User Profile: tokjogho

Show pings in: English | Malay | All

 

tokjogho

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 34

Sumbangan dan Idea Anda Amat DiAlu-alukan

Salam semua, Sebagai pemilik blog, saya amat berharap ada 2-way-communication antara saya dan juga pengunjung semua. Oleh itu saya amat Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel. Terima...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
5 days and 13 hours ago.

 

Tips Membeli Kamera Digital

Penggunaan kamera digital kini semakin meluas. Malah ianya boleh dikatakan telah mengambil alih penggunaan kamera berorientasikan filem. Dengan penurunan harga Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
1 week ago.

 

Pesanan Semasa Mendengar Azan Berkumandang

Kematian itu pasti menjelma. Hanya masa dan waktunya yang tidak kita ketahui. Cuba kita amati. Mengapa kebanyakan orang yang nazak, Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel. Terima kasih..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
1 week and 2 days ago.

 

2 Laman Web Pembelajaran Untuk Kanak-Kanak

Sebenarnya terdapat ratusan atau mungkin ribuan laman web di mana kanak-kanak boleh meluangkan masa untuk bermain sambil belajar secara online. Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
1 week and 4 days ago.

 

Wahabi – Antara Fakta dan Falasi

Bulan November 2008 ini genaplah dua tahun laporan muka utama sebuah akhbar perdana tempatan yang berjudul �Fahaman Wahabi Menular�. Kebanyakan Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
2 weeks and a day ago.

 

11 Jenis Manusia Yang Didoakan Malaikat

PERCAYA kepada malaikat adalah antara rukun iman. Ada malaikat yang ditugaskan berdoa kepada makhluk manusia dan sudah tentu seseorang yang Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
2 weeks and 5 days ago.

 

Panduan Memilih Nama Domain

Nama domain memainkan peranan penting dalam dunia Internet. Setiap laman web yang ada mesti mempunyai nama domain yang bersesuaian dengan Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel. Terima...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
4 weeks and a day ago.

 

Tanda-tanda Kecil Hari Kiamat

Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel. Terima kasih..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
1 month ago.

 

Tips Firefox: Tetapkan 2 laman web dibuka serentak

Pernahkah anda terfikir untuk menetapkan 2 alamat blog atau laman web sekaligus sebagai laman web piawai semasa Firefox bermula? Dengan Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel. Terima...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
1 month and a week ago.

 

Tips Bagaimana Mengatasi Stres

Stres adalah respon tubuh seseorang dalam menghadapi pelbagai tuntutan dalam kehidupan. Tuntutan-tuntutan tersebut mungkin merupa-kan perkara-perkara yang datang dari luar Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
1 month and a week ago.

 

Kisah Raja dan Kuda Bijak

Alkisah dalam satu negeri tu adalah seorang raja yang sangat ego lagi berlagak. Dah lah tak hensem, sombonglah pulak tu. Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel. Terima kasih..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
1 month and 2 weeks ago.

 

Tengok Perkahwinan Di Raja Britain Secara Live Online

Ingin melihat upacara Perkahwinan Di Raja Britain, Putera William dan Catherine (Kate) Middleton secara lansung di internet. Upacara The Royal Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
1 month and 2 weeks ago.

 

Adat Resam Cina Semasa dan Selepas Hamil

Pelbagai adat resam dan pantang larang tertentu diamalkan oleh masyarakat Cina dalam aspek ini dan ia merangkumi peringkat sewaktu mengandung Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
1 month and 3 weeks ago.

 

Cara Aurat Wanita Didedahkan Syaitan

Assalamualaikum.. Syaitan dalam menggoda manusia memiliki berbagai cara strategi, dan yang sering dipakai adalah dengan memanfaatkan hawa nafsu, yang memang Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
1 month and 3 weeks ago.

 

10 Tanaman Pengusir Nyamuk

Masalah nyamuk? Sudah tentu ramai yang akan mencari ubat nyamuk sebagai solusi untuk menghalau nyamuk. Namun tahukah anda, ada jenis-jenis Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
2 months ago.

 

Mengapa Khinzir Haram?

Mengapa khinzir diharamkan oleh Islam sebenarnya tidak harus dipersoalkan oleh kita sebagai umat Islam. Namun, untuk menyelongkari dalil-dalil pengharaman tersebut, Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
2 months ago.

 

7 Kesilapan Semasa Bersenam

Anda mungkin kerap melakukan senaman untuk menyihatkan badan. Tetapi tahukah anda bahawa sesetengah cara atau kaedah senaman anda itu mungkin Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
2 months and a week ago.

 

Pengorbanan Si Penguin Jantan – Ilham Sang Pencipta

Tahukah anda sekiranya kita ingin memilih Bapa Mithali di kalangan haiwan ciptaan Allah, kita tentu mesti pilih burung Penguin Jantan. Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
2 months and 3 weeks ago.

 

Tok Kenali – Tokoh Ulama Kelantan

Tokoh ulama Kelantan paling masyhur, malah termasuk antara ulama besar Semenanjung Melayu. Sezaman dengan Tuan Husein Kedah, Pak Wan Sulaiman Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
2 months and 3 weeks ago.

 

Masuk Syurga Atau Neraka Kerana Seekor Lalat

Bagaimana seekor serangga yang berterbangan di tempat yang kotor, jijik dan busuk ini boleh menyebabkan seseorang itu dimasukkan ke syurga Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
2 months and 3 weeks ago.