User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 34

Sedapnya Ayam Teriyaki - Juadah Berbuka Menyelerakan dari MamaPipie

Perghh.. sedapnya Ayam Teriyaki. Anda pernah makan tak? Ada rakan blogger kongsi resepi Ayam Teriyaki ni menerusi Segmen 'Blog Pilihan Menu Ramadan' .... Uhh ... nampak dan saya rasa sangat mudah nak dibuat. In Sha Allah, boleh jadi hidangan sedap di bulan Ramadan ketika berbuka puasa. Saya belum pernah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Buat Duit Dengan Bisnes Coklat Homemade

Salah satu bisnes best yang boleh dibuat di rumah ialah dengan membuat dan menjual coklat homemade. Ia satu bisnes yang cukup menguntungkan dengan modal yang rendah. Asalkan anda rajin dan komited melakukannya, bisnes menjual coklat homemade boleh jadi sumber income sampingan yang lumayan. Ramai surirumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Resepi Coklat Homemade

Siapa sini penggemar coklat? Anak-anak saya penggemar coklat. Biasanya kalau mereka minta nak makan coklat, isteri saya akan sediakan dan buatkan coklat sendiri di rumah. Kiranya, anak-anak bila nak makan coklat, akan makan coklat homemade, hasil air tangan isteri sayalah. Buat coklat sendiri atau homemade...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Acco Eureka - Penyedia Maintenance Service Seluruh Lembah Klang

Adakah anda mencari syarikat berwibawa dan berpengalaman untuk kendalikan maintenance service untuk bangunan komersil dan kediaman sekitar Kuala Lumpur atau Lembah Klang? Tak perlu cari jauh-jauh, kerana Syarikat Acco Eureka boleh menggalas tanggungjawab tersebut. Acco Eureka berpengalaman memberikan servis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Contoh Soalan Kefahaman Bahasa Inggeris Peperiksaan Online PTD

Rasanya ramai yang sudah sedia maklum bahawa akan ada satu peperiksaan online yang akan dijalankan untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 pada 16 Mei 2019. Seperti tahun-tahun terdahulu, memang ramai calon yang akan terlibat di dalam peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41 ini. Ia merupakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months and a week ago.

 

Cara Nak Dapat Refund Touch n Go / Plusmiles

Siapa sini pernah gunakan banyak atau beberapa kad Touch n Go dan juga Plusmiles? Pernah tak anda tukar kad pengenalan anda sebelum ini yang mana dalam tu ada Touch n Go (TnG)? Pernah kad TnG anda hilang atau rosak? Ada tak baki dalam kad tersebut yang tidak anda gunakan? Dah buat semakan secara online? ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Salam Ramadan 1440H - Selamat Berpuasa

Salam Ramadan. Salam dan selamat datang bulan penuh barakah ini. Alhamdulillah, kita semua masih ada nyawa untuk menikmati kelebihan yang ada dalam bulan mulia umat Islam sekalian alam ini. Syukur, kita dipilih untuk diberikan nyawa dan kekuatan oleh Allah S.W.T agar boleh memperbaiki diri sebaiknya. Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Rujukan Exam Online Separa Perubatan Terkini 2019

Nampaknya ramai juga calon-calon yang mencari rujukan untuk peperiksaan online Separa Perubatan ini. Mungkin ada yang telah dipanggil untuk hadiri peperiksaan ini memandangkan demand untuk pelbagai jawatan dalam Separa Perubatan dalam sektor awam masih banyak yang perlu diisi. Apa yang saya tahu, cuma ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

10 Jenis Bisnes Masyuk Semasa Ramadhan

10 Jenis bisnes atau perniagaan yang untung besar semasa Ramadhan. Setiap tahun, bulan puasa iaitu bulan Ramadhan sering dianggap sebagai bulan terbuka luas pintu rezeki. Ketika ini, ramai yang mengambil peluang untuk berniaga secara sambilan. Manakala yang telah pun berniaga, mula merangka strategi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Henti Jaja Master dan PHD Palsu Untuk Menipu Orang Berniaga

Berhentilah menipu orang dengan menjaja sijil akademik palsu. Saya hairanlah, di sebalik isu sijil akademik palsu yang dibongkarkan banyak kali, masih ramai lagi di luar sana yang mudah tertipu dan diperdaya. Tak serik? Atau memang suka kena tipu berulang-kali? Sudah-sudahlah kena tipu, dan sudah-sudahlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Borong Kurma Bertangkai Tunisia dari Yusuf Taiyoob

