User Profile: abahhfiy

Show pings in: English | Malay | All

 

abahhfiy

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 11

#MyBest CARA NAK DAFTAR KENGKAWAN

Salam...Untuk buat pendaftaran atau pengaktifan simkad baru untuk rakan-rakan atau network bawah kita,cukup mudah sebenarnya.Follow ja step yang aku tempek kat atas nih...Sikit guide kat bawah ni untuk USSD dari handphoneDail *149# dari handphone sendiri (pastikan dah aktifkan talian BestMobile dan ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th May 2015 6:30pm

 

#MyBest WAJAH BARU BEST MOBILE

Salam...Ingat lagi tak aku ada up satu entri pasal laman web best Mobile kena hack? Kalau tak ingat boleh ja pi jenguk kat siniOk selari dengan pengedaran simkad kepada mereka-mereka yang terawal, laman web Best Mobile pun dah berwajah baru.Kalau dulu link yang aku bagi ialah bestmobile.my ataupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th May 2015 4:46pm

 

SEMALAM KAMI KE AKUARIUM

Salam...Dania dan Rayyan teruja dapat ke akuarium semalam. Actually first time dua beradik ni dapat masuk ke dalam nih,sebelum ni pernah sampai tapi akuarium nih ditutup.Aku pulak...ini first time juga masuk ke akuarium di Batu Maung ni,kalau akuarium sebelum nih yang terletak kat Gelugur tuh kira macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th May 2015 3:45pm

 

INILAH RUPA SIMKAD #BESTMOBILE YANG DINANTIKAN

Salam...Agak lama menanti untuk memegang dan bertukaq ke Best Mobile,akhirnya pada 1 Mei yang lepas aku berjaya juga menjadi antara yang terawal untuk aktifkan simkad aku.Walaupun sebanyak 33ribu keping kad dah diedarkan tapi memandangkan cuti hujung minggu yang agak panjang so banyakla simkad yang masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th May 2015 1:42pm

 

KAMI NAIB JOHAN

Salam... Hari nih merupakan hari bersokan aku. Agak lama tak beraksi,dekat sebulan gak la akibat cuaca tidak mengizinkan.So hari ni aku ngan lima orang players dari OFA Hockey Team turun beraksi untuk Kinta District Hockey untuk pertandingan jemputan Prince of Wales Isle di Penang Sports Club.Setengah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
25th April 2015 10:11pm

 

WEB RASMI BEST MOBILE KENA HACKED??

Salam,Website Best Mobile kena hack? Pergh kalau betul memang dasatttttt sangat lah penangan Best Mobile nih. Belum lagi dirasmikan pun dah kena godam.Tahniah juga kepada hackers yang berjaya mengodam laman web Best Mobile bukan apa ini memberi peluang kepada pihak syarikat untuk mempertingkatkan lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
20th April 2015 5:12pm

 

KEM BOLA 1MCC - ASTRO

Salam...Kem Bola 1MCC - Astro akan diadakan mulai 1 Mei nanti bermula dengan kem di kawasan tengah,utara,selatan,pantai timur,Sabah dan Sarawak.Rujuk gambar atas. Kalau ada anak-anak yang berminat dan berumur diantara 10 hingga 12 tahun tak kira lelaki mahupun perempuan boleh lah mendaftar secara online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
18th April 2015 12:36pm

 

INGAT ID NIH...BM0001833

Salam...BM0001833 adalah nombor keahlian Best Mobile aku...ingat tau. Bermakna sekarang secara rasminya aku merupakan Brand Partner untuk telco yang sedang menanti kelahirannya di Malaysia.So kepada sesiapa yang hanya nak beli simkad dan mencuba tanpa mahu terikat dengan sesiapa boleh je guna ID BM0001833...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
13th April 2015 11:01am

 

MTB ATAU RB

Salam...gambar dari bikerumorSekarang aku tengah berkira-kira sama ada nak beli MTB atau RB sebagai salah satu lagi "alat" senaman hujung minggu.Maklumlah usia semakin meningkat,prestasi dipadang hoki pun semakin menurun,fitness dan stamina jangan cerita lah time half time pun boleh cucuh rokok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th April 2015 8:00pm

 

KENAPA BEST MOBILE?

Salam...Kalau ada yang perasan kat blog aku yang tak seberapa nih cuma ada biz Larome dan Best Mobile,dua biz yang aku jalankan secara part time dan alhamdulillah dah merasa hasilnya terutama Larome.So sekarang kenapa pulak Best Mobile? Memang sebelum ni pun ada yang ajak buat biz berasaskan telco ni tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th April 2015 2:45pm

 

ASTRO NJOI..DUA KALI KENA GST??

Salam...Dalam keriuhan pasal isu topup prepaid yang sat kena sat tak kena, lepas tu Kastam kata lain Menteri kata lain ada juga yang ramai masih terlepas pandang.Astro Njoi salah satu perkhidmatan yang ditawarkan oleh Astro untuk pengguna yang nak kawal budget langganan.Since sekarang GST dah dilaksanakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th April 2015 12:43pm

 

#BESTMOBILE ORDER DIBUKA SEKARANG

Salam...Kepada sesiapa yang berminat nak order starterpack Best Mobile, boleh berikan butiran seperti yang tertera dan lepas tu PM terus kepada admin Utara BestMobile di facebook page.Untuk pendaftaran awal,simkad akan mula diedarkan pada pertengahan bulan ini.So untuk yang masih nak menanti dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3rd April 2015 1:44pm

 

#GST BELUM NAMPAK YANG MURAHNYA

Salam...Hari ini dah masuk hari ketiga GST dilaksanakan. Dan sampai ke hari ni aku masih tak nampak dimana penurunan tau yang dikatakan barang akan lebih murah bila dikenakan GST.1. Harga topup prepaid pun kena GST,bermakna tambah lagi RM0.60 untuk RM10.00 topup..so kat mana murahnya?2. Syarat kepada telco...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3rd April 2015 12:22pm

 

HARGA LAROME MASIH SAMA

Salam...Harga produk keluaran BOB2e sebenarnya masih sama, termasuk lah L'arome Slimming Serum.Tetap berharga RM385.00 dengan keahlian percuma seumur hidup.Tetapi kalau sesiapa yang beli tetap perlu membayar 6% GST seperti yang ditetapkan oleh kerajaan.So jangan salah faham pulak tau.... tapi kalau beli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2nd April 2015 3:17pm

 

MENANTIKAN KELAHIRAN...

Salam,Pejam celik pejam celik Best Mobile dah menanti untuk kelahirannya. Walaupun pada mulanya diwar-warkan pada 17 March yang lepas tetapi SR1M pula yang beranak lebih awal.Tapi tak pa,kita relax dan terus buka network lagi....Kenapa postpone? Kalau mengikut info yang aku dapat, CEO saja delay untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
21st March 2015 2:03pm

 

LAROME JUGA TAK TERKECUALI

SalamRamai yang dah tahu mulai 1 April 2015 kerajaan akan memulakan GST. Walaupun ramai yang merunggut di wall masing-masing kat facebook,tapi nampaknya belum ada ura-ura yang GST tidak akan dilaksanakan.Ramai juga yang harap GST sekadar gurauan April Fool tapi rasanya akan tinggal harapan saja. Ok produk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
18th March 2015 3:36pm

 

#BESTMOBILE DAH MULA TUNJUK MUKA

Salam...Website Best Mobile dah mula tunjukkan muka mulai hari nih. Semua info-info berkaitan dah pun dimuat naik ke dalam ke dalam web kecuali soal jawap dan alamat syarikat.Kalau sebelum nih diwar-warkan pelancaran akan dibuat pada 17 hb Mac tapi nampak gayanya telah ditunda ke 1hb April nanti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
18th March 2015 1:38pm

 

ALHAMDULILLAH DAH SETTLE

Salam...Alhamdulillah lepas dua tiga hari aku cuba try test beberapa template yang pastinya aku download secara percuma, hari ini beloq aku yang tak seberapa nih dah kembali bernyawa.Terpaksa buang beberapa widget dan html script untuk bagi compatible dengan template sekarang.Dan aku harap untuk tahun nih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
18th March 2015 11:45am

 

TESTING

testingTESTINGTESTING

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
17th March 2015 4:38pm

 

HARAP MAAF

Salam,Atas gangguan html script yang pernah aku pasang kat blog ni,maka blog menjadi "bengong" sekejap.Sekarang dalam proses mencari template yang compatible dengan html scripts yang sedia ada.So kalau tengok sekejap-sekejap tuh bertukaq wajah,harap faham lah...nak kena live demo baru boleh nampak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
16th March 2015 5:55pm