User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 21

Salam Maal Hijrah 1440

Salam Maal Hijrah 1440 buat semua pembaca blog saya terutama sekali yang beragama Islam. Maal Hijrah adalah tahun permulaan baharu buat semua umat Islam seluruh dunia. Menyingkap kembali sejarah wujudnya kalendar Islam ini, ia sebenarnya satu anjakan paradigma dalam sejarah ketamadunan Islam itu sendiri,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Tatacara Hukuman Rotan Pesalah Syariah Kerana Musahaqah

Baru-baru ini negara digemparkan oleh keputusan Mahkamah Syariah Terengganu yang menjatuhkan hukuman sebat atau rotan ke atas dua orang wanita Islam yang mengaku bersalah melakukan hubungan seks sejenis. Ini merupakan hukuman sebat pertama seumpamanya dijatuhkan kepada pesalah yang didakwa di bawah Seksyen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Larangan Lelaki Wanita Makan Bersama di Aceh

Aceh sememangnya satu tempat yang tidak asing lagi. Ia menjadi antara tempat di Indonesia yang paling dikenali ramai, setelah berlakunya bencana Tsunami sedikit masa lalu yang telah mengorbankan banyak nyawa dan merosakkan ribuan harta benda. Sejak dari itu, Aceh mula membangun semula. Aceh adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Borong Dari China Jual di Shopee

Antara masalah orang berniaga ni ialah untuk mendapatkan stok. Kadang mereka tak buat research untuk pilih produk nak dijual. Banyak yang jual ikut trend semasa sehingga lupa bahawa nanti akan ada masalah dari segi mendapatkan stok. Mana taknya, kalau dah semua orang jual produk yang sama, dan dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Tatacara Betul Untuk Buat Test Gula Dalam Darah Di Rumah

Beberapa hari ini saya sering kongsi mengenai Diabetes. Bukan apa, sebagai salah seorang yang disahkan diabetik, tentulah saya ada sedikit pengetahuan mengenai penyakit ini. Jadi, saya nak kongsikan pengetahuan dan juga pengalaman saya menangani penyakit kencing manis atau diabetes ini. Saya tak boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Rahsia Resepi Rendang Ayam Isteri Saya Sedap Sangat !!

Rendang Ayam. Hmm siapa yang tak sukakan menu resepi masakan Melayu ini. Tanyalah apa-apa kaum yang ada di Malaysia ni, in Sha Allah .. rendang ayam pasti berada di dalam menu kesukaan mereka. Itu sebab bila ada isu rendang ayam crispy satu waktu dulu, seluruh rakyat Malaysia marah dan bersatu kerana resepi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Inilah Pelakon Cantik Jadi Iblis Dalam Munafik 2

Ramai kot yang dah tengok filem box-office Munafik 2. Filem genre keagamaan dan seram ini mendapat sambutan yang tersangat hebat sehinggakan ada pawagam menayangkannya setiap 15 minit. Ia memang luarbiasa. Tak pernah lagi sebuah filem Melayu mendapat penangan tak keruan daripada penonton. Nyata, apa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

5 Kelebihan Utama Berniaga di Shopee

Salah satu cara nak kerja di rumah secara part-time ialah dengan berniaga secara online. Zaman sekarang, dah tak susah nak berniaga online ini. Setup kedai online pun dah mudah, malah boleh dilakukan menerusi smartphone sahaja. Antara platform berniaga secara online yang semakin popular sekarang ialah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Test Gula Dalam Darah Dengan Gluco Dr.Auto

Siapa sini pengidap kencing manis? Jika anda salah seorang disahkan mengidap penyakit ini, maka saya sarankan agar sentiasa mengawal kadar gula atau glukos dalam darah. Cara terbaik untuk memastikan bahawa kadar gula adalah sentiasa stabil, kena buat test darah dengan kerap. Saya gunakan Gluco Dr.Auto, satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

8 Sebab Pilih Shopee Untuk Meniaga Online

Kenapa pilih Shopee untuk berniaga online? Apa kelebihan yang ada pada Shopee ini sampaikan ia menjadi antara pilihan top orang nak jual produk di internet? Kenapa tidak Lazada? Atau mungkin 11Street atau EZbuy? Dalam post ini, saya akan kongsikan mengenai sebab mengapa pilih platform Shopee untuk berniaga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Harga Terkini Perodua Axia, Alza, Myvi, Bezza Dengan SST

