User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 30

Cara Semak Dan Dapatkan Wang Tak Dituntut (WTD)

Sebelum ini ramai yang tidak tahu atau tidak ambil tahu tentang Wang Tak Dituntut (WTD) kerana menyangka tiada manfaat untuk mereka. Tetapi semuanya berubah apabila mula viral sejak seminggu lalu apabila seorang wanita yang mendapat lebih kurang RM14 ribu daripada akaunnya yang telah lama ditinggalkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 months and 3 weeks ago.

 

Soal Jawab Wikicara #3 : Nak tahu harga dalam RM masa beli di Alibaba?

Terima kasih saya ucapkan kepada Cik Miera atas soalan yang diberikan. Beliau bertanya tentang bagaimana nak tahu harga dalam Ringgit Malaysia bagi barangan yang nak dibeli di Alibaba.Bagi yang masih tak tahu, Alibaba ni adalah salah satu laman web beli barang secara borong daripada China. Saya pun pernah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 months and 3 weeks ago.

 

Soal Jawab Wikicara #2 : Taip Nombor Terus Tahu Siapa Pemilik?

Terima kasih saya ucapkan kepada Bendrew yang bertanyakan soalan. Beliau bertanyakan soalan bagaimana kita boleh tau siapa yang telefon dengan hanya taip nombor telefon.Jawapan ringkasnya adalah setakat ini tiada satu aplikasi atau laman web pun yang boleh berbuat demikian. Ini adalah kerana nombor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 months and 3 weeks ago.

 

Cara Mengenal Penipu Berdasarkan Bahasa Badan

Bahasa badan adalah komunikasi bukan lisan yang kuat dan sangat berkesan jika kita tahu apakah isyarat yang patut dikenalpasti. Bahasa badan biasanya berlaku tanpa disedari oleh pelaku kerana ianya merupakan reaksi spontan yang dilakukan oleh seseorang apabila menghadapi sesuatu situasi.Bahasa badan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 months and 4 weeks ago.

 

Teka-Teki: Bentuk Apa Paling Kuat di Dunia?

Banyak-banyak bentuk, bentuk apa paling kuat dan kukuh di dunia? JawapanKlikDi SiniSegitiga

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Soalan Teka Teki
3 months and 4 weeks ago.

 

Soal Jawab Wikicara #1 : Sijil SSM Rosak atau Hilang?

Ini adalah soalan pertama yang saya terima daripada En Morli bin Esa. Beliau bertanyakan berkenaan sijil SSM beliau yang telah musnah akibat banjir kilat dan beliau ingin tahu tarikh pembaharuan sijil SSM tersebut.Ok. Kepada En Morli bin Esa.Sepanjang pengetahuan saya, encik tidak boleh tahu tarikh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months ago.

 

5 Sebab Kenapa Graduan Masih Menganggur

Graduan yang menganggur merupakan satu isu yang sentiasa dibincangkan pada masa kini. Graduan yang gagal mendapatkan sebarang pekerjaan selepas selesai tempoh pengajian merupakan suatu keadaan yang menjadi masalah utama dalam negara dan pihak-pihak yang berkaitan sentiasa berusaha untuk mencari penyelesaian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Tips Interview Kerja
4 months ago.

 

Teka-Teki : Apa perkara paling tak best masa menunggu lama?

Apa perkara paling tak best jika terpaksa menunggu lama? JawapanKlikDi SiniBateri Smartphone Habis

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Soalan Teka Teki
4 months ago.

 

Google Sayang Blog Korang Jika..

Alangkah indahnya jika Google sayang blog kita. Macam mana nak tau sama ada Google suke blog kite atau tak.Salah satunya bukti yang Google suke blog kite adalah ranking blog atau artikel artikel kite banyak yang kat muke pertama carian.Ada banyak faktor yang boleh menyebabkan Google tak sabar sabar nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months ago.

 

Blogger Disaman..Bantuan Diperlukan..

Aku belum kenal ramai blogger lagi. Tapi pada aku semua blogger adalah bersaudara.Bila aku dengar ada blogger kena saman oleh pengeluar kosmetik, aku terdetik untuk ambil tahu kisah kes blogger tu.Blogger ni pun adalah blogger otai yang dah berblog sejak 2009 lagi.Ada 2 sebab kenapa aku nak ambil tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months ago.

