User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 29

Tips Memilih VPS Indonesia Terbaik

Web anda semakin popular dan mula mendapat kebanjiran pengunjung tanpa diduga? Apa cara menyelesaikan masalah anda ini? Tak mahu kehilangan pengunjung? Ingin elak dari memberikan rasa kecewa mereka yang mahu akses ke web anda? Web kebanjiran pengunjung? Nah .. ini dia Tips Memilih VPS Indonesia Terbaik.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Cara Buat Duit Online Menerusi Affiliate Percuma Involve Asia

Salah satu kerja dari rumah yang best dan cara buat duit online tanpa memerlukan modal besar (hampir tiada modal) adalah menerusi program affiliate. Saya dah menyertai banyak program affiliate samada luar negara mahupun program affiliate tempatan. Rasanya sejak 2007 lagi. Pengalaman tu memang ada, samada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Cara Import Barang dari China ke Malaysia

Bab berniaga ni, saya yakin ramai peniaga dan usahawan yang nak untung besar. Salah satu caranya ialah dengan mendapatkan bekalan serta stok produk dengan harga borong yang murah. Apabila sebut sahaja mengenai harga produk dan barang murah, antara pertama terlintas di fikiran ialah mendapatkan barang import...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

Rujukan Ujian Psikometrik Penolong Pegawai Gred 29

Anda dipanggil untuk hadiri ujian Psikometrik bagi jawatan Penolong Pegawai gred 29? Jika ya, maka anda berada di blog yang mungkin dapat membantu anda untuk melakukan persediaan perlu bagi hadapi ujian tersebut kelak.Ujian psikometrik adalah satu ujian wajib lulus untuk mana-mana pemohon yang memohon untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and 2 weeks ago.

 

Singgah Pameran Animasi Terbesar di Muzium Kelantan

Semasa kami bercuti di Kelantan, akhir Disember 2018 lalu, kami sekeluarga sempat berkunjung ke Muzium Kelantan. Ada pameran istimewa diadakan di situ iaitu Pameran Dunia Animasi. Ia dikatakan pameran animasi terbesar di Malaysia. Memandangkan anak-anak saya memang sukakan animasi, jadi saya ambil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

Tunas Usahawan Belia Bumiputera (TUBE) - Permohonan 2019 Dibuka

Anda pernah dengar mengenai ProgramTunas Usahawan Belia Bumiputera? Program Tunas Usahawan Belia Bumiputera (TUBE) adalah merupakan inisiatif kerajaan bagi menggalakkan generasi belia menceburi bidang perniagaan. Ia dikendalikan dan diselaras oleh pihak SME Corp. Menerusi program ini, para belia akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

25 Tips Cara Beri Rangsangan Untuk Bayi Agar Jadi Anak Bijak

Hari ini saya nak kongsikan sedikit tips mengenai parenting. Dah lama tak share sesuatu menarik yang boleh dipraktikan para ibubapa dalam menzahirkan sebuah keluarga yang bahagia. Saya pasti semua famili nakkan keluarga yang bahagia dengan anak-anak yang membesar dengan sihat serta bijak. Saya harap anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

Teknik Menjual di FB Menerusi Ayat Cerita

Ramai yang masih lagi menjual di Facebook walaupun sekarang dah ada banyak platform percuma untuk berniaga secara online. Ini menunjukkan masih ada peniaga online terutama newbie yang masih percayakan platform FB untuk buat bisnes di internet. Mereka ini berniaga dan menjual pelbagai barangan, terutama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

Tabung Haji Umum 1.25% Hibah Tahun 2018

Hibah Tabung Haji 2018 - 1.25%. Berita atau pengumuman yang dah lama dinanti-nantikan oleh para pendeposit Tabung Haji. Sejak awal Februari 2019, ramai yang bertanya-tanyakan mengenai kadar dividen atau hibah yang akan mereka dapat dari penyimpanan di Tabung Haji untuk tahun berakhir 2018. Alhamdulillah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Info Menarik Orang Bunian - Beza Jin Pari Pintu Alam Bunian

Beberapa hari ini, blog post saya berkaitan bunian mula menerima trafik yang agak tinggi dari enjin carian. Ini mungkin disebabkan oleh kes kehilangan seorang peserta larian berdekatan Gopeng, Perak yang dikaitkan dengan orang bunian. Samada ia benar atau tidak, sukar untuk dibuktikan melainkan 'mangsa'...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Best Borneo Car Rental - Servis Sewaan Kereta Dipercayai Sabah

