User Profile: yukmil

Show pings in: English | Malay | All

 

yukmil

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 16

Resepi: sup cendawan

homemade mushroom souphujan2 nie...sedap nyer klau dapat makan sup cendawan..cicah plak dengan roti bawang..urm...sedap wei...tiba2 teringat plak mushroom soup kat domino pizza dan pizza hut...huhu,,camne nie....lapar lar plak..tular cerita lagi pasal sup cendawan..nak g beli kat domono malas plak..n...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
10 months and 3 weeks ago.

 

melayu berhati busuk

melayu dan dengki tidak dapat dipisahkanDulu keluarga aku ada buka kedai runcit dekat kampung. Memang boleh kata kedai kami la yang paling maju dekat kampung tu. Kira dulu masa keluarga aku buka kedai tu kalau aku jalan jalan kampung ja mesti orang kenai aku. ‘ Ni anak tokey kedai *** shop kan ? ‘. Peh.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
10 months and 3 weeks ago.

 

Bahaya Memakan dan Melakukan Riba

kesan buruk jika memakan dan melakukan ribasihat semua ke pembaca blog yuk nie..hopefully sihat lar..hari nie yuk nak bagi ceramah ckit..ceh..hahabukan ceramah pun ..just nak bagi peringatan untuk yuk dan uols..baca untuk ambik iktibar dan ilmu yang bermanfaat..hari nie yuk nak cerita pasal kesan riba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
10 months and 3 weeks ago.

 

Dapat Box of Joy Dari LAZADA

dapat barang branded free!!ok..fine yuk baru dapat box of joy dari lazada..huhu..orang lain minggu lepas dah dapat..x kisah lar kan..as long as yuk dapat..urm..biasanya yang last2 nie mesti dapat barang2 yang best kan...hahaha..mesti uols nak tahu kan ape yang yuk dapat kat dalam kotak tu kan..hihi..sabar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
10 months and 4 weeks ago.

 

Book review: Moscow Rule (Daniel Silva)

Moscow Rule by Daniel SilvaMoscow Rule is the 8th book Daniel Silva write about Gabriel Allon,the Israel secret agent.actually this is my first time read daniel silva books so i had no idea n history about Gabriel allon .however i still can understand the plot of this novel.the story begin with allon and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
10 months and 4 weeks ago.

 

Birthday Giveaway by KasihkuAmani

ok hari nie yuk tertarik ngan satu contest nie..birthday giveaway by kasihkuArmani..knapa yuk minat nak join contest nie??hihi..nnti yuk cter..but sape yang nak join..klick banner kat atas ye..meh yuk cter kenapa yuk berminat sangat ngan contest nie..sbb pemenang boleh dapat hadiah novel..huhu..novel free...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
11 months ago.

 

Takaful Keluarga

Apakah Takaful keluarga?pernah dengar ke pasal takaful keluarga??xpernah..xpe..biar saya cerita apakah takaful keluarga..klau pernah baca entry saya sebelum nie tentang jenis-jenis takaful..anda akan tahu bahawa takaful keluarga merupakan salah satu jenis takaful.hari nie biar saya terangkan dulu tentang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
11 months ago.

 

Apakah CDK (chronic kidney diseasea)?

sebagai perunding kesihatan bydrazlan saya selalu berjumpa dengan term CDK nie,,,kebanyakkan pelanggan yang berminat dgn triple-t mmang ada CDK..kadang2 csmter tunjuk surat dari doktor yg mereka diagnos dengan CDK..so sebagai perunding kesihatan bydrazlan saya kena tahu dan pakar dalam CDK nie..so terpaksa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
11 months ago.

 

Resepi: Kerabu Mangga Simple

resepi kerabu mangga sedapya allah dengar nama mangga pun dah berair mulut nie..huhu..buat kerabu lagi lar..dah lar yuk nie hantu kerabu..tengok gambar tu pun dah nampak sedap kan..[wajib baca: resepi kek pisang Almond]kerabu mangga nie memang nie popular kat malaysia sebab bila makan kerabu mangga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
11 months ago.

 

Jenis-jenis takaful

Jenis-jenis takaful yang anda perlu tahuok sebelum nie aku ada bgtahu tentang jenis-jenis insurance..dah baca ke blum?klau blum baca boleh baca kat cni.baca dan hadam ye..ok arie nie kita belajar tentang takaful plak..takakful pun ada banyak jenis....xde lar bnyak sangat ada 2 jenis je..sama ngan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
11 months ago.

