User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 8

Tawaran Kerja Sambilan Secara Online

Tawaran kerja sambilan secara online untuk mereka yang mungkin mahu mencari pendapatan tambahan, atau mungkin sekadar duit poket sebelum mendapat kerja sebenar. Ada banyak tawaran kerja sambilan secara online dibuka untuk semua, terutama sekali untuk lepasan siswazah dan graduan.Tawaran Kerja Sambilan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and 3 weeks ago.

 

Ramai Calon PTD 2016 Tidak Amanah

Ramai calon peperiksaan online PTD 2016 yang tidak amanah! Jika beginilah jadinya, mungkin selepas ini pihak iKerjaya tidak akan lagi hebahkan mengenai rujukan peperiksaan PTD sebagai langkah untuk buat persediaan menghadapi peperiksaan online.Pihak Tim Infokerjaya yang mengeluarkan ebook Pakej Rujukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and 4 weeks ago.

 

Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik

Tinggal beberapa jam sahaja lagi untuk mendapatkan pakej rujukan peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41. Ini adalah jam-jam terakhir untuk para calon mendapatkankan pakej rujukan peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) sebelum ianya ditutup, bagi membolehkan semua calon bersiap sedia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months ago.

 

Contoh Soalan Exam Online Untuk Rujukan PTD M41

Contoh Soalan Exam Online Untuk Rujukan PTD M41, ok? Adakah anda mencari sumber rujukan untuk melihat contoh-contoh soalan peperiksaan online bagi jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) gred M41? Jika anda seorang yang sedang mencari rujukan untuk persediaan peperiksaan online 2016, maka anda bertuah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months ago.

 

Bidang Tugas Pegawai Tadbir Diplomatik

Apakah bidang tugas seorang Pegawai Tadbir Diplomatik? Calon-calon peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik harus tahu skop dan bidang tugas seorang Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD). Ia penting kerana ia mungkin soalan yang akan ditanya di dalam peperiksaan nanti.Bidang Tugas Pegawai Tadbir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months ago.

 

Nota Ringkas, Nota Khas GTP dan GST Untuk Peperiksaan PTD

Nota Ringkas, Nota Khas GTP dan GST Untuk Pegawai Tadbir Diplomatik. Adakah anda sedang melakukan persediaan untuk jalani peperiksaan online untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41? Atau adakah anda mencari nota-nota ringkas, nota khas untuk informasi berkaitan GTP dan GST?Untuk info, seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months ago.

 

Format Terkini Peperiksaan Online PTD 2016

Adakah anda calon peperiksaan online untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) M41 yang dijadualkan pada November 2016? Jika ya, anda perlu tahu bahawa format terkini peperiksaan online PTD 2016 adalah berbeza dengan sebelum ini.Peperiksaan online PTD 2016 akan hanya mengandungi 2 seksyen utama sahaja,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and a week ago.

 

Contoh Soalan Matematik (Seksyen B) Peperiksaan Online

Dalam peperiksaan online untuk jawatan atau kerjaya di dalam sektor awam, ada bahagian soalan dinamakan Daya Penyelesaian Masalah. Ia merupakan bahagian utama di dalam mana-mana peperiksaan online untuk pelbagai jawatan di dalam kerajaan seperti Pegawai Tadbir Diplomatik, Pegawai Imigresen, Pegawai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and a week ago.

 

Preview Percuma Pakej Rujukan Peperiksaan PTD November 2016

Seperti dijanjikan sebelum ini, buat calon-calon peperiksaan online bagi jawatan Pegawai tadbir Diplomatik gred M41 yang berminat untuk mendapatkan Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik versi terkini 2016, iKerjaya Graduan memberikan anda akses percuma kepada versi preview untuk pakej...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and a week ago.

 

Tips Menjawab Seksyen A Peperiksaan PTD

Tips Menjawab Seksyen A Peperiksaan PTD. Ramai yang mencari rujukan serta contoh soalan peperiksaan online PTD terkini 2016. Dianggarkan terdapat lebih daripada 50 ribu calon graduan berdaftar untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41 direkodkan untuk tahun 2016. Untuk itu, adalah penting semua calon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and a week ago.

