User Profile: han7101

Show pings in: English | Malay | All

 

han7101

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 22

JURUCAKAP NAJIB

blogtunm.blogspot.com Tun M1. Amatlah menyedihkan kerana kemampuan jurucakap Kerajaan Najib amat terhad.2. Apabila didedah bukti berkenaan rasuah, pencurian wang Kerajaan, dan salahguna kuasa oleh Najib, jawapan yang diperolehi dari anggota kabinet kleptokratiknya terhad kepada memberi gelaran kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via Tun Mahathir Mohamad
11th November 2016 1:47pm

 

Cara Buat Sendiri Semburan Wangian Untuk Rumah Anda

petuaseharian.blogspot.comDIY Homemade Air Freshener Jenis Semburan Untuk Wangian Rumah AndaKita tentu sesak nafas jika ruangan dalaman rumah kita selalu “menyumbangkan” hidung dengan bau-bauan yang tidak begitu menyenangkan. Kadangkala boleh membawa stress!.Bila pulang dari kerja atau outing...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via PETUA SEHARIAN
11th November 2016 10:26am

 

BAJU KUNING BAJU MERAH

blogtunm.blogspot.com Tun M1. Kita sedang melihat perang baju – kuning lawan merah.2. Kuning berjuang untuk membersihkan pilihan raya. Baju merah yang menentangnya tentulah berjuang untuk pilihan raya yang kotor. Oleh kerana kekotoran yang dipertahan oleh baju merah ialah kekotoran Kerajaan, maka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via Tun Mahathir Mohamad
7th November 2016 7:30pm

 

DEMONSTRATION

blogtunm.blogspot.com Tun MDEMONSTRATIONIf it is not right for a former leader to participate in demonstrations, I suppose it is right for a current leader to be a kleptocrat, accused of stealing billions of Ringgit from the Government, having 2.6 billion Ringgit in his private account from unknown...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via Tun Mahathir Mohamad
7th November 2016 8:00am

 

Parti Pribumi Bersatu Malaysia PPBM

blogtunm.blogspot.com Tun MAssalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.Kepada semua rakyat Malaysia yang cinta Negara Bertuah ini.Ingin saya maklumkan bahawa Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) sudah tertubuh dengan rasminya.Kami pengasas telah tubuh parti ini kerana kami percaya dengan sokongan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via Tun Mahathir Mohamad
3rd November 2016 1:32am

 

Cerita Lawak Makan Dulu

ceritalawakje.blogspot.comLawak Makan DuluAlkisah…Balik tgok MotoGP hari hujan… lepak kedai mamak order air… ada wifi..mntak password…mamak ckp makan dulu…apa dah mntak password pun suh makan dulu… mamak lain smpai antar air..mntak password sama jgak jwb makan dulu…last2 order maggi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via Cerita Lawak
30th October 2016 3:19am

 

HIPOKRIT MALAYSIA

blogtunm.blogspot.com Tun M1. Keadaan politik dan pemerintahan di Malaysia agak pelik dan ganjil.2. Di lain-lain negara di dunia, pemimpin besar diturunkan jika melaku perbuatan yang salah atau dituduh salah. Jika tidak diturunkan, pemimpin digantung jawatan sementara siasatan dibuat.3. Tetapi di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via Tun Mahathir Mohamad
28th October 2016 10:13pm

 

Cerita Lawak Pelayan Baru Start Kerja

ceritalawakje.blogspot.comLawak Pelayan Baru Start KerjaPELAYAN : Incik-incik ni nak minum apa????MAT : bagi saya milo ais satu….AH CHONG : Saya mau minum itu sirap limau….PELAYAN : ok…..makan Incik?Mat : Saya nak nasi goreng satu…telur mata kerbau satu..AH Chong : Kasi saya itu “WANTAN...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via Cerita Lawak
27th October 2016 11:22pm

 

Cara Harum Wangikan Bilik Tidur

petuaseharian.blogspot.comPetuaHarumkan dan Wangikan Bilik TidurBagi yang suka mencari kaedah lain daripada kebiasaan sememangnya ada cara yang mudah tanpa perlu mengeluarkan belanja mahal untuk membeli minyak wangi demi mengharumkan bilik tidur. Cuba amalkan panduan berikut : -• Belah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via PETUA SEHARIAN
27th October 2016 4:59am

 

Cerita Lawak Peguam Dan Saksi

ceritalawakje.blogspot.comLawak Peguam Dan SaksiDi dalam sebuah sebuah mahkamah yang sedang membicarakan kes pembunuhan. Seorang peguam sedang menyoal seorang saksi penting.Peguam : Awak kenal ini? (sambil menunjukkan gambar mangsa pembunuhan)Saksi : Kenal tuan.Peguam : Boleh awak beritahu kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via Cerita Lawak
26th October 2016 2:23am

 

