User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 22

Jadikan Aku Orang Yang Baik

Ya Allah,Berikan aku mata yang melihat kebaikan dalam diri seseorangHati yang memaafkan kesilapanMinda yang melupakan keburukanDan jiwa yang tidak hilang pedoman.Amin.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
11 months and 3 weeks ago.

 

Travel With Your Loved One

Travel With Your Loved One | Mengembaralah dengan orang yang anda sayangi. Siapa yang tak nak kan... terutama pasangan kita. Ada masa kita travel seisi keluarga, ada masanya kita usahakan untuk berdua sahaja. Hubungan perlu dijaga dan dibaja, don't take things for granted. Kita berurusan dengan hati manusia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
11 months and 3 weeks ago.

 

IJM Land Half Marathon 2016 | Challenge Trophy Untuk Pelari Terpantas

IJM Land Half Marathon 2016 | Challenge Trophy Untuk Pelari Terpantas | Inilah larian yang ditunggu-tunggu setiap tahun untuk beraktiviti sihat bersama teman dan keluarga. Sudah tiba masanya untuk menyarung kembali kasut sukan untuk acara larian tahunan terbesar di Seremban ini sambil cuci mata menikmati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
11 months and 3 weeks ago.

 

Hogoh Pahang! Jom Lihat Apa Yang Menarik Di Pahang!

Hogoh Pahang! Jom Lihat Apa Yang Menarik Di Pahang! | Tahun 2017 bakal menyaksikan aktiviti pelancongan lebih aktif di Malaysia. Pelbagai usaha telah dan sedang dilakukan untuk menarik pelancong dalam dan luar negara melawat dan berbelanja di negara ini.Selain Terengganu dan Perak, negeri Pahang juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 day and 5 hours ago.

 

Konsert Let It Be Yang Mengimbau Kegemilangan The Beatles

Konsert "Let It Be" Yang Mengimbau Kegemilangan The Beatles | The Beatles ialah sebuah band rock Inggeris yang bermula di Liverpool pada 1960. Kumpulan ini dikenali di seluruh dunia sebagai "yang paling terkenal dan berpengaruh dalam arena rock".Dianggotai olehJohn Lennon, Paul McCartney, George...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 days ago.

 

Malaysia Tourism Council | 30 Tahun Memperkasa Industri Pelancongan

Malaysia Tourism Council | 30 Tahun Memperkasa Industri Pelancongan | Selepas melalui proses penjenamaan semula, Majlis Pelancongan Malaysia yang dahulunya dikenali sebagai Majlis Pelancongan Kebangsaan Malaysia (NTMC) terus mengorak langkah mempelbagaikan inisiatif memperkasakan pelancongan negara.NTMC...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 days and 3 hours ago.

 

Motivasi | Sakit Yang Menghapus Dosa

Begitu banyaknya dosaku. Semoga diampuni Allah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 days and 5 hours ago.

 

Doa Memohon Ditambah Rezeki

Doa Memohon Ditambah Rezeki | Berusaha . Berdoa . Bertawakal .Ya Allah.. limpahkan rezeki yang halal dan berkat kepada kami semua semoga dengan izin Mu Ya Allah kami boleh memberi nafkah kepada kaum keluarga kami dengan kecukupan dari Mu dan juga melunaskan hutang hutang yang meresahkan kehidupan kami siang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week ago.

 

IPOH Top 10 Best In Asia 2016 !!

IPOH Top 10 Best In Asia 2016 !! Bandaraya Ipoh telah dipilih menduduki tempat ke-6 daripada 10 tempat pelancongan terbaik yang mesti dilawati di Asia oleh penerbit buku pelancongan Lonely Planet. Tahniah orang Perak!Visit Perak 2017. Perak World of Wonders ! Jemput baca di sini untuk mengetahui tempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week ago.

 

Winter Wear | Sedang Mencari Pakaian Musim Sejuk?

Winter Wear | Sedang Mencari Pakaian Musim Sejuk? | Hujung tahun nanti sudah pasti ramai yang akan bercuti di negara beriklim sejuk. Sekurang-kurangnya sekali seumur hidup hendak juga kita merasa bagaimana suasananya kan? Hendak diharapkan angin sejuk dari Siberia singgah di Malaysia seperti yang berlaku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week ago.

