User Profile: kerjasendirijb

Show pings in: English | Malay | All

 

kerjasendirijb

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 6

Accident Vannette dan Alza

Masa tengah niaga tepi jalan, tiba-tiba ada van Nissan Vannette merah dengan Perodua Alza hitam berdentum. Kedegang! Crash! Anggaran dalam pukul 9 pagi accident ni berlaku.Polis(berpakaian gelap) datang ke tempat kejadianOrang rumah aku kata, dorang nak claim insurance sebab tu panggil polis datang..Betul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
28th February 2015 7:44pm

 

Customer Homemade Chicken Chop JB

Johor Jaya - Pada 24 February 2015, 1 bag homemade chicken chop original small telah dihantar ke Johor Jaya. Apabila pembekal homemade chicken chop sampai di sebuah sekolah, beliau telah calling customernya untuk menghantar sekaligus menerima payment bagi chicken chop tersebut.Homemade Chicken Chop...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
27th February 2015 6:39pm

 

Homemade Chicken Chop JB

Anda penggemar Chicken Chop?Anda tinggal di Johor Bahru?Jika jawapan anda YA bagi kedua soalan tersebut, kitorang ada penyelesaiannya.chicken chopHomemade Chicken Chop khas untuk penggemar chicken chop di Johor Bahru. Sesuai untuk sebarang majlis makan-makan, perniagaan atau makan sendiri.Harga Homemade...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
21st February 2015 8:37pm

 

Alasan gagal berniaga?

Kalau nak cari alasan gagal berniaga memang macam-macam ada. Dengan tak cukup modalnya, tiada sokongan moral, tak cukup ilmu, tak cukup sifat, tak cukup makan, tak cukup korek hidung dan macam-macam lagilah alasan reason because sebab-musabab-kebab.Jangan cari alasan!Kalau dah tak minat berniaga tu memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
17th February 2015 10:53am

 

Guerilla Marketing

Guerrilla Marketing is an advertising strategy that focuses on low-cost unconventional marketing tactics that yield maximum results.Gorilla is not GuerillaGuerrilla marketing may be the right solution for your small business. Why?When executed well, it will often be low cost yet reach a highly targeted...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
14th February 2015 8:40pm

 

Putus asa dalam perniagaan?

Untung dan rugi tu perkara biasa dalam business.Semua orang berniaga tak nak rugi. Orang yang berhati kental dan tak kenal erti putus asa sahaja yang mampu menghadapi kerugian dalam business.Ruginya berhenti menuju kejayaanTeruskan membaca aku ada share tips jangan putus asa.Kan best kalau berniaga sentiasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
13th February 2015 9:43pm

 

Cara atasi masalah kewangan

Khas untuk orang yang bermasalah kewangan. Tips hebat ini pernah dibuat oleh banyak businessmen dan terbukti berjaya.5 sen kumpul banyak-banyak bole beli top up.Kalau korang ada masalah duit buat masa ini, teruskan membaca.Walaupun business plan korang hebat siap diakui, dikagumi dan dicemburui oleh Bill...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
12th February 2015 12:05am

 

Flanking Marketing

Have you heard about flanking marketing? If you are a new comer in business arena, you must read this entry until finish.Flanking strategyWhat is flanking marketing? Flanking marketing allows one company to displace a competitor in a peripheral market. Those companies that engage such strategies aim to ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
8th February 2015 5:35pm

 

Terpaksa Jadi Famous

Boleh tak pemalu yang teramat sangat nak jadi peniaga? Jawapannya tak boleh. Kalau pemalu sahaja boleh lagi tapi kalau pemalu yang teramat sangat memang tak bolehlah.Malu tunjuk mukaDengan rasa malu, kita boleh elakkan buat perkara tak senonoh depan orang ramai. Kalau ada rasa malu, kita dapat jaga batas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
5th February 2015 7:40pm

 

Harga Barang Tak Turun walaupun Harga Minyak Turun?

