User Profile: fitrihadi

Show pings in: English | Malay | All

 

fitrihadi

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 27

(Jadual) Waktu Buka Puasa Dan Imsak 2016 – Putrajaya

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2016 bagi Putrajaya untuk Ramadan 1437, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri lain. Boleh klik mana-mana link yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4th June 2016 8:25pm

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa Dan Imsak 2016 – Perak

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2016 bagi Negeri Perak untuk Ramadan 1437, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri lain. Boleh klik mana-mana link yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4th June 2016 6:39pm

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa Dan Imsak 2016 – Pulau Pinang

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2016 bagi Negeri Pulau Pinang untuk Ramadan 1437, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri lain. Boleh klik mana-mana link yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4th June 2016 6:23pm

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa Dan Imsak 2016 – Perlis

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2016 bagi Negeri Perlis untuk Ramadan 1437, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri lain. Boleh klik mana-mana link yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4th June 2016 5:19pm

 

(Review) Razer Electra Gaming Headphone Selepas 3 tahun

Bagi kaki gaming pasti tidak asing lagi dengan jenama Razer. Razer Electra headphone atau headset ialah sebuah lagi produk keluaran Razer dalam kategori audio gaming dan muzik. Ianya boleh dikatakan antara headphone yang paling basic dan termurah dari barisan headphone Razer namun kualitinya tetap terbaik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2nd June 2016 4:54am

 

(Gambar) Dapur Kaca Lutsinar Tanpa Rahsia

Gambarkan bagaimana jika kabinet dan almari dapur anda diperbuat dari kaca yang lutsinar. Mampukah anda memasak? Sudah pasti sukar juga untuk menyembunyikan rahsia atau keadaan dapur yang berselerak. BACA JUGA: (Gambar) Barang-barang transparent yang cool! Rekabentuk Infinity Kitchen ini telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
31st May 2016 9:25pm

 

(Tips) Panduan Menulis Resume Yang Betul, Padat Dan Profesional

Bagi yang ingin mencari kerja, sudah pasti memerlukan resume. Bagaimana untuk menulis resume dengan betul, padat dan kelihatan profesional? BACA JUGA: (Tips) Cara Betul Jawab Temuduga Kerja Dalam Bahasa Inggeris Berikut ada beberapa tips dan panduan yang menjadi viral di laman sosial. Boleh kongsikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
31st May 2016 10:10am

 

(Video) Bermain Skateboard Tanpa Graviti?

Mampukah skater profesional iaitu Tony Hawk dan Aaron Jaws Homoki bermain skateboard dalam keadaan tanpa graviti? Lihat aksi mereka dalam cubaan melakukan beberapa trick semasa dalam penerbangan zero G tersebut. Video skateboard zero gravity berikut juga telah dirakam menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
31st May 2016 7:02am

 

(Senarai) 6 Sebab Kenapa Lambat Jodoh

Bagi yang masih belum bertemu jodoh mungkin tertanya-tanya kenapa diri masih keseorangan dan tiada yang sudi menjadi teman hidup. Ada beberapa sebab kenapa seseorang itu lambat jodoh. Menurut Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah, lambat bertemu jodoh ini mungkin disebabkan:  1) Usaha Belum Sempurna Usaha...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
31st May 2016 6:04am

 

(Video) Iklan Perangkap Lipas ‘Mega’ Dari Jepun Yang WTF

Agak pelik juga bila menonton video iklan perangkap lipas mega dari Jepun ni. Walaupun pelik, ianya telah menjadi viral dengan lebih 1 juta tontonan di Youtube dalam masa seminggu. TONTON JUGA: (Video) Prank Lantai Melekat Yang Kelakar dari Jepun Lihat video tersebut di bawah:  Artikel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
30th May 2016 3:56pm

 

(Artikel) Lelaki Ini Luah Rasa Kecewa Dengan Pembunuh Lebuhraya

Luahan rasa seorang lelaki ini tentang sikap pemandu biadap di lebuh raya telah menjadi viral hampir 30k shares di facebook. Ianya diluahkan kerana sikap pemandu biadap yang sesuka hati menggunakan lorong kecemasan di lebuh raya sehingga menghalang pergerakan polis dan ambulan yang ingin bergegas ke tempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
23rd May 2016 9:55pm

