User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 19

30 Iklan Raya 2018 Terbaik Best

Tahun 2018 nampaknya banyak betul iklan (TVC) serta filem pendek sempena Hari Raya dikeluarkan dan telah dimuat-naik di YouTube. Antara yang best ialah filem pendek Raya 2018 dari TNB, Watsons, Pasaraya Hari-Hari, Hot FM, Habib Jewels dan banyak lagi. Tahun ini memang banyak betul pilihan terbaik iklan raya...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Mudahnya Buat Duit Dengan Blog Dengan 3 Cara Ini

Mudahnya buat duit dengan blog!! Aha, mesti ada yang tak percaya ... lagi-lagi yang belum pernah ada blog sendiri. Sebenarnya blog merupakan cabang jana income sampingan yang best kalau tahu cara-caranya. Ramai lagi yang tidak tahu bahawa blog memang boleh memberikan income yang diinginkan. Buat mereka...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 12 hours ago.

 

180K Pageviews - Jumlah Trafik Blog Untuk Bulan Mac 2018

Dah menjadi kebiasaan bagi saya pada setiap awal bulan, saya akan kongsikan mengenai statistik dan jumlah trafik diterima blog saya ini. Post hari ini, saya akan tunjukkan anda statistik dan jumlah pageviews yang telah berjaya diterima untuk tempoh 1 hingga 31 Mac 2018. Alhamdulillah, untuk bulan Mac 2018,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

Stephen Hawking Meninggal Dunia di Usia 76 Tahun

Prof. Stephen Hawking meninggal dunia di usia 76 tahun, begitu menurut jurucakap keluarga beliau; dilaporkan MSN News. Anak-anak Prof. Stephen Hawking, iaitu Lucy, Robert dan Tim berkata di dalam satu kenyataan; "Kami sangat sedih untuk memberitahu bahawa ayah kesayangan kami meninggal dunia hari ini".

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

6 Perkara Penting Urus Bisnes Homestay

Baru-baru ini saya ada berkongsi tentang tips untuk melariskan bisnes homestay, selain berikan sedikit panduan bagaimana nak mulakan bisnes homestay ini sebagai salah satu punca pendapatan. Dalam entri tersebut, saya ada sebut tentang satu ebook yang ditulis oleh seorang jutawan Homestay di Malaysia, iaitu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

5 Perkara Penting Sebelum Terima Tawaran Kerja

Jika anda bujang, mungkin perkara memilih kerja tidak penting. Ini adalah kerana ia merupakan start-up kerjaya untuk mendapatkan pengalaman sebenar dalam dunia pekerjaan. Agak berlainan sedikit dengan mereka yang sudah berkeluarga, ada beberapa aspek dan benda penting perlu dilihat sebelum terima apa-apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

10 Soalan Wanita Penuh Makna Tersirat Lelaki Patut Ambil Tahu

Wanita memang misteri. Kalaupun anda sudah menjadi seorang suami kepada seorang wanita, jangan harap anda boleh merungkaikan segala kemisterian seorang wanita. Kompleks wanita ni, hatta isteri sendiri. Semakin anda kenal seseorang wanita itu, semakin anda sedar bahawa banyak hal tentang wanita yang anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Dapatkan Contoh Soalan Terkini Exam PTD 2017

Adakah anda masih lagi merujuk kepada bahan-bahan rujukan peperiksaan PTD yang lama? Jangan buang masa anda dengan nota-nota yang sudah pun tidak boleh diguna-pakai. Anda seharusnya tahu bahawa kerjaya seorang PTD memerlukan anda siap-siaga dengan fakta dan maklumat terkini untuk lulus peperiksaan online...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
7 months and 3 weeks ago.

 

4 Tempat Terbaik Untuk Mula Menabung Bagi Fresh Graduate

Menabung adalah merupakan gaya hidup atau lifestyle yang bagus. Rugi kalau kita tidak bermula dari sekarang. Ada banyak cara nak menabung, samada menabung dengan memperoleh keuntungan atau menabung sekadar simpanan untuk masa hadapan. Tabungan sangat bagus sebagai cara merancang kewangan. Kita pasti akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 hours and 29 minutes ago.

 

Terjaga Dari Tidur Sebelum Loceng Berbunyi Disebabkan Hormon

Pernah tak anda bila tidur, anda terbangun sebelum sempat jam loceng anda berbunyi? Aha ... saya pernah, tapi sejak kebelakangan ni dah kurang. Dulu, masa belajar memang selalu berlaku. Nak nak pula time exam .... memang akan terbangun secara automatik sebelum sempat jam loceng berbunyi. Anda tahu tak,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
12 hours and 54 minutes ago.

