User Profile: Leopluto

Show pings in: English | Malay | All

 

Leopluto

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 17

10 Aktres Malaysia Terpopular Era 2010an

Terdapat 10 pelakon wanita yg sgt popular dan menjadi perhatian peminat hiburan Malaysia di era 2010 an ini. Mereka ini boleh dikategorikan sebagai ikon budaya pop Malaysia pada zaman ini kerana terkenal dengan bakat lakonan, berita sensasi, dan pastinya populariti mereka berada di tahap yg tertinggi dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
7 months and a week ago.

 

Kapal Angkasa NASA sampai ke Planet Musytari pada 4 Julai 2016

Sejarah baru dalam dunia teknologi/bidang astronomi manusia tercipta lagi dengan sampainya Kapal Angkasa Juno NASA ke orbit Planet Musytari pada 4 Julai 2016. Kapal Angkasa Juno ini dilancarkan ke luar angkasa utk menuju ke Planet Musytari pada 5 Ogos 2011 dan tiba ke Musytari lebih kurang lima tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
7 months and 2 weeks ago.

 

Iklan Raya Pertama Ada Unsur Seram di Malaysia 2016

Wow, hebat tahun niey. Banyak gilew kut iklan raya keluar tahun niey. Ada iklan raya tema seram, komedi, sedih, gembira. Rasa macam tahun ni adalah tahun iklan raya paling banyak keluar. Setiap iklan raya keluar ada jalan cerita berbeza even matlamatnya satu iaitu utk meraikan hari raya. Tapi bg...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
7 months and 2 weeks ago.

 

Majalah Rolling Stone Senaraikan Album Yuna Antara Album RB Terbaik 2016 di Hollywood

Penyanyi Malaysia Yuna sekali lagi membanggakan Malaysia kerana album terbaru beliau bertajuk Chapters telah tersenarai antara album RB terbaik di Hollywood. Antara album RB yg tersenarai dalam senarai yg dikeluarkan oleh portal hiburan popular Hollywood Rolling Stones ialah album Beyonce...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
7 months and 3 weeks ago.

 

Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai Ogos 2016

Bersiaran kembali untuk segmen rutin 2bulan sekali di blog Fiza. Kembali dengan Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016. Ada yang tak sempat sertai bulan April yang lepas kan dan juga yang tak berpeluang masuk dalam bloglist blog Fiza. Kalau sudi, berminat dan nak memeriahkan segmen ni jemputlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
7 months and 3 weeks ago.

 

Rakyat Amerika Syarikat Puji Yuna Malaysia

Peminat muzik Amerika Syarikat memuji penyanyi Malaysia Yuna kerana muncul dengan identiti berbeza dan unik. Baru2x ini, Fomo Daily You Tube Channel yg berpangkalan di United States telah menayangkan muzik video lagu Yuna bersama Raja CrunkB bertajuk Crush kepada beberapa komentar rakyat Amerika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
8 months ago.

 

10 Artis Dangdut Malaysia Paling Popular Sepanjang Zaman

Di Malaysia terdapat pelbagai genre muzik yg popular termasuklah dangdut. Irama dangdut pernah mencapai zaman kemuncaknya bermula tahun 1994 sehingga 1998. Kewujudan pertandingan Dangdut Star baru-baru ini memgimbau kembali kenangan artis dangdut yg pernah popular di Malaysia. Begitu juga dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
8 months ago.

 

20 Menu Berbuka Puasa Paling Sedap, Lazat Mudah

Boleh kata mesti ada antara kita tak pasti apa menu atau juadah berbuka puasa yg boleh kita masak time berbuka puasa nanti. Well, iolls ada beberapa cth cadangan menu berbuka puasa simple yg boleh kita masak atau beli kat bazaar ramadan nanti.All pictures from Google Images01. Nasi Putih+ Telur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
8 months ago.

 

10 Menu Makanan Hari Raya Paling Popular Di Malaysia

Bila tiba hari raya, ada beberapa menu makanan yg pastinya pilihan majoriti penduduk di Malaysia. Tak kira negeri mana, pasti menu2x tertentu ini akan menjadi juadah utama utk hidangan utk hari raya masing-masing. Nak tahu apa menu makanan apa yg paling popular di Malaysia. Jom kita baca kat bawah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
8 months ago.

 

Senarai Lagu Hari Raya Paling Popular di Malaysia

Lagu raya mmg tak dapat dipisahkan bila tibanya hari raya puasa. Terdapat banyak lagu yang telah dihasilkan sejak zaman 1950 an sampailah tahun 2016. Ada yg lagu jadi evergreen dan yg sebaliknya. Okeylah, bagi menambahkan kemeriahan bulan ramadan dan bakal meraikan hari raya puasa pada bulan depan, jom kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
8 months ago.

 

Mesin Layan Diri Beli Buku Di Malaysia dan Seluruh Dunia.

