat mainan baharu, lepas isteri saya bershopping online di Shopee baru-baru ni. Shopee ada buat sale, jadi isteri saya pun terus cari mainan untuk Najmi. Nak tahu apa yang isteri saya belikan untuk anak bongsu kami, Najmi yang berusia setahun lebih tu tak? Aha .. meh baca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 4 weeks ago.

 

Pageviews Oktober Meningkat 100K Berbanding September 2018

Alhamdulillah, nampaknya usaha keras membuahkan hasil. Saya memang dah berazam nak tingkatkan jumlah pageviews (PV) atau hits blog ini untuk bulan Oktober berbanding September 2018, dan ianya berhasil. Saya sangat lega, kerana berjaya membuktikan kemampuan diri. Kalau ikutkan, saya rasa ragu-ragu juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 4 weeks ago.

 

SEO Expert Specialist Malaysia

SEO Expert dan Specialist di Malaysia. Melihatkan trend terkini bahawa ramai yang menggunakan enjin carian terutama Google untuk mencari info, maka keperluan untuk mendapatkan khidmat dan servis pakar SEO atau SEO expert dan juga specialist berkaitan ranking di Google telah meningkat. Apatah lagi bila dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Lubuk Trafik - Video Panduan SEO Untuk Tingkatkan Jualan Kedai Online

Anda dah baca tentang tips SEO yang saya kongsikan khas untuk pemilik kedai online tu tak? Jika belum, boleh baca di posting ini - Cara Dapatkan Trafik Organik Percuma (SEO) Untuk Kedai Online. Tips SEO yang diberikan juga sesuai untuk rakan blogger yang nak tahu cara mendapatkan trafik yang tinggi menerusi...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

TaoBao Lubuk Usahawan Dropship

Kalau anda nak berniaga dropship, cubalah dapatkan produk dari laman web TaoBao. Laman web TaoBao adalah laman web dari China, yang menjual pelbagai jenis produk dan barangan dengan harga borong. Ia merupakan lubuk mendapatkan produk dengan harga murah untuk usahawan dropship. Tao Bao - Laman Web Shopping...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 3 weeks ago.

 

Gaji Pegawai Tadbir Gred N41

Anda nak memohon jawatan sebagai Pegawai Tadbir gred N41? Sebelum anda memohon, atau hadir ke ujian serta peperiksaan berkaitan jawatan Pegawai Tadbir, anda perlu tahu maklumat dan info berkaitan jawatan Pegawai Tadbir ini, terutama berkaitan gaji Pegawai Tadbir gred N41.Jawatan Pegawai Tadbir gred N41...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and 3 weeks ago.

 

Dapatkan Contoh Soalan Terkini Exam PTD 2017

Adakah anda masih lagi merujuk kepada bahan-bahan rujukan peperiksaan PTD yang lama? Jangan buang masa anda dengan nota-nota yang sudah pun tidak boleh diguna-pakai. Anda seharusnya tahu bahawa kerjaya seorang PTD memerlukan anda siap-siaga dengan fakta dan maklumat terkini untuk lulus peperiksaan online...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and 2 weeks ago.

 

Cameron Highlands - 'Syurga' Pecinta Cactus

Pelik tak? Biasanya bila sebut pokok kaktus (cactus), kita akan ingat padang pasir dan ia banyak di kawasan panas. Tapi di Malaysia, pokok ini senang dan banyak didapati di kawasan yang 360 darjah berbeza dengan apa yang kita biasa fikirkan. Pokok kaktus mudah didapati di Cameron Highlands, kawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 17 hours ago.

 

3 Tips Elak Rasa Homesick Anak Baru Masuk Sekolah Asrama

Alhamdulillah, anak saya yang sulong iaitu Amri kini berada di tingkatan 3 di Sekolah Tahfiz Model Ulul Albab (TMUA), Nibong Tebal. Sekarang, Amri telah diberikan kepercayaan oleh pihak sekolah untuk memegang jawatan sebagai Pengawas Sekolah. Agak kurang nak percaya sebenarnya memandangkan di sekolah, Amri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

TGLB Blog List Jan-Jun 2019

Lama tak join segmen blogger lain. Hari ini saya rasa nak join satu segmen - TGLB Blog List Jan-Jun 2019, kiranya nak support rakan blogger ni yang baharu sahaja kembali memeriahkan dunia blog Malaysia setelah agak lama menyepi. Lagipun, agak jarang saya nak jumpa blog berbahasa Inggeris ditulis oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Berkunjung ke Taman Rama-Rama MARDI Agroteknologi Cameron Highlands

Mungkin ramai yang tak perasan, di dalam Taman Agroteknologi MARDI ada Taman Arnab dan juga Taman Rama-Rama. Kedua-dua taman ini terletak bersebelahan antara satu sama lain. Ia terletak di belakang padang taman permainan yang ada dalam Taman Agroteknologi MARDI. Kalau anda ke MARDI Cameron Highlands,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and a day ago.