Dah buat persediaan hadapi bulan Ramadan? Antara menu wajib masa bulan puasa pastilah buah Kurma. Ada banyak jenis buah kurma di pasaran dari pelbagai jenama. Antara dua syarikat terkenal di Malaysia yang menjadi pemborong pelbagai jenis buah Kurma ialah Syarikat Yusuf Taiyoob dan juga Syarikat Saudagar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Segmen 'Blog Pilihan Menu Ramadan'

Segmen untuk rakan blogger. Saya dah lama tak buat segmen khas untuk rakan blogger. Biasanya, saya akan buat segmen ini sebagai langkah dan cara untuk menambah backlinks dan juga bagi membantu blog lain berkongsi trafik dengan blog ini. Pun begitu, blog post seumpama ini tidak boleh dibuat selalu supaya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Kuali Jadi Mangsa Pemain Beyblade Sebagai Gelanggang

Demam Beyblade kembali. Dulu, ia pernah menjadi satu fenomena di kalangan kanak-kanak. Rasanya lebih 5 tahun dulu permainan berbentuk gasing ini sudah menjadi popular. Malah, ketika itu ramai anak-anak sekolah yang bermain permainan ini. Kali ini, demam Beyblade kembali lagi. Malah, ia beri kesan lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

IPRO Ampang - Kedai Repair iPhone Pantas Murah di Ampang KL

Hari ini saya nak war-warkan satu lagi kedai repair iPhone yang bagus untuk rakan-rakan pengguna iPhone sekalian. Ada sebuah kedai repair iPhone di Ampang, KL yang menawarkan servis terbaik, dengan harga pembaikan yang lebih murah selain pantas dan cepat. Kedai yang menawarkan servis repair iPhone dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Rujukan Contoh Soalan Exam Penolong Pegawai Tadbir N29 Terengganu

Peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir gred N29 negeri Terengganu. Tahu tak? Ada yang dipanggil untuk hadapi peperiksaan online jawatan ini dijangka diadakan pada Mei 2019. Jika anda adalah calon yang dipanggil, kami syorkan anda buat persediaan rapi kerana peperiksaan ini bakal menyingkirkan ribuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months and 2 weeks ago.

 

Rujukan Bantu Calon Lulus Ujian Psikometrik 2019

Ujian Psikometrik untuk masuk ke perjawatan dalam kerjaya sektor Perkhidmatan Awam telah menjadi satu ujian wajib lulus untuk calon yang telah mengisi borang SPA8i. Hampir semua jawatan dalam perkhidmatan awam mewajibkan calon untuk mengambil peperiksaan atau ujian Psikometrik ini. Ia menjadi satu proses...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Harga Smart TV Semahal Harga Kereta Perodua

Perghh .. memang mahal ke harga telivision (tv) baharu sekarang ni? Saya terkejut besar melihatkan harga tv yang mencecah puluhan ribu ringgit, malah ada tv yang dijual dengan harga semahal harga sebuah kereta jenama Perodua. Ada ke ehh yang beli tv semahal ini? Apa kelebihannya sampai dijual sehingga RM60K...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Contoh Soalan Matematik Ujian Psikometrik

Salah satu cabang dalam ujian Psikometrik terkini adalah adanya soalan penyelesaian matematik. Ujian Psikometrik bukan setakat ujian tingkah-laku dan psikologi, ia kini lebih kepada daya berfikir untuk menyelesaian satu-satu masalah. Ini merupakan format terbaharu yang dikenal-pasti melibatkan peperiksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months and 2 weeks ago.

 

Bentuk Soalan Pegawai Tadbir Gred N41

Bagaimana bentuk soalan untuk peperiksaan Pegawai Tadbir gred N41 ini? Baik. Dalam post kali ini, kami akan kongsikan beberapa tips berkaitan bentuk soalan-soalan yang akan ditanya bagi jawatan yang sememangnya mendapat perhatian daripada lepasan ijazah dan graduan.Dalam peperiksaan format terkini untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months and 2 weeks ago.

 

Kereta Sewa Kuala Terengganu - Best Car Rental in Town

Jika anda buat carian kereta sewa Kuala Terengganu atau car rental in Kuala Terengganu, memang banyak pilihan terbaik yang boleh anda jumpa. Semuanya menawarkan pakej sewa kereta yang menarik dengan harga berpatutan. Namun, salah satu car rental paling best ialah dari Kereta Sewa Kuala Terengganu (KSKT). ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.