 

Rujukan Kerjaya PTD Terkini 2016

Rujukan kerjaya PTD terkini 2016. Adakah anda mencari satu rujukan untuk membolehkan anda mendapat kerjaya sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik? Seandainya anda bakal terbabit dengan peperiksaan online untuk pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) gred M41 pada November 2016, pastikan anda bersiap sedia dengan rujukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and a week ago.

 

Nota Pantas Exam PTD 2016

Nota Pantas Exam PTD 2016. Masa sudah semakin suntuk untuk anda membuat segala persediaan rapi untuk hadapi peperiksaan exam online PTD 2016. Jika anda merupakan calon yang dipanggil exam, usah biarkan masa menjadi penghalang untuk anda siap sedia dengan apa jua kemungkinan.Andai ini merupakan kali pertama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and a week ago.

 

Contoh Soalan Exam Pegawai Tadbir Diplomatik M41

Memang sukar untuk mencari contoh-contoh soalan untuk peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41. Ramai calon jawatan PTD M41 yang telah menerima panggilan hadiri peperiksaan online mula tercari-cari rujukan dan panduan bagi membantu mereka mengetahui bentuk, serta corak soalan exam yang bakal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and 2 weeks ago.

 

Teknik SEO Pertama Perlu Dibuat Untuk Blog

Best kalau bila kita search something kat google ke .. kat yahoo ke .. kat bing ke ... tengok2 blog kita yang kuar dulu dalam search engine tu. Best kan? Uhh ... cuba la korang try carian 'Rujukan Blogger' .. tengok apa yang keluar.Korang tau tak bahawa ada cara nak jadikan blog kita keluar pertama sekali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Rujukan Blogger Malaysia
2 months and 2 weeks ago.

 

9 Tips Temuduga Separa Perubatan

Jika anda seorang calon yang dipanggil untuk temuduga bagi Latihan Separa Perubatan, mungkin tips temuduga berikut perlu anda baca, dan ambil perhatian dengan serius. Elakkan diri dari terlalu konfiden walaupun anda sudah berpuluh kali ditemuduga. Ada sebab kenapa sudah beratus kali ditemuduga tetapi gagal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and 3 weeks ago.

 

9 Kelebihan Kerjaya Jururawat Kerajaan

9 kelebihan kerjaya jururawat kerajaan. Adakah anda seorang graduan yang masih lagi tidak tahu kerjaya apakah yang patut diceburi? Tahukah anda bahawa kerjaya sebagai seorang jururawat antara kerjaya di Malaysia yang boleh memberikan gaji yang lumayan? In Sha Allah, selain gaji lumayan, iKerjayaGraduan.com...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and 3 weeks ago.

 

Teguran Pensyarah UiTM Kepada Azizan Osman - 'Fake It Till You Make It'

Pihak iKerjaya Graduan ambil peduli apabila ada segelintir manusia yang cuba memperolokkan nilai doktor falsafah atau PHD yang memberikan gelara 'Dr' dan memperlekehkan gelaran tersebut yang sebenarnya bukan mudah untuk diperoleh. Pihak iKerjaya tidak boleh menerima realiti bahawa ada manusia yang dihormati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and 3 weeks ago.

 

Tips Lulus Temuduga

Tips lulus temuduga. Anda tentu telah dipanggil untuk temuduga kerja, jika tidak anda tidak akan sampai ke blog ini untuk mengetahui mengenai tips lulus temuduga. Ok, ada sedikit tips untuk temuduga kerja yang akan dikongsikan. Semoga ia beri manfaat kepada anda supaya lebih bersedia untuk hadiri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and 3 weeks ago.

 

Jana Income Dengan Uber

Salah satu cara mudah untuk menjana pendapatan, samada sampingan atau sepenuh masa ialah dengan menjadi pemandu UBER. Graduan dan lepasan IPT pun boleh daftar menjadi pemandu UBER dan jana income mingguan dan bulanan yang lumayan.UBER, salah satu syarikat perkongsian kenderaan persendirian dengan menawarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and 3 weeks ago.

 

7 Soalan Temuduga Popular Mengenai Personaliti

Soalan Popular Temuduga Mengenai Peribadi atau Personaliti. Admin iKerjaya ingin berkongsi satu tips kepada anda. Ia berkaitan dengan soalan yang bakal ditanya semasa temuduga kerja. Ia merupakan soalan popular dan sering ditanya terutama untuk jawatan-jawatan yang memerlukan kelayakan akademik yang agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and 3 weeks ago.