User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 34

Pre-Ramadan Shopping di Shopee - Harga Serendah Dari RM1

Shopping di Shopee. Dah ada mood untuk bershopping sempena kedatangan Ramadan? Bukan apa, Shopee ada banyak produk yang boleh anda cari dan beli untuk persediaan bulan Ramadan, khasnya untuk mereka yang rajin cari income tambahan dengan berniaga kuih-muih serta biskut. Kempen Raya Sale 2019, dengan promosi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Wife Shopping 'Sakan' Telekung Tudung Cantik di Vietnam

Huaaa... saya kena tinggal!! Isteri dan anak bongsu saya nuh terbang ke Vietnam. Saya tak pernah lagi ke Vietnam, rasa cemburu juga sebab isteri saya terbang ke Vietnam bersama Najmi. Sakan tu, sebab isteri saya excited nak tengok tudung dan telekung murah yang banyak dijual di Vietnam. Vietnam dah memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Senarai Blog untuk Bloglist Ramadan Raya 2019

Alhamdulillah, tidak lama lagi akan menjelma bulan penuh keberkatan buat umat Islam sedunia. Ia adalah bulan mulia untuk memperbaiki diri dalam setiap aspek. Bulan ramadan adalah bulan pengampunan dan bulan untuk mendapatkan limpahan pahala serta rahmat Allah S.W.T. Banyak sejarah hebat berlaku di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Peluang Kerja Kerajaan Jawatan Gred 41

Peluang untuk bekerja di agensi kerajaan dan sektor awam gred 41. Baru-baru ini semakin banyak peluang masuk ke Jabatan Kerajaan diiklankan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), antara yang terbaru adalah untuk jawatan gred 41.Jawatan gred 41 yang diiklankan oleh pihak SPA melibatkan beberapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months and 2 weeks ago.

 

Rujukan Exam N41 Negeri Perak

Anda dipanggil untuk hadapi peperiksaan gred N41, jawatan Pegawai Tadbir Negeri Perak? Jika ya, anda memang bertuah kerana anda diberikan peluang untuk menjawat jawatan ini. Anda cuma perlu pastikan anda lulus di dalam peperiksaan Pegawai Tadbir N41 itu nanti.Kami difahamkan peperiksaan untuk jawatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months and 2 weeks ago.

 

Panduan Exam Pegawai Tadbir N41 Perak

Dengarnya pihak Kerajaan Negeri Perak akan mengadakan satu peperiksaan bertulis untuk jawatan Pegawai Tadbir N41 yang dijadualkan pada 4 Mei 2019. Peperiksaan atau exam jawatan Pegawai Tadbir N41 ini akan berlangsung di Dewan Sekolah Izzudin Shah, Ipoh. Buat pertama kalinya, pihak Suruhanjaya Perkhidmatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

10 Foto Muzium Kapal Selam - Rupa Bahagian Dalam Kapal Selam Quessant

Jika post sebelum ini, saya berkongsi kisah pengalaman pertama berkunjung ke Muzium Kapal Selam di Pantai Klebang, Melaka .. kali ini, saya nak kongsikan beberapa gambar bahagian dalam kapal selam bernama Quessant ini. Kapal Selam Quessant adalah dari Kelas Agosta 70 dari Peranchis. Sebelum ianya dijadikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Muzium Kapal Selam Melaka - Pengalaman Pertama Berada Dalam FS Quessant Agosta 70

Muzium Kapal Selam. Sebenarnya memang dah lama dalam perancangan untuk pergi ke Muzium Kapal Selam yang terletak di Melaka ni, cuma tiada kesempatan sahaja. Alhamdulillah, semasa cuti pendek penggal sekolah hari tu, saya dapat juga akhirnya bawa keluarga ke muzium ini yang terletak di Pantai Klebang,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Repair iPhone Pantas Murah Area Kajang, Bangi serta Semenyih

Nak cari kedai repair dan jual iPhone area Kajang yang memberikan servis terbaik dengan harga murah berpatutan? Jika anda merupakan peminat dan pengguna iPhone, pastikan iPro Kajang menjadi pilihan utama anda. IPro Kajang sudah tiga tahun beroperasi dan menjadi kedai repair iPhone terbaik di area Kajang,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Adsense 108 - Dua Kesalahan Serius Adsense Wajib Elak

Semakin hari semakin ramai rakan blogger yang telah tahu cara nak monetize blog masing-masing. Alhamdulillah. Walaupun menulis blog sekadar hobi dan minat di masa lapang, tak salah untuk jadikan ia sumber income tambahan, memandangkan memang telah ada platform percuma disediakan untuk menjana income ini. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Perkara Boleh Baiki, Buat Apa Diganti?

