User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 21

Motivasi | Tips Melembutkan Hati Anak

Tips Melembutkan Hati Anak | Mendidik di zaman ini sungguh mencabar. Jika rajin memerhati dan boleh membuat perbandingan dengan 30 tahun lalu anda akan faham.Jika dahulu di waktu Malaysia masih dikategorikan dunia ketiga, cabaran utama ibu bapa ialah menyediakan sesuap nasi supaya anak tidak berlapar. Bapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 3 weeks ago.

 

Jom Dhuha!

Ramai orang bercakap solat Dhuha tu magnet rezeki. Solat untuk menambah rezeki, tetapi ada beberapa orang ahli agama terkenal cuba memperbetulkan fahaman ini. Menurut mereka buatlah solat Dhuha kerana ia suruhan Allah bukan kerana mahukan rezeki bertimbun. Cuma jangan lupa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 3 weeks ago.

 

Purata Hari Pelancong Berada Di Thailand

Purata Hari Pelancong Berada Di Thailand | Di Asia Tenggara, Thailand menerima jumlah pelancong yang tinggi. Berbanding Malaysia negara gajah putih tersebut mempunyai kelebihan dari segi keluasan negara yang menawarkan kepelbagaian jenis faktor penarik yang menggalakkan pelancong ke sana.Berdasarkan gambar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 3 weeks ago.

 

“Women’s Journey Thailand” | Applikasi Telefon Untuk Pelancong Wanita

“Women’s Journey Thailand” | Applikasi Telefon Untuk Pelancong Wanita | Dalam usaha untuk menggalakkan kedatangan pelancong wanita tempatan dan asing Tourism Authority of Thailand telah mengisytiharkan Ogos sebagai "bulan untuk pengembara wanita" bersempena dengan hari kelahiran Queen Sirikit.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 4 weeks ago.

 

Teringin Berpoligami?

Teringin Berpoligami? Semasa viral posting tentangHafiz Mahamadbelanja girlfriend dia pusing bandar naik limousine, pergh... awek/isteri pakat tag pasangan memasing. Teringin juga katanya (maksudnya). Nasib baik husband aku takde facebook account, kalau tak aku pun terjebak sama hahaha... nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 4 weeks ago.

 

Jadikan Aku Orang Yang Baik

Ya Allah,Berikan aku mata yang melihat kebaikan dalam diri seseorangHati yang memaafkan kesilapanMinda yang melupakan keburukanDan jiwa yang tidak hilang pedoman.Amin.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months ago.

 

Travel With Your Loved One

Travel With Your Loved One | Mengembaralah dengan orang yang anda sayangi. Siapa yang tak nak kan... terutama pasangan kita. Ada masa kita travel seisi keluarga, ada masanya kita usahakan untuk berdua sahaja. Hubungan perlu dijaga dan dibaja, don't take things for granted. Kita berurusan dengan hati manusia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months ago.

 

IJM Land Half Marathon 2016 | Challenge Trophy Untuk Pelari Terpantas

IJM Land Half Marathon 2016 | Challenge Trophy Untuk Pelari Terpantas | Inilah larian yang ditunggu-tunggu setiap tahun untuk beraktiviti sihat bersama teman dan keluarga. Sudah tiba masanya untuk menyarung kembali kasut sukan untuk acara larian tahunan terbesar di Seremban ini sambil cuci mata menikmati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months ago.

 

Hogoh Pahang! Jom Lihat Apa Yang Menarik Di Pahang!

Hogoh Pahang! Jom Lihat Apa Yang Menarik Di Pahang! | Tahun 2017 bakal menyaksikan aktiviti pelancongan lebih aktif di Malaysia. Pelbagai usaha telah dan sedang dilakukan untuk menarik pelancong dalam dan luar negara melawat dan berbelanja di negara ini.Selain Terengganu dan Perak, negeri Pahang juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and a week ago.

 

Konsert Let It Be Yang Mengimbau Kegemilangan The Beatles

Konsert "Let It Be" Yang Mengimbau Kegemilangan The Beatles | The Beatles ialah sebuah band rock Inggeris yang bermula di Liverpool pada 1960. Kumpulan ini dikenali di seluruh dunia sebagai "yang paling terkenal dan berpengaruh dalam arena rock".Dianggotai olehJohn Lennon, Paul McCartney, George...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and a week ago.

