User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 12

Smartphone Honor 7 Pada Harga Diskaun Kontest Fotografi Honor 10

Nak smartphone Honor dengan harga diskaun? Aha, ini peluang anda untuk cepat-cepat dapatkan harga promosi diskaun menarik smartphone Honor di laman web rasmi HiHonor. Tawaran menarik ini adalah untuk bulan Julai 2018, melibatkan harga lebih murah untuk Honor 7. Selain itu, anda boleh dapatkan harga diskaun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

8 Foto Cantik Nadiyah Shahab, Bakal Isteri Ben Ali

Nadiyah Shahab. Anda kenal dengan nama pelakon cantik berasal dari Singapura ini? Jika anda mengikut drama-drama Encik Suami Mat Salih Celup, Mr. Hijab dan terbaru Shah Zam, tentu kenal dengan wajah seakan-akan anak patung ini. 8 Foto Cantik Nadiyah Shahab, Pelakon Dari Singapura Bakal Isteri Ben Ali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

11 Jenis Buah Durian Popular dan Digemari di Malaysia

Dengar khabar, harga buah durian di pasaran sudah semakin stabil. Sedikit demi sedikit harga buah durian yang boleh didapati dengan murah pada bulan Jun dan awal Julai 2018 kini dah semakin sukar. Harga buah durian daripada pelbagai jenis bakal kembali ke harga asal. Jadi, buat penggemar durian ... kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

HFMD - Info Penting, Cara Rawatan dan Bagaimana Cegah Supaya Tidak Dijangkiti

Penyakit tangan, kaki dan mulut (HFMD). Wahai ibu bapa, jangan ambil ringan mengenai penyakit ini. Dikhabarkan, penyakit ini telah menjadi serius di Pulau Pinang dengan adanya peningkatan kes yang tinggi. Malah, Menteri Kesihatan Malaysia, Dr. Dzulkefly Ahmad telah mengeluarkan arahan khusus kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Tips SEO 103 - Custom Robots Header Tags? Cara Setting Untuk Dapatkan Trafik

Lagi tips berkaitan SEO (Search Engine Optimization) khas untuk rakan blogger blogspot. Aha, sesiapa yang gunakan blogspot sebagai medium untuk menulis blog, wajib ikuti tips yang akan saya kongsikan ini. Ia satu tips mudah. In Sha Allah, mampu memberikan trafik yang tinggi untuk blog anda, terhasil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Mitos Pasal Buah Durian

Cerita pasal durian lagi. Aha, kali ini saya nak kongsikan sedikit fakta hangat berkaitan buah durian ini yang sejak dua menjak ni dah jatuh harga. Bila dah jatuh harga, maka ramailah penggemar buah durian yang rasa seronok sakan. Yelah, durian dah harga murah, memang pulun la makan buah ni. Tapi, bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Durian Pertama Najmi

Musim durian. Kat mana-mana akan nampak orang jual durian. Ikut laporan akhbar, harga buah durian tahun ni dah jadi murah. Malah, harganya turun lebih separuh harga dari kebiasaan. Waktu inilah penggemar buah durian macam saya sekeluarga akan berasa sangat seronok. Inilah masa nak makan buah durian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Uyaina - Puteri Muslimah Asia 2018 Popular di Indonesia

Uyaina. Anda mungkin kenal kalau anda menonton rancangan Nona di TV3. Orangnya memang cantik, dan pernah menjadi juara juara Nona Manis pada tahun 2015. Setelah tidak lagi mengacara program Nona TV3, namanya kembali menjadi sebutan apabila menjadi juara Puteri Muslimah Asia 2018 buat pertama kalinya. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Cara Muat Turun Contoh Soalan Ujian Psikometrik

Adakah anda mencari contoh-contoh soalan untuk ujian Psikometrik bagi luluskan anda dalam permohonan kerja kerajaan? Jika anda dipanggil oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) untuk jalani ujian Psikometrik, adakah anda sudah cukup persediaan untuk menghadapinya? Anda nak tahu cara nak mendapatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month ago.

