User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 22

People’s Committee Building | Bangunan lama berciri Peranchis di Ho Chi Minh City

People’s Committee Building | Bangunan lama berciri Peranchis di Ho Chi Minh City | Sejak kebelakangan ini ramai yang mencari informasi mengenai Ho Chi Minh City di blog ini. Sebenarnya masih banyak gambar yang belum disiarkan kerana masih memikirkan tajuk-tajuk yang sesuai. Ada cadangan nak menulis topik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and a week ago.

 

MITA Travel Fair 2017 | Go Asian Go Domestic! Negara sendiri pun cantik uols...

MITA Travel Fair | Go Asian Go Domestic! Demi menyemarakkan pelancongan dan menjana ekonomi Malaysia satu "Travel Fair" akan diadakan dalam masa terdekat ini. Kerjasama strategik ini melibatkan pihak MITA serta para penggiat industri bagi menjayakan MITA Tourism Fair yang akan berlansung di...Mines...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and a week ago.

 

WTS | Winter wear - jaket, mafla, segala...

WTS | Winter wear - jaket, mafla, segala... | Rasanya ramai yang akan bercuti di tempat sejuk tahun ni kan? Beijing, Kunming dan banyak negara masih mengalami cuaca sejuk sehingga bulan Mac nanti. Eh Cameron Highland, Genting Highland dan Fraser Hills sejuk juga pepagi. Aku pernah tengok someone buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 2 weeks ago.

 

Thailand | Apa yang menarik di Chang Hua Man Royal Project ?

Thailand | Apa yang menarik di Chang Hua Man Royal Project ? | Sebagai usaha untuk meningkatkan pendapatan rakyat yang mengamalkan pertanian, banyak projek diraja dilancarkan. Kebanyakan projek yang berjumlah hampir 4,000 buah berada di sebelah utara Thailand dan menjadi kawasan tarikan pelancongan.Pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 2 weeks ago.

 

Hotel Review | Hua Hin Marriott Resort Spa, Thailand

Hotel Review | Hua Hin Marriott Resort Spa, Thailand | Hua Hin yang dikatakan pantai berkembar dengan Cha-Am mula terkenal sejak Raja Thailand menjadikannya "summer retreat" dan mendirikan rumah peranginan di sini. Hanya kira-kira dua jam dari kota kosmopolitan Bangkok, pantai Hua Hin lebih tenang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 2 weeks ago.

 

Flashback 2016

Flashback 2016 | Alhamdulillah dah masuk tahun baru 2017. Seperti tahun-tahun sebelumnya tiada apa-apa sambutan rasmi kerajaan Negeri Sembilan di Seremban. Kami cuma celebrate hari Merdeka sahaja setiap tahun.Malam tahun baru bagi aku agak merisaukan jika anak masih berada di luar rumah sehingga lewat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 2 weeks ago.

 

Tips Mempercepatkan Giliran Menunaikan Fardhu Haji

Tips Mempercepatkan Giliran Menunaikan Fardhu Haji | Assalamualaikum. Tetiba teringat kembali blog post yang masih dalam draf ini bila ternampak satu status kawan yang mana anaknya akan mendapat giliran mengerjakan haji pada 2111. Kemain jauh lagi tarikhnya. Samalah dengan aku yang lambat mendaftar ni.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 2 weeks ago.

 

Hotel Review | Grande Centre Point Hotel, Bangkok

Hotel Review | Grande Centre Point, Bangkok | Hello... dan selamat pagi! Pagi ini nak review sebuah hotel di kawasan up-market di Thonglor pula. Mesti ada yang nak tahu tentang hotel 5 bintang ini kan?Hotel442 bilik ini terletak di timur Bangkok, kawasan Sukhumvit, dan boleh diakses dengan BTS...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 3 weeks ago.

 

Thailand | Melawat Projek King Bumibhol Adulyadej Di Cha-Am Petchaburi

Thailand | Melawat Projek King Bumibhol Adulyadej Di Cha-Am Petchaburi | Sewaktu hayatnya King Rama XI, King Bumibhol Adulyadej begitu banyak sekali berjasa kepada rakyat Thai terutama yang berpendapatan rendah melalui bantuan secara lansung atau tidak lansung. Baginda juga turut mengadakan lawatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 3 weeks ago.

 

Motivasi | Jauhi Manusia Berfikiran Negatif

Motivasi | Jauhi Manusia Berfikiran Negatif | Hidup akan menjadi lebih mudah bila kita membuang orang-orang yang berfikiran negatif. Siapa mereka yang negatif ni?Diantaranya jenis...1) Suka maki orang.Sesetengah orang bila dia update status di facebook ke twitter ke kerjanya marah orang je. 95% status dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 3 weeks ago.