Tadi iolls baca berita kat internet mengatakan yang Singapura skang dah ada alat mesin jual buku layan diri (Book Vending Machine). Ianya bertujuan utk mempromosi karya buku-buku terpilih dan utk memudahkan rakyat Singapura membeli dan membaca buku2x berkenaan. Keutamaan kepada hasil karya rakyat Singapura...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
8 months and a week ago.

 

Kejutan Hujan Air Batu Di Bukit Jalil Tahun 2016

Mesti ramai terkejut tetiba ada hujan batu di area Bukit Jalil semalam kan. Hujan batu ni bahaya coz boleh mencederakan dan merosakkan harta benda kita. Semalam masa balik keje pun iolls perasan hujan mmg lebat dengan guruh petir sabung menyambung di area Klang Valley ni. Angin time hujan pun agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
8 months and 2 weeks ago.

 

Lagu Hang Pi Mana Kumpulan Khalifah Jadi Fenomena Tahun 2016

Rasanya tahun ni kita dah ada dua lagu yg boleh jadi song of the year di Malaysia. Satu lagu Projector Band Sudah Ku Tahu dan terbaru lagu band Khalifah Hang Pi Mana. Lagu Hang Pi Mana ini ciptaan lagu Harry Khalifah dan lirik oleh Yabang Khalifah. Lagu ni masa 1st time iolls dengar mmg sgt best,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
8 months and 2 weeks ago.

 

Kuda Emas Digelar Sebagai Supermodel Kuda Kuda Tercantik Di Dunia.

Pernah tgk kuda berbulu seakan warna emas. Menurut website Featured Creature, kuda emas ni atau dipanggil The Golden Akhal-Teke berasal daripada Turkmenistan dan boleh dijumpai di negara Rusia, Eropah, Australia dan Amerika Utara, Kuda Emas niey terkenal coz warna bulunya yg seakan warna emas dan berkilat.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
8 months and 4 weeks ago.

 

Whitney Houston Dihidupkan Semula Dengan Teknologi Hologram

Selalu kita lihat dalam movie org bercakap dengan manusia hologram. Zaman skang rasanya dah wujud teknologi tu juz maybe nampak antara real ngan tak real jew. Baru2x ni ada video nyanyian duet Christina Aguilera dengan hologram Whitney Houston utk lagu I Have Nothing dan I'm Every Woman. Mmg menarik dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
8 months and 4 weeks ago.

 

Saintis Muda Kelantan Malaysia Harumkan Nama Negara Di Peringkat Dunia.

Saintis Muda bernama Hafizah Noor Isa telah berjaya mengharumkan nama negara dengan kejayaan beliau terpilih sebagai salah seorang 27 penyelidik yg terlibat dalam penghasilan kajian bertajuk Observation of Gravitational Waves from A Binary Hole Merger awal tahun ini. Beliau merupakan pelajar PHD di...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
9 months ago.

 

Neelofa Menang Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian 29 #respect #abpbh29

Baru sebentar tadi dah abis siaran langsung ABPBH 29 yg menyaksikan Neelofa menang Bintang Paling Popular Berita Harian 29. Tahniah pada Neelofa, Undian Neelofa dapat mmg sgt tinggi iaitu lebih 200k undian. Dengan ini nama Neelofa akan tercatat dalam sejarah hiburan negara sebagai salah seorang bintang Gred...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
9 months and a week ago.

 

Diva Pop Ziana Zain Pernah Rakam Lagu Rock

Peminat setia Diva Pop Malaysia, Ziana Zain mesti tahu yg Ziana pernah nyanyi lagu rock pada penghujung tahun 1999. Tajuk lagu tu ialah Hidup Selagi Hidup kolaborasi bersama Raja Rock Awie, Mus May Moq Search. Vokal Diva Ziana mmg power gilew dan high note mabeles uolls. Lagu ni ada dalam album...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
9 months and a week ago.

 

Asia's Next Top Model 2016 - Tuti Malaysia Antara Model Terbaik Asia

Episod semalam (4.5.2016/Wednesday) menyaksikan Tuti Malaysia terkeluar daripada Asia Next Top Model. Actually drpd awal season dah keluar rumours yg Tuti keluar minggu niey and nampaknya betul. To be honest, iolls rasa patut keluar semalam adalah antara Tawan Thailand atau Angie Singapore coz photo mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
9 months and 2 weeks ago.

 

Bulu Ayam Boleh Jadikan Manusia Awet Muda

Terkejut kan uolls. Iolls pun baru tahu yg bulu ayam ni boleh digunakan sebagai salah satu bahan utk krim antipenuaan. Menurut website Dewan Kosmik, bulu ayam mempunyai keratin yg istimewa kerana mengandungi jujukan asid amino. Dalam tesis Nurhamizah (2013), beliau ada mention yg bulu ayam mempunyai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
9 months and 2 weeks ago.