Masa harga minyak naik, harga barang pun ikut naik. Bila harga minyak turun kenapa harga barang susah sangat nak turun? Sepatutnya harga barang turun bila harga bahan api dah turun tapi yang menjadi persoalannya kenapa tak jadi macam tu?Datuk Seri Ismail Sabri YaakobMenurut Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3rd February 2015 12:42pm

 

Cara Dapatkan Idea Kerja Sendiri

Dalam post entry ini kalilah aku nak share cara nak dapatkan idea business atau kerja sendiri. Secara personal bagi aku kerja sendiri ni ada 2 kategori iaitu jual produk dan sediakan perkhidmatan. Ada macam-macam produk boleh dijual sama ada produk sendiri atau jual produk orang lain untuk dapatkan komisen.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
29th January 2015 11:07pm

 

4 Basics Before Starting a Small Business

If you're looking for how to start a small business, please read this entry until finish. I'll share the 4 steps or basics you must have before starting a small business. If you lack one of these, you may ruin your own business.Knowledgeable cat can sell breakfast lol1. KnowledgeKnowledge is the king. If...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
25th January 2015 11:42pm

 

Malaysia Best Blog 2015

Blog terbaik pada pandangan aku adalah blog yang fokus pada satu kategori atau niche yang tertentu. Kalau nak lari dari niche atau melencong sikit dari kategori asal blog pun cuma sikit-sikit je. Andaikata blog tu dah ada 10 posts, lari tajuknya cuma 2 atau 3 post sahaja maknanya 70% atau 80% content blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
23rd January 2015 10:18pm

 

Resepi apam coklat

Resepi apam coklat ni aku dapat dari mak aku. Resepi asal apam coklat ni telah diolah semula oleh orang rumah aku untuk jimat kos tapi maintain sedap. Tanpa buang masa mari kita mulakan sekarang..apam coklatBahan-bahan2 cawan tepung1 sudu kecil soda bicarbonate3 sudu besar serbuk koko 1 cawan susu cair1...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
21st January 2015 2:04pm

 

9 Low Class Business You Shouldn't Underestimate

In this entry I would like to share 9 low class business that can be done easily in Malaysia. Why I call it low class business? Because if you do one of the business I suggested in this entry, most likely you will be despised by your own family. I have gone through it as I mention in "Berniaga Tepi Jalan"...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
20th January 2015 12:12am

 

Resepi Kuih Seri Ayu lembut dan gebu

Assalamualaikum.. Hari ni aku nak share resepi kuih seri ayu lembut dan gebu. Ada orang panggil puteri ayu, ada jugak yang panggil putu ayu, aku panggil kuih ni seri ayu je. Nama je lain-lain tapi kuih yang sama sebenarnya. Dapat resepi kuih seri ayu dari jiran sebelah dan diolah semula oleh orang rumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
18th January 2015 7:42pm

 

Uncle tukang urut

Apek si tukang urutUncle ni di antara regular customer aku. Setiap pagi dalam pukul 8 lebih dia datang beli nasi lemak. Dari jauh boleh nampak dia jalan kaki bawa payung.Masa hujung tahun 2013, dia singgah beli nasi lemak je. Kadang-kadang nasi separuh bihun separuh dalam satu kotak nasi. Sejak awal tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
16th January 2015 6:34pm

 

Jual Dadah untuk Sara 2 Isteri

Buat apalah jual dadah. Menyusahkan orang ramai je. Habis anak-anak muda kita terjebak.MOHD. FAHMI VISUVANATHAN ABDULLAH (tengah) memegang sebungkus dadah yang dirampas.Hasil haram bagi isteri-isteri dan anak-anak makan tak rasa bersalah ke?Meh baca sikit petikan berita..KUALA LUMPUR - Tindakan seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 weeks and 4 days ago.

 

Niaga Raya

Ada peniaga cuti sehari je beraya lepas tu sambung berniaga macam biasa. Ada jugak yang ambil cuti 3 atau 4 hari atau seminggu baru berniaga. Kat kawasan kubur raya pertama pun ada orang berniaga.Image ucapan raya dari matdespatchBerniaga ni tak kira time sebelum atau selepas raya.Ada peluang tu berniaga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and a week ago.

 

Pau Panas kena Borong!

Ada sorang makcik jual pau kat tepi jalan. Menurut orang yang pernah beli pau dari dia kata memang sedap.Pau panas tepi jalanSiapa yang borong pau panas makcik ni? Kat mana dia berniaga?Info pasal pau panas :Harga : RM1.60Lokasi : Jalan PPH Ulu Kinta,31150 Ulu Kinta, Perak.Waktu Niaga : Isnin - Jumaat 2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 weeks and a day ago.