 

A Visit To Fukushima Exclusion Zone | Ada Berani??

A Visit To Fukushima Exclusion Zone | Ada Berani?? | Ada orang berani, ada orang SANGAT berani. Awak yang mana?Pernah tak terfikir untuk melawat kawasan merbahaya seperti tempat yang pernah mengalami letupan loji nuklear seperti Chernobyl dan Fukushima? Impian gila kan? Sah sah mak kau tak bagi pergi. Yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and a day ago.

 

Kemeriahan Eidul Fitri di Malaysia

Kemeriahan Eidul Fitri di Malaysia | Setelah sebulan berpuasa di bulan Ramadhan Allah kurniakan Eidul Fitri di 1 Syawal tanda kemenangan melawan hawa nafsu. Hari raya hari untuk bermaafan dan berziarah mengeratkan silaturrahim. Tahun ini 1 Syawal 1437H bersamaan dengan pada 6 Julai 2016.Di Malaysia sambutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 3 days ago.

 

Let It Be | A Celebration of the music of the BEATLES Part II

Let It Be | A Celebration of the music of the BEATLES Part II | Berita gempak ni woitt !Critically acclaimed across London's West End Broadway NYC. THE BEATLES' 50th Anniversary musical 'LET IT BE' Is coming toPlenary Hall KL Convention Centre!July 14, 2016 (Thursday), 08:30PMJuly 15, 2016...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 3 days ago.

 

Selamat Hari Raya Aidilfitri !!

Mama, baju Melayu abang dah siap?Lelaki yang handsome di hari raya ialah lelaki yang memakai baju Melayu lengkap bersampin dan bersongkok. Jubah dan kurta tak dapat mengatasi keindahan baju Melayu tersebut apatah lagi seperti yang di bawah ini... kahkahkah!Selamat menyambut Eidul Fitri 1437H. Maaf zahir dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 4 days ago.

 

Motivasi | Whatever Happen In Our Life, Always Turn Back To Allah

Whatever Happen In Our Life, Always Turn Back To Allah | Hidup ini bukanlah sentiasa indah seperti drama swasta. Gelombang kehidupan ada turun naiknya.Ada masa kita diuji dengan berat hingga mengganggu emosi, rasa nak mati.Ada sesetengah kita diuji dengan kekayaan yang melampau. Tiada apa yang tidak mampu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 6 days ago.

 

Bawalah Anak-Anak Ke Masjid

Bawalah Anak-Anak Ke Masjid | Isu larangan kanak-kanak bersolat di ruangan utama masjid sering berulang-ulang. Lazimnya ia berlaku di bulan Ramadhan di masjid atau surau yang dikuasai 'orang lama' yang... maaf cakap, sesetengahnya kurang ilmu.Namun begitu di kawasan yang penduduknya lebih berpendidikan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks ago.

 

Pengalaman Yang erm.. er.. Menaiki Malindo Air

Pengalaman Yang erm.. er.. Menaiki Malindo Air | Aku cuma ada sedikit pengalaman mengembara. Sedikit sangat tetapi alhamdulillah.. dapat juga merasa melihat keindahan bumi yang maha luas ciptaan tuhan.Selalunya mode of transportation by air ialah MAS, Air Asia dan Air Asia X sahajalah, Fire Flyz nun jauh di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and a day ago.

 

Bermula hari ini KLIA2 kini LCCT!

Bermula hari ini KLIA2 kini LCCT! Kecoh tak habis-habis Air Asia dan Malaysia Airport Berhad ni kan? Air Asia ialah pelanggan utama KLIA2. 95% pesawat adalah milik mereka yang menggunakan model perniagaan tambang rendah.Terkini secara rasmi tetapi tanpa persetujuan MAB, Air Asia menukar nama KLIA2 kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 2 days ago.

 

Moroccon Pavilion | Istana Morocco di Putrajaya

Moroccon Pavilion | Istana Morocco di Putrajaya | Maghribi sebuah negara di Afrika Utara yang mengamalkanraja berperlembagaan, juga merupakan negara Afrika tunggal yang bukan ahliKesatuan Afrika.Nama penuh untuk Maghribi dalam bahasa Arab bermaksud "Kerajaan Barat". Ahli-ahli sejarah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 2 days ago.