Sana-sini orang dok berkata mengenai seorang 'ustaz' ni yang muncul di khalayak dari satu program TV. Ia berkenaan kisah rumahtangganya yang menjadi bahan berita banyak laman web, blog termasuklah di dada akhbar. Ramailah yang memberikan komentar, termasuk mengecam tindakan si ustaz muda ini. Hal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Window Shopping Cari Perabot Raya di IKEA Penang

IKEA Penang dah dibuka di Batu Kawan, Simpang Empat, di daerah Seberang Perai, Pulau Pinang. Lokasi outlet Ikea ini tidak berapa jauh dari rumah kami, cuma ambil masa lebih kurang 20 minit untuk sampai. Ikea Batu Kawan ini merupakan cawangan keempat peruncit perabot terbesar dunia ini, selepas Damansara,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Contoh Soalan Ujian Psikometrik U19

Salah satu jawatan yang penting dalam sektor awam terutama di Kementerian Kesihatan ialah jawatan pembantu kesihatan. Penjawat jawatan ini adalah mereka yang bertanggungjawab memastikan kelancaran sesuatu tugas yang telah dipertanggungjawabkan berkaitan kesihatan awam.Andai anda dipanggil untuk hadiri ujian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months and 3 weeks ago.

 

8 Rahsia Bisnes Air Hogoh De Coco Jadi Viral

Pernah dengar bisnes air jenama 'Hogoh De Coco' tak? Ia adalah jenama untuk bisnes jual air kelapa dan aiskrim kelapa. Ia diusahakan oleh Puan Ain di Kampung Paya Julai, Temerloh, Pahang. Air kelapa Hogoh De Coco cuma dijual di tepi jalan sahaja, tetapi hasil jualan dan income Pn Ain menjual air ini dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Keberkatan Malam Nisfu Sya'ban

Malam Nisfu Sya'ban adalah malam pertengahan bulan Sya'ban iaitu 15 haribulan. Malam Nisfu Sya'ban ada keberkatannya tersendiri, malah para ulama menyifatkan malam tersebut adalah malam terbaik untuk umat Islam menggandakan amalan kerana keistimewaan yang ada padanya. Bulan Sya'ban mempunyai beberapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Pantai Bersih - Tempat Berkelah Yang Tak Berapa Bersih

Salah satu tempat perkelahan yang ada di Pulau Pinang terutama di daerah Seberang Perai ialah Pantai Bersih. Lokasi ini sudah sekian lama menjadi pilihan penduduk sekitar untuk beriadah dan berkelah di tepi pantai. Malah, sejak saya kecil lagi, Pantai Bersih memang popular. Jika dulu Pantai Bersih dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Dapat Gaji Tetapi Hidup Tertekan, Ikuti 5 Tips Untuk Kebebasan Kewangan

Gaji tak pernah cukup! Kebanyakkan rakyat Malaysia pernah mengalami situasi ini di mana mereka menerima gaji pada setiap hujung bulan dan bercadang untuk membeli barangan kesukaan mereka. Akan tetapi, mereka tidak dapat berbuat demikian kerana gaji diterima hanya cukup untuk menampung sara hidup seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Cari Supplement Whey Protein Bagi Bina Otot? Nutrition Pro, Kedai Paling Murah Jual Produk Bina...

Ada ke di antara anda yang memang menggilakan tubuh sasa berotot kental? Sedang mencuba pelbagai cara dan kaedah untuk menampakkan otot-otot kental di tubuh? Mahu mencari produk supplement atau makanan tambahan terbaik untuk membina otot tubuh badan? Sebenarnya, bagi seorang yang mahu cara lebih mudah dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 4 weeks ago.

 

Panduan Dapatkan Harga Murah Hotel Mewah

Tentu seronok jika sesekali dapat bercuti dan menginap di hotel mewah pada harga murah. Ia pasti akan menjadi pengalaman yang tidak dapat dilupakan, lebih-lebih lagi untuk anak-anak yang tak pernah merasa menginap di hotel mewah. Bukan semua orang berduit tetapi boleh dikatakan semua orang ingin bercuti di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 4 weeks ago.

 

Bawa Anak Sedara ke Maps Perak - Pengalaman Berada Dalam Boboiboy Cattus Coaster

Akhir Disember 2018 adalah bulan terakhir kami untuk gunakan kad khas MAPS Perak. Jadi, kesempatan itu kami gunakan untuk bawa anak-anak menikmati kegembiraan kali terakhir di MAPS atau Movie Animation Park Studios yang terletak di Ipoh. Rugi kalau tak gunakan sepenuhnya sebab lepas ni dah tak boleh masuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 4 weeks ago.