 

Memahami Kontrak Insurance Hayat

kontrak polisi insurance hayatsebelum membeli insurance hayat tu..kna lar baca kontrak dulu..baca syarat2 dia..baru beli..jangan main beli je..baca dan faham kontrak anda dulu...klau x faham..tanya je kdp penjual insurance tu..dengan pembelian insurance hayat ,tidak kira lar untuk anda atau mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
11 months and a week ago.

 

Movie Review: The shallows

review filem the shallowsarie nie yuk nak review pasal filem lakonan actress hot blake lively, the shallows..movie nie psal ape??idh ko nie sabar lar..nie yuk nak cter lar nie..basically filem the shallows nie pasal jerung.alah ala2 cter jaws tu..tapi yang filem the shallows nie lain ckit...klau nak tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
11 months and a week ago.

 

Shanghai Fridge Magnet Giveaway by Jari Manis Scdha Sein Travel

jom join contest nie..mudah jer syarat2 dia..hopefully boleh lar dapat fridge magnet tu..bleh tambah koleksi fridge magnet yuk..hihi..nnti+Scdha Seinn JM pilih Yuk ye..hahaklick banner untuk joinmeh join rmai2..contest bermula 7/11/2016-7/12/2016klau uols nak join tekan je banner kat atas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
11 months and a week ago.

 

Buah Keras (Aleurites moluccana)

what is buah keras(Aleurites moluccane)?Aleurites moluccane, generally known as candlenut tree or Indian Walnut and among other names.Aleurites moluccaneis a native plant to Malaysia,polynesia and the South Sea Island with wide distributation througthout the south and southeast of Brazil and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Herbs Trove
11 months and a week ago.

 

Ready Stock : Mickey Abstract

beli barang baby onlinedesign baru‼‼special edition..Kenapa special edition??Sbb kali nie sy buat set bkul yg berpenutup ada 2 tau...so boleh lar cover ckit kan...Lg..srung set bkul nie boleh buka n basuh tau..Yg biasa sy buat x leh buka n bsuh... Klau nak thu cmne boleh buka n bsuh..kna lar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
11 months and a week ago.

 

Jenis-jenis insurance

adakah anda tahu yang insurance pun ada banyak jenis?x tau...yeah..yuk ada geng..yuk pun x tau insurans nie ada banyak jenis..igtkan ada 1 jenis je..hihimungkin ada yang kat cni mmang dah tahu yang insurans nie ada banyak jenis,,tapi..adakah anda benae2 memahami ciri-ciri skop perlindungan tersebut?ke uols...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
11 months and a week ago.

 

Perbezaan Insurans dan Takaful

kadang-kadang kita nie selalu konpius..antara insurance dan takaful..apakah insurance?apakah takaful?ada perbezaan ke antara insurance dan takaful nie??ke benda yang sama je??persoalan nie yang selalu menjadi tanda tanya kita kan.x yah pening2..hari nie yuk akan explain tentang insurance dan takaful..jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
11 months and a week ago.

 

Pulau Lord Howe digelar paradise island

Lord Howe Island,Australiaparadise..tular perkataan yang boleh digambaekan tentangPulau Lord Howe.cantik wei..klau x cantik..x kan aku nak bgtau uols kan..camne yuk boleh tahu pasalPulau Lord Howe..panjang cerita dia haha..tp yuk pendekkan..kisah nyer bermula bila yuk tngok movie the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
11 months and a week ago.

 

Perbezaan Insurans dan Takaful

kadang-kadang kita nie selalu konpius..antara insurance dan takaful..apakah insurance?apakah takaful?ada perbezaan ke antara insurance dan takaful nie??ke benda yang sama je??persoalan nie yang selalu menjadi tanda tanya kita kan.x yah pening2..hari nie yuk akan explain tentang insurance dan takaful..jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
11 months and a week ago.

 

perfume review: The One by DolceGabanna

perfume The One by DolceGabannaok arie nie aku rasa cam rajin ckit...so aku akan review perfume plak..hihi..perfume yg aku nak review arie nie ialahThe One by DolceGabanna.yang nie for women ye...sbbThe One by DolceGabanna ada gak utk men..but for today aku nak review for...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
11 months and 2 weeks ago.