Best Borneo Car Rental. Kalau anda berhasrat bercuti ke Sabah, yang dikenali seluruh dunia sebagai Borneo, dan mahu menikmati percutian anda sama seperti berada di Semenanjung dengan menaiki kenderaan sendiri, maka cuba lihat apa yang ditawarkan oleh Best Borneo Car Rental. Memang seronok jika boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

15 Tips Best Menggunakan iPhone Yang Mungkin Anda Tak Sedar

Saya tak berapa pasti berapa ramai antara pengunjung blog ini merupakan pengguna Apple iPhone. Namun, saya tetap teruja untuk berkongsi satu video yang best tentang tips menggunakan fungsi-fungsi tertentu di dalam iPhone. Saya dapat rasakan ramai juga pengguna iPhone yang tidak mengetahui akan tips ini. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

5 Tips Untuk Usahawan Internet

Hari ini saya nak kongsikan sedikit tips mengenai bisnes dan perniagaan, khasnya untuk usahawan internet. Tips ini saya harap dapat membantu ramai rakan-rakan yang menjalankan perniagaan secara atas talian atau online. Al maklumlah, cabaran bisnes online atau bisnes internet ini semakin hari semakin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Masjid Muhammadi Kota Bharu, Mercu Tanda Islam di Kelantan

Tak sah kalau anda bercuti di Kelantan, lebih-lebih lagi andai hotel atau homestay penginapan anda berada sekitar Kota Bharu untuk tidak singgah atau menziarah Masjid Muhammadi, Kota Bharu. Ia merupakan masjid yang terkenal dan ada sejarah yang sangat lama dalam perkembangan Islam di Nusantara. Nama Masjid...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Isteri Borong Novel Pilihan Best-Seller Secara Online

Siapa sini suka dan gemar membaca novel? Jika nak mencari novel-novel kegemaran anda, samada yang baharu atau novel preloved, sekarang dah mudah kerana anda boleh mendapatkannya secara online! Harganya pula memang berpatutan apatah lagi ada novel terbaharu yang dijual dengan harga pengenalan menarik selain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Wau Seri Bulan, Wau Tradisi Warisan Melayu Perak

Anda rakyat Perak? Anda tahu mengenai asal-usul Layang-Layang Seri Bulan atau Wau Seri Bulan yang merupakan layang-layang tradisi negeri Perak Darul Ridzuan? Jika tidak, elok anda ketahui serba-sedikit mengenai fakta menarik berkaitan wau tradisi masyarakat Melayu Perak ini. Sejarah bermulanya permainan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Ketahui Fakta Hangat Mengenai Wau Tradisi Malaysia di Muzium Wau Tumpat

Kalau anda dalam percutian di negeri Kelantan, jangan lupa untuk menjenguk tempat menarik yang ada di daerah Tumpat. Tumpat bukan sekadar terkenal dengan lokasi untuk bershopping di kompleks bebas cukai iaitu di Pengkalan Kubor. Ia ada banyak tarikan sejarah tersendiri seperti Masjid Kampung Laut, yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Cuti-Cuti Kelantan - Pertama Kali Bawa Famili ke Pengkalan Kubor, Tumpat

Pengkalan Kubor, Tumpat, Kelantan. Sebut je, pasti ramai rakyat Malaysia akan mengenali tempat ini sebagai destinasi membeli-belah pelbagai barangan keperluan. Andai anda ke Pengkalan Kubor, jika pandai tawar-menawar, anda boleh mendapat harga cukup murah untuk barangan yang dicari. Pengkalan Kubor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

8 Perkara Mengenai HTTPS Patut Blogger Tahu

HTTPS ... bukan benda baharu, malah ia telah diguna-pakai dengan meluas bagi mengenalpasti sesebuah blog atau laman web itu selamat dan berkredibiliti. Menurut Google, mereka memberikan tempat 'istimewa' untuk blog dan laman web yang boleh dilayari menggunakan https ini. Buat rakan blogger yang menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Cara Dapatkan Gambar Padlock Untuk URL Blog

Ada yang tanya saya, bagaimana caranya nak dapatkan certificate https (gambar padlock) pada URL blog. Walaupun tatacaranya tersangat mudah untuk blog menggunakan blogspot, namun masih ada yang tidak mengetahuinya... lebih-lebih lagi untuk domain sendiri dan mereka yang pertama kali menggunakan domain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.