User Profile: azam97rm

Show pings in: English | Malay | All

 

azam97rm

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 7

Adsense halal atau haram?

Adsense halal atau haram? Kita tengok dulu apa itu adsense? Adsense ialah medium pengiklanan yang kita boleh join sebagai pengiklan bisnes kita sendiri atau sebagai agen yang memaparkan iklan orang lain. Jadi apa salahnya dengan bisnes iklan ni? Takde salah Read more

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
4 months and 3 weeks ago.

 

Inovasi blog promosi produk dan servis jana pendapatan tambahan

Istilah blog boleh buat duit atau tambah pendapatan memang sudah tidak asing lagi dikalangan penggemar internet. Walaupun macam tu sebenarnya masih ramai yang ragu-ragu bagaimana blog buat duit, Dan mereka yang ragu-ragu apakah buat blog boleh dapat duit puncanya ialah Read more

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
4 months and 3 weeks ago.

 

Ajaib sedekah RM3 boleh hasilkan RM300

Bukan hype tapi memang betul terjadi pada diri sendiri. Harini dah plan untuk servis kereta sebab mileage dah cecah angka yang sepatutnya. So bila keluar nak beli sarapan pagi terus terfikir nak keluarkan RM300 bila singgah kat pam petrol Petronas Read more

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
4 months and 3 weeks ago.

 

Interbank GIRO USD dari PAYPAL PTE LTD ke bank tempatan

Baru-baru ni agak terkejut juga sebab baru tahu USD yang ada dalam Paypal boleh di pindah ke akaun peribadi dan ditukar ke ringgit Malaysia. Sebelum ni hanya ringgit Malaysia dari paypal dibolehkan transfer ke akaun peribadi. Sekarang USD pun boleh. Read more

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
4 months and 3 weeks ago.

 

Ayat sembang bisnes yang selalu digunakan di fb, blog dan instagram

Asas bisnes adalah menjual atau membuat tawaran sesuatu produk. Ada satu produk dan akhirnya akan dibeli oleh pelanggan yang memerlukannya. Produk itu banyak dan pelanggan pun ramai. Cumanya tak semua produk itu diperlukan oleh semua orang. Setiap orang memerlukan produk Read more

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months ago.

 

Resepi cara buat air dalam balang modal kecil untung besar

Nak cari duit lebih? Jom buat bisnes jual air! Jangan main-main, jual air je pun dah boleh kalahkan gaji eksekutif kat opis tu hah! Kalau ikut kata penjual air di bazar ramadhan tu dia ada cerita lengkap macam mana dia boleh susun strategi menjual air kat bazar. Dia jual air 3 balang je! Lepastu kat ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and a week ago.

 

The Good Baby Bandana Drool Bibs – 4 Pack Baby Bibs for Boys – “Lumberjack Set”

As parents of twin babies, we structure our life around simplification. We have designed products to simplify your babys life, and more importantly, to simplify your life as a parent. The Good Baby bandanas are a stylish solution to your teething babys constant drooling. Dont cover your...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog mummy baby (' : ')
5 months and a week ago.

 

Breast cancer awareness in Malaysia

Recently mummy dapat satu permintaan dari wakil PRIDE minta mummy war-warkan maklumat berkenaan PRIDE dan apa fungsinya dalam perjuangan menentang kanser payu dara kat Malaysia. PRIDE tu apa? Haaa, mesti ramai yang tak tahu kan. Yayasan PRIDE adalah satu badan kebajikan NGO bagi Kanser Payudara. Yayasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog mummy baby (' : ')
5 months and a week ago.

 

Harga vitamin C Shaklee untuk kanak-kanak

Vitamin C ni nampak macam kecil di mata kita tapi sedar tak berapa ramai yang makan buah tiap-tiap hari. Jika tak makan buah pun adakah kita ada makan sayur setiap hari? Dua-dua tak makan? Jadi kita kena consider ambil suplemen Vitamin C untuk tampung kekurangan. Lain la dalam menu kita memang semua dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog mummy baby (' : ')
5 months and a week ago.

