User Profile: shafique

Show pings in: English | Malay | All

 

shafique

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 5

Cinta Tidak Kesampaian 1 Wanita 10 Lelaki

Salam sejahtera semua. Bagaimana anda memulakan hari Selasa? Harapnya semua bersemangat sebagaimana anda di hari Jumaat. Hai ini saya akan cuba menulis sebuah ulasan mengenai buku. Belum pernah buat ulasan lagi sebenarnya.Tajuk macam propa. Ada rupa tajuk depan akhbar tabloid Metro eh? Malangnya ianya jauh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
7th October 2014 10:59am

 

Ibadah Korban dan Media Sosial

Baru-baru ini panas juga rasanya di media Arab berkaitan tentang Haji Selfie. Anda boleh cari sendiri mengenainya.Sekitar majlis ibadah korban qariah Kubang Ulu, Bukit MertajamSecara amnya dengan kemajuan pesat dunia telekomunikasi menjadikan segalanya begitu pantas dan berada di hujung jari sahaja. Hanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
6th October 2014 10:43pm

 

Mimpi Kamera dan Seringgit

Salam sejahtera. Bersawang sudah blog ini rasanya. Selamat menyambut Aidiladha dan menghayati pengorbanan Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail.Sebenarnya pagi kelmarin saya ada bermimpi. Tertidur bersama si kakak ketika dodoikan dia. Mimpi bermula di Kelantan. Sebab saya cam daripada loghatnya. Dalam mimpi tersebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
6th October 2014 1:57am

 

Copy Paste versus Kopi Pasta

Salam sejahtera semua. Kali ini nak bercerita tentang budaya Copy Paste. Kopi Pasta tu penyedap tajuk saja. Pembuka selera. Ehem! Keduanya kegemaran saya. Eh, bukan nak cerita makan tau. Jom baca tentang budaya Copy Paste di dunia digital.Penyedap BicaraApa yang saya nak sampaikan di sini bukanlah seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
30th April 2014 12:31pm

 

Aplikasi Posing Untuk Talent dan Jurugambar

Apa khabar kalian semua? Di utara ini hujan, mendung dan panas silih berganti. Alhamdulillah. Sawah juga kini dipenuhi air pasti kaki landscape sedang merancang memburu foto.Ok, kembali kita ke tujuan asal entry ini. Kali ini saya ingin kongsikan sebuah aplikasi yang boleh dikatakan berguna kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
21st April 2014 12:08am

 

Perjumpaan Tebuka Gajet di Batu Feringghi

[Sticky] Salam sejahtera semua. Di sini saya ingin berkongsi info tentang gathering atau pun perjumpaan bagi pemilik dan peminat gajet di Batu Feringghi, Pulau Pinang.Sebuah perjumpaan yang memang saya sendiri nantikan dan penuh dengan aktiviti menarik. Kerjasama antara AUG, mySAMDROID, MAiC dan juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
19th April 2014 11:04pm

 

Cerita Si Comel Terkejut Dan Komposisi

Kelmarin terpaksa mengambil cuti menjaga Damia. Seharian di rumah sehinggalah seekor kucing duduk berehat di bawah kereta."Cat! Nyiau! Cing!" kata Damia sambil menunjukkan ke arah kucing tersebut. Saya dengan pantas berlari ke arah dry box dan mengeluarkan kamera. Kelegaan di hati lensa 50mm melekat di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
19th April 2014 12:34pm

 

Sensasi Fotografi Masa Kini

Dari dulu hingga sekarang rasanya fotografi ini semakin mendapat tempat di hati kita semua. Tidak kira tua atau muda masing-masing dengan minat dan objektif tersendiri. Buka sahaja laman sosial pasti tidak lekang dengan perkongsian foto-foto dari rakan-rakan.Kamera mainan menggunakan filem. RM 25...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
10th April 2014 2:07pm

 