 

Cara Buat Duit Dengan Smartphone

Cara Buat Duit Dengan Smartphone. Hampir semua orang kini mempunyai telefon pintar atau smartphone. Tetapi ramai yang menggunakan smartphone hanya untuk kegunaan seharian sebagai medium perhubungan.Tidak ramai yang menggunakan fungsi penuh sesebuah telefon pintar. Ini kerana banyak lagi fungsi yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months ago.

 

5 Sifat Aku Belajar Daripada Blogger Otai

Terdapat banyak blogger yang otai-otai belaka di Malaysia ni. Kalau nak luaskan pandangan lagi, lihat juga blogger lain di luar negara. Tapi untuk setakat ni aku rasa baik aku belajar dari otai-otai blogger tempatan dulu sebab merekalah yang membangunkan dunia blog di Malaysia.Blogger-blogger otai ni aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months ago.

 

Google Adsense Keluarkan 2 Bentuk Iklan Baru

Aku dah lama tak bukak akaun Google AdSense aku. Selalu tinjau guna aplikasi Google AdSense je. Kebetulan aku saje nak buka tengok iklan mana yang paling baik aksinya.Masa itulah aku baru perasan yang Google AdSense dah keluarkan 2 bentuk iklan baru.In feed Native ads dan In article native ads.Bile aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months ago.

 

Cara Mengenal Laman Online Survey SCAM

Cara Mengenal Laman Online Survey SCAM. Persepsi pertama semasa saya pertama kali mendengar tentang buat duit dengan online survey adalah 'online survey adalah SCAM'. Ini bermaksud saya beranggapan bahawa semua yang menawarkan kerja menjawap survey online adalah sekadar penipuan terancang yang dibuat oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and a week ago.

 

Cara Memilih dan Membeli Smartwatch

Cara Memilih dan Membeli Smartwatch. Jika dahulu, kita lihat orang bercakap dengan menggunakan telefon dalam bentuk jam hanyalah dalam cerita-cerita fiksyen dan kartun. Tiada siapa yang menyangka bahawa kini situasi itu benar-benar telah berlaku. Smartwatch kini bukanlah satu keperluan tetapi lebih kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and a week ago.

 

Cara Buat Kek Coklat Kukus Dengan Mudah dan Sedap

Kek coklat sememangnya sesuai untuk semua jenis hari keramaian tidak kira sama ada kenduri atau pun sambutan hari lahir, kek coklat adalah antara yang menjadi pilihan utama. Terdapat banyak jenis kek coklat yang boleh kita sediakan dan salah satu yang paling mudah untuk disediakan adalah kek coklat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and a week ago.

 

Cara Bayar Tol Guna Jam Touch 'n Go

Kebanyakan lorong-lorong tol kini dah menggunakan fungsi Touch n Go sepenuhnya. Di masa hadapan saya rasa semua tol hanya akan menggunakan Touch n Go dan Smart Tag.Touch n Go sebenarnya bukan hanya boleh digunakan untuk membayar tol tetapi ia juga boleh bertindak sebagai prepaid kad kita untuk membeli di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and a week ago.

 

Cara Beli Topup Prepaid Murah

Cara Beli Topup Prepaid Murah. Kad prepaid adalah satu keperluan bagi mereka yang menggunakan plan telco prepaid. Jika anda duduk di kawasan kampung, ada kedai yang mengenakan cas sehingga RM0.50 untuk setiap pembelian kad prepaid. Ini bermakna harga TopUp RM30 adalah RM30.50.Ini realitinya.Sebenarnya, ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and a week ago.

 

Apa Kaitan Blogger dan Shopback?

Aku memang pengguna tegar Shopback.Tak tau apa tu Shopback? Takpe biar aku ceritakan.Shopback ni adalah laman web yang membolehkan kite dapat cashback setiap kali kita beli barang.Nak guna Shopback pun senang. Daftar Shopback ni percuma je . Lepas tu boleh terus guna.Kat laman web Shopback ni tersenarai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months and a week ago.

 

Pendapatan Blog Bulan Jun 2017

Bulan Ramadhan dah berlalu. Hari Raya pun dah menjelang. Dah masuk bulan Julai ni, maksudnye aku kene cerite pendapatan blog aku untuk bulan Jun. Kire macam duit raya jugak la pendapatan blog bulan ni..heheJika masa ramadhan aku takde masa sangat nak update blog aku dengan alasan nak tingkatkan amalan..masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months and 2 weeks ago.