Sebelum ini, pihak Persatuan Automotif Malaysia (MMA) menjangkakan bahawa harga kereta baharu selepas diperkenalkan cukai SST mulai 1 September 2018 akan naik; tetapi apa yang berlaku adalah sebaliknya. Daripada beberapa laporan akhbar dan kenyataan pengeluar kereta, nampaknya banyak juga model kenderaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Cara Jual Barang di Shopee

Hari ini saya nak berikan panduan dan cara nak berniaga online menggunakan platform Shopee. Tak susah sebenarnya gunakan Shopee ni. Semuanya dah dipermudahkan, anda hanya perlu ikut step diberikan sahaja. Bisnes di Shopee sangat sesuai buat mereka yang ada produk sendiri atau boleh juga untuk dropship. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Apa Itu Hosting? Nah .. Ini Dia Penjelasannya

Apakah anda sering membaca istilah hosting? Jika anda sering membaca blog di idwebhost.com, pasti sering sekali menemukan kata hosting ini. Mungkin ada sebahagian dari anda yang masih bingung sebenarnya apa itu hosting? Apa perbedaan hosting dan domain? Oleh karena itu, di artikel ini saya akan menjelaskan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Home Tuition - 13 Kelebihan Kebaikan Tuisyen di Rumah

Home tuition atau tuisyen di rumah bukan perkara baharu, malah konsep ini sudah lama popular dan diterima dengan baik sekali oleh ibubapa terutama sekali di luar negara. Di Malaysia, konsep home tuition sudah mula diterima apabila impak positif serta kelebihannya sudah mula diperkatakan oleh ramai ibubapa. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

7 Tips Memilih Beli Ebook Bagus

Ebook, salah satu sumber pengetahuan yang mudah didapati di ruang maya. Ia merupakan electronic book yang merupakan buku maya yang tidak mempunyai cetakan keras (hardcopy). Selalunya ebook ditulis dalam bentuk PDF. Dalam format ini, ebook boleh dibaca dan dicetak, tetapi tidak boleh disunting. Malah, anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Rasai Percutian Best Dengan SEEngapore Traveloka Promotion

Cari tempat percutian menarik pada musim cuti sekolah akan datang? Apakata anda pilih Singapore sebagai destinasi pilihan menarik untuk percutian anda? Dan pastikan anda ambil peluang menerusi SEEngapore Traveloka promotion. Singapore memang banyak pilihan tempat menarik untuk anda lawati. Jadi, menerusi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Photobook MYCYBERSALE - Potongan Hingga 90%

Promosi Photobook menarik, diskaun sehingga 90% dalam kempen MyCybersale. Wahh ini sudah bagus ni .. Pasti isteri saya akan borong sakan untuk buat album gambar Photobook. Memang banyak gambar kami sekeluarga yang belum di-photobook-kan. Kalau anda ada banyak gambar yang masih tersimpan dalam smartphone,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Misteri Menara Memorial Birch Ipoh, Ada Figura Nabi Muhammad?

Ipoh memang banyak struktur bangunan unik era pemerintahan British. Kekayaan negeri Perak dengan hasil perlombongan bijih timah telah menjadikan bandaraya Ipoh pesat berkembang dan moden ketika itu. Malah, banyak perkara pertama telah bermula dari negeri Perak, antaranya jalan keretapi pertama, muzium...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Tudung Turki Import Square Scarf Kini di Lazada Mybazar

Square Scarf Enterprise, pengimport produk tudung Turki dan aksesori, sedang merangka strategi pemasaran produk importnya pada tahun ini bagi mengukuhkan semula kedudukan jenama Square Scarf di pasaran. Pengusahanya, Najibah Sahari berkata, jika tahun sebelum ini, Square Scarf kurang aktif dari segi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Tutorial Bergambar 13 Gaya Pakai Tudung atau Shawl

Saya tahu ramai pembaca blog saya ini adalah terdiri daripada golongan wanita yang suka berfesyen. Rata-rata yang baca blog saya adalah mereka yang dah berumur lebih 30 tahun ke atas, dan memang gemar menggayakan tudung serta shawl ni .. hehe. Jadi, sebagai salah satu cara nak hargai kesudian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.