 

Malaysia Tourism Council | 30 Tahun Memperkasa Industri Pelancongan

Malaysia Tourism Council | 30 Tahun Memperkasa Industri Pelancongan | Selepas melalui proses penjenamaan semula, Majlis Pelancongan Malaysia yang dahulunya dikenali sebagai Majlis Pelancongan Kebangsaan Malaysia (NTMC) terus mengorak langkah mempelbagaikan inisiatif memperkasakan pelancongan negara.NTMC...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and a week ago.

 

Motivasi | Sakit Yang Menghapus Dosa

Begitu banyaknya dosaku. Semoga diampuni Allah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and a week ago.

 

Doa Memohon Ditambah Rezeki

Doa Memohon Ditambah Rezeki | Berusaha . Berdoa . Bertawakal .Ya Allah.. limpahkan rezeki yang halal dan berkat kepada kami semua semoga dengan izin Mu Ya Allah kami boleh memberi nafkah kepada kaum keluarga kami dengan kecukupan dari Mu dan juga melunaskan hutang hutang yang meresahkan kehidupan kami siang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 2 weeks ago.

 

IPOH Top 10 Best In Asia 2016 !!

IPOH Top 10 Best In Asia 2016 !! Bandaraya Ipoh telah dipilih menduduki tempat ke-6 daripada 10 tempat pelancongan terbaik yang mesti dilawati di Asia oleh penerbit buku pelancongan Lonely Planet. Tahniah orang Perak!Visit Perak 2017. Perak World of Wonders ! Jemput baca di sini untuk mengetahui tempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 2 weeks ago.

 

Winter Wear | Sedang Mencari Pakaian Musim Sejuk?

Winter Wear | Sedang Mencari Pakaian Musim Sejuk? | Hujung tahun nanti sudah pasti ramai yang akan bercuti di negara beriklim sejuk. Sekurang-kurangnya sekali seumur hidup hendak juga kita merasa bagaimana suasananya kan? Hendak diharapkan angin sejuk dari Siberia singgah di Malaysia seperti yang berlaku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 2 weeks ago.

 

A Visit To Fukushima Exclusion Zone | Ada Berani??

A Visit To Fukushima Exclusion Zone | Ada Berani?? | Ada orang berani, ada orang SANGAT berani. Awak yang mana?Pernah tak terfikir untuk melawat kawasan merbahaya seperti tempat yang pernah mengalami letupan loji nuklear seperti Chernobyl dan Fukushima? Impian gila kan? Sah sah mak kau tak bagi pergi. Yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 2 weeks ago.

 

Kemeriahan Eidul Fitri di Malaysia

Kemeriahan Eidul Fitri di Malaysia | Setelah sebulan berpuasa di bulan Ramadhan Allah kurniakan Eidul Fitri di 1 Syawal tanda kemenangan melawan hawa nafsu. Hari raya hari untuk bermaafan dan berziarah mengeratkan silaturrahim. Tahun ini 1 Syawal 1437H bersamaan dengan pada 6 Julai 2016.Di Malaysia sambutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 2 weeks ago.

 

Let It Be | A Celebration of the music of the BEATLES Part II

Let It Be | A Celebration of the music of the BEATLES Part II | Berita gempak ni woitt !Critically acclaimed across London's West End Broadway NYC. THE BEATLES' 50th Anniversary musical 'LET IT BE' Is coming toPlenary Hall KL Convention Centre!July 14, 2016 (Thursday), 08:30PMJuly 15, 2016...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 3 weeks ago.

 

Selamat Hari Raya Aidilfitri !!

Mama, baju Melayu abang dah siap?Lelaki yang handsome di hari raya ialah lelaki yang memakai baju Melayu lengkap bersampin dan bersongkok. Jubah dan kurta tak dapat mengatasi keindahan baju Melayu tersebut apatah lagi seperti yang di bawah ini... kahkahkah!Selamat menyambut Eidul Fitri 1437H. Maaf zahir dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 3 weeks ago.

 

Motivasi | Whatever Happen In Our Life, Always Turn Back To Allah

Whatever Happen In Our Life, Always Turn Back To Allah | Hidup ini bukanlah sentiasa indah seperti drama swasta. Gelombang kehidupan ada turun naiknya.Ada masa kita diuji dengan berat hingga mengganggu emosi, rasa nak mati.Ada sesetengah kita diuji dengan kekayaan yang melampau. Tiada apa yang tidak mampu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 3 weeks ago.