User Profile: abahhfiy

Show pings in: English | Malay | All

 

abahhfiy

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 10

MTB ATAU RB

Salam...gambar dari bikerumorSekarang aku tengah berkira-kira sama ada nak beli MTB atau RB sebagai salah satu lagi "alat" senaman hujung minggu.Maklumlah usia semakin meningkat,prestasi dipadang hoki pun semakin menurun,fitness dan stamina jangan cerita lah time half time pun boleh cucuh rokok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th April 2015 8:00pm

 

KENAPA BEST MOBILE?

Salam...Kalau ada yang perasan kat blog aku yang tak seberapa nih cuma ada biz Larome dan Best Mobile,dua biz yang aku jalankan secara part time dan alhamdulillah dah merasa hasilnya terutama Larome.So sekarang kenapa pulak Best Mobile? Memang sebelum ni pun ada yang ajak buat biz berasaskan telco ni tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th April 2015 2:45pm

 

ASTRO NJOI..DUA KALI KENA GST??

Salam...Dalam keriuhan pasal isu topup prepaid yang sat kena sat tak kena, lepas tu Kastam kata lain Menteri kata lain ada juga yang ramai masih terlepas pandang.Astro Njoi salah satu perkhidmatan yang ditawarkan oleh Astro untuk pengguna yang nak kawal budget langganan.Since sekarang GST dah dilaksanakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th April 2015 12:43pm

 

#BESTMOBILE ORDER DIBUKA SEKARANG

Salam...Kepada sesiapa yang berminat nak order starterpack Best Mobile, boleh berikan butiran seperti yang tertera dan lepas tu PM terus kepada admin Utara BestMobile di facebook page.Untuk pendaftaran awal,simkad akan mula diedarkan pada pertengahan bulan ini.So untuk yang masih nak menanti dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3rd April 2015 1:44pm

 

#GST BELUM NAMPAK YANG MURAHNYA

Salam...Hari ini dah masuk hari ketiga GST dilaksanakan. Dan sampai ke hari ni aku masih tak nampak dimana penurunan tau yang dikatakan barang akan lebih murah bila dikenakan GST.1. Harga topup prepaid pun kena GST,bermakna tambah lagi RM0.60 untuk RM10.00 topup..so kat mana murahnya?2. Syarat kepada telco...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3rd April 2015 12:22pm

 

HARGA LAROME MASIH SAMA

Salam...Harga produk keluaran BOB2e sebenarnya masih sama, termasuk lah L'arome Slimming Serum.Tetap berharga RM385.00 dengan keahlian percuma seumur hidup.Tetapi kalau sesiapa yang beli tetap perlu membayar 6% GST seperti yang ditetapkan oleh kerajaan.So jangan salah faham pulak tau.... tapi kalau beli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2nd April 2015 3:17pm

 

MENANTIKAN KELAHIRAN...

Salam,Pejam celik pejam celik Best Mobile dah menanti untuk kelahirannya. Walaupun pada mulanya diwar-warkan pada 17 March yang lepas tetapi SR1M pula yang beranak lebih awal.Tapi tak pa,kita relax dan terus buka network lagi....Kenapa postpone? Kalau mengikut info yang aku dapat, CEO saja delay untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
21st March 2015 2:03pm

 

LAROME JUGA TAK TERKECUALI

SalamRamai yang dah tahu mulai 1 April 2015 kerajaan akan memulakan GST. Walaupun ramai yang merunggut di wall masing-masing kat facebook,tapi nampaknya belum ada ura-ura yang GST tidak akan dilaksanakan.Ramai juga yang harap GST sekadar gurauan April Fool tapi rasanya akan tinggal harapan saja. Ok produk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
18th March 2015 3:36pm

 

#BESTMOBILE DAH MULA TUNJUK MUKA

Salam...Website Best Mobile dah mula tunjukkan muka mulai hari nih. Semua info-info berkaitan dah pun dimuat naik ke dalam ke dalam web kecuali soal jawap dan alamat syarikat.Kalau sebelum nih diwar-warkan pelancaran akan dibuat pada 17 hb Mac tapi nampak gayanya telah ditunda ke 1hb April nanti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
18th March 2015 1:38pm

 

ALHAMDULILLAH DAH SETTLE

Salam...Alhamdulillah lepas dua tiga hari aku cuba try test beberapa template yang pastinya aku download secara percuma, hari ini beloq aku yang tak seberapa nih dah kembali bernyawa.Terpaksa buang beberapa widget dan html script untuk bagi compatible dengan template sekarang.Dan aku harap untuk tahun nih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
18th March 2015 11:45am

