User Profile: Kaklongchan

Show pings in: English | Malay | All

 

Kaklongchan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 10

DUAL DRIVE for SMARTPHONE at LAZADA

Salam ONLINE REVOLUTION akan berakhir esok.. Esok tau.. Cepat-cepat shopping kat LAZADA sekarang.. Okay, sebelom gi shopping, ni ada satu lagi benda yang Kaklong nak share ngan korang.. Haritu fevret Box of Joy Kaklong ialah Manual Chopper kan.. Ni ada satu lagi fevret aka sangat berguna buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
11th December 2016 12:41am

 

Manual Chopper Tefal : my favourite product from Lazada Box of Joy

Salam.. Ingat tak Box of Joy dari Lazada yang Kaklong dapat haritu? Harini nak show off produk yang paling Kaklong suka dalam banyak-banyak barang dalam kotak tu.. 😃 Yang paling Kaklong suka ialah: Manual Chopper dari Tefal! Apa benda ni? Jom tengok muka dia.. Ini ialah alat untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
9th December 2016 10:33pm

 

Mi Udang Sungai Dua yang Sedap!

Salam.. Baru-baru ni Kaklong gi Sungai Dua, Butterworth Pulau Pinang sebab nak gi collect barang yang adik order.. Dah sampai sana, kitorang pun nak makan mi udang sebab Sungai Dua kan popular dengan mi udang.. Nak la merasa.. Hehe.. Tapi kan, bersepah-sepah gerai dan restoran mi udang sampai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
25th November 2016 1:27pm

 

Dapat Box of Joy dari Lazada sempena Online Revolution!

Hai. Dapat surprise dari Lazada. Apa tu? Apa tu? Jeng jeng jeng!  ada beg dari MILO, sepaket maggi OatMee dan produk Tefal.. Ada lagi dalam kotak tu tau.. Jom kite buka nak..? Woah! Banyaknyaaaaa Ada: Cereal dari Cerelac Baby Panda dari PAndaFood MamyPoko BabyWipe White Coffee Pandan dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
23rd November 2016 2:58pm

 

Ketagih dengan SMULE

Salam.. Giler lama tak update blog.. Blowalking pun tak juga.. Ni semua gara-garam SMULE Smule ni dah lama wujud, tapi cam biasa la Kaklong ni slow sikit.. Haha.. Baru-baru ni (dalam seminggu dua yang lepas) perkara buruk telah menimpa bisnes kecik Kaklong dan rasa nak give-up terus berniaga.. Sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1st November 2016 10:04am

 

Kacip Fatimah Phytoplus UTM : Ikhtiar Kaklong untuk Mengandung, in shaa Allah..

Hai.. Dalam entry tentang pengalaman check kesuburan haritu, Kaklong ada mention consume kacip fatimah kan.. Ada beberapa rakan yang email dan whatsapp Kaklong bertanyakan tentang ubat tu.. Untuk pengetahuan korang Kaklong amik Kacip Fatimah Phytoplus keluaran UTM. Ni Kaklong paste kan dia punya info: ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
24th October 2016 8:30pm

 

Review : Ebook Cara Mudah Simpan Wang

Hai.. Salah satu perkara yang Kaklong perlu buat tapi susah nak buat ialah simpan wang... Bila dapat duit Kaklong rasa rugi pula simpan.. Sebabnya, kalo ditadirkan mati esok, rugi je simpan duit sampai sejuta.. Kalo belanja dapat makan sedap-sedap, baju mahal-mahal, beg dan kasut cantik.. Betul tak? ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
24th October 2016 9:21am

 

Kat Mana Nak Beli Bra Pelbagai Saiz dan Harga Berpatutan?

Hai... Entry khas untuk wanita sahaja. Share pengalaman dan informasi kepada wanita yang mencari. Lelaki tak perlu baca k..  Ni pengalaman peribadi tau.. Khas untuk yang berpayudara besar (C ke atas..) Kat mana nak beli bra yang sesuai dan harga berpatutan ni memang sangat memenatkan bagi Kaklong.. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
23rd October 2016 12:02pm

 

Review Filem : Jack Reacher Never Go Back

Hai.. Kaklong dah tengok citer Jack Reacher Tulisan pink tu spoiler.. Jangan baca tau kalo belom tengok.. Korang yang dah tengok Jack Reacher pertama dulu pasti tau yang dia ni adalah polis tentera yang dah bersara dan hidup low profile tanpa jejak. Kali ni dia selalu tolong sorang mejar perempuan ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
22nd October 2016 8:30pm

 

Lawak Solo Minggu Pertama

Hai. Malam tadi Kaklong tengok Lawak Solo episod pertama.. Bukan nak tengok sangat. Saje je buka sebab takde citer best malam tadi.. Mungkin memang Astro sengaja tak buat citer best channel lain supaya kita semua tengok. Haha... Rupa-rupanya best juga rancangan itu.. Walaupun pesertanya bukan pelawak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
22nd October 2016 8:43am