 

Spray Air Laut Ini Kalau Hidung Anak Tersumbat

Anak kecil kalau selsema memang mencabar sikit nak handle. Apatah lagi ketika nak beri makan ubat selsema. Macam anak-anak saya, kecuali Amri (anak sulong) .. semuanya susah nak diberi makan ubat bila selsema. Hatta bila anak-anak dah usia makin membesar pun, ada lagi yang masih takut-takut nak makan ubat.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
13 hours and 13 minutes ago.

 

Buat Visa ke Australia, Murah Betul Cuma RM20 Je

Uishh .. saya tak tahu pun kos nak menyediakan dan membuat Visa ke Australia cuma RM20. Murah tu. Saya ingatkan ia akan ambil kos dalam beberapa ratus ringgit atau lebih daripada RM20. Rupanya, memang ada syarikat yang kendalikan pakej percutian ke Australia yang sediakan sekali visa ke Australia dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 days and 3 hours ago.

 

Kerja di Rumah Dengan Potensi Income RM10,000 Sebulan Dengan WebWave Agency

Sejak WebWave Malaysia dilancarkan, ramai dah usahawan yang rebut peluang untuk bina sebuah website bisnes mereka sendiri. WebWave adalah merupakan satu platform yang membolehkan usahawan membina laman web atau website bisnes mereka sendiri dengan teknologi 'drag n drop' sahaja. Menerusi WebWave, tidak...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 days and 22 hours ago.

 

Resepi Mudah Daging Masak Hitam Kashmir

Tetiba saya rasa nak mencuba resepi baru iaitu Daging Masak Hitam Kashmir. Sebelum ini saya tak pernah tahu pun wujudnya nama resepi ni. Namun, selepas 'meronda' dalam Mydin Mall Parit Buntar baru-baru ini, saya ternampak ada pes untuk memasak Daging Masak Hitam Kashmir. Uhh kalau dah ada pes segera macam...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 10 hours ago.

 

Tips Resepi Lemang Tradisional Sedap Asli

Lemang adalah antara makanan atau juadah tradisional paling popular bila tiba hari raya. Resepi lemang sedap lagi asli sering dicari di bulan Ramadhan untuk disediakan semasa hari raya. Untuk resepi lemang tradisional yang sedap, bahan-bahannya mestilah berada di dalam sukatan yang betul, dan teknik api...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Resepi Rendang Ayam Mudah Sedap

Setiap kali Hari Raya, pasti ramai yang akan mencari resepi-resepi sedap dan enak untuk dihidangkan di pagi Hari Raya. Antara yang menjadi pilihan rakyat Malaysia setiap kali Raya ialah hidangan turun-temurun iaitu Rendang Ayam. Rendang Ayam adalah masakan tradisional masyarakat Melayu di Malaysia, malah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Segment: Awesome Blogger by Shahirah Lee

Hari ini saya nak memeriahkan sebuah segmen dari rakan blogger baru. Dah lama sebenarnya saya tak join segmen blogger macam ni. Jadi, memandangkan saya ada sedikit masa nak perbanyakkkan lagi entri sebelum bercuti Hari Raya ni, saya nak joinlah segmen ni. Segment: Awesome Blogger by Shahirah Lee Segmen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Jumlah Trafik (Pageviews) Untuk Bulan Mei 2018

Blog memerlukan trafik. Tanpa trafik atau hits, bulan boleh diibaratkan seperti hidup segan mati tak mahu....hoho. Blog yang perlukan trafik, mesti dikemaskini sekerap yang mungkin. Jika tidakpun, blog mesti punyai kekuatan dari segi teknik SEO (Search Engine Optimization). Dengan update yang sentiasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Panduan Rujukan Ujian Psikometrik

Ada sesiapa yang terlibat dengan panggilan untuk hadapi ujian Psikometrik secara online tak? Jika pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam ada memanggil anda untuk jalani peperiksaan atau ujian Psikometrik ini, saya fikir elok anda buat persediaan rapi untuk menghadapinya. Ujian psikometrik bukan mudah. Ianya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Repair Telefon iPhone di Kedai iPhone Terbaik Langkawi

Anda di Pulau Langkawi? Telefon pintar (smartphone) atau iPhone anda bermasalah? Nak tahu kedai terbaik di Langkawi untuk mendapatkan servis repair smartphone dan iPhone anda? Aha .. saya nak rekomen satu kedai ni, yang boleh berikan servis repair iPhone di kedai, on-by-one .. di depan anda. Kalau ikutkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »