User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 23

4 Homestay Murah Berciri Mewah Berdekatan KLCC Bukit Bintang

Bukit Bintang dan juga kawasan berdekatan dengan KLCC adalah merupakan tempat tumpuan di ibukota Kuala Lumpur. Ada banyak hotel terkemuka dan mewah berdekatan tempat tumpuan ini, tetapi tahukah anda bahawa di kawasan ini juga ada beberapa homestay yang selesa, berdekatan dengan KLCC, fully furnished,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 4 weeks ago.

 

5 Faktor Berjaya Dalam Bisnes Online Menerusi Amal Sunnah Nabi

Semua orang nak buat bisnes, terutama sekali bisnes online. Bisnes online menjadi pilihan kerana ia satu cara menjana pendapatan yang kurang rumit berbanding perniagaan fizikal, walaupun ada yang menjadikan produk fizikal untuk berjualan secara online ini. Dah ada pelbagai platform untuk buat bisnes secara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 4 weeks ago.

 

Skim Rumah Pertama 105 Peratus

Anda mencari pembiayaan untuk skim rumah pertama anda? Ada satu tawaran sangat menarik daripada MBSB Bank untuk mendapatkan pembiayaan skim rumah pertama ini. Pembiayaan diberikan adalah sehingga 105% (termasuk MRTT/fi yuran guaman). Saya mendapat tahu mengenai skim pinjaman perumahan dari MBSB Bank ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Adsense 107 - Tips Naikkan Income Sehingga USD200 Sebulan

Adsense 107. Hari ini saya nak kongsi satu penemuan yang saya dapat, selain ilmu Adsense yang telah saya peroleh daripasa seorang pemain blog 'bawah tanah' tentang bagaimana nak tingkatkan income Adsense sehingga boleh mencecah lebih USD200 sebulan. Kemungkinan besar perkongsian panduan Adsense saya ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Foto Ujibakat Mentor Musim 7 (2018)

Mentor Musim 7 bakal bersiaran tidak lama lagi. Proses ujibakat dan juga pemilihan peserta atau protégé untuk Mentor 2018 sudah pun berakhir pada 30 September 2018. Khabarnya ramai juga yang hadir untuk sesi ujibakat yang dijalankan. Mentor 7 kali ini menampilkan empat penyanyi versatil iaitu Aizat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Travel Etiquette Tips - 6 Things Should Know

It is fun being somewhere. What's more if it is rich in foreign culture we have never seen before. again if it is unique and indeed another.That what is best when traveling and vacationing in a foreign country.In addition, travel also broadens the mind, but beware – there’s often an unwritten set of...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO Travel Guide Blog
5 months ago.

 

4 Budget Airlines That Are Actually Worth It for Travel

Private jets and luxury airliner suites may be the norms for the rich and famous, but if you’re just a regular Joe you’re probably traveling on some kind of a budget. Vacations aren’t cheap and flights have the potential to be the most expensive aspect of a trip.There are many budget airlines out...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO Travel Guide Blog
5 months ago.

 

Malaysians - Know These 6 Things When Applying for a Travel Visa

Do you need a visa to travel to your holiday destination but feel confused about how to apply? Look no further - Traveloka has provided a pretty good article as a comprehensive Travel Visa Guide for Malaysians!This guide has all the information you need so you know what to expect, from the type of visa you...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO Travel Guide Blog
5 months ago.

 

How to Avoid Becoming a Victim of Cyber Crime When Travelling

From research and booking, through sharing our experience on social media, the internet really is the best friend of the traveler. Unfortunately, tourists are not the only ones using the internet to make life easier and recent years have seen increased cyber criminals targeting travelers with credit card...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO Travel Guide Blog
5 months ago.

 

7 Featured Destinations to Photograph Wildlife Around the World

Featured Destinations to Photograph Wildlife Around the World. When you travel to interesting places around the world, you will definitely not miss out to take a photo of mementos. For those who love nature or animal in their natural environment, they certainly want to know where is the best places to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO Travel Guide Blog
5 months ago.

 

Best Beach Resorts in Malaysia, The Luxury Budget

Malaysia is well-known for its beautiful and impressive collection of beaches. The beauty of its coast from Borneo to Peninsular Malaysia is often spoken by local and foreign tourists. At each of these beaches there are astonishing beach resort or hotel, that will surely provide a memorable holiday...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO Travel Guide Blog
5 months ago.

 

Trip to Japan - 6 Things to Do During a Sightseeing

Trip to Japan. Japan has many interesting attractions. Almost anywhere in Japan there is an attraction location for sightseeing. It's a loss if you're vacationing in Japan but missed out on sightseeing in these interesting and popular locations.Whether you're on vacation with your family, or as a couple;...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO Travel Guide Blog
5 months ago.

 

7 Best Family Winter Vacations in United States

Trying to find the best family vacation spots for this December retreats? Anywhere in United States?Let's find the best spots for your family winter's holiday this year. We have put some mom blogger's review for each spot to help you decide. Care to read more and put into your list for the best family...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO Travel Guide Blog
5 months ago.

 

Turunkan Kadar Kolesterol Dengan Susu Kacang Soya Vitas Organic

Turunkan kadar kolesterol dalam darah dengan susu kacang soya!! Ok. Saya ada masalah kolesterol. Macam-macam petua turunkan kolesterol telah saya buat, ada yang memberikan kesan positif, dan ada pula yang tidak menampakkan kesan yang ketara. Biasanya, kolesterol tinggi ini ada kaitan dengan dua penyakit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and a week ago.

 

Apa Formula Selesaikan Magic Cube Wooden Puzzle Ni?

Anak saya dapat satu permainan uji minda yang baharu .. sebuah Magic Cube Wooden Puzzle. Ia diberikan sebagai hadiah oleh adik ipar saya kepada anak-anak saya, Amri dan Zikri yang telah berjaya selesaikan Rubik Cube di bawah masa dua minit. Magic Cube Wooden Puzzle pemberian sebagai hadiah memang unik.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and a week ago.

 

Cara Dapatkan Roadtax Baharu Jika Hilang

Apa nak buat jika roadtax atau lesen kenderaan motor (LKM) hilang? Tak kisahlah apa sebabnya samada keciciran, dah rosak, hilang dicuri bersama dompet dan sebagainya, memang ada cara nak dapatkan kembali roadtax atau LKM yang baharu. Cara Dapatkan Roadtax Baharu Jika Hilang Tak susah pun sebenarnya. Apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and a week ago.

 

13 Soalan Temuduga Latihan Separa Perubatan

Nampaknya ada temuduga untuk kemasukan ke Latihan Separa Perubatan Oktober 2018. Pastinya mereka yang dipanggil untuk temuduga ini adalah calon-calon yang telah lulus dalam ujian dan peperiksaan online Separa Perubatan sebelum ini.Jika anda salah seorang yang dipanggil untuk temuduga ke Latihan Separa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and a week ago.

 

Cari Homestay Menerusi Agoda Homes

Laman web tempahan penginapan percutian secara online iaitu Agoda kini memperkenalkan cirian terbaru iaitu Agoda Homes. Agoda Homes adalah merupakan cirian bagi mereka yang mencari penginapan berbentuk homestay dan apartment merata dunia. Agoda Homes menawarkan harga penginapan untuk homestay dan apartment...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and a week ago.

 

Pusat Ikan Hiasan Port Dickson - Tempat Menarik Untuk Percutian Bajet

Saya dan keluarga memang amalkan percutian berbajet. Jika boleh, kalau pergi bercuti atau melancong ke destinasi menarik, kami pasti akan cari lokasi atau tempat yang tidak mengenakan sebarang bayaran masuk .. hehe .. contohnya macam pantai dan taman. Di Port Dickson, ada satu tempat menarik untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and a week ago.

 

Rumah Antik di Windmill PD Farm Port Dickson

Kalau anda ke Port Dickson, jangan lupa untuk singgah di Windmill PD Farm. Bagi saya, ia satu lokasi atau tempat menarik terbaru yang best untuk membawa anak-anak ketika bercuti ke destinasi pelancongan terkenal di Negeri Sembilan ini. Dalam Windmill PD Farm, ada sebuah rumah yang saya gelarkan sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and a week ago.