User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 11

Rujukan Kerjaya PTD Terkini 2016

Rujukan kerjaya PTD terkini 2016. Adakah anda mencari satu rujukan untuk membolehkan anda mendapat kerjaya sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik? Seandainya anda bakal terbabit dengan peperiksaan online untuk pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) gred M41 pada November 2016, pastikan anda bersiap sedia dengan rujukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months ago.

 

Nota Pantas Exam PTD 2016

Nota Pantas Exam PTD 2016. Masa sudah semakin suntuk untuk anda membuat segala persediaan rapi untuk hadapi peperiksaan exam online PTD 2016. Jika anda merupakan calon yang dipanggil exam, usah biarkan masa menjadi penghalang untuk anda siap sedia dengan apa jua kemungkinan.Andai ini merupakan kali pertama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and a week ago.

 

Contoh Soalan Exam Pegawai Tadbir Diplomatik M41

Memang sukar untuk mencari contoh-contoh soalan untuk peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41. Ramai calon jawatan PTD M41 yang telah menerima panggilan hadiri peperiksaan online mula tercari-cari rujukan dan panduan bagi membantu mereka mengetahui bentuk, serta corak soalan exam yang bakal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and a week ago.

 

Teknik SEO Pertama Perlu Dibuat Untuk Blog

Best kalau bila kita search something kat google ke .. kat yahoo ke .. kat bing ke ... tengok2 blog kita yang kuar dulu dalam search engine tu. Best kan? Uhh ... cuba la korang try carian 'Rujukan Blogger' .. tengok apa yang keluar.Korang tau tak bahawa ada cara nak jadikan blog kita keluar pertama sekali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Rujukan Blogger Malaysia
9 months and 2 weeks ago.

 

9 Tips Temuduga Separa Perubatan

Jika anda seorang calon yang dipanggil untuk temuduga bagi Latihan Separa Perubatan, mungkin tips temuduga berikut perlu anda baca, dan ambil perhatian dengan serius. Elakkan diri dari terlalu konfiden walaupun anda sudah berpuluh kali ditemuduga. Ada sebab kenapa sudah beratus kali ditemuduga tetapi gagal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.

 

9 Kelebihan Kerjaya Jururawat Kerajaan

9 kelebihan kerjaya jururawat kerajaan. Adakah anda seorang graduan yang masih lagi tidak tahu kerjaya apakah yang patut diceburi? Tahukah anda bahawa kerjaya sebagai seorang jururawat antara kerjaya di Malaysia yang boleh memberikan gaji yang lumayan? In Sha Allah, selain gaji lumayan, iKerjayaGraduan.com...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.

 

Teguran Pensyarah UiTM Kepada Azizan Osman - 'Fake It Till You Make It'

Pihak iKerjaya Graduan ambil peduli apabila ada segelintir manusia yang cuba memperolokkan nilai doktor falsafah atau PHD yang memberikan gelara 'Dr' dan memperlekehkan gelaran tersebut yang sebenarnya bukan mudah untuk diperoleh. Pihak iKerjaya tidak boleh menerima realiti bahawa ada manusia yang dihormati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.

 

Tips Lulus Temuduga

Tips lulus temuduga. Anda tentu telah dipanggil untuk temuduga kerja, jika tidak anda tidak akan sampai ke blog ini untuk mengetahui mengenai tips lulus temuduga. Ok, ada sedikit tips untuk temuduga kerja yang akan dikongsikan. Semoga ia beri manfaat kepada anda supaya lebih bersedia untuk hadiri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.

 

Jana Income Dengan Uber

Salah satu cara mudah untuk menjana pendapatan, samada sampingan atau sepenuh masa ialah dengan menjadi pemandu UBER. Graduan dan lepasan IPT pun boleh daftar menjadi pemandu UBER dan jana income mingguan dan bulanan yang lumayan.UBER, salah satu syarikat perkongsian kenderaan persendirian dengan menawarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.

 

7 Soalan Temuduga Popular Mengenai Personaliti

Soalan Popular Temuduga Mengenai Peribadi atau Personaliti. Admin iKerjaya ingin berkongsi satu tips kepada anda. Ia berkaitan dengan soalan yang bakal ditanya semasa temuduga kerja. Ia merupakan soalan popular dan sering ditanya terutama untuk jawatan-jawatan yang memerlukan kelayakan akademik yang agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.

