User Profile: Kaklongchan

Show pings in: English | Malay | All

 

Kaklongchan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 10

Tertengok...

Hi.. Isnin minggu lepas Kaklong tertengok drama bersiri seminggu sekali kat HBO. Kaklong tak suka tengok drama bersiri sebab tak sabar nak tunggu next episode.. Dulu dah terjebak dengan telenovela Yo Soy Betty La Fea, La Usurpadora, La Intrusa dan seangkatan dengannya.. Saket jiwa nak tunggu abes. Pastu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
16th October 2016 8:08pm

 

Harga Kos Poslaju Terbaru 2016

Hai.. Khas untuk peniaga online kat luar sana.. Korang tau tak Kos/rate/harga poslaju dah berubah? Perubahan ni berkuatkuasa mulai 15hb  October yang lepas.. Kaklong pun baru tau pada Jumaat lepas.. Sebenarnya dah lama (kot) dorang tampal notis tu, tapi tersorok sikit, Kaklong tak perasan pula.. Tau ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
16th October 2016 11:54am

 

Senarai Produk Keluaran Melayu Islam

Hai.. Ada orang share kat fb dengan #copypaste. Demi taknak hilang Kaklong tepek balik kat sini Berikut adalah produk keluaran Melayu Islam: 1. Roti Gardenia (Syed Mokhtar) 2. Beras Jasmine (Syed Mokhtar)3. Minyak Masak Tiara (FELDA)4. Minyak Masak Saji (FELDA)5. Susu Pekat Manis Saji (FELDA)6. Susu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
16th October 2016 8:30am

 

Apa itu Plank Workout?

Hai.. Dah try ke Tabata semalam? Jangan lupa berzumba juga tau.. Harini nak cakap tentang workout yang Kaklong baru je cuba iaitu Plank Plank tu sejenis senaman yang tak banyak bergerak. Kita duduk pegun je selama yang mungkin.. Dah lama dah dengar tapi tak cara sangat sebab nampak macam  merepek...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
15th October 2016 8:00pm

 

Plank

Hai..Dah try ke Tabata semalam?Jangan lupa berzumba juga tau..Harini nak cakap tentang workout yang Kaklong baru je cuba iaitu PlankPlank tu sejenis senaman yang tak banyak bergerak.Kita duduk pegun je selama yang mungkin..Dah lama dah dengar tapi tak cara sangat sebab nampak macam merepek...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
15th October 2016 11:15am

 

Review Filem : masterminds

Hai..Dah tengok filem Masterminds?Meh Kaklong review.. Cam biasa tulisan pink tu spoiler, pelase jangan baca kalo plan nak tengok....Citer ni berdasarkan rompakan yang benar-benar berlaku di North Carolina pada tahun 1997.Kisahnya bermula dengan David yang berkerja dengan Loomis Fargo (syarikat security...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
14th October 2016 8:05pm

 

Result : Wanted Ohsem Bloglist

Hai..Eh, korang yang join segmen WANTED OHSEM BLOGLIST haritu..Awat korang punya blog cantek-cantek haaaa...?ioll is jeles hokay...omg! omg!(amboi, gediknya..)Background vector designed by FreepikKaklong akui, tak sempat nak visit blog korang immediately sebab balik kampung..Pastu banyak keje pula nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
14th October 2016 11:05am

 

Workout Gaya Tabata

Hi...Semalam dah share pasal senaman yang Kaklong selalu buat pagi-pagi.Harini nak share senaman yang Kaklong buat waktu petang pula..Disebabkan petang tu dah penat dan takde mood, Kaklong buat senaman ringkas je, tapi sangat berkesan.Nama senaman itu ialah TabataAik, apa tu?Macam nama jepun je..A'ah memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
13th October 2016 8:07pm

 

Gegar Vaganza 3 dah nak start. Yay!

Hai.Dah ada update kat facebook pasal Gegar Vaganza 3..Nampaknya ramai betul tak sabar nak tengok kan..Termasuk la Kaklong..Kaklong tengok Gegar Vaganza dan Maharajalawak Mega je setakat ni..Yang lain tak ikuti sangat; tapi kalo free tu tengok je la..Semalam tadi masa layan whatsapp kastemer, iklan dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
13th October 2016 8:07am

 

10 Things I Can't Live Without (7 je actually)

Hai..Kaklong panjangkan entry ni dari Belog Cik Maiyang panjangkan dari blogFatina10 benda yang Kaklong tak boleh hidup tanpanya?Let see...1) Cik AbangAaaa.. Cam gedik je kan..Tapi memang betul.. Lepas kawen kehidupan, emosi, mental Kaklong jadi semakin stabil kerana Cik Abang melengkapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
12th October 2016 11:33pm

 

Zumba Mudah yang Kaklong Selalu Buat

HaiPerkara yang paling Kaklong tak suka ialah bersukan..Kat sekolah demi mengelakkan sukan, Kaklong pergi masuk karate-do..Tapi bila badan dah naik ni, nak tak nak kene la bersenam..Bersenam ni pun boring juga..Kaklong pun tak tau macam mana nak explain kenapa boring..Time bersenam tu kan kita tak pikir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
12th October 2016 8:13am

 

Blogwalking Bloglist SVIORS

Hai..Alaa.. sayang pula..Kaklong balik kampung seminggu (tak blogwalking).Balik sini terus bertimbun kerja perlu disiapkan (tak blogwalking juga)Malam ni baru start free dan rupa-rupanya banyak juga segmen yang Kaklong terlepas..Sayangnya.. T___TTakpe la..Naseb baek sempat join segmen ni..SVOIR nak cari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
11th October 2016 9:58pm

 

Kacang Soya TIDAK BAIK untuk Kesihatan?

Hai.Kaklong terbaca satu artikel mengenai kacang soya tak baik untuk kesihatan.Sebenarnya dah beberapa kali terbaca mengenainya.First time dapat tau yang kacang soya / air soya ni tak baik untuk kita, apabila terbaca satu artikel mengenai lelaki yang minum air soya akan cenderung untuk bersifat seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
11th October 2016 8:14am

 

Pengalaman ke Sungai Lembing (dan Kuantan)

Hai..Pada 30 Sept hingga 2 Oct haritu Kaklong, KakNgah , Ucu dan 2 anak KakNgah gi berehat-rehat kat Sungai Lembing.Tujuannya cuma nak tido dalam hotel je..Nak rehat-rehat..Kira macam girls outing la ni..Ibu ayah dan para suami semua takde..Kitorang nak jalan sesama gegurl je..Anak KakNgah ofkos kene ikot...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
10th October 2016 8:04am

 

Name Card Percuma kat Pixajoy

Hai..Tengok orang lain ada name card, Kaklong pun mengada je nak buat satu padahal duk rumah je pun...Nak bagi kat siapa pun tak tau la..Hahaha...Comel tak?Kaklong order online je ni..Malas nak keluar pergi survey..Name card ni percuma je tau. Cuma tambah kos pos je RM8 lebih (lebih tu GST)Bole pilih design...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
9th October 2016 10:40am

 

Review Filem : Deepwater Horizon

Hai..Citer ni Kaklong tengok sebab Mark Wahlberg... Itu je... Haha..Tulisan biru tu spoiler..Deepwater Horizon ni adalah kisah yang benar-benar berlaku di Gulf of Mexico yang merupakan kes tumpahan minyak terbesar di Amerika.Kisahnya berlaku semasa semua pekerja pelantar minyak tengah kerja macam biasa,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
8th October 2016 8:16pm

 

Lirik Lagu Kurela Dibenci - Aiman Tino

Hai.Balik kampung haritu Acik bukan main lagi duk ulang-ulang satu lagu ni..Dan bila penyanyi tumenyanyi live kat TV, Acik merenung macam nak masuk dalam tv..Kata Acik lagu ni sedap..So Kaklong pun nak dengar juga la apa yang sedap sangat tu..Sedap juga..Terutama chorus time dia lenggokkan suara tu..Tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
6th October 2016 10:54am

 

Nak letak tajuk apa ni?

Hai.Terima kasih sudi join Segment Bloglist KaklongMasih buka lagi.. Sempat lagi nak join..Kaklong rasa happy sangat...Sebenarnya takot nak buat segment ni sebab takot takde orang nak join..Alhamdulillah, ada juga yang sudi..Terima kasih banyak-banyak korang.. ^__^Kaklong balik kampung sejak Rabu lepas tau,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
3rd October 2016 11:33am

 

Movie I love you, man..

Hai...Kaklong baru lepas tengok citer ni:I love you, man ni citer lama..Tahun 2009..Tapi Kaklong baru je tengok.. Huhuhu..Train to Busan belom tengok lagi..Abang Long macam elak-elak je..Geram tau..(Entry ni ditulis sebelom tengok Train to Busan, pastu schedule ke depan sangat)Biasa kitorang tengok wayang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
30th September 2016 10:48am

 

Apa itu Detox?

Hai.Salah satu benda penting yang perlu ada dalam diet ialah detox.Bila sebut diet, mesti orang suruh detox..Detox atau nama penuhnya detoxification ialah proses penyingkiran toksin dari dalam badan. Toksin tu pula ialah sisa beracun yang terhasil dari proses metabolik dalam badan.Terutama sekali apabila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
29th September 2016 3:27pm