User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 28

Hasil Sertai Segmen Hasrul Hassan Trafik Mencanak!

Seperti yang dijanjikan oleh Bro Hasrul Hassan, trafik blog aku nampaknya dah mula naik melangit. Ohsem!Walau bagaimanapun aku juga tahu yang trafik ni tak berkekalan.Nak trafik yang berkekalan kene la berusaha dengan lebih gigih.Selain daripada itu perlukan strategi dan ilmu juga.Walau apa pun,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
6 months and a week ago.

 

Bagaimana menyimpan 30 peratus gaji setiap bulan?

Bagaimana menyimpan 30 peratus gaji setiap bulan tanpa gagal? Anda sebenarnya mempunyai kebebesan untuk menyimpan berapa pun setiap bulan. Apa yang lebih penting adalah sikap itu perlu dilaksanakan setiap bulan tanpa alasan.Cara terbaik untuk menyimpan secara tetap setiap bulan adalah dengan membuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
6 months and a week ago.

 

Dari Blogger Kepada Vlogger

Dulu aku turun gelanggang sebagai Blogger je. Setelah setahun lebih aku berblog, satu perkara baru yang aku belajar adalah, kita boleh menarik trafik ke blog dengan Youtube.Youtube adalah enjin carian kedua popular selepas Google. Walaupun hakikatnya kedua-duanya milik syarikat Google. Aku rasa dah tiba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
6 months and a week ago.

 

Cara Terbaik Menyediakan Dana Persaraan

Bilakah masanya anda memikirkan tentang dana persaraan anda? Ketika berumur 50 tahun? Atau ketika anda mula melangkah ke dalam dunia pekerjaan?Dana persaraan adalah salah satu perkara yang perlu difikirkan seawal yang mungkin apabila kita melangkah ke dalam dunia pekerjaan. Tiada siapa yang mahu bekerja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and a week ago.

 

Google Adsense Invalid Traffic. Perlu Risau ke Tak?

Dah lama aku perhatikan akaun Google Adsense aku.Setiap bulan mesti ade sedikit nilai yang ditolak kerana INVALID TRAFFIC. Nilai yang ditolak biasanya kurang daripada 5% daripada total apa yang aku dapat pada bulan tersebut. Ianya bukan sekali, hampir setiap bulan mesti ada nilai yang ditolak.Ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
6 months and a week ago.

 

Segmen Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket

Sebelum ni aku ade kongsikan berkenaan ikon blogger Hasrul Hassan. Kali Hasrul Hassan ade buat segmenHasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket.Aku rasa aku perlu sertai segmen ni untuk pertumbuhan yang lebih positif untuk blog aku ni.Siapa yang tak nak trafik ke blog banyak kan? Macam-macam blogger buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
6 months and a week ago.

 

Cara Buat Duit Dengan Aplikasi Android di Malaysia

Cara Buat Duit Dengan Aplikasi Androiddi Malaysia. Pelbagai cara boleh dilakukan untuk mendapatkan pendapatan sampingan. Salah satunya adalah dengan menggunakan aplikasi Whaff Reward. Jika anda mempunyai telefon pintar android, anda boleh menyertainya. Apa yang lebih menarik adalah aplikasi ini boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and 2 weeks ago.

 

Cara Mengurus Masa Dengan Lebih Bijak

Masa tidak dapat dikawal oleh sesiapa pun. Masa tidak dapat dikawal tetapi masa boleh diuruskan dengan baik. Masa akan terus bergerak walaupun kita tidak berbuat apa-apa. Setiap saat yang terlepas tidak akan dapat diambil kembali. Jadi, kita perlu menguruskan masa kita dengan baik supaya setiap saat yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and 2 weeks ago.

 

Pendapatan Blog Bulan Februari 2017

Sekejap je dah masuk bulan Mac 2017. Kehidupan sebagai seorang blogger awal tahun ni agak mencabar untuk aku. Ini kerana Allah baru saje mengurniakan aku insan baru dalam keluarga aku pada 26.1.2017 lepas. Alhamdulillah kini keluarga kecik aku dah ada 5 orang ahlinya. Nur 'Afiah, itu nama yang aku berikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
6 months and 2 weeks ago.

 

8 Jenis REZEKI Yang Anda Perlu Tahu

Semua perlu YAKIN bahawa rezeki itu datangnya daripada Allah S.W.T. Walau bagaimanapun, kita semua diminta untuk berusaha mencari rezeki dan bukannya duduk menuggu rezeki datang. Saya tertarik dengan satu slot Motivasi Pagi dalam radio IKIM FM yang diberikan oleh Ustaz Muhadir bin Jol berkenaan 8 jenis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
6 months and 2 weeks ago.

