User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 19

4 Tips Rangsang Perkembangan Bayi Agar Bijak

Seronok tak kalau anak-anak anda di usia masih kecil sudah boleh dan gemar membaca? Aha... sesungguhnya anak-anak yang boleh dan dapat membaca pada awal usia akan bantu dalam proses pembelajaran dan menjadikan mereka lebih pintar. Dari pengalaman saya, anak dah boleh diajar untuk membaca seawal berusia 3...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Jom Kurangkan Gula Sebagai Lifestyle Sihat

Kempen manis, tetapi kurangkan gula. Tak lama lagi akan tiba bulan Ramadan, ia mungkin menjadi satu tempoh terbaik untuk mengurangkan gula dalam pengambilan makanan. Dan mudah-mudahan ia membawa kepada bulan seterusnya dan kekal sebagai satu lifestyle atau gaya hidup yang sihat. Jom Kurangkan Pengambilan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Seronok Dapat Jumpa Kawan Lama Zaman Sekolah

Bila dah umur cecah 40an ni, setiap kali bertemu rakan sekolah lama .. pasti akan rasa teruja. Yelah, lama tak bertemu dan bersua. Banyak cerita gitu. Seronok Dapat Jumpa Kawan Lama Zaman SekolahBaru-baru ini, saya telah berkesempatan untuk bertemu rakan-rakan sekolah lama saya menerusi satu aktiviti yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Cara Letak Link WhatsApp Untuk Mudahkan Pelanggan Contact

Ramai peniaga yang masih tidak tahu bahawa mereka boleh buat link atau pautan untuk mudahkan pelanggan menghubungi telefon menerusi aplikasi WhatsApp. Jika anda masih gunakan cara lama dengan meletakkan nombor telefon samada dalam blog atau media sosial, baik anda gunakan cara ini kerana ia lebih mudah, dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Cara Letak Dokumen PDF Dalam Blog Post Atau Artikel Blog

Hari tu, ada rakan blogger tanya saya .. bagaimana nak letakkan dokumen berbentuk PDF dalam satu blog post atau artikel dalam blog. Hmm ... saya minta maaflah sebab ambil masa nak menulis mengenai cara nak letak dokumen PDF ni dalam blog. Kena ada mood unik jika nak tulis mengenai tips blogging ni .. haha. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Jangan Biar Sakit Lutut Jadi Kronik, Baca Tips Rawatan Yang Ada

Sakit lutut, ketahui tips rawatan dan cara nak atasi. Dalam usia yang semakin meningkat, nak tak nak .. kena akui bahawa tubuh badan bukan lagi seperti dulu. Boleh dikatakan hampir semuanya, luar dalam sudah dimamah usia. Kalau nak 'servis' pun .. makan belanja besar .. haha. Apa Perlu Buat Kalau Sakit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Selamat Hari Lahir Najmi, Alhamdulillah Dah Berusia Setahun!

Selamat Hari Ulangtahun pertama buat anakanda bongsu Hasif Najmi. Hasif Najmi yang lahir bulan Mac setahun yang lalu kian membesar bagai johan ... alhamdulillah. Dilahirkan waktu hampir tengah malam pada 27 Mac 2017, Hasif Najmi menjadi penyeri baru dalam keluarga kami. Najmi - Anak Bongsu Saya, Dah Berusia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Semak Kelebihan Blog/SEO Menerusi Website Grader Hubspot

Anda pernah semak kekuatan atau grade SEO blog anda menerusi Website Grader tak? Jika belum, bolehlah mencubanya secara percuma. Menerusi Website Grader, anda boleh lihat kekuatan blog anda dari segi SEO, capaian serta keselamatan. Website Grader disediakan percuma oleh Hubspot. Semak Kekuatan Blog Menerusi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Pertama Kali Ziarah Masjid Beijing, Rantau Panjang - Masjid Cina Pertama di Malaysia

Tahukah anda, Masjid Jubli Perak Sultan Ismail Petra atau lebih dikenali sebagai Masjid Beijing adalah masjid dengan senibina Cina yang pertama dibina di Malaysia. Ianya terletak di bandar Rantau Panjang, Kelantan. Ia sebuah masjid yang unik, dan semestinya ia patut menjadi monumen penting untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Tak Ada Kabel, Susah Nak Kerja Kerajaan

Kalau tak ada kabel, jangan haraplah nak dapat kerja kerajaan, apatah lagi nak lulus dalam temuduga. Persepsi ini dah lama ada dan wujud sejak wujudnya Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) yang mengelolakan pengambilan jawatan dalam kerja kerajaan. Jujurnya, saya sewaktu awal mencari kerja pun ada anggapan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

15 Sebab Gagal Temuduga

Anda sering gagal temuduga? Anda dah semak kenapa anda gagal dalam setiap panggilan temuduga kerja? Anda rasa kerana anda tak ada kabel hingga susah nak lulus dalam temuduga, terutama temuduga kerja kerajaan?Jangan berfikir begitu. Sebenarnya kaedah pemilihan calon dipanggil temuduga adalah sangat ketat.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and a week ago.

