User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 26

Travel Risks | Pernah tak terfikir risiko ketika melancong?

Travel Risks | Pernah tak terfikir risiko ketika melancong? Bila Warda Rose Lily menulis tentang risiko melancong aku rasa aku patut share di sini. Sebelum ni pernah juga menulis tentang hal ini tapi bukan dibawah tajuk "risiko melancong/mengembara" tetapi lebih kepada menulis pengalaman dan dan taklah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Tips Hartanah 1 | Nak beli rumah tak? Aku bagi tips sikit

Tips Hartanah | Nak beli rumah tak? Aku bagi tips sikit | Entry sebelum ni aku ada tunjukkan gambar rumah sewa aku yang tunggang-langgang dek penunggu yang hampeh! tapi bagi korang yang dah pasang angan-angan nak membeli harta dan menyewakannya janganlah takut pula. Itu namanya cabaran. Cabaran yg tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
2 months and 2 weeks ago.

 

Global Passport Power Rank 2017 | Passport Malaysia nombor berapa?

Global Passport Power Rank 2017 | Passport Malaysia nombor berapa? | Untuk ke luar negara bagi tujuan melancong, lawatan rasmi, bekerja dan belajar setiap warganegara perlu membawa passport. Biasanya pengecualian diberikan kepada penduduk yang tinggal di sempadan negara, mereka diberikan pas sempadan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 2 weeks ago.

 

Cambodia | Di mana nak shopping di Phonm Penh?

Cambodia | Di mana nak shopping di Phonm Penh? | Owh.. ini tajuk yang wanita-wanita Malaysia khususnya cari. Tak kira yang datang secara bajet atau makcik kayo, kita mesti nak beli juga serba sedikit kan? Hah, jangan tak mengaku pula.Di Cambodia atau kita biasa panggil Kemboja ada banyak lokasi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 2 weeks ago.

 

Motivasi | Jangan biarkan hati berjauhan...

Seorang alim berjalan dengan para muridnya. Mereka melihat ada sebuah keluarga yang sedang bertengkar dan saling berteriak.Orang alim tersebut berpaling kepada muridnya dan bertanya, "Mengapa orang saling berteriak jika mereka sedang marah?"Salah seorang murid menjawab, "Kerana kehilangan sabar sebab itulah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Pengalaman travel | 6 Kisah rakan sebilik

Pengalaman travel | Kisah rakan sebilik | Januari tahun lepas aku ke Kunming, China. Best woihhh... sejuk, berasap mulut! Dapat juga naik cable car open air seperti di Bukit Nenas KL masa aku kekecik dulu. Cuba tengok balik post yang lepas. Januari tahun ni tak kemana, mereput kat sini hahahah... aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar | Sebagai rakyat jelata yang sederhana kadangkala teringin juga kita melihat kehidupan sebenar keluarga diraja. Bagaimana kehidupan seharian mereka, bahasa pertuturan mereka di istana, apa yang mereka santap hari hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 3 weeks ago.

 

MUD KL | Malaysia's longest running musical!

MUD KL | Malaysia's longest running musical! Aku menonton teater muzikal ini tanpa apa-apa persediaan, takde google apa pun. Tahulah teater muzikal tu bagaimana tapi takde apa apa expectation. Jiwa kosong gituh. Tak sangka ia sehebat tu.Sewaktu menonton aku memang ada rasa kagum dengan props, kawalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 3 weeks ago.

 

JAGA kad debit/kredit baru anda dengan baik. Wang dicuri semudah ABC!

JAGA kad debit/kredit baru anda dengan baik. Wang dicuri semudah ABC!Semasa orang dok kecoh tukar kad ATM kepada jenis paywave yang baru ni, aku ada tengok video bagaimana mudahnya data dicuri hanya dengan mendekatkan satu alat elektronik kepada poket seluar atau beg tangan kita. Video tu dibuat di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

Jadual Program Sempena Hari Keputeraan DYMM Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan Yang Ke-69

Jadual Program Sempena Hari Keputeraan DYMM Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan Yang Ke-69 | Tahun ini merupakan tahun ke sembilan pemerintahan DYMM Tuanku Muhriz di Negeri Sembilan. Baginda dilantik sebagai yang Di-Pertuan Besar ke-11 pada 29 Disember 2008 menggantikan bapa saudara baginda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

