User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 23

Bila RUGGEDMOM outstation...

Bila RUGGEDMOM outstation... | Mak will always be mak. Walaupun ayah pandai memasak lebih baik permudahkan hidup mereka ketika Supermak tiada.Biasanya jika ai akan ke luar kawasan lebih dari empat hari tiga jenis lauk akan disiapkan. Freeze. Gilir-gilirkanlah menunya, kalau bosan goreng telur kicap. Tambah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and a week ago.

 

Indonesia 2016 | Aceh dilanda GEMPA BUMI lagi !

Aceh dilanda GEMPA BUMI lagi ! Negara Indonesia berada di kawasan Lingkaran Api Pasifik (Pacific Ring of Fire) yang memungkinkannya sering dilanda bencana gempa bumi dan letusan gunung berapi. Banyak terdapat gunung berapi api aktif di negara beribu pulau ini. Mahu pun begitu kira-kira 62 peratus rakyatnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 2 weeks ago.

 

Jom Bercuti Ke Batu Ferringhi Dengan Traveloka! Hah, Traveloka?

Jom Bercuti Ke Batu Ferringhi Dengan Traveloka | Musim cuti ni ada plan nak bawa famili pergi bercuti ke? Seperti yang aku beritahu sebelum ni kami ada rancangan untuk ke tiga tempat untuk pergi bercuti. Minggu lepas dah balik Baling, tu dia... dari malam Rabu hingga balik hujan tak berhenti. Memang balik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 2 weeks ago.

 

Terbang burung terbang....di KL Bird Park

Terbang burung terbang....di KL Bird Park | Cuti persekolahan selama lima minggu telah bermula. Lama kan... tapi cuti sebelum ini lebih lama. Cuti tahun ini sudah ditarik ke cuti perayaan.Bagaimana dengan pengisiannya? Sudah dirancang atau terkontang-kanting macam hantu takbertuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 3 weeks ago.

 

It's Love

We have been 19 years together.Dari berdua jadi berlapanSemasa baru berkahwin rumah ni sangat lapangSekarang setiap sudut ada barang.Hidup tidak statikAda waktu susah tapi lebih banyak masa senangAda gembira ada duka ada laser melaserKehidupan ada turun naiknya bukan macam drama TV3Semoga Allah sentiasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 3 weeks ago.

 

Kuala Lumpur Di Zaman Yap Ah Loy

Kuala Lumpur Di Zaman Yap Ah Loy | Semasa mengikuti Kuala Lumpur FREE Heritage, Cultural Nature Guided Walking Tour, banyak cerita lama tentang pembukaan Kuala Lumpur diketahui. Sejarah Kuala Lumpur begitu panjang dan menarik, lebih menarik daripada yang dicetak dalam buku teks sekolah. Di mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 3 weeks ago.

 

Hotel Review | The Settlement Hotel, Melaka

Hotel Review | The Settlement Hotel, Melaka | Kita ke Melaka lagi. Banyak betul perkara menarik yang nak diceritakan mengenai Melaka ni.For the first timer selalunyaakan book hotel di tengah bandar yang senang dapat makanan, yang dekat dengan tourist attractions, yang senang nak shopping. Bila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months ago.

 

Port Dickson | Bercuti Sambil Belajar Mengenai Alam Di Eco-Edutourism Hutan Simpan Sungai Menyala

Port Dickson | Bercuti Sambil Belajar Mengenai Alam Di Eco-Edutourism Hutan Simpan Sungai Menyala| Assalamualaikum dan selamat pagi. Hanya tinggal tiga hari sahaja lagi untuk anak-anak menamatkan musim persekolahan pada tahun ini. Cuti kali ini agak pendek kerana telah ditarik sebagai cuti perayaan. Namun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months ago.

 

Jodoh Yang Baik Di Tangan Anda

Pilih pasangan yang baik untuk kamu.Baik juga terhadap ibu bapa kamu.Bukan baik untuk imej kamu.Bukan baik untuk wang kamu.Pilih pasangan yang akan membahagiakanmu.**Dah masuk musim cuti sekolah ni... Selamat Pengantin Baru adik-adik!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months ago.

 

Bangkok, Thailand | Apa yang menarik di Amphawa?

Bangkok, Thailand | Apa yang menarik di Amphawa? | Mengikut statistik kedatangan pelancong tahun 2015 yang dikeluarkan Tourism Authority of Thailand, pelancong Malaysia merupakan yang kedua teramai selepas China. Pelancong dari negara kita lebih bertumpu di kota Bangkok,Hatyai, Chiang Mai dan kawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months ago.

 

Keistimewaan Kampung Morten Di Melaka Bandaraya Bersejarah

Keistimewaan Kampung Morten Di Melaka Bandaraya Bersejarah | Melaka Bandaraya Bersejarah telah disenaraikan sebagai Bandar Warisan Dunia oleh UNESCO pada 7 Julai 2008. New York Times pula telah menyenaraikannya di tempat ke-45 sebagai bandar yang wajib dilawati di dunia! Di dunia tu beb, ada berapa banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and a week ago.

 

Motivasi Keluarga | Communicate

Short notes, don't assume. Communicate.https://www.facebook.com/ChangeYourThoughtsToday/videos/10154007797536439/

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and a week ago.

 

Tarikan Terbaru Di Melaka | The Shore Toy Museum

Tarikan Terbaru Di Melaka | The Shore Toy Museum | Pejam celik pejam celik dah sampai penghujung tahun. Rasa baru je bayar yuran sekolah dah nak kena bayar lagi #lappeluh. Cuma rasa lega sikit (banyak sebenarnya) sebab seorang akan menjadi Mr Mama buat sementara waktu. Bolehlah berjimat 2600rm tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and a week ago.

 

Mengiktiraf Sumbangan Sultan Pahang Dalam Bolasepak, Buku The Royal Legend of Football...

Mengiktiraf Sumbangan Sultan Pahang Dalam Bolasepak, Buku "The Royal Legend of Football" Dilancarkan | Harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggalkan nama. Selama manusia tersebut hidup, hargailah jasa-jasanya kerana kita bangsa yang beradat dan beradab.Sultan Pahang yang menjadi presiden...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 2 weeks ago.

 

#DekatJe | In Case You Didn't Know Melaka

In Case You Didn't Know Melaka | Melaka, negeri yang masyhur sebagai pelabuhan dagang ratusan tahun dahulu. Siapa yang tidak kenal Melaka yang berada di gugusan kepulauan Melayu? Jika dibaca sejarah perantau yang datang ke Tanah Melayu dahulu ramai yang mendarat di Melaka sebelum berhijrah ke negeri-negeri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 2 weeks ago.

 

Tips Menghadiri Temuduga Kerja - 13 Tips Untuk Anda Mendapat Lebih Peluang Ditawarkan Pekerjaan

Tips Menghadiri Temuduga Kerja | 13 Tips Untuk Anda Mendapat Lebih Peluang Ditawarkan Pekerjaan | Begitu ramai graduan universiti yang dikeluarkan setiap tahun dalam pelbagai bidang. Puluhan ribu golongan terpelajar sama sama bersaing untuk mendapatkan pekerjaan. Ada yang berjaya tetapi ramai juga yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 2 weeks ago.

 

Movie Review | The Accountant

Movie Review | The Accountant | Hello... lama betul rasanya tak buat movie review. Bukan tak ada wayang yang ditonton tapi ada banyak sangat blogpost yang belum selesai. Last tengok wayang cerita "Sully" di Ho Chi Minh September lalu. Bagus cerita tu... tentang American Airlines yang mendarat cemas di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 3 weeks ago.

 

Tempat 'Parking' Jimat di KLIA / KLIA2

Tempat 'Parking' Jimat di KLIA / KLIA2 |Untuk orang yang beralamatkan Kuala Lumpur tambang bas ke KLIA/KLIA adalah murah, hanya RM9 sehala. Bagi orang yang tiada akses mudah kepada pengangkutan awam, menggunakan kenderaan sendiri mungkin lebih praktikal terutamanya jika membawa anak kecil. Tambahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 3 weeks ago.

 

KEDAH Juara Piala Malaysia 2016!

KEDAH Juara Piala Malaysia 2016!Semua dah tahu kan keputusan perlawanan antara Kedah dan Selangor malam tadi? Kedah menang oi!Kedua-dua pasukan terikat 1-1 pada 120 minit perlawanan. Gol telah dijaringkan olehMohd Rizal Mohd Ghazali dari Kedah pada minit ke-51 dan penjaring SelangorAhmad Hazwan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 3 weeks ago.

 

Stay With Me, Always

Bila seseorang perempuan membuat keputusan berkahwin, dia berharap agar bakal suaminya itu mampu menjaganya sama seperti yang dilakukan bapanya atau lebih baik lagi.Dia berharap suaminya dapat membimbingnya ke jalan yang benar.Dia berharap suaminya dapat sama-sama memikul tanggungjawab menguruskan keluarga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 3 weeks ago.