User Profile: fitrihadi

Show pings in: English | Malay | All

 

fitrihadi

Your avatar

Real Name: fitrihadi

Member Since: 1st March 2010


I'm still a student in a university. Major in Multimedia. Thanks!


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 27

Raikan Merdeka 2017 Dengan Lazada

Selain kemeriahan Sukan SEA KL2017, nampaknya lagi beberapa hari negara kita akan menyambut ulang tahun kemerdekaan Malaysia yang ke 60 tahun. Dengan hampirnya tarikh 31 Ogos 2017 ini, maka semakin bersemangat kita untuk melaungkan satu perkataan keramat yang amat bersejarah bagi kita. Kenapa saya bangga...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 weeks and 5 days ago.

 

Pre-Order Samsung Galaxy S8 | S8+ Kini Dibuka di Lazada

Lazada sebagai laman beli belah online nombor 1 di Malaysia, kini membawakan pre-order untuk telefon pintar Samsung Galaxy S8 dan S8+. Untuk pengetahuan tempoh pre-order ini dibuka dari jam 10 pagi hari ini (11 April 2017) sehingga 13 April 2017 jam 11.59 pm. PRE-ORDER DI SINI jika anda ingin menjadi antara...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
5 months and a week ago.

 

Apakah Ciri Hard Disk Terbaik?

TAHNIAH! Anda kini sedang membuka satu lembaran baru dalam memilih ciri hard disk yang terbaik. Membeli hard disk bukanlah perkara yang remeh. Ada beberapa ciri hard disk terbaik yang mampu memberi nilai balik pada perbelanjaan anda untuk jangka masa yang lama tambahan pula jika anda adalah seorang...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
8 months ago.

 

(Video) Trend Baru Modifikasi Kereta Pelik dari Jepun

Apakah? Agak pelik melihat trend baru modifikasi kereta-kereta dari Jepun yang dipaparkan dalam video ini. Nampaknya trend mereka bukan sahaja tayar dikangkangkan dan kereta direndahkan tapi turut juga dilengkapi bumper penyedok sampah serta ekzos tinggi melangit. Macam tu pun boleh. Lihat...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
9th December 2015 2:16pm

 

(Info) Tarikh Mula Puasa Ramadan 2015 / 1436 Masihi

Baru sahaja diumumkan oleh penyimpan mohor besar raja-raja bahawa tarikh mula puasa 2015 atau bagi bulan Ramadan 1436 adalah seperti berikut: Bagi menyempurnakan titah perintah Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, setelah diperkenan oleh Duli-Duli Yang Maha Mulia Raja-Raja, dengan ini saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
16th June 2015 8:23pm

 

(Promosi) Diskaun Pembelian Pewangi di Perfect Perfume

Dengan peningkatan pelanggan dan urusan jual beli pewangi yang tinggi, Perfect Perfume kini beroperasi 24 jam secara online lengkap dengan sistem pesanan atas talian yang memudahkan kedua-dua pihak sama ada penjual atau pembeli. Kini anda tidak perlu lagi tunggu lama-lama untuk menghantar sistem pesanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
10th March 2015 9:15pm

 

(Senarai) Keputusan Pemenang AJL 29 – 18 Januari 2015

Malam ini 18 Januari 2015 berlangsungnya Anugerah Juara Lagu (AJL) yang ke 29. Begitu berdebar finalis AJL ini menanti senarai keputusan pemenang pada malam ini. Siapakah yang layak merangkul gelaran juara kali ini? Sebelum itu kita lihat dulu senarai lagu yang tersenarai ke pusingan akhir untuk beraksi...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
18th January 2015 8:40pm

 

(8 Kisah) Penipuan Courts Mammoth Terhadap Pelanggan Mereka

Agak terkejut membaca pembongkaran penipuan Courts Mammoth terhadap pelanggan mereka. Ianya dikongsi melalui 8 kisah benar yang diceritakan oleh pembeli yang merasa tertipu. Maka kita sebagai pengguna haruslah berhati-hati dalam membeli. Jangan ikutkan nafsu sangat takut nanti merana akhirnya. Semoa artikel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
8th July 2014 10:47pm

 

Review JBL T110: Earphone Murah Tapi Berkualiti

Inilah JBL T110 In-Ear Headphones yang perlu anda miliki jika earphone semasa anda sudah menunjukkan tanda-tanda hampir rosak dan perlu ditukar. Ianya berbaloi untuk dimiliki kerana dilengkapi dengan pelbagai kelebihan dan ciri yang terbaik. Sebelum ini, admin menggunakan Apple Earpod selama lebih 3 tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
11 months and 2 weeks ago.

 

(Perubahan) Senarai Pejabat Pos Buka Jam 10 Pagi – 6 Petang Termasuk Ahad

Bermula 25 September 2017, beberapa Pejabat Pos di seluruh Malaysia akan mengalami perubahan waktu bekerja. Waktu buka dan tutup terbaru yang ditetapkan adalah dari jam 10 pagi hingga pukul 6 petang setiap hari (termasuk hari AHAD). Namun ianya tidak beroperasi pada hari cuti umum. Pada pendapat admin,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
11 months and 3 weeks ago.