 

(Video) Van Ambulans Terhalang di Lorong Kecemasan

Agak sakit hati melihat sikap biadap pemandu yang menggunakan lorong kecemasan ini sehingga van ambulans ini terhalang dan menggangu pergerakan ke tempat kemalangan. Apa perasaan anda selepas melihat video dibawah ini?  Seorang pemilik facebook juga turut memberikan pandangan beliau tentang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
23rd May 2016 9:40pm

 

(Video) Memandu SUV Melalui Kawasan Air Tasik Dalam

Bukan calang-calang kenderaan boleh redah air dalam. Tapi pemandu dalam video ni tenang je memandu kenderaan jenis Toyota Landcruiser beliau memalui kawasan tasik yang dalam sehingga kenderaan tersebut terapung. Lihat video pemandu yang berani tersebut di bawah:  BONUS: Kat Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
23rd May 2016 8:49pm

 

(Tips) Cara Betul Jawab Temuduga Kerja Dalam Bahasa Inggeris

Bagi anda yang akan menghadapi interview kerja, bolehlah rujuk tips dan cara betul jawab temuduga dalam bahasa inggeris ini. Sejak admin berkongsi di laman twitter, ianya telah menjadi viral sehingga kini dengan 19,000 retweet dan 10,000 likes. Ianya berguna sebagai persediaan dan panduan bagi mengelakkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
23rd May 2016 1:02pm

 

CARA: Syarat dan Rukun Solat Sunat Gerhana

Bagi yang ingin melaksanakan solat gerhana tapi tak tahu syarat, cara atau rukun yang betul, bolehlah ikut panduan di bawah ini. Untuk pengetahuan, solat sunat gerhana dilakukan apabila terdapatnya kejadian gerhana matahari atau gerhana bulan tak kiralah sama ada penuh atau separa. Berikut adalah syarat dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
9th March 2016 7:42am

 

GEEK: Apple Memberi Percuma 5 Apps Berbayar Sempena 29 Februari

Jika anda menggunakan iPad atau iPhone, ada berita baik untuk anda. Sempena tahun lompat atau 29 Februari, Apple memberi percuma 5 apps berbayar yang terbaik kepada anda. Tawaran ini hanya untuk hari ini sahaja. Jadi cepat-cepatlah download aplikasi tersebut di peranti Apple anda. 5 apps berbayar yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
29th February 2016 6:52am

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Jika anda ingin berjimat dan ada masa di hujung minggu, bolehlah cuba mana-mana ida DIY bina barangan rumah dari paip PVC ini. Namun, perlu dipastikan dulu fungsi, ketahanan serta saiz paip pvc yang bersesuaian. Dan buatlah lukisan plan dulu supaya boleh dijadikan rujukan sebelum membina mana-mana barang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
29th February 2016 4:07am

 

VIDEO: Bila Kucing Jemu Tuannya Asyik Nak Bercium

Kucing pun tahu jemu bila tuannya asyik nak bercium je. Agak menghiburkan hati menonton video yang dikongsikan oleh pemilik beberapa ekor kucing ini dalam cubaan untuk mencium kucing tersebut. Cium sekali dua boleh lagi kucing tu terima. Kalau dah banyak kali tengoklah apa kucing ni buat. Keh3..  ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
28th February 2016 6:43am

 

ARTIKEL: Cara Beli Rumah Banyak Dengan Perjanjian Sewaan

Artikel cara beli banyak rumah dengan perjanjian sewaan ini telah ditulis oleh saudara Harith Faisal. Dan ianya telah menjadi viral di facebook kerana ilmu yang terkandung dalam tips yang diberikan tersebut agak bernilai sedikit sebanyak. Berikut adalah perkongsian beliau tentang bagaimana seseorang yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
28th February 2016 4:52am

 

GAMBAR: Keadaan Banjir Sekitar Kuching, Sarawak 27 Februari 2016

Hari ini 27 Februari 2016 berlaku hujan lebat yang melanda bandar Kuching, Sarawak sejak jam 5 pagi tadi dan menyebabkan banjir kilat di beberapa kawasan bandar tersebut. Beberapa gambar kejadian bah tersebut turut dikongsi oleh ramai pengguna media sosial. Banyak tempat termasuk IPK Sarawak, bangunan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
27th February 2016 10:13am