 

4 Tips Mudah Hamil

Tips Mudah Hamil. Susulan dengan ramai yang baru mendirikan rumahtangga, tentu sekali langkah seterusnya adalah untuk menambah ahli dalam keluarga. Ia merupakan langkah yang besar bagi pasangan, terutama yang baru sahaja mengecap nikmat bersuami isteri. Nak diikutkan banyak juga perancangan bila dah sah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

8 Kaedah Cara Nak Handle Stress Bagi Seorang Muslim

Kaedah seorang Muslim tangani stress. Alkisahnya, saya telahpun buat beberapa entri mengenai stress, cara dan tips untuk kawal dan kurangkan stress atau tekanan. Tapi itu entri sosial ... yelah, makan pisang, tgk dvd, senaman .. itu semua cara 'fizikal' tapi entri kali ini, saya ingin memetik dari beberapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Bercuti ke Kota Bharu, Bersantai Petang di Pantai Cahaya Bulan

Seronok juga ehh sesekali berpeluang bersantai petang di Pantai Cahaya Bulan (PCB). Saya pasti ramai penduduk sekitar Kota Bharu suka keluar petang merasai bayu laut di PCB ni. Walaupun kawasan PCB tidak sesuai untuk aktiviti mandi-manda, tetapi ada banyak aktiviti lain boleh dilakukan di sini. Bercuti dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Sup Tulang Sri Cemerlang Memang Mantab

Restoran Nasi Sup Sri Cemerlang. Kalau ke Kota Bharu, jangan lupa untuk singgah makan di kedai makan ini. Memang mantablah sup yang dihidangkan. Tapi, sayugia saya ingatkan .. restoran ini cuma ada hidangan aneka sup beserta nasi, dan juga ayam serta daging bakar sahaja. Tak ada menu lain .. Sup Tulang Sri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Mee Ketam Mee Udang Pantai Cahaya Bulan (PCB)

Pantai Cahaya Bulan adalah salah satu tempat atau lokasi menarik di negeri Kelantan. Walaupun pantai ini tidak berapa sesuai untuk mandi manda, tetapi ada tarikan lain di Pantai Cahaya Bulan yang dulunya pernah dikenali sebagai Pantai Cinta Berahi (PCB) .. huhu. Jika anda ke PCB, anda akan nampak banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Ketahui 17 Jenis Pengeluaran KWSP Sebelum Bersara Cara Pengeluaran Untuk Ringankan Beban

Siapa sini ada simpanan di dalam Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP)? Pernah keluarkan duit tak dari akaun KWSP anda? Ramai yang anggap duit dari KWSP hanya boleh dikeluarkan jika dah capai umur bersara dalam pekerjaan. Aha ... Tahukah anda bahawa sebenarnya terdapat 17 jenis pengeluaran yang boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Tarikh Penting Pilihanraya Umum ke 14 (2018), Mengundi 9 Mei

Tarikh penting Pilihanraya Umum ke 14 (PRU14) sudah diumumkan oleh pihak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menerusi FB rasmi SPR dan juga siaran lansung media elektronik seluruh Malaysia. Tarikh penting tersebut melibatkan tarikh penamaan calon, tarikh mengundi awal dan tarikh pengundian umum. Pengumuman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

Istana Jahar, Belajar Adat Lama Diraja di Muzium Adat Istiadat Diraja Kelantan

Setiap kali cuti sekolah, kami sekeluarga mesti akan mencari satu tempat atau lokasi untuk percutian. Antara pilihan popular bagi kami adalah Langkawi, Cameron Highlands, Putrajaya, Pulau Pinang, Bukit Fraser dan juga negeri Pantai Timur. Kali ini, setelah sekian lama .. kami pilih untuk bercuti ke Kota...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

Tips Lajukan Internet Gunakan Cloudflare DNS

Berita baik untuk pengguna internet. Jika anda ada masalah dengan kelajuan untuk loading sesuatu di internet, cubalah gunakan servis percuma Cloudflare DNS. Saya dah mencuba dan menggunakannya, ternyata capaian internet nampak lebih ketara laju dari sebelumnya. Bagaimana Lajukan Internet Guna...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.