User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 28

Beli Prepaid Reload RM30 dengan Harga RM28.95. Ini Caranya.

Prepaid Reload adalah keperluan setiap orang. Nak tak nak kita perlu membeli prepaid relaod bagi yang menggunakan perkhidmatan prepaid. Katakan yang dalam sebulan kita membeli prepaid reload sebanyak RM30 (dengan tempoh sah 30 hari), jadi dalam setahun, kita perlu membelanjakan sebanyak RM360 untuk membeli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
5 months ago.

 

5 Buku Kewangan Untuk Kesedaran Kewangan. Buku ke 3 Paling Saya Suka

Masih ramai yang kurang pengetahuan dan kesedaran tentang pengurusan kewangan. Ini mungkin disebabkan subjek kewangan bukanlah subjek yang dipelajari di sekolah. Tetapi kini ia bukanlah satu alasan. Ini kerana terdapat ratusan buku panduan pengurusan kewangan yang boleh dibeli dan dibaca untuk menambah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
5 months ago.

 

10 Tips Jimat Elektrik Di Rumah Untuk Mengelakkan Bil Melambung. No.10 WAJIB Amalkan.

Tips Jimat Elektrik. Tenaga Elektrik adalah satu keperluan untuk setiap rumah. Dengan elektriklah perkara-perkara lain dapat dilakukan seperti memasak, menjahit dan lain-lain lagi. Walau bagaimanapun, ramai juga yang mengambil ringan tentang kepentingan menjimatkan penggunaan tenaga elektrik.Kali ni saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
5 months ago.

 

Gaji Kecil Tapi Cukup Untuk Sebulan. Ini Pengalaman Hidup Saya..

Alangkah indahnya jika Gaji Kecil Tapi Cukup Untuk Sebulan. Tidak kira berapa pun gaji kita, jika tidak diuruskan dengan baik, pasti tidak akan cukup. Ini adalah situasi biasa dalam keadaan ekonomi sekarang. Baru tengah bulan gaji dah kering..huhu..Perkara ni memang kerap berlaku pada kebanyakan orang yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
5 months and a week ago.

 

Track Perbelanjaan Dengan Whatsapp? Lelaki Ini Kongsikan Caranya

Whatsapp biasanya digunakan untuk berkomunikasi. Tetapi dengan cara yang kreatif, ia boleh digunakan untuk merekod setiap perbelanjaan kita. Jika sudah berpasangan, kita boleh rekod berbelanjaan bersama.Saya kongsikan bagaimana Tuan Nik Mohd Fahmi memberikan satu idea yang kreatif untuk menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
5 months and a week ago.

 

Gunakan 5 Tips Ini Untuk Jimat Menggunakan Penghawa Dingin.

5 Tips Jimat Menggunakan Penghawa Dingin. Tiada yang lebih nikmat dari duduk di dalam bilik dengan penghawa dingin semasa cuaca panas terik. Hati yang panas pun boleh berubah menjadi sejuk. Tetapi malangnya jika kita gunakan tanpa berwaspada, kita akan pening semula semasa tiba bil elektrik.Tetapi jika anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
5 months and a week ago.

 

Amalkan 10 Tips Ini Jika Nak Jimat Bayar Bil Air. Tips No.7 Paling 'Rare'

Cara Jimat Air. Air bersih adalah salah satu keperluan harian kita. Nak tak nak kita sememangnya akan menggunakan air setiap hari. Walau bagaimanapun, ini bukan bermakna kita boleh menggunakan sesuka hati kerana anda sendiri yang akan menanggung padahnya sekiranya tidak pandai menjimatkan air.Untuk orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
5 months and a week ago.

 

Cara Menjana Pendapatan Tambahan Dengan Shopback

Cara Menjana Pendapatan Tambahan Dengan Shopback. Dalam dunia internet sekarang, macam-macam cara boleh bantu kita buat duit. Ada yang menggunakan blog, ada yang buat perniagaan online di Facebook dan Instagram dan lain-lain. Tujuannya sama iaitu untuk menjana pendapatan tambahan untuk menampung kos sara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
5 months and 2 weeks ago.

 

Cara Menyediakan Tabung Kecemasan Untuk Perkara Yang Tidak Dijangka

Tabung atau simpanan kecemasan adalah tabungan yang sedia dikeluarkan pada bila-bila masa apabila berlalku sesuatu yang tidak disangka seperti bencana alam, kerosakan, kemalangan dan lain-lain. Ianya berbeza dengan simpanan untuk perkara-perkara yang berjadual seperti cukai jalan kenderaan, penyelenggaraan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
5 months and 2 weeks ago.

 

Cara Buat Kek Batik Paling Mudah Dan Sedap!

Cara Buat Kek Batik. Kek Batik adalah antara kek yang paling mudah untuk disediakan. Malah semasa zaman belajar dulu pun saya dan kawan-kawan dah buat kek batik ni. Apa yang menyebabkan kek batik ini mudah disediakan adalah kerana bahan dan langkah untuk menyediaknnya adalah mudah. Walau bagaimanapun,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
5 months and 3 weeks ago.

 

Cara Asas Membela Ikan Hiasan Di Rumah

Cara Asas Membela Ikan Hiasan Di Rumah. Saya tak pernah bela ikan hiasan di rumah sebelum ini. Tetapi baru-baru ini saya ada beli set akuarium untuk anak-anak saya. Sebelum membeli tu banyak ilmu yang saya korek daripada pekedai tempat menjual akuarium dan ikan hiasan tu. Ini adalah untuk memastikan saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
5 months and 3 weeks ago.

 

Membeli LEBIH JIMAT Dengan Aplikasi Lazada

Siapa yang suka membeli secara online, Lazada Malaysia adalah antara ecommerce terbaik di Malaysia. Pelbagai barangan dijual dengan harga yang berpatutan dan ada juga yang dijual lebih murah daripada harga pasaran. Jika anda tidak pernah membeli di Lazada, saya cadangkan anda lihat video di bawah untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
5 months and 4 weeks ago.

 

Cara Menjual Barang di Lazada Malaysia

Cara Menjual Barang di Lazada Malaysia. Jika anda perhatikan, barang-barang yang dijual di Lazada bukan hanya dibekalkan oleh Lazada, tetapi ada juga pihak ke tiga yang menjual di Lazada. Ini menunjukkan bahawa 'orang luar' juga boleh mengambil peluang untuk berniaga bersama Lazada.Sebelum ini saya ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
5 months and 4 weeks ago.

 

Kerja Tukang Cuci Gaji RM3500?

Mencari pekerjaan bukanlah suatu perkara yang mudah. Tetapi jangan pula mudah mengalah jika anda sukar untuk mendapatkan pekerjaan di syarikat tempatan ataupun dalam kerajaan. Ini adalah kerana anda masih ada 'lubang' lain yang boleh dicuba untuk mendapatkan pekerjaan yang halal.Pernah tak anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Tips Interview Kerja
5 months and 4 weeks ago.

 

Cara Menyertai Lazada Malaysia Blogger Contest

Semua blogger di Malaysia dijemput untuk menyertaiLazada Malaysia Blogger Contest 2017 bersempena Ulangtahun ke 5 Lazada Malaysia. Untuk menyertai contest ini, anda hanya perlu untuk menjawab soalan-soalan berikut dalam bentuk blogpost dalam blog masing-masing. Soalan-soalan tersebut adalah:a.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months ago.

 

Cara Memilih Bengkel Repair Kereta

Memilih bengkel kereta yang dipercayai adalah sukar jika tidak tahu latar belakang bengkel tersebut. Banyak juga bengkel yang suka mengambil kesempatan atas pengguna yang datang dengan menawarkan pelbagai alat ganti baru yang sebenarnya masih belum diperlukan. Bengkel kereta yang terbaik adalah bengkel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months ago.

 

Cara Mencari Kerja dan Bekerja di Singapura

Siapa Nak Belajar Cara Mencari Kerja dan Bekerja di Singapura?. Mencari pekerjaan bukanlah sesuatu yang mudah ketika ini terutamanya dalam keadaan ekonomi yang tidak menentu. Ramai juga yang diberhentikan kerja kerana masalah ekonomi yang melanda. Sekiranya anda dah jenuh mencuba mencari pekerjaan di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and a week ago.

 

Lazada Birthday Blogger Contest 2017 - Kenapa Aku Suka Lazada?

Lazada adalah tempat yang paling aku suka untuk membeli belah secara online. Bagi yang nak belajar membeli belah secara online, aku cadangkan mulakan dengan membeli di Lazada. Dah mula sekali rasanya pasti akan membeli berkali-kali. Hinggakan aku ada buat video khas cara nak beli dari Lazada 😉Terdapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
6 months and a week ago.

 

Cara Asas Penjagaan Kereta Yang Perlu Anda Tahu

Percaya tak jika saya katakan bahawa membeli kereta lebih mudah daripada menjaganya? Membeli kereta hanya memerlukan satu proses iaitu proses membeli. Tetapi menjaga kereta memerlukan proses yang berulang-ulang serta berubah-ubah mengikut situasi kereta tersebut. Bagi yang baru pertama kali mempunyai kereta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and a week ago.

 

5 Makanan Ruji Untuk Mereka Yang Nak Jimat Duit

Nak jimat duit tetapi nak perut penuh? Saya ada cadangan. Inilah 5 makanan ruji untuk mereka yang nak jimat duit.Nasi LemakNasi lemak adalah antara makanan yang murah dan mengenyangkan. Harga nasi lemak sekarang adalah dalam lingkungan RM2 hingga RM5 bergantung kepada lauk yang dipilih. Jika dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
6 months and a week ago.