 

Kalendar MUET 2017

JADUAL MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST (MUET) Tadi mummy browsing terjumpa jadual MUET. So macam every year MUET ni ada 3 kali so sempatla korang buat planning dan preparation. Ada tiga (3) sesi bagi tahun 2017 Mac, Julai dan November 2017. A) Sesi Mac 2017 Tarikh pendaftaran dibuka 1...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog mummy baby (' : ')
5 months and 2 weeks ago.

 

MUET last minute tips

Exam MUET dah dekat anda tak sempat study? Tak sempat dengar taklimat? Kerja melambak study ntah ke mana? Jangan risau! Memang ini perkara standard! Yang penting banyakkan bertenang ok. Nak lulus exam caranya ialah dengan study contoh soalan. Jangan main hentam study semua strategi kena bijak. Jangan esok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog mummy baby (' : ')
5 months and 2 weeks ago.

 

What type of MUET exam questions to expect ?

Mummy ni cikgu english kat sekolah rendah la. Dulu belajar communication kat UIA. Memang tak penah ambil MUET pun tapi ada ambil 1119. Tak salah mummy MUET ni untuk kemasukan ke peringkat kolej atau universiti dan calonnya terdiri dari majoriti mungkin student lepas SPM. MUET ni macam syarat la nak ke next...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog mummy baby (' : ')
5 months and 2 weeks ago.

 

Anak demam batuk selsema kahak

Alhamdulillah baby mummy dah tak demam tapi masih selsema. Haritu sihat lepas tu tiba-tiba je batuk. Kes macam ni selalunya tonsil. Pergi klinik memang betul. Bila dah tonsil otomatik demam akan naik. Selsema pun boleh jadi penyebab batuk. Sebabnya selsema yang berlebihan bukan sahaj di hidung tapi masuk ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog mummy baby (' : ')
5 months and 2 weeks ago.

 

Bagaimana cara memulakan bisnes online

Maaf ye. Straight to the point. Nak mula bisnes online tak jalan kalau main belasah je. Dia kena ada funnel bisnes untuk hasil (duit masuk). Ibarat macam flow yang tersusun dan sistematik bermula dari supplier, jenis produk nak jual, tarik pelanggan yang spesifik, offer yang kena pada tempatnya, cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and 2 weeks ago.

 

Hidung anak meleleh selsema tiap kali balik dari Taska?

Mesti mama heran kan tiap kali anak balik dari taska tiba-tiba hidung anak meleleh walaupun sebelumnya elok je kering hidung anak tu. Mama pun punyala jaga makan tido anak bagai dan nampak anak sihat dan cergas betul main kat rumah. Last-last anta taska bila balik hidung berair je. Mesti frust kan. Serba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog mummy baby (' : ')
5 months and 3 weeks ago.

 

Fungsi #hashtag power untuk apps instagram

Korang sedar tak yang instagram jika nak search dia lebih bergantung kepada hashtag power. Ibarat macam kita search kat google bila kita taip keyword untuk mencari sesuatu macam itu juga untuk instagram kita kena taip simbol hashtag (#) dan diikuti oleh keyword (#keyword). Begitu juga dengan Twitter dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and 4 weeks ago.

 

Tips bisnes online instagram

Sebelum memulakan tips bisnes online instagram saya nak sentuh tentang status semasa pemasaran online. Harini pelbagai medium digunakan untuk pemasaran bisnes secara online. Selalunya facebook menjadi tumpuan kerana ia merupakan media sosial yang paling banyak pengunjung. Semua orang ada akaun facebook,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
6 months ago.

 

4 Trik buat jualan di Instagram

Setelah meneliti dan membuat sedikit penyelidikan, ada 4 trik yang mahu saya ceritakan disini terkait dengan buat jualan di instagram. Nak tahu kan sangat-sangat apa dia. Gambar yang unik (foto memukau) Caption yang menarik (ayat power) Follower yang berkenaan (niche) Hashtag yang tepat Fokus ini sahaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
6 months ago.

 

Mencari Stroller Bayi Malaysia

Mencari stroller bayi Malaysia tak sukar sebenarnya. Boleh je google dan jumpa banyak stroller kan. Yang susahnya ialah bila terlampau banyak jadi gelap mata dan keliru jadinya. Kemudian bila dah jumpa pulak mungkin stok habis atau bila nak bayar nak transfer payment akaun bank berlainan dan pelbagai lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog mummy baby (' : ')
6 months ago.