User Profile: kerjasendirijb

Show pings in: English | Malay | All

 

kerjasendirijb

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 6

Tekanan GST semakin terasa

Dalam entry sebelum ni aku ada buat topic "Bahang GST semakin terasa" tapi kali ni aku nak cerita lagi pasal GST. Bukan aku minta dapat tekanan dari GST tapi memang dapat rasa tekanan GST masa berniaga tepi jalan.Website GSTBerniaga tepi jalan pun boleh terasa tekanan GST? Kalau tengok iklan GST kat TV,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
27th March 2015 12:50am

 

Cara Buat Produk Jenama Sendiri

Masalah peniaga yang nak buat produk jenama sendiri ialah tak tahu nak buat macamana. Nak hubungi siapa? Nak tanya kat siapa? Dalam entry ini kalilah aku nak share info asas cara buat produk jenama sendiri khas untuk orang yang ada modal lebih dan ada idea nak buat produk jenama sendiri.Logo halal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
20th March 2015 10:12pm

 

Ikhlas Berniaga

Ikhlas lebih mudah disebut dari dilaksanakan. Buat sesuatu tanpa mengharapkan sebarang ganjaran bukan mudah. Sebab itu kita selalu dengar orang cakap sedekah dengan ikhlas berbanding berniaga dengan ikhlas.Bawa bertenang dan jadi ikhlasBetul ke tak ada orang berniaga dengan ikhlas?Dalam entry ni aku nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
17th March 2015 7:02pm

 

Bahang GST Semakin Terasa

Good Services Tax atau lebih dikenali sebagai GST bakal dilaksanakan tak lama lagi. GST adalah cukai yang akan dikenakan pada semua product/service kecuali product/service yang telah disebut untuk dikecualikan. Tidak kira sama ada rakyat menyokong atau membantah pelaksanaan GST, kerajaan tetap nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
10th March 2015 10:07am

 

The Customer is Always Right?

"The customer is always right" is a motto, slogan, or outright lie which exhorts service staff to give a high priority to customer satisfaction. It was popularised by pioneering and successful retailers such as Harry Gordon Selfridge, John Wanamaker and Marshall Field.Harry Gordon SlfridgeThey advocated...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
5th March 2015 11:07am

 

Needs VS Wants

The difference between a need and a want is very simple.You need? You want?What is the difference between need and want?Need - something you have to haveWant -something you would like to haveNasi Lemak AyamA good example for need is food. You can eat nasi lemak with fried chicken, nuts, anchovies, cucumber...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1st March 2015 5:06pm

 

Harga minyak 1 Mac 2015

PETALING JAYA: Harga diesel dan petrol naik sebanyak 25 sen seliter mulai 1 Mac, demikian umum Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) menerusi kenyataan pada Sabtu.Harga minyak naik 1 Mac 2015Harga baharu petrol RON95 ialah RM1.95 seliter (naik dari RM1.70), RON97 kini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
28th February 2015 10:01pm

 

Accident Vannette dan Alza

Masa tengah niaga tepi jalan, tiba-tiba ada van Nissan Vannette merah dengan Perodua Alza hitam berdentum. Kedegang! Crash! Anggaran dalam pukul 9 pagi accident ni berlaku.Polis(berpakaian gelap) datang ke tempat kejadianOrang rumah aku kata, dorang nak claim insurance sebab tu panggil polis datang..Betul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
28th February 2015 7:44pm

 

Customer Homemade Chicken Chop JB

Johor Jaya - Pada 24 February 2015, 1 bag homemade chicken chop original small telah dihantar ke Johor Jaya. Apabila pembekal homemade chicken chop sampai di sebuah sekolah, beliau telah calling customernya untuk menghantar sekaligus menerima payment bagi chicken chop tersebut.Homemade Chicken Chop...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
27th February 2015 6:39pm

 

Homemade Chicken Chop JB

Anda penggemar Chicken Chop?Anda tinggal di Johor Bahru?Jika jawapan anda YA bagi kedua soalan tersebut, kitorang ada penyelesaiannya.chicken chopHomemade Chicken Chop khas untuk penggemar chicken chop di Johor Bahru. Sesuai untuk sebarang majlis makan-makan, perniagaan atau makan sendiri.Harga Homemade...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
21st February 2015 8:37pm

 

Alasan gagal berniaga?