 

JJCM NS | Kedai makan MESTI CUBA di Jalan Seremban-Kuala Pilah

JJCM NS | Kedai makan MESTI CUBA di Jalan Seremban-Kuala Pilah | Negeri Sembilan negeri beradat hanya sejam perjalanan dari Kuala Lumpur menggunakan lebuhraya PLUS atau LEKAS. Negeri ini terkenal dengan Istana Sri Menanti, kawasan perkelahan Ulu Bendul dan pantai Port Dickson selain makanan enak lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 4 weeks ago.

 

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok | Bangkok meriah ketika ini dengan hiasan hebat menyambut Krismas. Semua hotel dihias dengan pokok krismas, kotak hadiah beserta hiasan lain yang menarik. Begitu juga kedai-kedai dan juga spa.Mari lihat hiasan-hiasan menarik ini yang hanya muncul setahun sekali.Grande...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

Thailand | Tempat 'Shopping' Popular MURAH di Bangkok

Thailand | Tempat 'Shopping' Popular MURAH di Bangkok | Rasanya pelancong ke Bangkok dengan tujuan utamanya, membeli-belah. Betul tak? Kenapa? Mungkin sebab sesiapa sahaja yang balik dari sana akan berkata, ya Allah murahnyerrr kain baju di sana? Statement yang membuat hati tak keruan hahahh...Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

Bila RUGGEDMOM outstation...

Bila RUGGEDMOM outstation... | Mak will always be mak. Walaupun ayah pandai memasak lebih baik permudahkan hidup mereka ketika Supermak tiada.Biasanya jika ai akan ke luar kawasan lebih dari empat hari tiga jenis lauk akan disiapkan. Freeze. Gilir-gilirkanlah menunya, kalau bosan goreng telur kicap. Tambah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

Indonesia 2016 | Aceh dilanda GEMPA BUMI lagi !

Aceh dilanda GEMPA BUMI lagi ! Negara Indonesia berada di kawasan Lingkaran Api Pasifik (Pacific Ring of Fire) yang memungkinkannya sering dilanda bencana gempa bumi dan letusan gunung berapi. Banyak terdapat gunung berapi api aktif di negara beribu pulau ini. Mahu pun begitu kira-kira 62 peratus rakyatnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

Jom Bercuti Ke Batu Ferringhi Dengan Traveloka! Hah, Traveloka?

Jom Bercuti Ke Batu Ferringhi Dengan Traveloka | Musim cuti ni ada plan nak bawa famili pergi bercuti ke? Seperti yang aku beritahu sebelum ni kami ada rancangan untuk ke tiga tempat untuk pergi bercuti. Minggu lepas dah balik Baling, tu dia... dari malam Rabu hingga balik hujan tak berhenti. Memang balik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 2 weeks ago.

 

Terbang burung terbang....di KL Bird Park

Terbang burung terbang....di KL Bird Park | Cuti persekolahan selama lima minggu telah bermula. Lama kan... tapi cuti sebelum ini lebih lama. Cuti tahun ini sudah ditarik ke cuti perayaan.Bagaimana dengan pengisiannya? Sudah dirancang atau terkontang-kanting macam hantu takbertuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 2 weeks ago.

 

It's Love

We have been 19 years together.Dari berdua jadi berlapanSemasa baru berkahwin rumah ni sangat lapangSekarang setiap sudut ada barang.Hidup tidak statikAda waktu susah tapi lebih banyak masa senangAda gembira ada duka ada laser melaserKehidupan ada turun naiknya bukan macam drama TV3Semoga Allah sentiasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 3 weeks ago.

 

Kuala Lumpur Di Zaman Yap Ah Loy

Kuala Lumpur Di Zaman Yap Ah Loy | Semasa mengikuti Kuala Lumpur FREE Heritage, Cultural Nature Guided Walking Tour, banyak cerita lama tentang pembukaan Kuala Lumpur diketahui. Sejarah Kuala Lumpur begitu panjang dan menarik, lebih menarik daripada yang dicetak dalam buku teks sekolah. Di mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 3 weeks ago.

 

Hotel Review | The Settlement Hotel, Melaka

Hotel Review | The Settlement Hotel, Melaka | Kita ke Melaka lagi. Banyak betul perkara menarik yang nak diceritakan mengenai Melaka ni.For the first timer selalunyaakan book hotel di tengah bandar yang senang dapat makanan, yang dekat dengan tourist attractions, yang senang nak shopping. Bila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 3 weeks ago.