User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 23

Cerita rumah sewa | Muka cantik tapi pengotor!

Cerita rumah sewa | Muka cantik tapi pengotor! | Cerita ini aku copy dari facebook. Rasanya baru dua bulan lepas pernah baca similar stories tapi subjeknya ialah seorang editor majalah yang bergaya. Dia je bergaya tapi biliknya macam tong sampah terbuka 😷😷Aku sendiri pernah bertanya kepada tenant yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
6 months and 3 weeks ago.

 

Tips Hartanah 13 | Perkara PENTING Yang Perlu Dititik Beratkan Semasa Mencari Pangsapuri

Tips Hartanah 13 | Perkara PENTING Yang Perlu Dititik Beratkan Semasa Mencari Pangsapuri| Dah masuk tahun ke-17 jadi landlord from heaven (er.. sometimes hell 😠) rasanya layaklah untuk berkongsi pandangan bagaimana untuk memilih apartment. Window shopping hartanah untuk diri sendiri ni kekadang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 3 weeks ago.

 

Tips Hartanah 9 - Apa itu Time Sharing

Tips Hartanah 9 - Time sharing | Pernah dapat call tak yang dia suruh kita dengar ceramah 90 minit? Tengok….dia psycho kita dengan minit walhalnya 1 jam 30 minit. Takdanya lama tu, mesti 3 jam punya. Depa janji bagi voucher percutian percuma 2 hari 1malam.1st- time dulu kena jumpa kat Port Dickson tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
6 months and 3 weeks ago.

 

Seni Kaligrafi | Perbezaan yang menghubungkan

Hal begini yang patut kita kembangkan, hebohkan dan bukannya sindiran tentang kepercayaan penganut agama lain. Komen tanpa ilmu dan provokasi kita jauhkan.Maintain status quo, hiduplah secara harmoni.Selalu INGAT rukunegara:Kepercayaan kepada tuhan.Kesetiaan kepada raja dan negara.Keluhuran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 4 weeks ago.

 

Tips Hartanah 7 - Bangaimana dengan lot banglo?

Tips Hartanah 7 - Bangaimana dengan lot banglo? | Aku belum mampu lagi nak beli tanah kosong. Kalau ada pun yang 6 kaki tu jelah, kariah taman aku ni akan dihantar ke Jalan Seremban-Kuala Pilah tu. Tanah perkuburan dekat Stadium Paroi dah penuh sesak.Pendapat aku, kalau kita tiada modal untuk membina rumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
7 months ago.

 

NOTIS PENUTUPAN SEMENTARA CHONGKAK PARK AND RESORT

Baru baru ni kan tular tentang penyakit misteri yang dibawa dari Selangor. Perasan tak kes satu (atau dua orang) dari satu famili yang meninggal dunia akibat jangkitan pernafasan di Kelantan setelah lawatan ke Kajang? 40 ahli kelurga yang lain turut dikuarantin.Menurut Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

Tips Hartanah 7 - Pilihlah hartanah sebaik mungkin

h1Tips Hartanah 7 - Pilihlah hartanah sebaik mungkin | Melabur dalam hartanah melibat kos dan risiko yang besar. Buatlah lawatan, carian sebelum membeli. Diantara perkara lain yang perlu diambil kira ialah:Tidak mengadap matahari terbenamPaneh wehh! Kalau boleh pilih janganlah beli yang ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
7 months ago.

 

Valet Holiday

Anda sibuk hingga sukar pergi bercuti?Teringin nak pergi melancong tetapi terlalu banyak urusan?Biar kami uruskan.#kopipes#sarcasm

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

Tips Hartanah 6 - Feng Sui

h1Tips Hartanah 6 - Feng Sui | Panjang dah weh aku bercerita, dah faham ke belom? Dah dapat manfaatnya? Kalau perlukan personal shopper bagi tau aku ya, untuk area Negeri Sembilan and part of Klang Valley only. PS untuk property gituh.U all percaya feng sui tak? As a muslim kita cannot percaya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
7 months ago.

 

Indonesia | Itinerary 4 Hari 3 Malam Di Medan-Danau Toba-Berastagi

Indonesia | Itinerary 4 Hari 3 Malam Di Medan-Danau Toba-Berastagi | Indonesia sebuah negara kepulauan yang besar. Sangat besar sebenarnya dengan lebih daripada 17,000 pulau dan kira-kira 250 juta penduduk. Keluasan tanahnya menjadikan Republik Indonesia negara ke-14 terbesar di dunia. Phewww!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

Tips Hartanah 5 - Nak beli daripada siapa?