 

TESTING

testingTESTINGTESTING

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
17th March 2015 4:38pm

 

HARAP MAAF

Salam,Atas gangguan html script yang pernah aku pasang kat blog ni,maka blog menjadi "bengong" sekejap.Sekarang dalam proses mencari template yang compatible dengan html scripts yang sedia ada.So kalau tengok sekejap-sekejap tuh bertukaq wajah,harap faham lah...nak kena live demo baru boleh nampak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
16th March 2015 5:55pm

 

JANGAN LUPA SUPPORT KAMI

Salam,Minggu lepas dengan rasminya page Best Mobile Utara telah di lancarkan di facebook. Dan secara tak langsung aku juga dilantik untuk menjadi salah seorang admin di page tersebut.Alhamdulillah walaupun hanya mendapat setakat 21 page likes saja sehingga entri ini dibuat,tapi ramai yang pm untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
16th March 2015 1:13pm

 

#MYMALAYSIAku MOTOSIKAL JUGA YANG MALANG NASIBNYA

Salam...Kepada pemilik dan penunggang motosikal tak kiralah berapa CC sekali pun bersedialah untuk menghadapi OPS RODA.Walaupun statistik sentiasa digunakan oleh pihak berkuasa mengatakan yang penunggang motosikal sentiasa mencatat kematian tertinggi tapi sampai sekarang aku tak pernah lagi tengok (maybe...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
12th March 2015 2:52pm

 

TABUNGAN UNTUK AHLI BEST MOBILE

Salam...Lama tak update pasal Best Mobile nih kan...biasalah sibuk sikit nak dapatkan FAB 30 hehehe...Ok so hari nih nak story sikit tabungan untuk ahli yang layak bila berjaya dengan Best Mobile nih.Antara tabung-tabung yang ada Tabung Kediaman,Tabung Kenderaan serta Package Umrah.Tapi macam biasalah kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
11th March 2015 1:49pm

 

LEBIH IMBUHAN DENGAN #BESTMOBILE

Salam,Member tanya...pasal apa tak update terus semua sekali detail pasal BEST MOBILE nih...Jawapan mudah aku, "Kalau hang pi pancing,lepaih lempaq umpan hang rentap teruih tak?". Faham lah kut no...Nak tarik perhatian kena la sikit-sikit,kalau londeh semua dah hilang la thrill dia,baik tak payah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6th March 2015 3:33pm

 

PENJIMATAN IDD DENGAN BEST MOBILE

Salam,Best Mobile berikan penjimatan IDD kepada para pengguna. Kalau dapat foreign expatriate dari Bangladesh, Nepal, China, Myanmar,Thailand mahupun Indonesia dari awal tentu tak perlu bekerja keras sangat selepas perlancaran.Maklumlah golongan foreign expatriate macam nih dah ramai sangat ka Malaysia dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th March 2015 5:57pm

 

RM60 SEBULAN DENGAN BEST MOBILE

Salam,Masih lagi pasal BEST MOBILE,sekadar nak kongsi kan perbezaan dengan yang lain. Lepas tuh lapangkan dada buat pilihan.Tapi jangan dibuat perbandingan package secara menyeluruh dengan telco lain seperti maxis,digi,celcom atau umobile.Kalau dibandingkan dengan yang tuh memang package data dan sebagainya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th March 2015 12:22pm

 

5 ALASAN KENAPA BEST MOBILE

Salam,5 alasan kenapa Best Mobile patut jadi pilihan:Lebih JimatLebih ImbuhanLebih BaikLebih dihargaiLebih BestDan yang terlebih BESTnya...jadi orang terawal dalam BEST MOBILE.Jangan lupa... sms BM ke 01137222508sms BM ke 01137222508sms BM ke 01137222508 sms BM ke 01137222508

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3rd March 2015 12:55pm

 

AKU BUKAN ORANG BEST MOBILE!!

Salam,Untuk pengetahuan,aku belum lagi layak digelar orang BEST MOBILE dan ramai juga diluar sana pun masih lagi belum layak digelar sebegini.Kenapa? Kerana secara rasminya aku belum bergelar ahli Best Mobile dan hanya layak dipanggil promoter saja buat masa nih. Sebab aku masih lagi buat promo pasal Best...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3rd March 2015 12:15pm