User Profile: sedapmakan

Show pings in: English | Malay | All

 

sedapmakan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 7

Jom pergi makan bihun sup di Pak Mat Bihun Sup Lahar Kepar, Kepala Batas Pulau Pinang

Jalan-jalancarimakanditeruskanlagi...Biasanya petang-petang kita nak makan makanan yang santai-santai, yang relax-relax...Kebiasannya selain goreng pisang, kita juga boleh makan makanan yang bersup..makan dengan itu, aku terpaksa bawa korang ke satu tempat di Lahar Kepar, Kepala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and a week ago.

 

Makan nasi kandar pelita di Jalan Padang Lalang, Bukit Mertajam (BM)

Peminat-peminat nasi kandar, mai nak habaq kat hampa semua, ni diaaaaaa nasi kandar pelita Bukit Mertajam...sempoi taktau nak habaq lagu mana....Restoran nasi kandar pelita ni banyak cawangan, merata dok ada satu penang ni...depa ni sdn bhd...tapi makanan depa sempoi walaupun depa banyak cawangan....aku dok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and a week ago.

 

Popia basah yang famous di Taiping (medan selera Larut Matang)

Salah satu lagi tarikan makanan yang sedap di Taiping ni adalah popia basah di medan selera Larut Matang. Gerai ni di bahagian hujung sekali berhadapan dengan gerai jual satay. Aku dah banyak kali beli popia basah ni...memang resepi turun-temurun tak sama cam yang jual di pasar malam. Nak beli ni pun kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and a week ago.

 

Menikmati kelazatan cendol di Ansari Famous Cendol Taiping Perak

Satu lagicendol sempoi di Taiping selain Cendol Bismillah. Ansari Famous Cendol yang terletak berdekatan je dengan Cendol Bismillah. Ada macam-macam jenis cendol, cendol biasa, cendol kacang, cendol pulut, cendol jagung....Biasanya akan ada ramai orang yang datang sini. Meja sentiasa penuh, ikut nasib...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and a week ago.

 

Mee rebus/Mee udang Sungai Dua di Kiosk Bertam, Kepala Batas Pulau Pinang

Kalau nak makan mee udang ni, tempat terbaik adalah di Sungai Dua la..Tapi bagi orang Bertam Kepala Batas special sikit sebab tiba-tiba ada gerai jual mee udang di kiosk Bertam ni...yang menariknya, mee rebus/mee udang Sungai Dua!!!! Aku tak pasti la yang ni cawangan diorang or...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and a week ago.

 

Ida nasi ayam delight di Astaka medan selera Bandar Perda, Pulau Pinang

Satu lagi pilihan nasi ayam bagiyang duduk area Permatang Pauh Pulau Pinang ni...Ida nasi ayam delight yang terletak di Astaka medan selera Bandar Perda. Pelbagai jenis nasi ayam yang ada kat sini. Nasi goreng pun ada jugak. Makanan kat sini berasakan ayam.Ida nasi ayam delightGerai Ida nasi ayam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and a week ago.

 

Big Red Strawberi, Brinchang, Cameron Highland Pahang

Tempat ni agaktersoroksikit. Lokasi di Brinchang. Kena panjat bukit yang agak curam. Kadang-kadang ada kereta yang tak lepas nak panjat bukit tu. Solution nya, penumpang semua kena turun. Biar driver je yang panjat dengan kereta tu. Atas tu ada banyak gerai-gerai yang jual barang cenderahati.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and 2 weeks ago.

 

Makan-makan di YZ agro farm, Cameron Highland sambil menikmati permandangan ladang strawberi

Jalan-jalanCameron Highland tak lengkap kalau tak melawat ladang strawberi. Trademark Cameron Highland kan strawberi la katakan....jadinya, aku pun pergi la satu kawasan ni...majoriti melayu la kawasan ni..kalau tempat lain, biasanya kaum cina yang monopoli pasal ladang strawberi ni..so, kat YZ agro...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and 2 weeks ago.

 

Sarapan pagi nasi lemak sedap di Tanah Rata Cameron Highland

Yang ni memangsempoi..nasi lemakbungkus daun pisang atau pun nak makan nasi lemak lauk pilih. Korang boleh cuba makan. Kedai ni terletak kat kiosk seberang jalan bertentangan dengan Ambank. Gerai paling hujung.kedai nasi lemak sedap Tanah Rata Cameron HighlandLankmark - bertentangan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and 2 weeks ago.

 

Restoran Rasa Sayang Cameron Highland

Ni satu lagirestoran yang akuterjah untuk makan malam di Tanah Rata Cameron Highland. Takde la order beria sangat kat sini, sebab aku just nak makan untuk alas perut je...cam aku dah story dalam post yang lepas, Cameron Highland ni jadi pekan mati bila malam menjelma hihihihihi..Restoran Rasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and 2 weeks ago.

 

Pakleh Chicken Rice Tanah Rata Cameron Highland

Masalah bilawaktu malam, susahsikitnak cari kedai untuk makan malam. Cameron Highland ni mati waktu malam MATI!!! walaupun waktu siang jalan jammed, ramai orang berjalan...kedai ni aku jumpa kat tanah rata..walaupun nama kedai tu nasi ayam, tapi kau tak order pun nasi ayam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and 3 weeks ago.

 

Galeri Wonderfood - muzium makanan Pulau Pinang

Orang Malaysia memang suka makan! Malah secara purata orang Malaysia boleh makan sehingga enam sajian sehari. Sesuatu hari tipikal bermula dengan sarapan pagi kemudiannya snek ringan sebelum makan tengahari dan diikuti makan tengahari sebenar. Semangkuk mi juga mungkin dimakan diantara 4 petang hingga 5...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and 3 weeks ago.

 

Nukilan yang tersentuh hati buat AYAH DAN BONDA

Ayah dan bondaMereka adalah sosok yang sangat luar biasa dalam kehidupan kitaKita menjadi saksi kehidupan mereka yang menjadi sabar luar biasa dlm kehidupan iniCucuran keringat yang keluarPerginya ayah kita dari rumah kita untuk mencari nafkahPagi siang malam kadang tak pulangTernyata semua itu dilakukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months ago.

 

KFC / PIZZA HUT Bertam Kepala Batas KINI DIBUKA!!

Kedudukan yang strategik, keluar tolBertam, terus boleh nampak KFC ni yang bertentangan dengan TESCO Bertam. Banguan KFC ni berkembar dengan PIZZA HUT...so orang Bertam boleh la datang menikmati PIZZA HUT ni...kat pekan Kepala Batas lama ada gak KFC dan PIZZA ni, cuma sekarang di Bertam ia lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months ago.

 

Nasi Kandar Al Nur Seberang Jaya

Ok la...boleh la...alternatif kalau nak makan nasi kandar kat Seberang Jaya, Pulau Pinang ni...Kalau kat Pulau Piang ni, kira everywhere ada je restoran nasi kandar, tapi the most famous nasi kandar biasanya located kat sebelah Pulau...jarang ada di sebelah tanah besar ni...Kalau malas nak pegi ke Pulau tu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months ago.

 

Subhanallah! Artifak-artifak Rasulullah S.A.W dan Sahabat Baginda yang jarang-jarang kita tengok

Pameran Artifak Rasulullah SAW dan Para Sahabat RA ini telah diadakan di muzium Kedah pada 20 Mac 2017 hingga 19 April 2017. Untuk mengabadikan artifak-artifak tersebut sebagai kenang-kenangan, disertakan di sini video-video artifak yang telah dipamerkan pada pameran tersebut:Serban/sorban Rasulullah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and a week ago.

 

Nasi Kandar Padang Kota di Pasar raya Mydin Bertam, Pulau Pinang

Sesiapa yang datangshopping ke Mydin Bertam ni, boleh la singgah jap kat nasi kandar padang kota yang terdapat di food court Mydin Bertam ni..Nasi Kandar Padang Kota Mydin BertamSelain nasi kandar, roti canai feveret gak la...roti canai mamak boleh makan pagi petang siang malam, sebab diorang sentiasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 2 weeks ago.

 

LIVE[siaran langsung] JDT vs Kedah - FINAL PIALA MALAYSIA 2017

Tunggu........akanadasiaranlangsung diSINI.......FINAL PIALA MALAYSIA 2017JDT VS KEDAH

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 2 weeks ago.

 

Jom makan kari itik ayam kampung di Permatang Pauh Pulau Pinang

Kepada yang nakmerasaimakantengahari kari itik dan ayam kampung, boleh la datang kat kedai ni. Kedai makan ni terletak dekat je dengan nasi campur permai tepian a.k.a bumbung kuning...kalau dari simpang tiga traffic light tu, mula-mula korang jumpa nasi campur permai tepian dulu sebelah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 2 weeks ago.

 

Satay Haji Samsuri, Sungai Besar Selangor

Satay Haji Samsuri memangdah terkenalseantero Malaysia...bagi yang duduk di Sungai Besar Selangor, kat sini pun ada orang jual satay haji samsuri ni..makanya, senanglah rakyat jelata Sungai Besar nak makan satay samsuri..hahahahahahahahaha...Lokasi Satay haji Samsuri, Sungai BesarTengah bakar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 2 weeks ago.