 

Resepi Kurma Telur

Resepi Kurma Telur. Masak Kurma adalah antara menu kegemaran saya. Kalau saya ada masa lapang dan teringin nak makan masak Kurma, antara yang paling mudah ialah menu Kurma Telur. Mudah sebab tak perlu nak cuci macam cuci ayam tu. Basuh telur je ... :) Menu ni sesuailah untuk orang bujang sebab ia mudah nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Tempahan Rumah Peranginan Persekutuan (RPP) 2019 Dibuka !!

Jadual tarikh tempahan dibuka untuk Rumah Peranginan Persekutuan (RPP) tahun 2019. RPP adalah merupakan tempat penginapan berupa banglo, apartment, bilik dan juga dorm yang disediakan oleh kerajaan untuk disewakan khas buat kakitangan kerajaan Malaysia dan juga badan berkanun. Ia merupakan pilihan terbaik,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 6 days ago.

 

RM1000 Baucer Sponsored Shopee Untuk Anda

RM1,000 Shopee Sponsored Vouchers !! Kepada sesiapa kaki shopping online, jangan lepaskan peluang untuk rebut baucer-baucer daripada penaja di Shopee sekarang... bernilai sehingga RM1000. Promosi khas ini bermula dari 24 Disember sehingga 27 Januari 2019. Saya memang kaki shopping, dan Shopee adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks ago.

 

5 Rahsia Untuk Menjadi Usahawan Berjaya

Berniaga - satu perbuatan yang mudah kalau ikut definasi sebab ia libatkan dua perkara utama iaitu jual dan beli. Tetapi kan, cabaran nak berniaga ni bukan kecil. Banyak onak dan duri. Mereka yang berniaga dan menjadi usahawan berjaya memang bukan sebarangan orang. Mereka ada rahsia mereka sendiri. Saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 6 days ago.

 

Bayaran Tiket Masuk Taman Agroteknologi Mardi, Cameron Highlands

Salah satu tempat menarik di Cameron Highlands adalah Taman Agroteknologi MARDI yang terletak di Tanah Rata. Ia boleh dikatakan destinasi wajib pergi kalau saya dan keluarga bercuti ke Cameron Highlands. Beberapa minggu sebelum cuti penggal persekolahan 2018 bermula, saya dan keluarga ada la pergi bercuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Bagaimana Nak Borong Tudung Murah dari China, Jual Guna Brand Sendiri Harga Tinggi?

Tahukah anda, bagaimana owner-owner tudung buat duit sehingga ada yang jadi kaya-raya malah menjadi jutawan? Salah satu rahsia mereka ialah mendapatkan tudung daripada negara China dan juga Vietnam. Mereka beli secara borong dan kemudian tambah aksesori sedikit sebelum letakkan jenama sendiri dan dijual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Top 10 Carian Google di Malaysia 2018

Google Trends dah keluarkan list atau senarai carian paling top sepanjang tahun 2018. Menerusi senarai terbaru ini, pihak Google Trends memaklumkan bahawa senarai yang tersedia ini adalah bersandarkan kepada "based on the search terms that had the highest spike this year as compared with last year". ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Pengguna Perlu Prihatin Soal Keselamatan Online

Kecoh pasal duit hilang dari akaun CIMB sehingga memaksa bank CIMB mengeluarkan kenyataan berkaitan ciri-ciri keselamatan yang terbaru di CIMBClicks. Ia bukan isu baharu, tetapi dah lama. Ia soal keselamatan akaun online yang sepatutnya pengguna ambil berat dan peduli sejak dahulu. Dari apa yang saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Bangga Syukur Punyai Anak Cemerlang

Ibu bapa mana yang tak rasa bangga apabila anak-anak jadi cemerlang di sekolah, betul tak? Apatah lagi di zaman di mana anak-anak perlu bersaing lebih hebat berbanding dahulu. Alhamdulillah, kami bersyukur kerana anak-anak kami setakat ini telah berjaya menunjukkan kecemerlangan yang baik di sekolah, baik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »