User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 25

Thailand | Melawat Projek King Bumibhol Adulyadej Di Cha-Am Petchaburi

Thailand | Melawat Projek King Bumibhol Adulyadej Di Cha-Am Petchaburi | Sewaktu hayatnya King Rama XI, King Bumibhol Adulyadej begitu banyak sekali berjasa kepada rakyat Thai terutama yang berpendapatan rendah melalui bantuan secara lansung atau tidak lansung. Baginda juga turut mengadakan lawatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 6 days ago.

 

Motivasi | Jauhi Manusia Berfikiran Negatif

Motivasi | Jauhi Manusia Berfikiran Negatif | Hidup akan menjadi lebih mudah bila kita membuang orang-orang yang berfikiran negatif. Siapa mereka yang negatif ni?Diantaranya jenis...1) Suka maki orang.Sesetengah orang bila dia update status di facebook ke twitter ke kerjanya marah orang je. 95% status dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks and 2 days ago.

 

JJCM NS | Kedai makan MESTI CUBA di Jalan Seremban-Kuala Pilah

JJCM NS | Kedai makan MESTI CUBA di Jalan Seremban-Kuala Pilah | Negeri Sembilan negeri beradat hanya sejam perjalanan dari Kuala Lumpur menggunakan lebuhraya PLUS atau LEKAS. Negeri ini terkenal dengan Istana Sri Menanti, kawasan perkelahan Ulu Bendul dan pantai Port Dickson selain makanan enak lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok | Bangkok meriah ketika ini dengan hiasan hebat menyambut Krismas. Semua hotel dihias dengan pokok krismas, kotak hadiah beserta hiasan lain yang menarik. Begitu juga kedai-kedai dan juga spa.Mari lihat hiasan-hiasan menarik ini yang hanya muncul setahun sekali.Grande...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Thailand | Tempat 'Shopping' Popular MURAH di Bangkok

Thailand | Tempat 'Shopping' Popular MURAH di Bangkok | Rasanya pelancong ke Bangkok dengan tujuan utamanya, membeli-belah. Betul tak? Kenapa? Mungkin sebab sesiapa sahaja yang balik dari sana akan berkata, ya Allah murahnyerrr kain baju di sana? Statement yang membuat hati tak keruan hahahh...Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Bila RUGGEDMOM outstation...

Bila RUGGEDMOM outstation... | Mak will always be mak. Walaupun ayah pandai memasak lebih baik permudahkan hidup mereka ketika Supermak tiada.Biasanya jika ai akan ke luar kawasan lebih dari empat hari tiga jenis lauk akan disiapkan. Freeze. Gilir-gilirkanlah menunya, kalau bosan goreng telur kicap. Tambah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Indonesia 2016 | Aceh dilanda GEMPA BUMI lagi !

Aceh dilanda GEMPA BUMI lagi ! Negara Indonesia berada di kawasan Lingkaran Api Pasifik (Pacific Ring of Fire) yang memungkinkannya sering dilanda bencana gempa bumi dan letusan gunung berapi. Banyak terdapat gunung berapi api aktif di negara beribu pulau ini. Mahu pun begitu kira-kira 62 peratus rakyatnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Jom Bercuti Ke Batu Ferringhi Dengan Traveloka! Hah, Traveloka?

Jom Bercuti Ke Batu Ferringhi Dengan Traveloka | Musim cuti ni ada plan nak bawa famili pergi bercuti ke? Seperti yang aku beritahu sebelum ni kami ada rancangan untuk ke tiga tempat untuk pergi bercuti. Minggu lepas dah balik Baling, tu dia... dari malam Rabu hingga balik hujan tak berhenti. Memang balik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Terbang burung terbang....di KL Bird Park

Terbang burung terbang....di KL Bird Park | Cuti persekolahan selama lima minggu telah bermula. Lama kan... tapi cuti sebelum ini lebih lama. Cuti tahun ini sudah ditarik ke cuti perayaan.Bagaimana dengan pengisiannya? Sudah dirancang atau terkontang-kanting macam hantu takbertuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

It's Love

We have been 19 years together.Dari berdua jadi berlapanSemasa baru berkahwin rumah ni sangat lapangSekarang setiap sudut ada barang.Hidup tidak statikAda waktu susah tapi lebih banyak masa senangAda gembira ada duka ada laser melaserKehidupan ada turun naiknya bukan macam drama TV3Semoga Allah sentiasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Kuala Lumpur Di Zaman Yap Ah Loy

Kuala Lumpur Di Zaman Yap Ah Loy | Semasa mengikuti Kuala Lumpur FREE Heritage, Cultural Nature Guided Walking Tour, banyak cerita lama tentang pembukaan Kuala Lumpur diketahui. Sejarah Kuala Lumpur begitu panjang dan menarik, lebih menarik daripada yang dicetak dalam buku teks sekolah. Di mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Hotel Review | The Settlement Hotel, Melaka

Hotel Review | The Settlement Hotel, Melaka | Kita ke Melaka lagi. Banyak betul perkara menarik yang nak diceritakan mengenai Melaka ni.For the first timer selalunyaakan book hotel di tengah bandar yang senang dapat makanan, yang dekat dengan tourist attractions, yang senang nak shopping. Bila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 4 weeks ago.

 

Port Dickson | Bercuti Sambil Belajar Mengenai Alam Di Eco-Edutourism Hutan Simpan Sungai Menyala

Port Dickson | Bercuti Sambil Belajar Mengenai Alam Di Eco-Edutourism Hutan Simpan Sungai Menyala| Assalamualaikum dan selamat pagi. Hanya tinggal tiga hari sahaja lagi untuk anak-anak menamatkan musim persekolahan pada tahun ini. Cuti kali ini agak pendek kerana telah ditarik sebagai cuti perayaan. Namun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Jodoh Yang Baik Di Tangan Anda

Pilih pasangan yang baik untuk kamu.Baik juga terhadap ibu bapa kamu.Bukan baik untuk imej kamu.Bukan baik untuk wang kamu.Pilih pasangan yang akan membahagiakanmu.**Dah masuk musim cuti sekolah ni... Selamat Pengantin Baru adik-adik!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Bangkok, Thailand | Apa yang menarik di Amphawa?

Bangkok, Thailand | Apa yang menarik di Amphawa? | Mengikut statistik kedatangan pelancong tahun 2015 yang dikeluarkan Tourism Authority of Thailand, pelancong Malaysia merupakan yang kedua teramai selepas China. Pelancong dari negara kita lebih bertumpu di kota Bangkok,Hatyai, Chiang Mai dan kawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Keistimewaan Kampung Morten Di Melaka Bandaraya Bersejarah

Keistimewaan Kampung Morten Di Melaka Bandaraya Bersejarah | Melaka Bandaraya Bersejarah telah disenaraikan sebagai Bandar Warisan Dunia oleh UNESCO pada 7 Julai 2008. New York Times pula telah menyenaraikannya di tempat ke-45 sebagai bandar yang wajib dilawati di dunia! Di dunia tu beb, ada berapa banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Motivasi Keluarga | Communicate

Short notes, don't assume. Communicate.https://www.facebook.com/ChangeYourThoughtsToday/videos/10154007797536439/

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Tarikan Terbaru Di Melaka | The Shore Toy Museum

Tarikan Terbaru Di Melaka | The Shore Toy Museum | Pejam celik pejam celik dah sampai penghujung tahun. Rasa baru je bayar yuran sekolah dah nak kena bayar lagi #lappeluh. Cuma rasa lega sikit (banyak sebenarnya) sebab seorang akan menjadi Mr Mama buat sementara waktu. Bolehlah berjimat 2600rm tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Mengiktiraf Sumbangan Sultan Pahang Dalam Bolasepak, Buku The Royal Legend of Football...

Mengiktiraf Sumbangan Sultan Pahang Dalam Bolasepak, Buku "The Royal Legend of Football" Dilancarkan | Harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggalkan nama. Selama manusia tersebut hidup, hargailah jasa-jasanya kerana kita bangsa yang beradat dan beradab.Sultan Pahang yang menjadi presiden...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 2 weeks ago.

 

#DekatJe | In Case You Didn't Know Melaka

In Case You Didn't Know Melaka | Melaka, negeri yang masyhur sebagai pelabuhan dagang ratusan tahun dahulu. Siapa yang tidak kenal Melaka yang berada di gugusan kepulauan Melayu? Jika dibaca sejarah perantau yang datang ke Tanah Melayu dahulu ramai yang mendarat di Melaka sebelum berhijrah ke negeri-negeri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 2 weeks ago.