User Profile: Kaklongchan

Show pings in: English | Malay | All

 

Kaklongchan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 10

Review Filem : Magnificent Seven 2016

Hai.Kaklong dah tengok filem Magnificient Seven.Tulisan warna pink tu spoiler tau..Yang belom tengok dinasihatkan jangan baca..Sinopsis:Cerita ni berlatarbelakangkan zaman koboi kat wild west..Kisahnya, satu kampung ni kerja harian nya melombong emas..Kemudian muncul orang kaya bolot kawasan tersebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
28th September 2016 12:10pm

 

SEGMEN : MaxisCelcomDigiFree #jmbelog

Hai..Kaklong join giveaway dari JM BelogHAdiahnya ialah topup!Maxis, Celcom atau Digi..Alamak, Kaklong ada postpaid je.. Woooo..Takpe la, kalo memang bagi kat Abang Long..Biasanya tak menang sebab Kaklong takde tuah. *sob sob*Cara nak join senang sangat..Cuma like like je pastu buat satu entry macam ni kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
27th September 2016 1:21pm

 

WANTED! Ohsem Bloglist

Hai..Kaklong suka blogwalking..Tapi masih ada banyak lagi blog ohsem kat luar sana yang tidak diketahui kewujudannya...Nehiii........!Oleh itu Kaklong nak rombak balik bloglist ni dan buat baru..Jom para blogger, buktikan ke"ohsem"anmu dengan join bloglist Kaklong..Blog tak cukup ohsem?Sapa cakap?Meh sini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
27th September 2016 11:30am

 

SENARAI CYBERSALE 2016

Hai..Cybersale 2016 dah start harini..Apa itu Cybersale?Cybersale ialah jualan murah secara online yang dijalankan serentak di seluruh negara oleh kedai online yang mengambil bahagian.Selain memberi diskaun yang tak masuk akal (sehingga 95%), ada juga yang menawarkan pos percuma tau.Tahun ni, tarikh yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
26th September 2016 8:11am

 

Apa itu Diet?

Hai,Bila orang tau kita tengah berdiet kan, pasti ada suara macam ni:Eh, makan nasi lemak? Kata diet...Eh, makan roti dan nutella? Kata diet..Eh, makan kfc? Kata diet..Eh, minum coconut shake? Kata diet..Seolah-olah diet tu bermaksud "tak makan sampai kurus" atau "lapar sampai kurus"Hakikatnya diet memberi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
25th September 2016 1:27pm

 

Tak Tau Nak Letak Gambar Apa kat Instagram

Hai.Salah satu perkara yang Kaklong duk pikir la ni ialah Instagram.Kaklong macam tak pandai nak guna app tu..Dia cuma taruk gambar dan like je kan..Malangnya Kaklong tak teringat nak taruk gambar..Pastu bila teringat, tak tau nak taruk gambar apa pula...Hohoho...Kaklong ada suarakan hal ni kat facebook dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
23rd September 2016 8:09pm

 

Nak Try Jeju Aloe dari The Face Shop

Hai.It's Shopping Time!Sejak akhir-akhir ni resdung menyerang kembali..Tidakkkkk...Mungkin disebabkan kami selalu makan kat kedai siam sejak akhir-akhir ni..Susah juga jadi Kaklong ni kan..Belacan, minyak ikan, minyak sotong, cencalok semua tu takleh makan..Alergic..Tapi Kaklong suka sangat benda-benda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
23rd September 2016 8:31am

 

Review Youtube : Reaction Time Channel

Hai.Kaklong tak tidur malam tadi.Jalan-jalan kat youtube mencari channel yang best untuk diikuti..Lalu terserempak dengan channel REACTION TIMESape follow channel ni?Konsep channel ni simple je tau..Orang ramai akan suggest video apa yang nak ditonton dan dia akan menonton sambil rakam reaksi spontan masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
22nd September 2016 10:30am

 

WePrint Machine : Idea Bisnes yang Tak Banyak Kerja?

HaiMasih tercari-cari bisnes apa nak buat?Meh Kaklong share satu peluang nak?Peluang ni masih baru sangat, tak ramai buat, jadi siapa yang buat awal2 ni memang beruntung la..Of course, peluang bisnes ni memerlukan modal permulaan..Namun yang bestnya, tak banyak kerja dan tak perlu sentiasa berada disamping...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
21st September 2016 11:26am

 

Review Movie : Train to Busan

Hai.Akhirnya, dapat jugak tengok. Yay!!Walaupun dah agak lewat, namun harga tiket masih lagi sama tau..Nampak sangat citer ni laku giler.Seingat Kaklong, tak pernah nampak lagi trailer dia..Disebabkan best sangat, ramai penonton sendiri yang rekomen kat media sosial menyebabkan berpusu-pusu orang datang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
20th September 2016 1:29pm

 

Format Akaun Perniagaan Mudah untuk Bisnes Kecil

Hai..Dah tau 5 tips murah rezeki..?Rezeki memang sentiasa masuk walau kita tak solat ke, tak ibadat ke, tak keje ke , buat maksiat ke, buat jahat ke, buruk perangai ke, bunuh orang ke, buat keje haram ke, rezeki kita akan sentiasa masuk..Sikit atau banyak, berkat atau tak berat, halal atau haram, rezeki...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
19th September 2016 12:02pm

 

5 Tips Murah Rezeki

Hai..Macam mana, dah start Menguruskan Kewangan Bisnes Kecik korang dengan menggunakan teknik yang KakLong kongsikan haritu?Owh, belom ek..Nah, baca kat SINIKali ni nak share 5Tips Murah Rezeki versi mudah..Designed by FreepikIni adalah pengalaman Kaklong sendiri tau.Sebelum kongsikan tips ni Kaklong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
17th September 2016 8:25pm

 

Lirik Hang Pi Mana Khalifah

Hai.Syok dengar lagu ni..Ni Ucu punya pasal la asyik ulang-ulang"hang pi mana, hang pi mana" sampai Kaklong pun tertanya2 lagu apa macam tu..First time dengar lagu ni masa raya haritu..Masa tu dalam kereta nak pi beraya..(Actually pada raya ke-7 sbb kami balik kampung lewat)MAsa dengar lagu ni kan, syok la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
17th September 2016 8:11am

 

Selamat Hari Malaysia

MorningSelamat Hari Malaysia.Tajuk je HAri Malaysia, tapi entry takde kena mengena..Harini cuti rupanya..Kaklong baru je packing barang untuk pos, tetiba abang bagitau yang harini cuti.Abang tak cuti..Dia OT lagi, harini 16 jam.Rajin kan abang, tu yang sayang tu.. :DTinggal la Kaklong sorang-sorang lagi kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
16th September 2016 9:35am

 

Servis Review Produk

Korang ada produk/servis?Perlukan seseorang untuk menilai kehebatan produk/servis tersebut?Meh Kaklong review.Review ni PERCUMA je tau.Cuma offer free produk / servis tu kat Kaklong.Kalo bagus satu artikel mengenainya dan recommend dalam blog ni.Kalo kurang bagus, korang akan dimaklumkan mengenainya dan tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
16th September 2016 12:03am

 

Cara Menguruskan Kewangan untuk Bisnes Kecil dan Free Lance

Hai.Perkongsian ini ditujukan khas untuk korang yang berniaga / free lance. Pendek kata yang dapat duit setiap hari instead of sebulan sekali.Walaubagaimanapun, korang yang dapat gaji bulanan pun bole apply. Adjust mana-mana yang dirasakan sesuai..Masalah utama kita berkaitan dengan wang ni ialah tak sempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
15th September 2016 12:10pm

 

Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!

Hai..Uuuu.. Excited pula dengan giveaway yang nak Kaklong join kali ni..Beauty Box Giveaway tuuuuu...Hadiahnya ialah satu kotak yang mengandungi beauty products..Uuuuu.. misterinya..I love solving mystery.. ^___^Minta-minta la dalam tu ada satu produk yang Kaklong suka iaitu Watershine Pure Lipstick kod...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
14th September 2016 11:18pm

 

Citer Seram zaman Belajar

Hai...Kisah seram ni tak seseram dalam filem..Sebab filem ada sound effect, visual pun mantop.Kisah seram yang Kaklong nak paparkan ini benar-benar berlaku masa kat U dulu..Cuma yang bestnya, Kaklong tidak berada di tempat kejadian kerana buat study group kat library.Sayang betul.Kesah ni berlaku pada waktu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
14th September 2016 8:07pm

 

Tukar ke Responsive Template untuk Blog yang lebih Mobile Friendly

Hai.Dua hari Kaklong amik masa untuk cari template yang sesuai untuk blog..Akhirnya dapat juga yang kena dengan jiwa..Yay!Walaupun bukan 100% suka, okay la juga..Tujuan utamanya kenapa perlu tukar blog template ni ialah:Template asal tak mobile friendlyKaklong guna template yang memang dah sedia ada dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
12th September 2016 5:16pm

 

Review : Kylie Liquid Lipstick Inspired (fake) : Koko K

Hai.Semua orang cakap tentang Kylie Liquid Lipstick dan ramai orang jual.Kaklong takde la minat sangat lipstik.Dari dulu sampai sekarang Kaklong pakai warna yang sama je.NAmun bila hari-hari dorang duk upload, buat Kaklong tertarik pulak nak try.Kemuncaknya ialah bila nampak orang pakai kaler Posie K.Cantek...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
11th September 2016 8:28pm