 

(Info) Saiz dan Harga Flexipack Pos Malaysia

Tahukah anda, Pos Malaysia ada mengeluarkan Flexipack iaitu paket penghantaran barang pra-bayar. Ianya lebih menjimatkan dari segi saiz dan harga. Terdapat juga tracking number untuk mendapatkan lokasi terkini semasa penghantaran. Namun, tempoh penghantaran bukanlah seperti Poslaju kerana ianya dihantar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
11 months and 3 weeks ago.

 

(Gambar) Banjir Sekitar Pulau Pinang pada 15 September 2017

Hujan lebat sejam jam 10 malam semalam hingga ke hari ini 15 September 2017 telah menyebabkan kawasan sekitar Pulau Pinang dilanda banjir. Beberapa kawasan dikatakan sudah tidak boleh dilalui. Kemaskini setakat jam 8.50 pagi telah mengenalpasti beberapa kawasan yang terjejas. Antara kawasan yang dinaiki bah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 week and a day ago.

 

(Sinopsis, Pelakon) Filem Kolestrol vs Cinta

Beberapa hari ni, tersiar trailer filem Kolestrol vs Cinta di iklan TV tempatan. Dengan aksi terhibur dan bersahaja oleh pelakon-pelakon mantap serta sinopsis jalan cerita yang menarik, pasti ramai yang akan menonton filem ini. Tarikh mula tayangan filem pula akan bermula pada 14 September 2017. Berikut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 weeks and a day ago.

 

11 Tips Beli Barang Dari Mudah.my Dengan Selamat

Bagi yang belum tahu, Mudah.my adalah satu laman web popular di Malaysia yang berfungsi sebagai pengantara antara pembeli dan penjual yang menjual barangan baru dan terpakai. Bagi yang inginkan lebih penjimatan, laman web ini sememangnya menjadi pilihan ramai untuk mencari barangan terpakai dengan harga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and a week ago.

 

SELAMAT DATANG KE HARI YANG PALING COOL DALAM HIDUP ANDA!

MEMPERKENALKAN.. TAHNIAH!! ANDA KINI MEMASUKI FASA PERTAMA UNTUK BERTUKAR MENJADI LEBIH COOL. TERUSKAN MEMBACA! Adakah anda tak segak dan tak cool? Jangan risau, kini anda boleh jadi tak segak TAPI cool dengan adanya CoolBlog! KENAPA COOLBLOG? Sebab jika Coolblog boleh bercakap, pasti ianya akan berkata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and a week ago.

 

(Sinopsis, Pelakon) Drama Jojie Gigil – Slot Dahlia TV3

Bosan di hujung minggu? Apa kata tonton drama terbaru TV3 ini yang bertajuk Jojie Gigil yang akan disiarkan setiap petang hujung minggu. Sinopsis dan pelakon yang terlibat agak menghiburkan. Bolehlah berkumpul seisi keluarga di depan TV dan tonton drama terbaru arahan Zul Huzaimy ini. Berikut adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and a week ago.

 

(Resepi) Murtabak Maggi Mudah dan Sedap

Bagi bujang dan pelajar universiti, maggi sup sememangnya menjadi pilihan dikala perut lapar. Jika sudah muak, bolehlah pula mencuba resepi murtabak maggi yang mudah dan sedap ini. Cara penyediaannya juga agak ringkas seperti memasak maggi sup. Antara bahan-bahan yang diperlukan ialah: Mi segera sebungkus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and a week ago.

 

(Ulasan) Rapoo V500 Mechanical Gaming Keyboard

Mungkin inilah papan kekunci yang anda cari selama ini iaitu Rapoo V500 Mechanical Gaming Keyboard. Kenapa ianya mampu menjadi pilihan terbaik sebagai papan kekunci anda? Di sini admin kongsikan 5 sebab setelah menggunakannya selama beberapa bulan. NYAHKOTAK Sebelum itu, kita lihat dulu rupa kotak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 4 weeks ago.

 

(Ulasan) Aula F2012 Mechanical Gaming Keyboard

Dengan terkenalnya sukan e-sports, maka banyak juga produk gaming yang diperkenalkan di pasaran. Jenama Aula turut memperkenalkan mechanical gaming keyboard mereka dengan nombor pengenalan F2012. Apakah yang menariknya Aula F2012 Mechanical Gaming Keyboard ini? Jika anda berminat untuk membeli produk ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months ago.

 

(Senarai) Kamus 247 Perkataan Bahasa Orang Perlis

Bagi yang berminat nak belajaq bahasa dan perkataan yang selalu dicakap oleh orang Perlis, boleh la mai tengok senarai ni. Ada 247 perkataan setakat ni. Tu dia baq hang banyak kot. Kalau ada siapa-siapa nak tambah, komen saja kat bawah tu. Jadi, sebelum nak bercakap tu boleh la belajaq dulu kenal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »