User Profile: abahhfiy

Show pings in: English | Malay | All

 

abahhfiy

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 9

#MYMALAYSIAku MOTOSIKAL JUGA YANG MALANG NASIBNYA

Salam...Kepada pemilik dan penunggang motosikal tak kiralah berapa CC sekali pun bersedialah untuk menghadapi OPS RODA.Walaupun statistik sentiasa digunakan oleh pihak berkuasa mengatakan yang penunggang motosikal sentiasa mencatat kematian tertinggi tapi sampai sekarang aku tak pernah lagi tengok (maybe...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
12th March 2015 2:52pm

 

TABUNGAN UNTUK AHLI BEST MOBILE

Salam...Lama tak update pasal Best Mobile nih kan...biasalah sibuk sikit nak dapatkan FAB 30 hehehe...Ok so hari nih nak story sikit tabungan untuk ahli yang layak bila berjaya dengan Best Mobile nih.Antara tabung-tabung yang ada Tabung Kediaman,Tabung Kenderaan serta Package Umrah.Tapi macam biasalah kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
11th March 2015 1:49pm

 

LEBIH IMBUHAN DENGAN #BESTMOBILE

Salam,Member tanya...pasal apa tak update terus semua sekali detail pasal BEST MOBILE nih...Jawapan mudah aku, "Kalau hang pi pancing,lepaih lempaq umpan hang rentap teruih tak?". Faham lah kut no...Nak tarik perhatian kena la sikit-sikit,kalau londeh semua dah hilang la thrill dia,baik tak payah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6th March 2015 3:33pm

 

PENJIMATAN IDD DENGAN BEST MOBILE

Salam,Best Mobile berikan penjimatan IDD kepada para pengguna. Kalau dapat foreign expatriate dari Bangladesh, Nepal, China, Myanmar,Thailand mahupun Indonesia dari awal tentu tak perlu bekerja keras sangat selepas perlancaran.Maklumlah golongan foreign expatriate macam nih dah ramai sangat ka Malaysia dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th March 2015 5:57pm

 

RM60 SEBULAN DENGAN BEST MOBILE

Salam,Masih lagi pasal BEST MOBILE,sekadar nak kongsi kan perbezaan dengan yang lain. Lepas tuh lapangkan dada buat pilihan.Tapi jangan dibuat perbandingan package secara menyeluruh dengan telco lain seperti maxis,digi,celcom atau umobile.Kalau dibandingkan dengan yang tuh memang package data dan sebagainya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th March 2015 12:22pm

 

5 ALASAN KENAPA BEST MOBILE

Salam,5 alasan kenapa Best Mobile patut jadi pilihan:Lebih JimatLebih ImbuhanLebih BaikLebih dihargaiLebih BestDan yang terlebih BESTnya...jadi orang terawal dalam BEST MOBILE.Jangan lupa... sms BM ke 01137222508sms BM ke 01137222508sms BM ke 01137222508 sms BM ke 01137222508

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3rd March 2015 12:55pm

 

AKU BUKAN ORANG BEST MOBILE!!

Salam,Untuk pengetahuan,aku belum lagi layak digelar orang BEST MOBILE dan ramai juga diluar sana pun masih lagi belum layak digelar sebegini.Kenapa? Kerana secara rasminya aku belum bergelar ahli Best Mobile dan hanya layak dipanggil promoter saja buat masa nih. Sebab aku masih lagi buat promo pasal Best...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3rd March 2015 12:15pm

 

BEST SANGAT KA BEST MOBILE?

Salam,Kalau kita terjah difacebook mesti akan ada iklan-iklan yang menawarkan peluang untuk menjadi yang terawal dengan BEST MOBILE ni. Lagi pun modal yang cukup rendah untuk mendapat pulangan balik yang mungkin lumayan disatu masa yang akan datang..siapa tahukan.Kalau tanya aku betul ka BEST sangat BEST...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2nd March 2015 12:15pm

 

BEST MOBILE DARI DATO AC MIZAL???

Salam,Dikatakan Dato AC Mizal akan lancarkan telco terbaru yang diberi nama BEST MOBILE. Difahamkan pelancaran rasmi akan dibuat pada pertengahan Mac nanti. Dan laman web rasmi BEST MOBILE akan beroperasi pada 1 April 2015.Di group-group iklan ramai yang dah mula membuat promosi untuk mencari networkers...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
28th February 2015 1:25pm

 

NASI KANDAR KAMPUNG BENGGALI ANTARA 15 YANG DIARAH TUTUP

Salam...Kalau tengok dalam paper hari nih atau online portal, ada berita pasal OPS Nasi Kandar yang dijalankan semalam.15 buah retoran diarahkan tutup oleh pihak Jabatan Kesihatan Pulau Pinang.Antara kesalahan yang dikesan semasa operasi adalah premis tidak memenuhi kriteria kebersihan yang menarik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
27th February 2015 12:34pm

 

CORAT CORET BELON PANAS...#2

Salam...Antara sebahagian dari belon-belon yang dipertontonkan semasa Fiesta Belon Panas Pulau Pinang.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
23rd February 2015 4:18pm

 

CORAT CORET FIESTA BELON PANAS #1

Salam...Sedikit corat coret Fiesta Belon Panas Pulau Pinang. Ni semua akibat lama tak pegang kamera la, fokus, rules of third,compo,depth semua out.By the way setengah tuh aku main candid ja pun...layan je lah hasil yang tak seberapa nih...Dah pastinya wabak selfie memang menyerang semasa fiesta nih.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
23rd February 2015 3:26pm

 

PADANG POLO TAK SESUAI? ANTARA SEBABNYA

Salam...Entri sebelum nih aku ada mention pasal Padang Polo tak sesuai dijadikan tapak fiesta Hot Air Balloon dan juga mungkin untuk sebarang acara yang menarik perhatian ramai pengunjung.Difahamkan yang Fiesta Belon Panas akan dijadikan acara tahunan di Penang. So kalau betul lah,phak penganjur perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
23rd February 2015 11:57am

 

TEMPAT YANG TIDAK SESUAI

Salam...Pesta Belon Panas Pulau Pinang diadakan sejak semalam bertempat di Padang Polo.Kalau tak silap aku ini kali pertama diadakan semperna tahun melawat Pulau Pinang.Aku sempat menjengah ke tapak pesta yang terletak betul-betul dihadapan Hospital Besar Penang dan kediaman Yang Dipertua Negeri.Walaupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
22nd February 2015 12:36am

 

LAGI SATU...TUGU NEGARA

Salam...Sama juga dengan Muzium Negara, Tugu Negara pun aku tak pernah jejak sepanjang tinggal kat KL. Walaupun tanpa waze dan GPS,aku tak mungkin tersesat jalan untuk ke sini tapi masa dulu-dulu macam rasa tak dak keperluan untuk singgah :-) .Tapi untuk anak-anak yang nak melawat,kenalah bawak juga ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
19th February 2015 8:00pm

 

MUZIUM NEGARA PULAK DAH

Salam...Selama yang aku duduk kat KL dulu tak pernah pun aku jejak kaki singgah Muzium Negara. Kalau lalu pun setakat tengok bangunan Muzium jer pun.Bahkan bukan saja Muzium tapi beberapa tempat yang "bersejarah" kat KL pun aku setakat lalu je tak pernah singgah atau berhenti melawat pun.Tapi bila dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
19th February 2015 5:00pm

 

SINGGAH SEKEJAP DI MELAKA

Salam...Dalam percutian pendek minggu lepas, Melaka jadi salah satu tempat persinggahan sebelum aku balik ke KL dan dah tentu tempat yang mula-mula nak tuju ialah Bandar Hilir.Walaupun ada niat nak berhenti di sekitar Ayer Keroh tapi memandangkan cuaca yang cukup-cukup terik hari tu,aku just bawa family...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
19th February 2015 12:07pm

 

#THROWBACK ON THE WAY KE MELAKA

Salam...Actually gambar nih sebahagian dari gambar trip percutian pendek minggu lepas. Aku ambil gambar nih pun masa berhenti rehat pagi tu kat RnR Tapah.Tak banyak pun story kat sini, cuma sementara lepak minum sempat lagi bagi anak-anak main lepaskan boring hampir tiga jam dalam kereta.Sesi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
17th February 2015 2:05pm

 

PENANG HOT AIR BALLOON

Salam...Buat pertama kalinya satu pesta "Hot Air Balloon' akan diadakan di Pulau Pinang pada 21 dan 22 hb Febuari ini. Pesta ini yang akan dilangsungkan semperna tahun melawat Pulau Pinang 2015. Hot Air Balloon ini akan dilangsungkan di Padang Polo (berhadapan dengan Hospital Besar Pulau Pinang) bermula...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
16th February 2015 5:14pm

 

BLOGGER ATAU BLOG YANG...ROJAK

Salam...Rojak...tentu ramai yang ingat makanan kan tak kira la rojak buah ka,rojak pasemboq ka umumnya tahu dah apa maksud rojak so tak perlulah aku nak explain panjang lebaq pasai rojak nih kan.Ok berbalik pada blog ni...isi kandungan yang ada pun sama macam rojak. Dimasuk dalam satu bekas dan dicampur dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
12th February 2015 1:28pm