Kalau nak cari alasan gagal berniaga memang macam-macam ada. Dengan tak cukup modalnya, tiada sokongan moral, tak cukup ilmu, tak cukup sifat, tak cukup makan, tak cukup korek hidung dan macam-macam lagilah alasan reason because sebab-musabab-kebab.Jangan cari alasan!Kalau dah tak minat berniaga tu memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
17th February 2015 10:53am

 

Guerilla Marketing

Guerrilla Marketing is an advertising strategy that focuses on low-cost unconventional marketing tactics that yield maximum results.Gorilla is not GuerillaGuerrilla marketing may be the right solution for your small business. Why?When executed well, it will often be low cost yet reach a highly targeted...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
14th February 2015 8:40pm

 

Putus asa dalam perniagaan?

Untung dan rugi tu perkara biasa dalam business.Semua orang berniaga tak nak rugi. Orang yang berhati kental dan tak kenal erti putus asa sahaja yang mampu menghadapi kerugian dalam business.Ruginya berhenti menuju kejayaanTeruskan membaca aku ada share tips jangan putus asa.Kan best kalau berniaga sentiasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
13th February 2015 9:43pm

 

Cara atasi masalah kewangan

Khas untuk orang yang bermasalah kewangan. Tips hebat ini pernah dibuat oleh banyak businessmen dan terbukti berjaya.5 sen kumpul banyak-banyak bole beli top up.Kalau korang ada masalah duit buat masa ini, teruskan membaca.Walaupun business plan korang hebat siap diakui, dikagumi dan dicemburui oleh Bill...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
12th February 2015 12:05am

 

Flanking Marketing

Have you heard about flanking marketing? If you are a new comer in business arena, you must read this entry until finish.Flanking strategyWhat is flanking marketing? Flanking marketing allows one company to displace a competitor in a peripheral market. Those companies that engage such strategies aim to ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
8th February 2015 5:35pm

 

Terpaksa Jadi Famous

Boleh tak pemalu yang teramat sangat nak jadi peniaga? Jawapannya tak boleh. Kalau pemalu sahaja boleh lagi tapi kalau pemalu yang teramat sangat memang tak bolehlah.Malu tunjuk mukaDengan rasa malu, kita boleh elakkan buat perkara tak senonoh depan orang ramai. Kalau ada rasa malu, kita dapat jaga batas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
5th February 2015 7:40pm

 

Harga Barang Tak Turun walaupun Harga Minyak Turun?

Masa harga minyak naik, harga barang pun ikut naik. Bila harga minyak turun kenapa harga barang susah sangat nak turun? Sepatutnya harga barang turun bila harga bahan api dah turun tapi yang menjadi persoalannya kenapa tak jadi macam tu?Datuk Seri Ismail Sabri YaakobMenurut Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3rd February 2015 12:42pm

 

Cara Dapatkan Idea Kerja Sendiri

Dalam post entry ini kalilah aku nak share cara nak dapatkan idea business atau kerja sendiri. Secara personal bagi aku kerja sendiri ni ada 2 kategori iaitu jual produk dan sediakan perkhidmatan. Ada macam-macam produk boleh dijual sama ada produk sendiri atau jual produk orang lain untuk dapatkan komisen.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
29th January 2015 11:07pm

 

4 Basics Before Starting a Small Business

If you're looking for how to start a small business, please read this entry until finish. I'll share the 4 steps or basics you must have before starting a small business. If you lack one of these, you may ruin your own business.Knowledgeable cat can sell breakfast lol1. KnowledgeKnowledge is the king. If...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
25th January 2015 11:42pm

 

Malaysia Best Blog 2015

Blog terbaik pada pandangan aku adalah blog yang fokus pada satu kategori atau niche yang tertentu. Kalau nak lari dari niche atau melencong sikit dari kategori asal blog pun cuma sikit-sikit je. Andaikata blog tu dah ada 10 posts, lari tajuknya cuma 2 atau 3 post sahaja maknanya 70% atau 80% content blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
23rd January 2015 10:18pm