 

Cara Nak Beli Ebook Rahsia Taobao Full Pakej

Ramai yang nak tahu cara nak beli dan borong barang secara online menerusi laman web TaoBao. Sebelum ini, saya dah kongsikan satu video yang tunjukkan cara nak beli dari laman web TaoBao, tanpa perlu menggunakan orang tengah. Sekarang ni dah banyak laman web orang tengah macam Lazada dan 11th Street yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Video Tunjuk Cara Beli Barang di Taobao Secara Direct

Hari ini saya nak kongsikan satu video yang tunjukkan cara-cara untuk membeli barangan atau import produk dari China, dengan menggunakan laman web TaoBao. Ada ramai yang teringin nak beli barang dari China, malah ada peniaga yang teringin nak borong produk China untuk dijual di kedai runcit, pasar malam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Unifi Basic 30Mbps - RM79 Sebulan

Pelan Unifi Basic 30Mbps baru, Harga RM79 sebulan. Telekom Malaysia pada 12 Julai 2018 telah mengumumkan pelan Unifi baru, dinamakan sebagai Unifi Basic. Pelan ini ditujukan secara eksklusif kepada pengguna isi rumah dengan pendapatan kurang RM4500. Ianya pelan baru menggantikan pelan sedia ada,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Tips SEO 102 - Blog Wajib Mesra Mobile

Blog mesti berada di dalam keadaan yang mesra mobile. Bukan sekadar ia perlu menjadi sebuah blog yang responsif - paparan cantik dan betul ikut saiz skrin peranti, tetapi mesti mesra untuk semua peranti mudah-alih. Blog wajib mesra mobile. Ini merupakan antara teknik SEO yang mudah. Tak perlu teknikal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Kedai Jual iPhone Murah, Baru Secondhand Set di Langkawi

Pulau Langkawi memang tempat shopping yang best. Kat situ, boleh dapat banyak barang murah, samada yang baru (new) atau yang terpakai (secondhand). Ini termasuklah iPhone. Ada satu kedai di Langkawi, yang jual iPhone murah baru dan juga secondhand set. Kedai Jual iPhone Murah, Samada Baru atau Secondhand...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Int3tree Makanan Tambahan Terbaik Untuk Anak

Anda tahu pasal Int3tree tak? Aha .. sekarang ni, dah banyak nampak iklan pasal produk ni kat mana-mana. Kalau anda nak tahu, Int3tree ni merupakan makanan tambahan yang bagus untuk anak-anak. Dalam post kali ini, saya nak ceritakan serba-sedikit mengenai produk ni. Int3tree adalah produk pemakanan terbaru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Tampal Wallpaper Sendiri Di Rumah, Nak Murah Beli di DIY

Dinding rumah saya dah banyak berconteng. Ini gara-gara kreativiti anak perempuan saya, iaitu Maira yang suka sangat melukis. Saya tak tahu kenapa Maira suka benar melukis dan menconteng dinding. Malah, bahagian dalaman kabinet simpan barang pun dicontengnya. Saya dah belikan white board, sediakan buku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Panduan Hartanah - Nak Beli Rumah, Semak Dulu Nilai Pasaran

Nak Beli Rumah, Semak Dulu Nilai Pasaran. Saya tahu masih ramai lagi yang belum memiliki rumah sendiri. Impian ada, tetapi mungkin ada faktor-faktor yang mengekang, hasrat untuk memiliki hartanah pertama belum lagi dapat dicapai. Saya tahu perasaan tu. Saya beruntung sebab isteri saya bekerja sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Tips SEO 101 - Struktur Data Blog Mesti Betul

Saya bukanlah pakar SEO sebenar, tetapi kalau ada yang tanya berkaitan SEO untuk blog, saya pastinya akan cuba untuk menjawab sekadar pengetahuan yang ada. Lebih-lebih lagi jika mahu saya bantu untuk mantapkan blogspot agar mendapat trafik dari enjin carian. Bila cakap pasal teknik SEO (Search Engine...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Kod Kupon Promosi MAS Business Class

Ada sesiapa yang mencari kod kupon diskaun untuk terbang dengan Malaysia Airlines (MAS) tak? Saya ada beberapa kupon promosi untuk dikongsi, jika anda berminat untuk terbang dengan MAS musim cuti ini, terutama untuk Business Class (Kabin Kelas Perniagaan). Ada beberapa kod kupon menarik yang boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Isteri Terima Hadiah Harijadi Unik - The Sweetest Birthday Present

Selamat Hari Lahir buat isteri saya yang tercinta. Tarikh 8 Julai adalah merupakan tarikh hari ulangtahun kelahiran isteri saya yang ke __. Saya tak buat apa-apa sambutan istimewa, tapi adik ipar saya ada belikan kek harijadi yang sedap dari Secret Recipe. Isteri Terima Hadiah Harijadi Unik Yang Paling...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.