User Profile: kerjasendirijb

Show pings in: English | Malay | All

 

kerjasendirijb

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 6

Cara Dapatkan Idea Kerja Sendiri

Dalam post entry ini kalilah aku nak share cara nak dapatkan idea business atau kerja sendiri. Secara personal bagi aku kerja sendiri ni ada 2 kategori iaitu jual produk dan sediakan perkhidmatan. Ada macam-macam produk boleh dijual sama ada produk sendiri atau jual produk orang lain untuk dapatkan komisen.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
29th January 2015 11:07pm

 

4 Basics Before Starting a Small Business

If you're looking for how to start a small business, please read this entry until finish. I'll share the 4 steps or basics you must have before starting a small business. If you lack one of these, you may ruin your own business.Knowledgeable cat can sell breakfast lol1. KnowledgeKnowledge is the king. If...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
25th January 2015 11:42pm

 

Malaysia Best Blog 2015

Blog terbaik pada pandangan aku adalah blog yang fokus pada satu kategori atau niche yang tertentu. Kalau nak lari dari niche atau melencong sikit dari kategori asal blog pun cuma sikit-sikit je. Andaikata blog tu dah ada 10 posts, lari tajuknya cuma 2 atau 3 post sahaja maknanya 70% atau 80% content blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
23rd January 2015 10:18pm

 

Resepi apam coklat

Resepi apam coklat ni aku dapat dari mak aku. Resepi asal apam coklat ni telah diolah semula oleh orang rumah aku untuk jimat kos tapi maintain sedap. Tanpa buang masa mari kita mulakan sekarang..apam coklatBahan-bahan2 cawan tepung1 sudu kecil soda bicarbonate3 sudu besar serbuk koko 1 cawan susu cair1...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
21st January 2015 2:04pm

 

9 Low Class Business You Shouldn't Underestimate

In this entry I would like to share 9 low class business that can be done easily in Malaysia. Why I call it low class business? Because if you do one of the business I suggested in this entry, most likely you will be despised by your own family. I have gone through it as I mention in "Berniaga Tepi Jalan"...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
20th January 2015 12:12am

 

Resepi Kuih Seri Ayu lembut dan gebu

Assalamualaikum.. Hari ni aku nak share resepi kuih seri ayu lembut dan gebu. Ada orang panggil puteri ayu, ada jugak yang panggil putu ayu, aku panggil kuih ni seri ayu je. Nama je lain-lain tapi kuih yang sama sebenarnya. Dapat resepi kuih seri ayu dari jiran sebelah dan diolah semula oleh orang rumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
18th January 2015 7:42pm

 

Uncle tukang urut

Apek si tukang urutUncle ni di antara regular customer aku. Setiap pagi dalam pukul 8 lebih dia datang beli nasi lemak. Dari jauh boleh nampak dia jalan kaki bawa payung.Masa hujung tahun 2013, dia singgah beli nasi lemak je. Kadang-kadang nasi separuh bihun separuh dalam satu kotak nasi. Sejak awal tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
16th January 2015 6:34pm

 

Berbaloi jual sate 60 sen?

Bukan semua peniaga jual sate secucuk 80 sen. Ada jugak yang jual 90 sen, RM1 dan lebih lagi. Kena tengoklah saiz sate, harga sewa tempat berniaga dan faktor-faktor lain.Nasir sibuk melayan pelanggan sate 60 sen.Kali ni kita cerita sikit pasal sate 60 sen.Dah 20 tahun bisnes sate Mohd Nasir, 34, yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and a week ago.

 

Aishah Nak Jumpa Vida di Mahkamah

Tak habis-habis Vida dengan Aishah ni. Perkara ni setel bila Vida terus minta maaf dan ganti balik barang kemas palsu tu dengan RM80,000. Tak payah nak dolak-dalih lagi.Aishah promote lagu.Kaya macam mana pun kalau sombong tetap tak guna..Usahawan atau peniaga macam ni yang saya tak suka. Sudahlah menipu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months ago.