User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 21

Ai Trades.Co - Era Baharu Industri Cryptocurrency

Siapa sini merupakan pemain Bitcoin? Bagaimana kalau saya sebut pasal matawangkrypto atau criptocurrency? Aha .. ia merupakan salah satu cara untuk menambah income sampingan yang semakin popular di internet. Beberapa rakan saya juga sedang bergiat aktif dalam perlombongan Bitcoin atau matawangkriypto...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Cara Tut Pokok Tin dan Tips Tanam Dalam Pasu

Pokok Tin (Ficus carica) nampaknya semakin popular untuk ditanam di dalam pasu. Baru-baru ni, saya ada tanya harga sepokok pokok Tin, harganya dalam RM30 sepokok - dah siap ada putik buah. Jika dulu, harganya jauh lebih mahal sehingga mencecah RM50-70 sepokok ikut jenis. Harga pokok Tin mungkin dah semakin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Insourin - Minuman Khusus Untuk Pengidap Diabetes Turunkan Kadar Gula Dalam Darah

Minuman untuk turunkan kadar gula dalam darah. Anda seorang pengidap diabetes atau kencing manis macam saya? Jika ya, anda mungkin nak tahu bagaimana cara mudah saya menurunkan kadar gula dalam darah dengan hanya minum secawan Insourin. Aha .. apa itu Insourin? Ia merupakan sejenis minuman untuk kesihatan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Cara Sempoi Layan Tempoyak Mentah

Anda penggemar tempoyak? Kalau orang Perak memang tak menjadi orang Perak la kalau tak menyukai tempoyak...hehe .. kesian pun ada memandangkan tempoyak memang dah sinonim dengan masakan orang Perak. Tempoyak tak susah dicari. Setiap kali abis musim buah durian, tempoyak agak senang nak didapati. Namun,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara Mudah Masak Lemang di Rumah

Siapa suka makan lemang? Aha .. tau tak yang sekarang dah ada cara mudah nak masak lemang di rumah? Tak perlu lagi nak pergi cari buluh lemang dan kayu api. Cara nak masak pun senang. Semasa sambutan Hari Raya Aidiladha baru-baru ini, isteri saya telah jumpa cara paling mudah nak masak dan menikmati lemang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Saya Seorang Pengidap Kencing Manis

Saya merupakan salah seorang daripada ribuan rakyat Malaysia yang mengidap Diabetes atau penyakit Kencing Manis. Saya telah disahkan mengidap penyakit ini sejak tahun 2017, dan telah mula mengambil ubat sejak dari itu. Saya Seorang Pengidap Diabetes (Kencing Manis) Jika diikutkan simptom-simptom berkaitan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Innity Menyokong Ads.txt - Cara Letak Kod Ini Dalam Blogspot

Saya pasti ramai rakan blogger yang menggunakan Innity sebagai medium pengiklanan di blog telah maklum akan Ads.txt. Platform pengiklanan Innity kini menyokong Ads.txt. Jadi, ia satu kelebihan yang bagus untuk meningkatkan lagi income blog menerusi Innity. Dengan adanya Ads.txt ini, blog yang gunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Harga Gula Turun 10 sen Mulai September 2018

Satu berita gembira untuk pengguna di Malaysia .. huhu ... harga gula turun sebanyak 10 sen bermula 1 September 2018. Ini menjadikan harga gula terkini adalah RM2.85 sekilo untuk gula pasir kasar, dan RM2.95 sekilo untuk gula pasir halus. Difahamkan harga terkini gula yang turun sebanyak 10 sen sekilogram...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Lubuk Trafik - Video Panduan SEO Untuk Tingkatkan Jualan Kedai Online

Anda dah baca tentang tips SEO yang saya kongsikan khas untuk pemilik kedai online tu tak? Jika belum, boleh baca di posting ini - Cara Dapatkan Trafik Organik Percuma (SEO) Untuk Kedai Online. Tips SEO yang diberikan juga sesuai untuk rakan blogger yang nak tahu cara mendapatkan trafik yang tinggi menerusi...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara Nak Kuruskan Diri Cantikkan Kulit Dengan Menu Diet

Siapa kata bila seorang wanita dah berkahwin, dah beranak-pinak tak boleh ada bentuk tubuh yang cantik, slim dan mempesonakan? Dah banyak bukti tunjukkan yang wanita yang dah berderet anak mampu untuk kekal langsing serta kekal memiliki kulit cantik seperti zaman anak dara. Nak kurus tak susah kalau betul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Merasa Beli Udang Galah Viral RM1 dari Terengganu di Parit Buntar