Tips Hartanah 5 - Nak beli daripada siapa? | Mari kita berkongsi maklumat.Directly from the ownerLagi bagus kalau dapat beli terus daripada owner, macam-macam boleh ditanya (dan diayat). Selalunya depa iklankan kat newspaper or online. Ada juga yang meinta bantuan ejen hartanah. Mungkin juga daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
7 months and a week ago.

 

Seremban 2 City Park merah bercahaya sempena Chinese New Year

Seremban 2 City Park merah bercahaya sempena Chinese New Year | Taman ini menjadi kesukaan anak-anak di waktu petang kerana mereka lepas bebas beraktiviti. Sudah berkali-kali kami ke sini melayan "the Boys", set sekolah rendah. Set yang lagi satu dah remaja, tak mahu dah nampak berjalan dengan emak kecuali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

Tips Hartanah 4 - Jenis-jenis Hartanah

Tips Hartanah 4 - Type of property | Hang suka landed property ke apartment?1) Setinggan termasuk kategori landedHaa…jangan ingat aku perli pulak. Memang ada tokey rumah setinggan and if u wish to buy u can find one. But if u takut kena hambat dengan PBT lebih baik lupakan.Arwah datuk saudara aku pernah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
7 months and a week ago.

 

Thailand | Baan Rim Klong Homestay

Thailand | Baan Rim Klong Homestay | Hotel, hostel, guest house dan homestay adalah penginapan yang disediakan untuk tetamu. Homestay popular di Malaysia dengan kepelbagaian konsep dan tarikan di satu satu tempat. Bagaimana dengan homestay di Thailand? Adakah sama atau lebih menarik?Salah satu program inap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

Tips hartanah 3 - Location! Location! Location!

Tips hartanah 3 - Location! Location! Location! | Tanyalah sesapa pun, perkara ini sangattttt perlu diambil berat. Kalau nak duduk sendiri macam yang aku dah bagi tau lah but if u wanna make it as a money machine, at least enough to pay the bank, lihat rumah tu daripada kacamata orang lain.Lagi satu, kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
7 months and 2 weeks ago.

 

Travel Risks | Pernah tak terfikir risiko ketika melancong?

Travel Risks | Pernah tak terfikir risiko ketika melancong? Bila Warda Rose Lily menulis tentang risiko melancong aku rasa aku patut share di sini. Sebelum ni pernah juga menulis tentang hal ini tapi bukan dibawah tajuk "risiko melancong/mengembara" tetapi lebih kepada menulis pengalaman dan dan taklah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 2 weeks ago.

 

Tips Hartanah 1 | Nak beli rumah tak? Aku bagi tips sikit

Tips Hartanah | Nak beli rumah tak? Aku bagi tips sikit | Entry sebelum ni aku ada tunjukkan gambar rumah sewa aku yang tunggang-langgang dek penunggu yang hampeh! tapi bagi korang yang dah pasang angan-angan nak membeli harta dan menyewakannya janganlah takut pula. Itu namanya cabaran. Cabaran yg tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
7 months and 2 weeks ago.

 

Global Passport Power Rank 2017 | Passport Malaysia nombor berapa?

Global Passport Power Rank 2017 | Passport Malaysia nombor berapa? | Untuk ke luar negara bagi tujuan melancong, lawatan rasmi, bekerja dan belajar setiap warganegara perlu membawa passport. Biasanya pengecualian diberikan kepada penduduk yang tinggal di sempadan negara, mereka diberikan pas sempadan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 3 weeks ago.

 

Cambodia | Di mana nak shopping di Phonm Penh?

Cambodia | Di mana nak shopping di Phonm Penh? | Owh.. ini tajuk yang wanita-wanita Malaysia khususnya cari. Tak kira yang datang secara bajet atau makcik kayo, kita mesti nak beli juga serba sedikit kan? Hah, jangan tak mengaku pula.Di Cambodia atau kita biasa panggil Kemboja ada banyak lokasi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 3 weeks ago.

 

Motivasi | Jangan biarkan hati berjauhan...

Seorang alim berjalan dengan para muridnya. Mereka melihat ada sebuah keluarga yang sedang bertengkar dan saling berteriak.Orang alim tersebut berpaling kepada muridnya dan bertanya, "Mengapa orang saling berteriak jika mereka sedang marah?"Salah seorang murid menjawab, "Kerana kehilangan sabar sebab itulah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 3 weeks ago.