 

Cara Kira BMI dan Kesannya Kepada Kesihatan

Salah satu penanda aras dalam menentukan kadar kesihatan seseorang adalah dengan membuat pengiraan BMI. Apa itu BMI?. BMI adalah singkatan bagi Body Mass Index atau dalam bahasa Malaysia dikenali sebagai Indeks Jisim Badan. Secara ringkasnya, Indeks Jisim Badan adalah bertujuan untuk menentukan nisbah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and 2 weeks ago.

 

Cara Bekerja Sebagai Mystery Shopper di Malaysia

Siapa suka pergi membeli belah atau pun window shopping? Jika anda suka lakukan 2 perkara ini, nampaknya anda sesuai untuk menjadi seorang Mystery Shopper.Mystery Shopping adalah keadaan di mana syarikat-syarikat mengupah orang awam untuk laksanakan 'lakonan' bagi senario tertentu bertujuan untuk mengetahui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and 2 weeks ago.

 

Cara SAH Buat Duit Dengan Online Survey

Saya pasti ramai yang menganggap bahawa buat duit dengan online survey adalah scam. Saya juga berpendapat begitu pada awalnya. Tetapi setelah beberapa tahun menyertai program online survey, saya dah dapat bezakan mana satu yang scam dan mana satu yang betul dan boleh buat duit.Sebelum saya meneruskan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and 3 weeks ago.

 

Cara PERCUMA Belajar Step by step Online Marketing For Newbie

Anda pasti kenali siapa SifuFBads. Bagi yang baru nak mengenali beliau, saya kongsikan sedikit biodata ringkas berkenaan SifuFBads.Sifu JaMaL, bukan nama asing lagi dalam dunia pemasaran internet. Beliau merupakan mentor #1 dalam pemasaran FB di M’sia. Beliau berpengalaman lebih kurang 8 tahun dalam arena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and 3 weeks ago.

 

Cara Menjawab Soalan MAUT Semasa Temuduga

Setiap kali menghadiri temuduga pasti ada satu soalan yang anda mungkin tidak diketahui jawapan terbaik untuk soalan tersebut. Ia akan sentiasa menghantui fikiran selama beberapa jangka waktu. Membuat kita terus-terusan bertanya kepada orang lain cara mereka menjawab soalan itu.Tidak ada cara untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Tips Interview Kerja
6 months and 3 weeks ago.

 

Cara Promosikan Video dan Youtube Channel

Sebelum ini saya ada kongsikan tentang cara mudah buat video youtube dan juga cara menyediakan SEO untuk video Youtube. Artikel-artikel tersebut sebenarnya adalah berdasarkan percubaan dan pengalaman saya buat duit dengan Youtube. Jika anda rasa untuk mendapatkan panduan buat duit dengan Youtube agak mahal,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and 4 weeks ago.

 

Cara Menyediakan SEO untuk Video Youtube

Buat duit dengan YouTube bukanlah sesuatu yang baru. Telah ramai yang menjana pendapatan secara pasif dengan menggunakan YouTube. Secara teorinya, konsep menjana pendapatan dengan YouTube amat mudah. Kita hanya perlu muat naik video ke Channel YouTube kita dan duit akan masuk apabila iklan dipaparkan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months ago.

 

Cara Letakkan Iklan Adsense Dalam Artikel (Blogspot)

Google Adsense adalah salah satu cara buat duit dengan blog. Malah duit melalui Google Adsense boleh dikatakan sebagai pendapatan pasif. Ini adalah kerana, jika anda tak menulis artikel pun untuk beberapa hari malah mungkin berminggu, Google Adsense akan tetap memberikan anda pendapatan bulanan.Walau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months ago.

 

Cara Menulis Resume Kerja Yang Mantap

Jika anda mahukan tips menulis resume yang mantap, anda berada ditempat yang betul. Resume adalah langkah pertama dalam melangkah ke alam pekerjaan. Resume juga adalah pandangan pertama pertama tentang diri anda dari kaca mata majikan sebelum bakal majikan anda bertemu dengan anda. Jika resume yang dihantar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months and a week ago.

 

Pendapatan Blog Bulan Januari 2017

Sesuatu yang menarik untuk pendapatan blog bulan Januari 2017. Tahun baru ini aku dapat buat duit secara online dengan cara yang baru. Jika sebelum ni aku lebih menumpukan pada Google Adsense dan Affiliate, awal tahun 2017 nampaknya rezeki aku bertambah dari segi freelancing pulak đź‘ŤWalaupun pendapatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
7 months and 2 weeks ago.