Perginya seorang kawan pada 12 Januari 2017

Pagi Khamis dapat whatapps dari Burn."Aku dengar Awie dah meninggal"Ya Allah. Terdiam.Terus ingatan terimbau sewaktu kami masih belajar bersama di SEMESTI terutama di tingkatan 5. Fyi aku masuk ke sekolah tu masa tingkatan 4, bulan April rasanya. Ingat lagi masa tu student tengah exam ke sit for monthly...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

People’s Committee Building | Bangunan lama berciri Peranchis di Ho Chi Minh City

People’s Committee Building | Bangunan lama berciri Peranchis di Ho Chi Minh City | Sejak kebelakangan ini ramai yang mencari informasi mengenai Ho Chi Minh City di blog ini. Sebenarnya masih banyak gambar yang belum disiarkan kerana masih memikirkan tajuk-tajuk yang sesuai. Ada cadangan nak menulis topik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

MITA Travel Fair 2017 | Go Asian Go Domestic! Negara sendiri pun cantik uols...

MITA Travel Fair | Go Asian Go Domestic! Demi menyemarakkan pelancongan dan menjana ekonomi Malaysia satu "Travel Fair" akan diadakan dalam masa terdekat ini. Kerjasama strategik ini melibatkan pihak MITA serta para penggiat industri bagi menjayakan MITA Tourism Fair yang akan berlansung di...Mines...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and a week ago.

 

WTS | Winter wear - jaket, mafla, segala...

WTS | Winter wear - jaket, mafla, segala... | Rasanya ramai yang akan bercuti di tempat sejuk tahun ni kan? Beijing, Kunming dan banyak negara masih mengalami cuaca sejuk sehingga bulan Mac nanti. Eh Cameron Highland, Genting Highland dan Fraser Hills sejuk juga pepagi. Aku pernah tengok someone buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and a week ago.

 

Thailand | Apa yang menarik di Chang Hua Man Royal Project ?

Thailand | Apa yang menarik di Chang Hua Man Royal Project ? | Sebagai usaha untuk meningkatkan pendapatan rakyat yang mengamalkan pertanian, banyak projek diraja dilancarkan. Kebanyakan projek yang berjumlah hampir 4,000 buah berada di sebelah utara Thailand dan menjadi kawasan tarikan pelancongan.Pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 2 weeks ago.

 

Hotel Review | Hua Hin Marriott Resort Spa, Thailand

Hotel Review | Hua Hin Marriott Resort Spa, Thailand | Hua Hin yang dikatakan pantai berkembar dengan Cha-Am mula terkenal sejak Raja Thailand menjadikannya "summer retreat" dan mendirikan rumah peranginan di sini. Hanya kira-kira dua jam dari kota kosmopolitan Bangkok, pantai Hua Hin lebih tenang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 2 weeks ago.

 

Flashback 2016

Flashback 2016 | Alhamdulillah dah masuk tahun baru 2017. Seperti tahun-tahun sebelumnya tiada apa-apa sambutan rasmi kerajaan Negeri Sembilan di Seremban. Kami cuma celebrate hari Merdeka sahaja setiap tahun.Malam tahun baru bagi aku agak merisaukan jika anak masih berada di luar rumah sehingga lewat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 2 weeks ago.

 

Tips Mempercepatkan Giliran Menunaikan Fardhu Haji

Tips Mempercepatkan Giliran Menunaikan Fardhu Haji | Assalamualaikum. Tetiba teringat kembali blog post yang masih dalam draf ini bila ternampak satu status kawan yang mana anaknya akan mendapat giliran mengerjakan haji pada 2111. Kemain jauh lagi tarikhnya. Samalah dengan aku yang lambat mendaftar ni.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 2 weeks ago.

 

Hotel Review | Grande Centre Point Hotel, Bangkok

Hotel Review | Grande Centre Point, Bangkok | Hello... dan selamat pagi! Pagi ini nak review sebuah hotel di kawasan up-market di Thonglor pula. Mesti ada yang nak tahu tentang hotel 5 bintang ini kan?Hotel442 bilik ini terletak di timur Bangkok, kawasan Sukhumvit, dan boleh diakses dengan BTS...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 2 weeks ago.