Semoga berlalu kemarau ini

Salam sejahtera semua. Hari ini bangun awal untuk mencari foto. Sayangnya tempat yang saya pergi dahulu boleh dikatakan musnah akibat kemarau. Namun begitu dengan cuaca yang baik kebelakangan ini saya lihat kehijauan mula mewarnai landskap kawasan tersebut. Harapnya tidak lama lagi dapat melihat bunga-bunga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
8th April 2014 12:18pm

 

Satu Tahun Empat Hari Nur Damia Zulaikha

Puteri saya iaitu Nur Damia Zulaikha baru sahaja berumur setahun minggu lepas. Saya selalu terkenangkan saat mula dia dilahirkan. Sekejap benar rasanya sudah pun setahun. Banyak yang dipelajari setelah kehadiran dia di dalam hidup kami suami isteri. Tambah menarik dia kini sudah boleh berjalan. Kelakar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
22nd September 2013 1:55am

 

Blackberry Messenger Cross Platform BBM4ALL

Salam sejahtera semua. Sedikit kesibukan beberapa bulan kebelakangan ini. Ketika menaip artikel ini saya sebenarnya sedang menantikan pelancaran BlackBerry Messenger (BBM) untuk pelantar Android. Buat masa ini masih belum keluar dan ianya melewati tarikh asal pelancaran. Mereka juga tidak menyatakan apakah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
22nd September 2013 1:27am

 

Festival OBSCURA Untuk Pencinta Fotografi Asia

Saya pasti ramai di antara pembaca amat meminati fotografi ada juga yang telah pun terjun ke dalam bidang fotografi secara sambilan, hobi atau pun sepenuh masa. Jadi anda membaca artikel yang tepat.Sebuah festival dan bengkel fotografi bertaraf dunia akan di adakan di Pulau Pinang. Festival OBSCURA,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
21st May 2013 1:44pm

 

BMM Ke iOS dan Android - Blackberry Bukan Melawak

Akhirnya setelah mendengar bermacam khabar angin, pihak Research In Motion (RIM) mengesahkan servis mesej terkenal yang bertahun-tahun lamanya menjadi ikon Blackberry iaitu BBM (Blackberry Messenger) akan berada di pelantar Android dan juga iOS secara percuma pada tahun ini.Blackberry Bold 9780Ya, percuma.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
15th May 2013 8:43am

 

Damia dan Laut Bukan Satu Gabungan Menarik

Salam sejahtera semua. Monolog pagi ini rasanya. Pada 1 Mei 2013 iaitu hari pekerja, aku bawa puteriku Nur Damia Zulaikha bersama mamanya ke Pulau Pinang. Hajat kami berdua nak bawa Damia naik feri. Minggu terdahulu daripada itu kami ke Jeti Pulau Aman. Dari atas The Ridge - Teja By The Sea, Damia ketawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
3rd May 2013 9:45am

 

Dunia Internet Yang Gelap Dan Misteri

Boleh dikatakan kebanyakan kita melayari internet setiap hari. Carian dan lawatan ke laman sosial termasuk aktiviti muat turun, blog, forum dan lain-lain lagi. Kita amat biasa dengan istilah search engine, Google, Yahoo dan Bing (sekadar menyebut beberapa nama). Carian demi carian selalunya membuahkan hasil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
30th April 2013 11:11am

 

Trailer Iron Man 3 Versi Original Tanpa CGI

Anda semua sudah menonton filem Iron Man 3? Jika korang nak tahu itu antara superhero kegemaran admin. Tapi baru-baru ini sekumpulan artis menggelarkan diri mereka sebagai FedFe Boyband dari Thailand telah membuat semula trailer filem Iron Man 3, dengan bajet mereka sendiri! Cuba perhatikan watak Miss...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
27th April 2013 5:01pm

 

Entry pertama dan permulaan ke dunia blogging

Salam sejahtera buat semua. Dah lama tengok blogger nie cuma nie baru terasa nak mencuba blogging. Bak kata orang kongsikan sesuatu untuk semua. Tapi kena pilih-pilih sebelum berkongsi. Bukan semua perkara kita boleh ceritakan. Just a simple and quick entry.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
25th April 2013 1:26pm