User Profile: Kaklongchan

Show pings in: English | Malay | All

 

Kaklongchan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 10

Beli Nurraysa Skincare Treatment Serum

Hai..Alamak, lupa nak tulis.Dah lama dah peristiwa ni..Tapi takpe, tulis je kan..Pertengahan Ogos lepas, Kaklong terpikir nak try pakai serum..Usia Kaklong dah 32 tahun, nak try juga la pakai produk kecantikan..Mana tau tetiba berubah jadi macam Nora Danish ke..Hahaha..Kawan FB Kaklong sorang ni jual produk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
10th September 2016 8:50pm

 

World Quran Hour

Hai.Tau tak esok ialah World #QuranHour?Kaklong pun baru tau tadi..Apa tu World Quran Hour?Bertenang..bertenang..Meh Kaklong explain.World Quran Hour tu ialah satu gerakan yang dimana semua umat Islam di seluruh dunia meluangkan 1 jam bersama Qalam Allah tu..Bayangkan semua umat Islam di muka bumi ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
10th September 2016 3:55pm

 

Kimchi yang .....

HaiDah lama nak makan kimchi..Ada la dalam 4 tahun juga..Tapi tak berkesempatan dan takut2 juga..Takut tak sedap..Kaklong kurang minat makanan masam..Dan setahu Kaklong Kimchi ni jeruk, mesti masam kan..Time shopping kat pasaraya Kaklong terpandang juga macam macam jenis kimchi..Kebanyakannya bekas besar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
9th September 2016 8:25pm

 

Review Filem : Pete's Dragon

Hai.Semalam gi tengok Pete's Dragon.Tak perasan pula ia keluaran Disney, masa tengok intro baru tau citer Disney rupanya..Citer ni adalah remake bagi citer tajuk yang sama pada tahun 1977...Macam pernah tengok je citer ni masa kecik2 dulu, tapi tak ingat dah jalan citernya jadi Kaklong tak dapat nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
8th September 2016 8:22pm

 

Pengembaraan Mencari Kurus Day 23

Hai.Berat turun : 600gramDay 23 memang tak diet langsung...NAmpak kan..Slow2 je je diet berubah sehingga la tak diet langsung..Sarapan makan roti bun 2 biji bersama jem dan peanut butter (amik kau)A photo posted by KakLong (@kaklongchan) on Sep 8, 2016 at 3:59am PDT Tengahari tak makan..Dinner : Dalam pukul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
8th September 2016 8:50am

 

Review Filem American Ultra

HaiCiter dah lama, Kaklong je baru tengok.Tengok kat Astro je. Hehe..Citer ni mengisahkan Mike yg duk kat pekan terpencil. Keje dia jaga kedai runcit. Dia macam biasa2 je, selekeh, penakut, slow dan sebagainya.Dia duk ngn girlfriend yg yang jelita sangat tp selekeh cam dia jugak la,Satu hari sorang makcik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
7th September 2016 9:43pm

 

Pengembaraan Mencari Kurus Day 21 22

Hai.Nampak sangat Kaklong makin malas kan..Bole pulak gabung-gabung hari gitu.Day 21 : turun 200gKaklong dah macam tak diet je start day 21.Sarapan : Nasi minyak yang abang belikan.. Sedap tau.. T___TLunch : Tak makanDinner : dalam kul 5 petang gitu goreng keropok lekor, pastu tak cukup goreng lagi keropok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
7th September 2016 8:35am

 

Kebaikan Minyak Kelapa Dara aka Virgin Coconut Oil untuk Kesihatan Luaran

Hai.Bahagian 1 kita memperkenalkan apa itu Minyak Kelapa DaraBaahagian 2 kita bagitau apa kebaikan Virgin Coconut Oil ni untuk Kesihatan DalamanBahagian 3 kita sambung tentang KebaikanVCO untuk Kesihatan Luaran.Kecantikan KulitMinyak kelapa dara ni bersifat anti-radang, anti-bakteria.Selain memberi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
6th September 2016 12:50am

 

Kebaikan Minyak Kelapa Dara aka Virgin Coconut Oil (VCO) untuk Kesihatan Dalaman

Hai.Dalam bahagian pertama kita dah borak pasal Apa itu Virgin Coconut oil.Bahagian kedua ni pula, kite borak pasal Kebaikan Virgin Coconut Oil untuk Kesihatan Dalaman.Minyak kelapa dara ni mengandungi lemak baik iaitu MCFA's (medium-chain fatty acids)- sorry, tak tau nama bm dia. Jadi ia mudah nak hadam.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
5th September 2016 8:27pm

 

Minyak Kelapa Dara aka Virgin Coconut Oil (VCO)

HaiArtikel ni lebih kepada saintifik.Korang bole terus je dapatkanminyak kelapa dara kat SINI untuk mengelakkan pening baca artikel Kaklong ni..Sorry tau, Kaklong background science jadi memang suka la citer pasal mende gini..Bole je nak citer nak senaraikan kebaikan terus, tapi kalo dapat faham...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
5th September 2016 8:07pm