Heboh diperkatakan mengenai Udang Galah harga murah, cuma RM1 sahaja seekor. Dengan harga RM1 seekor, udang galah ini jadi viral di media sosial. Ia mencetuskan satu fenomena bila ramai orang mula mencari udang galah viral ni samada untuk tujuan nak menikmatinya, atau dengan tujuan berniaga. Saya pun tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

10 Kali Interview Semuanya Gagal!! Ikuti Tips Pengurus Sumber Manusia Ini

Dah 10 kali datang temuduga, tetapi semuanya gagal!! Anda tergolong dalam kategori begini tak? Dah banyak kali hadir temuduga, tetapi sehingga ke saat ini, satu jawatan pun tak lekat ... semua interview berstatus GAGAL!!Ok. Jangan cepat kecewa. Cuba ikuti pengalaman awek bernama IzzatiKamsani ini. Dah 10...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months and 3 weeks ago.

 

10 Soalan Temuduga Selalu Ditanya

Anda dipanggil temuduga kerja? Ok, kami nak kongsikan soalan-soalan temuduga yang paling famous dan paling kerap ditanya ketika temuduga. Soalan-soalan ini adalah berdasarkan pengalaman mereka yang telah hadiri sesi temuduga banyak kali.Ia bukan soalan bocor tetapi ia memang jenis soalan yang biasa akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara Betul Simpan Daging Korban Supaya Tahan Lama

Selamat Hari Raya Qurban. Kawasan anda ada buat ibadah Qurban/Korban tak? Kalau ada, anda tentu nak tahu cara nak simpan daging korban tu untuk tempoh yang lama kan? Saya tahu mesti ada yang dapat daging berkilo-kilo sempena Hari Raya Qurban ini. Mustahil sekali kalau nak dijamu kesemuanya untuk keluarga.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

7 Cara Kenal Buah Cempedak Masak Banyak Ulas Isinya

Rasanya ketika saya menulis blog post ini, musim buah cempedak sedang berada di kemuncak. Banyak peniaga di pasar yang menjual buah cempedak ini dengan pelbagai harga. Di Pasar Awam Parit Buntar misalnya, buah cempedak masak dijual dengan harga serendah RM4-RM6 sekilogram. Jika di hari biasa, buah cempedak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Tips Cara Dapatkan Trafik Organik (Percuma) Untuk Kedai Online Anda

Dalam post sebelum ini, saya ada beritahu secara ringkas Teknik Lubuk Trafik untuk laman web perniagaan. Teknik yang dimaksudkan ialah teknik SEO atau Search Engine Optimization. Menerusi teknik ini, laman web bisnes akan menerima trafik secara lebih tepat, dan paling bagus ianya secara organik - tanpa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Teknik Lubuk Trafik Web Bisnes Tanpa Kos Iklan

Nak trafik percuma ke laman web bisnes anda tak? Jika selama ini anda banyak keluarkan kos untuk dapatkan trafik ke blog niaga serta laman web bisnes online anda, inilah masanya untuk anda ketahui rahsia untuk mendapatkan trafik ke laman web perniagaan anda tanpa sebarang kos. Rahsia Mendapatkan Trafik ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Harga Tiket MAS Bila SST Baharu 1 September

Harga tiket Malaysia Airlines (MAS) dijangka tidak akan terkesan dengan adanya sistem cukai SST baharu berkuat-kuasa 1 September 2018. Menurut laporan akhbar, harga tiket MAS tidak akan mengalami perubahan ketara (jika ada) dengan adanya SST. Harga Tiket MAS Apabila SST Baharu Dikuat-kuasa 1 September 2018...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara Mudah Masak Tom Yam Asli Original

Saya memang suka memasak. Apabila ada kelapangan di rumah, saya akan masak beberapa resepi kegemaran saya. Antara menu resepi kegemaran paling mudah untuk dilakukan di rumah adalah resepi Tum Yam atau Tom Yam. Cara Mudah Masak Resepi Tom Yam Asli dan Original Thai Menu resepi Tom Yam tak macam dulu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Buku Skrap Sayangi Malaysiaku oleh Zikri

Sempena Hari Kemerdekaan Malaysia ke-51, anak saya Zikri telah dengan kreatifnya menghasilkan sebuah buku skrap 'Sayangi Malaysiaku'. Buku skrap ini adalah merupakan kerja sekolah yang perlu disiapkan sebelum bermulanya cuti penggal/cuti Hari Raya Aidiladha. Buku Skrap Sayangi Malaysiaku Sempena Hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 4 weeks ago.