User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 15

Lepas satu, satu yang datang!

Lepas satu, satu yang datang! | Nampaknya tahun 2017 sememangnya tahun yang mencabar buat aku. Aku sendiri tak tahu kenapa. Lepas satu, satu masalah/perkara tak best yang datang! Sampaikan aku selalu tertanya-tanya, kenapa dengan tahun 2017 ni? Apa sebenarnya benda yang nak datang ni? Kalau ada rakan-rakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and a week ago.

 

Segmen Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket

Ahha! Segmen kali ini bukan segmen sebarang ni. datangnya daripada pakar SEO malaysia ni. Aku dah tentulah rasa bersemangat nak join segmen ni sebabnya ada 1 janji daripada top blogger ini. katanya, siapa yang join segmen ini, akan dapat trafik mencanak! secara tiba-tiba! wow! Hebat kan? Ok.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Apakah hala tuju sebenar seorang blogger?

Apakah hala tuju sebenar seorang blogger? | Aku tertarik untuk menulis mengenai hal ini setelah membaca komen seorang top blogger malaysia ni. Yang sebenarnya, aku kurang jelas dengan apa yang cuba disampaikan oleh beliau. Kalau tengok pada apa yang dia cakap tu, aku sendiri tak pasti, apakah hala tuju...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Keputusan Bantuan Rakyat 1 Malaysia yang mendukacitakan

Keputusan Bantuan Rakyat 1 Malaysia yang mendukacitakan! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberi kesempatan untuk aku terus terusan menulis di blog ceritaejoy. Ahha! Hari ini, aku nak bercerita pasal sesuatu yang sedang hangat dibualkan. Pemohonan BR1M 2017 ditolak/tidak lulus atas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Di antara sebab sebab kenapa permohonan BR1M 2017 gagal

Sumber :ebr1m.hasil.gov.myTerdapat 6sebab sebab kenapa permohonan BR1M 2017 gagal. Di antaranya adalah:Permohon tidak mengemas kini permohonan selama 3 tahun (Menggunakan data yang sama)Permohon tidak memberikan maklumat peribadi yang tepat ( Nama dan no kad pengenalan)Permohon tidak menyertakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
5 months and 2 weeks ago.

 

Resepi Cheesy Wedges Simple dan sedap

Sumber : Flickr (Wendy Yap)Resepi Cheesy Wedges Simple dan sedap! | Siapa suka makan Cheesy wedges? Macam tak sempurna rasanya kalau kami singgah makan kentucky fried chicken tak order Cheezy Wedges Kfc. Sedap hilang menjilat kotak! Hahaha. Hari ini kami nak kongsikan dengan pembaca semua Resepi Cheesy...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
5 months and 2 weeks ago.

 

BEN ASHAARI NAK KOREK RAHSIA MEDIA SOSIAL AKU

BEN ASHAARI NAK KOREK RAHSIA MEDIA SOSIAL AKU | Ahha! Ini segmen bukan sebarang segmen! Ini segmen datangnya daripada top blogger malaysia! Eh! Dah macam nak meniaga pulak! Hehe. Sebenarnya aku dah terlepas 1 segmen daripada abang ben. Dan kali ini macam ada peluang je nak join. Jadi apa kata kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Jangan sampai kena banned dengan Google.

Jangan sampai kena banned dengan Google | Aduh! Nampaknya aku masih belum pulih sepenuhnya selepas akaun adsense kena banned! Bukan mudah sebenarnya nak dapatkan akaun penuh ni. Namun, bila sifat tidak sabar lebih banyak dalam diri, macam-macam cara datang untuk hasilkan “lebih” income. Dan di akhirnya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Pagi isnin yang suram.

Pagi isnin yang suram | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, hari ini masih lagi berkesempatan untuk menulis dalam blog ceritaejoy. Pagi isnin yang suram. Aku mulakan hari ini dengan pelbagai persoalan bermain dalam minda aku sekarang ni. Terlalu banyak yang aku fikirkan sampai tidur aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Inilah sebabnya kenapa ikan koi boleh hidup di dalam longkang di jepun.