 

Cara Pilih Bra yang Sesuai untuk Jenis-jenis Payudara yang Berlainan

Hai.. Entry ni untuk wanita sahaja dan ada gambarajah seksi yang keterlaluan (90sx), maka lelaki please jangan baca k... Ingat tak haritu ada share jenis-jenis bra yang dijual kat kedai.. Harini nak reveal bra yang sesuai untuk jenis payudara masing-masing. Info ni Kaklong dapat kat SINI. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
21st October 2016 8:20pm

 

Rangkaian Produk SimplySiti

Hai.. Korang pernah tak try produk Simplysiti? Siapa yang tak tau, SimplySiti ni ialah jenama rangkaian kecantikan penyanyi tersohor Malaysia, tidak lain tidak bukan Dato’ Siti Nurhaliza. Bukan sahaja dalam bidang nyanyian, berbekalkan semangat beliau yang sentiasa ingin pergi lebih jauh dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
21st October 2016 10:04am

 

Segmen Bloglist Oktober Blog Seindahcerita

Hai Nak join segmen lagi.. Segmen ni dianjur oleh Blog Seindah Ceritera Cara Untuk Join 1. Buat entry bertajuk Segmen Bloglist Oktober Blog Seindahcerita2. Follow Blog Seindah Ceritera/ FB Page / Follow IG / Follow Twitter beliau 3. Blog yg nak join ni mesti aktif 4. Linkkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
20th October 2016 11:19pm

 

Jenis-jenis Bra

Hai.. Tau tak ada banyak jenis bra? Mesti la tau kan.. :P Ni Kaklong jumpa gambar jenis-jenis bra.. sumber sumber sumber Kaklong cuma ada jenis full cup.. Itu yang paling selesa..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
20th October 2016 8:30pm

 

Cara Ukur Saiz Bra yang Betul

Hai.. Entry ni khas untuk para wanita sahaja.. Jika ada lelaki baca, kemudian trauma setahun, jangan salahkan Kaklong k.. Sebenarnya kebanyakan kita pakai saiz bra yang salah.. Tak silap Kaklong dalam 60% wanita dalam dunia pakai saiz yang tak betul.. Mungkin kita salah sorang daripadanya... Harini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
19th October 2016 8:08pm

 

Segmen Ucing Nak Bloglist

Hai.. Nak join segmen Ucing Kadayan sebab dah kene tag dengan JMBlog.. Huuu Segmen Ucing Nak Bloglist. Hi Blogger.Melihat Banyak Blogger yang membuat Segmen Bloglist pada kali ini jadi Ucing pun nak buat Segmen ini juga.Segmen ini adalah mudah Semua yang Join Segmen ini akan Saya masukkan dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
19th October 2016 6:35pm

 

Shopping Online : Komik Indie Ankel Jonni dah sampai. Yay!

Hai.. Tengok apa Kaklong dapat! KOMIK INDIE ANKEL JONNI Woooo.. Cepat betul sampai.. Ankel pos guna pos biasa je tau.. Tapi 3 hari je dah sampai. Suka sangat! ^_^ Komik ankel ni best! Banyak unsur Melayu dan humor gaya orang Melayu.. Kelakar dia pula tak keterlaluan. Dah lama tak jumpa komik macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
19th October 2016 1:11pm

 

Review Filem : Spotlight

Hai.. Uuu.. citer ni best giler.. Kaklong pun tak tau nak mula dari mana.. Cerita ni pening sikit sebab ia melibatkan wartawan, institusi gereja dan peguam. Ada juga term yang Kaklong tak faham dan tak reti nak explain.. Kaklong citer setakat Kaklong faham je la ya.. Kalo ada silap term tu, minta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
18th October 2016 12:27pm

 

Satu Post sahaja Muncul kat Homepage Blog

Hai.. BAru haritu tukar template kan.. Tetibe tukar lagi? Ada cerita disebaliknya.. CIter sadis juga la... Kisahnya Kaklong saja test speed blog ni nak tau laju ke tak, selama pakai rasa cam laju je.. Sekali test.. Amek kau! Mobile 54; desktop pun lebih kurang juga 59.. Kaklong memang tak berapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
17th October 2016 2:22pm

 

Gegar Vaganza 3 : Kaklong Team Rem

Hai.. Semalam, pukul 8.30malam dah tunggu depan tv. Macam la tv tu nak lari.. Haha.. Petang tu siap pesan lagi kat abang, malam ni kita kene makan awal tau, sebab nak tengok Gegar Vaganza. Ntah hapa2 je, macam la makan kat luar.. Makan kat rumah je kot. Meja makan ngn tv tu tak sampai 10...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
17th October 2016 8:37am