FRANKLY SPEAKING

blogtunm.blogspot.com Tun M1. Out of curiosity I read Musa’s book “Frankly Speaking”. I agree entirely with what he says about me. Of course I was a dictator for 22 years, requiring everyone to be absolutely loyal to me. The Majlis Tertinggi of UMNO and the Cabinet were quite dumb as I was the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via Tun Mahathir Mohamad
24th October 2016 6:12am

 

Cerita Lawak Pintu Masuk

ceritalawakje.blogspot.comLawak Pintu MasukSeorang pengurus pusat membeli-belah memiliki tiga ruang untuk disewakan, semuanya bersebelahan.Seorang calon penyewa muncul dan mengatakan ingin menyewa ruang paling kiri untuk kedai pakaian lelaki.“Itu bagus”, kata pengurus tersebut. “Anda akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via Cerita Lawak
23rd October 2016 1:30am

 

Tips Melancong Di Dalam Negara Yang Menguntungkan

petuaseharian.blogspot.comMalaysia pun 'best'Hilai tawa si kecil saat bermain pasir di tepi pantai cukup menghiburkan. Se­nyuman puas yang terukir di bibir mereka menjadi detik cukup indah kepada ibu bapa.Hilang segala keletihan dek terperuk di hutan konkrit dan dibebani tugasan kerja yang bagaikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via PETUA SEHARIAN
21st October 2016 4:08am

 

THE 2017 BUDGET

blogtunm.blogspot.com Tun M1. The 2017 budget will be presented to Parliament on 21st October 2016.2. No doubt huge sums of money will be allocated to the Ministries and agencies of the Government. Parliament will surely pass the budget because it is the budget presented by the Government party which...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via Tun Mahathir Mohamad
19th October 2016 7:42pm

 

Panduan Servis Maintenance Kereta

petuaseharian.blogspot.comTips Servis Kereta Yang Mudah Untuk Wanita BerkeretaTips mudah untuk servis keretaKepada orang perempuan, anda sebenarnya boleh menjimatkan duit anda masa servis kereta..BASIC SERVISkereta adalah1. Penukaran minyak enjin + tukar penapis minyak2. Cuci atau tukar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via PETUA SEHARIAN
19th October 2016 2:07am

 

Cerita Lawak Rumah di Tanjong Rambutan hangus terbakar

ceritalawakje.blogspot.comCerita Lawak BakarGambar Hiasan...100 rumah di Tanjong Rambutan hangus terbakar.Selepas bomba memadamkan kebakaran,para pegawai penyiasat sedang menyiasat…“Aku bakar ” kata seorang lelaki“Hah?kamu bakar ?”balas pegawai penyiasat“Memang aku bakar “balas lelaki...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via Cerita Lawak
18th October 2016 5:34am

 

Cerita Lawak Suami Yang Tertekan

ceritalawakje.blogspot.comLawak Suami Yang TertekanKisah Suami yang TertekanISTERI: Kenapa abg call?SUAMI: Abg tertekan.ISTERI: Abg ok? Abg ada masalah apa? Citer la kat saya…SUAMI: ?? Saya tertekan je… mana ada masalah apa apa…ISTERI: Kalau abg ada masalah cerita la….SUAMI: Masalah apa nye..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via Cerita Lawak
17th October 2016 5:54am

 

Sebab-sebab anda merasakan kereta anda seolah-olah menjadi berat

petuaseharian.blogspot.com1. Jangka hayat palam pencucuh (spark plug) sudah tamat (tukar setiap 30,000km atau setahun sekali).2. Penapis minyak petrol (petrol oil filter) tersumbat [minyak tidak dapat flow dengan lancar ke sistem pembakaran enjin (kaburator / suntikan minyak)] - setiap kali anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via PETUA SEHARIAN
15th October 2016 10:00pm

 

Cerita Lawak Mengelakkan Semut Masuk Dalam Gula

ceritalawakje.blogspot.comLawak mengelakkan semut masuk dalam gulaJamal : Auntie! Ada gula tak?Auntie : Ada, dekat sana tu. (sambil menunjuk tempat).Jamal : Tak ada pun, garam ada lah.Auntie : Ada lah. Ni dia. (sambil mengambil bungkusan dari rak yang bertulis “Garam”).Jamal : Auntie! Saya nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via Cerita Lawak
13th October 2016 11:17pm

 

PENTADBIRAN KUKU BESI

blogtunm.blogspot.com Tun M1. Semasa menerima borang untuk jadi ahli Parti Pribumi Bersatu Malaysia, ada yang menyatakan mereka menerima ugutan dari parti UMNO dan Kerajaan Najib.2. Bermacam jenis ugutan dibuat termasuk tidak akan memberi BR1M, disingkir dari UMNO, atau lucut jawatan dalam Kerajaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via Tun Mahathir Mohamad
12th October 2016 12:35am