Inilah sebabnya kenapa ikan koi boleh hidup di dalam longkang di jepun | Fuh! Panjang tajuk aku kali ini. Sebenarnya bukan apa, tetapi teruja bila seorang rakan kongsikan gambar ikan koi berenang-renang dalam longkang, aku ulangi sekali lagi, dalam longkang di jepun. Dan seperti biasanya, pasti akan ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Boleh atau tidak Mandikan Anak Ketika Demam?

*"Doktor, Boleh Tak Anak Mandi Ketika Demam?" Baca Jawapan Doktor Ini Untuk Selamatkan Anak Anda!*Biasanya anda tahu ke bacaan suhu anak demam? Ok, macam mana pula cara anda mandikan anak? Guna air suam atau belasah je dengan air sejuk? Nak tahu jawapan penuh dan cara yang betul, rujuk perkongsian dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
5 months and 2 weeks ago.

 

Bakal bertukar department

Bakal bertukar department | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah masih lagi berkesempatan untuk menulis dalam blog ceritaejoy ni. Nampaknya tahun 2017 semakin menunjukkan cabaran pada aku. Selepas beberapa masalah yang aku hadapi pada awal tahun, kini aku mendapat perkhabaran baru. Aku bakal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Tips mudah buat duit dengan Lynk.my.

Tips mudah buat duit dengan Lynk.my | Aduh. Rasanya macam belum cukup layak nak kongsikan Tips mudah buat duit dengan Lynk.my ni. Sebabnya masih ramai yang lebih hebat daripada aku. Yang buat 4 angka pun ada dengan lynk ni. Tapi disebabkan ada soalan, haruslah kita berikan jawapannya, betul tak? Aku cuba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Tawaran terbang murah dengan Malaysia Airline (MAS)

Tawaran terbang murah dengan Malaysia Airline (MAS) | Assalamualaikum dan selamat pagi. Ceritaejoy macam ni, semalam saja-sajalah tengok tiket kapal terbang. Buka laman web sana, buka laman web sini. Niat dalam hati tu nak bawa keluarga naik kapal terbang. Dan perancangan awal ni, nak bawa dekat-dekat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Cara buat kerepek durian ala thai

Sumber : AlibabaCara buat kerepek durian ala thai | Jika kami berkunjung ke negara gajah putih, di antara buah tangan yang akan kami bawa pulang adalah kerepek durian. Kami sebenarnya masih tertanya-tanya, bagaimana kerepek ini dihasilkan? Jika menggunakan isi durian, sudah tentu mustahil kan? Jadi kami...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
5 months and 3 weeks ago.

 

Cara mengelakkan ikan melekat di kuali ketika menggoreng.

Sumber :aleppofoodCara mengelakkan ikan melekat di kuali ketika menggoreng | Di antara masalah yang kerap dihadapi ketika menggoreng ikan adalah melekat pada kuali. Dan bila ia melekat terlalu kuat, ia boleh menghancurkan isi ikan tersebut sekaligus merosakkan bentuk ikan. Ini boleh menghilangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
5 months and 3 weeks ago.

 

Cara hilangkan bau tidak menyenangkan dalam peti sejuk

Cara hilangkan bau tidak menyenangkan dalam peti sejuk | Surirumah sudah pastinya kerap berhadapan dengan perkara seperti ini. Akibat terlalu banyak memasukkan barang ke dalam peti sejuk, akhirnya ada yang tidak digunakan dan membusuk. Ianya sudah pasti menghasilkan bau yang busuk dan tidak menyenangkan!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
5 months and 3 weeks ago.

 

Terima kad Enrich blue! Seronoknya!

Terima kad Enrich blue! Seronoknya! | Yang sebenarnya, dah lama juga aku register Enrich by MAS malaysia ni. Punyalah lama sampaikan aku sendiri lupa pasal benda ni, ha! Semalam, bila aku balik kerja, anak sulung aku tengah main kertas. Macam-macam benda dia buat dengan kertas tu. Buat jet la,buat pistol...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 3 weeks ago.

 

Segmen: Follow Me ! Mac 2017

Rasa macam lama pulak tak join segmen. eh! Yeker? Oklah, join segmen ini atas jemputan tuan blog. Bila dah berjemput tu, rasa segan pula nak tolak. Segmen pun mudah. Jom apa kata kita join ramai-ramai. Kita bagi support pada tuan blog. ok! Klik sahaja pada banner di atas ya!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 3 weeks ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
5 months and 3 weeks ago.