 

Walk-in-Interview TouchnGo

Walk-in Interview Touchngo. Kepada mana-mana yang masih mencari kerja, boleh sahaja datang ke temuduga terbuka oleh Touchngo yang sedang membuka peluang kerjaya untuk mereka yang berminat, lebih-lebih lagi kepada graduan, lepasan IPT dan siswazah yang masih menganggur.Satu temuduga terbuka - walk-in...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.

 

Peluang Kerjaya Bersama BIMB Untuk Graduan

Peluang Kerjaya Bersama BIMB 2016. Satu lagi peluang kerjaya untuk graduan dan lepasan IPT. Jika anda masih lagi mencari saluran kerjaya yang sesuai, apakata anda memilih untuk mengikuti Skim Latihan 1Malaysia bersama BIMB Holdings Berhad.Pihak BIMB sedang membuka peluang untuk lepasan IPT iaitu siswazah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.

 

Peluang Kerjaya Bersama CIMB Untuk Graduan

Mahu bekerja di dalam sektor perbankan CIMB? Jika anda graduan yang mempunyai kelayakan dan latar akademik yang bersesuaian, bolehlah mencuba untuk mengikuti program Skim Latihan 1Malaysia dengan CIMB.Penawaran sedang dibuka untuk para graduan IPT yang berkelayakkan untuk ikuti program SL1M bersama CIMB.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.

 

Kerja Online Untuk Jana Pendapatan Sementara

Ada beberapa portal yang menyediakan akses permohonan kerja online untuk para graduan, lepasan IPT, siswazah .. mahupun pelajar yang menunggu keputusan peperiksaan. Disebabkan ada ribuan kerja kosong online, maka wujudlah banyak portal pencarian kerja di internet. Jobdirumah, adalah salah satu portal yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.

 

Skim Latihan 1 Malaysia Untuk Graduan

Ramai graduan dan lepasan IPT yang masig lagi tidak mengetahui mengenai Skim Latihan 1Malaysia (SL1M). Ia merupakan skim untuk membantu graduan dan lepasan siswazah dari IPT untuk mendapatkan kerja.Sebenarnya memang masih ramai graduan dan siswazah yang belum mendapat pekerjaan. Malah, ada yang bekerja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.

 

57 Jawatan Kosong SPA Pembantu Tadbir N19

Jawatan kosong SPA bagi jawatan Pembantu Tadbir gred N19. Adalah sukacita dimaklumkan bahawa pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia sedang mencari individu berkelayakan dan mempunyai kelulusan akademik SPM atau SVM atau SKM untuk mengisi 57 kekosongan jawatan sebagai Pembantu Tadbir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.

 

Skim Latihan 1Malaysia (SL1M – Maybank)

Skim Latihan 1Malaysia (SL1M – Maybank) is one of Maybank Group’s Corporate Responsibility programmes in support of the Government’s initiatives to enhance the employability of unemployed graduates.Graduates selected for the SL1M – Maybank Programme will undergo an intensive two (2) month...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.

 

8 Perkara Perlu Dielak Ketika Temuduga

Apakah perkara perlu dielak ketika temuduga? In Sha Allah, saya akan kongsikan beberapa tips yang perlu untuk elak beberapa perkara ketika temuduga khusus untuk temuduga kerja kerajaan. Harus diingat, ini sekadar panduan buat anda yang mahu berjaya dalam temuduga kerja, terutama temuduga kerja kerajaan.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.

 

Rujukan Lengkap Kerjaya Jururawat

Rujukan Lengkap Kerjaya Jururawat. Adakah anda merupakan seseorang yang mahu menjadikan bidang kejururawatan sebagai kerjaya anda? Adakah anda mahu berjaya menjadi seorang jururawat berwibawa di Malaysia? Jika benar, jika ya, maka anda bersegeralah mendapat panduan dan rujukan lengkap kerjaya jururawat ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.

 

Program SL1M Puncak Niaga Untuk Lepasan Graduan IPT

Program SL1M Puncak Niaga Untuk Graduan. Anda berminat untuk mendapatkan kerja di sektor swasta? Apakata anda sertai program Skim Latihan 1Malaysia (SL1M) di dalam Puncak Niaga Sdn. Bhd. Ia satu program yang sangat bagus, yang telah dimanfaatkan ramai lepasan siswazah dan graduan baru keluar dari Universiti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.