User Profile: aimanabdullah

Show pings in: English | Malay | All

 

aimanabdullah

Your avatar

Real Name: aimanabdullah

Member Since: 19th May 2017



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

Ziarah Istanbul Turki

Kebiasaannya, Shaklee akan menawarkan convention 5 star sama ada dalam atau luar negara atau umrah. Pada 2014 yang lepas, Shaklee telah menawarkan ziarah 6 hari ke Istanbul/Umrah. Entry kali ni hanyalah sedikit perkongsian pengalaman selama berada di Istanbul, Turki. Perjalanan ziarah bermula daripada 21...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
6 months and 3 weeks ago.

 

Segmen: Bloglist 1st Time by Lokman hakim

Sebelum segmenhabis, boleh la cuba. untuk cuba masuk bloglist. Selain itu, memeriahkan lagi dunia blogging kanDue: 20 Mei 2017by Lokman Hakim

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
6 months and 3 weeks ago.

 

Kufi Saturday #4

Aiman AbdullahKufi on Notebook

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
6 months and 3 weeks ago.

 

Ransomware WannaCry sudah di Malaysia dan bagaimana nak elakkan

sumber disiniSebagaimana kitasemua tahu, sekarang1 dunia tengah kecoh dimana sejenis virus komputer yang telah menyerang hampir 150 negara. Iainya sejenis rasomware yang dikenali sebagai WannaCry. adakah virus ni dah sampai Malaysia? Jika ya, bagaimana nak elakkan daripada menyerang komputer...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
6 months and 3 weeks ago.

 

Kehangatan Final Malaysia FA Cup 2017

sumber disiniJadi pada hari esok, masa yang ditunggu oleh semua peminat bola sepak amnya dah khusus kepada peminat bola sepak pasukan Kedah dan pasukan Pahang di mana akan berlangsung Final Piala FA 2017 di Stadium Shah Alam. Pada hari esok akan berlangsung pertembungan dengan 2 pasukan yang kini menduduki...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
6 months and 3 weeks ago.

 

Tayangan movie percuma di GCS MYTOWN

Pada 24 Mei yang akan datang, sebuah lagi panggung wayang di bawah Golden Screen Cinemas akan dibuka secara rasmi iaitu di MyTown jam 8.30 PM, Cheras. Panggung wayang di GSC ini adalah panggung yang ke 34.Dikatakan di GCS MyTown terdapat 13 halls dan 1795 kapasiti tempat duduk yang juga antara panggung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
6 months and 3 weeks ago.

 

Kad lama debit/ATM Maybank tidak boleh digunakan di mesin ATM bermula 17 Julai 2017

Baru-baru inimelalui akaun rasmi twitter Maybank mengeluarkan kenyataan di mana bermula 17 Julai 2017 kad lama debit/ATM keluaran Maybank tidak boleh digunakan untuk pengeluaran di mesin ATM.Your old Debit/ATM Card will be disabled for ATM withdrawals effective 17 July 2017. More info:...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
6 months and 3 weeks ago.

 

Semua keyboard shotcut untuk adobe CC

Disini aku nak share sikit keperluan bagi kaki photoshop, illustrator. Aku tengok ramai blogger yang pandai dalam designing, for sure dia guna photoshop. Ada juga antaranya yang mula berjinak dalam designing. Jadi, secara asasnya kita akan guna software asas seperti adobe photoshop, illustrator atau dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
6 months and 3 weeks ago.

 

Harga runcit produk petroleum 18 Mei

Jadi sudah tibahariRabu dimana harga baru prodak petroleum akan diumumkan untuk harga baru selama seminggu berkuatkuasa pada khamis esoknya. Jadi pihak KPDNKKtelah mengeluarkan harga baru untuk RON97, RON95 dan DIESEL. Jadi di sini aku sertakan harga baru berkuatkuasa bermula 19 Mei - 24...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
6 months and 3 weeks ago.

 

Kufi Wednesday #3

Ustaz Azhar IdrusDaie Sejuta Ummat#SelamatHariGuru

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
6 months and 4 weeks ago.

 

Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

Jika anda rasa nafas anda lama, mari la join giveaway ni. Moga ketemu nafas baru. hehe Klik banner untuk mengetahui cara dan syarat untuk join giveaway ni. Join giveawat but dont go away!!Due : 18 Mei 2017HELLOAIMAN

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
6 months and 4 weeks ago.

 

Adakah penjara Ogygia 'Prison Break' wujud?

sumber disiniPrison Break kini kembali di kacaTV selepas musim pertama ditayangkan pada tahun 2005 dan berakhir dengan musim ke 4 pada tahun 2009. Hampir selepas 8 tahun, Prison Break kembali dengan musim yang baru iaitu musim ke 5 dengan Prison Break : Sequel iaitu sambungan daripada musim sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
6 months and 4 weeks ago.

 

Semakan keputusan UPUOnline bagi SPM setaraf

Hari ni keputursan UPUOnline telah keluarbagi lepasan SPM dan setaraf bagi sesi akademik 2017/2018. Bagi yang mahu ketahui anda boleh check di laman web mohe di http://upu.mohe.gov.my atau terus klik sini.Universiti Malaysia Pahang, UMP tidak ketinggalan mengeluarkan posting di laman facebooknya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
6 months and 4 weeks ago.

 

Surat balas daripada Lazada

Awal bulanMei yang lalu, media social kecoh dengan surat terbuka yang dikirimkan oleh seorang pengguna facebook yang bernama Taufiq Razif. Beliau menulis surat terbuka di lama facebooknya yang mendapat hampir 1300 share daripada orang ramai dan ianya ditujukan khas kepada website online shopping yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
6 months and 4 weeks ago.

 

Wordless helloaiman #2

Jauhilah daripada sifatnegatifHELLOAIMAN

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
7 months ago.

 

The Blue Sky Tag

Oh btw thanks to eyqinfor tagging me for the Blue Sky Tag. Im new blogger, imnot even know that blogging has such interesting method to get in touch with each other than segment. Now after a while, tadaa my answer finally reveal. Hope it is satisfied and so sorry for shortcoming here and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
7 months ago.

 

SEGMEN MENCARI BLOGLIST BY KINAH

Mungkin disenarai dalam bloglist, dapat menaikkan traffic. Moga traffic light terus bertukar hijau, ramai lagi melawat sini. Dan akan terus semangat nak tulis entry kanDue : 14 Mei 2017HELLOAIMAN

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
7 months ago.

 

Kufi Saturday #2

Diana AmirPelakon / Pengacara

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
7 months ago.

 

DIY mini studio

Aku ni bukanlahmaster pasalfotografi ni, sekadar pandai tekan dslr dan punya kamera phone. Boleh la tangkap gambar biasa-biasa. Aku nak cerita berkaitan produk fotografi di mana sebelum ni ramai suggest kalau nak tangkap gambar produk bawak la studio, boleh shoot gambar produk bagi lawa untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
7 months ago.

 

THE AMERZING BLOGSLIST: DAKU SAMPAI DI TOKYO

Short review about AmerzingNice template and layout in your blog. I'm impressed posting in English almost for every post. Ni mestimuet padu ni. hehe full of story interesting story so far yang aku pernah baca. Best, terbaik. Fill free to visit his blog.The most amazing thing yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via HELLOAIMAN
7 months ago.