 

Review Filem The Walk

Hai.Citer The Walk ni dah lama, Kaklong je baru tengok semalam.Kaklong takut tinggi, tak berani nak tengok kat wayang.Citer ni kisah benar tentang Philippe Petit. Kerja dia ialah berjalan atas wayar tinggi dan cita-cita nak berjalan antara dua menara World Trade Center. Pastu dia pun cari sorang demi sorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
4th September 2016 8:00pm

 

Pengembaraan Mencari Kurus Day 19 20

Hai.Kaklong dah tulis dah Day 19 melalui app Blogaway kat phone dan published.Tapi rupa-rupanya tak published pun.NgaaaaaaaaaDah ler draft pun tak tinggal.NgaaaaaaaaaPenat je tulis :(Meh ler tulis balik.. XSelesai day 19 berat turun 800g.Macam banyak je kan..Makan apa turun banyak tu?Nasi konjac lebihan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
4th September 2016 9:14am

 

Review Filem: Mechanic: Resurrection

Hai.*tulisan pink tu spoiler tau*Sape belom tengok jangan baca tulisan pinkKaklong tonton filem ni lepas tengok poster dia kat TGV, pastu abang ajak masuk terus sbb dah start 10 minit lepas.Tak sempat tengok sapa pelakonnya, dan citer pasal apa. Nak kejar masa punya pasalReview:Citer ni biasa-biasa je.Jalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
3rd September 2016 3:07pm

 

BERIKLAN KAT BLOG

Hai.Korang ada produk atau servis untuk diniagakan?Produk kesihatan ke, kecantikan ke, makanan ke, pendidikan ke, pakaian ke, aksesori ke, peralatan memancing ke, buku ke, komik ke, novel ke, apa-apa je la yang boleh diniagakan..Servis pulak macam servis lukis-lukis ke, design-design ke, urut ibu bersalin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2nd September 2016 11:49pm

 

Pengembaraan Mencari Kurus : Day 18

Hai.Harini timbang turun 100g je.. Huhu T__TSemalam makan bapak sikit, turun pun sikit?Ini kiranya brunch la ni..Breakfast tak makan sebab malas..Pukul 11pagi baru makan..Kaklong buat nasi konjac separuh bungkus, ikan bawal goreng dan sayur kimchiMalas nak masak sayur..Sebenarnya malas nak masak apa-apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2nd September 2016 1:24pm

 

DIY : Minyak Kelapa Dara aka Virgin Coconut Oil (vco)

Hai..Harini Kaklong nak kongsikan cara buat Minyak Kelapa Dara aka Virgin Coconut Oil sendiri dari rumah anda.Kaklong pun try and error je, last2 menjadi pun..Ini hasil yang Kaklong buat.Guna 2 biji kelapa tua dan hasilnya 105mL VCOMinyak kelapa dara ni terlalu banyak manfaatnya.Yang Kaklong ingatlah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1st September 2016 8:24pm

 

Pengembaraan Mencari Kurus Day 17

Hai.Bukan taknak update pasal pengembaraan dasyat ni,Tapi baru je baik ulser beberapa hari lalu..Lepas baik tu KakLong terus melantak Samyang Noodle for the third timeCraving nak sedap2 punya pasal pada tengah malam buta.Abang pula gi keje, nak masak malas..Benda ni pun jadi laaaEsok pagi abang belikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1st September 2016 12:43pm

 

App untuk Monitor Berat Badan bagi yang Berdiet dan nak Kurus

Hai.Time diet ni, camana korang monitor berat badan..Tulis kat jurnal?Tulis kat whiteboard?Kaklong obvious la kan tulis kat blog (padahal takde orang pun baca. Haha)Selain itu ada satu app Kaklong install kat phone untuk memudahkan lagi proses simpan data.MONITOR YOUR WEIGHT APPApp ni percuma je..Banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
31st August 2016 2:42pm

 

Nyanyi Bersama

Hai.Tengah-tengah diet ni teringat pulak lagu ni:Jom nyanyi bersama!Oh sayangWalaupun Engkaugemuk,kau gemuk,kau comelWalaupunEngkau gemuk,kau gemuk,kau comelWalaupunEngkau gemuk,kau gemuk,kau comelWalaupunKau gemuk,kau comel, mel, melBiarpun beribugadis di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
30th August 2016 10:04am

 

Skala Saiz Badan

Hai.Kaklong jumpa post ni kat facebook SYAI AIZATDia ni coach untuk ajak orang kurus dan sihat.Gi follow facebook dia..Sekarang Kaklong kat no 7 (70+kg) nak pergi ke no 5 (target 55kg).Kalo bole nak capai dalam tempoh 6 bulan. Dalam bulan 2 agak2 dapat tak capai 55kg..?Taknak kurus sangat; chubby2 la sexy.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
29th August 2016 12:00pm