User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 21

Soalan Popular Temuduga Penolong Pegawai Tadbir N29

Ramai yang nampaknya lulus dalam peperiksaan online atau ujian Psikometrik untuk Penolong Pegawai Tadbir dan juga untuk jawatan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi). Tahniah diucapkan. Semakan keputusan ujian Psikometrik boleh dibuat di laman web SPA. Buat semakan untuk lihat samada anda akan ke peringkat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months ago.

 

Gunakan Kad Ketibaan Elektronik Singapura - No More Borang!

Ada sesiapa yang bercadang nak ke Singapura tak? Aha, saya ada berita best nak dikongsi ni. Nak masuk Singapura dah tak perlu isi borang dan beratur panjang. Sekarang anda perlu gunakan Kad Ketibaan Elektronik yang baru sahaja diperkenalkan kerajaan Singapura. Jika anda ada perancangan untuk melawat negara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Harga Baharu Pakej Jalur Lebar TM, Maxis, TIME dan Celcom

Berita sangat baik untuk semua pengguna internet di Malaysia. Menerusi satu kenyataan akhbar dikeluarkan oleh pihak Suruhanjaya Telekomunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), rakyat Malaysia kini boleh menikmati pakej harga internet atau jalur lebar dengan harga lebih murah, malah sehingga 50% lebih murah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Windmill PD Farm, Tempat Menarik Baharu di Port Dickson

Rancang bercuti ke Port Dickson? Aha .. kalau anda ada plan nak ke Port Dickson, Negeri Sembilan, bolehlah pergi ke Windmill PD Farm yang terletak di Jalan Pantai, Port Dickson. Tempat ini merupakan tarikan terbaru yang top di Port Dickson dan baru sahaja dibuka sekitar Ogos 2018. Saya dan keluarga telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Jadual Vaksin - Pemberian Imunisasi Terkini Wajib Untuk Bayi dan Anak

Sebagai ibu bapa yang ada anak berumur masih bayi, wajib ambil tahu mengenai jadual vaksin terkini daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Anak saya Najmi, masih lagi berumur kurang 2 tahun, dan baru sahaja ambil suntikan booster untuk DTap - kombinasi vaksin yang memberi perlindungan terhadap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Set Soalan Ujian Psikometrik Jawatan Gred H11 U11

Set soalan ujian Psikometrik untuk jawatan gred H11 dan jawatan gred U11. Anda terbabit? Berdasarkan hebahan terbaru yang dikeluarkan oleh pihak SPA Malaysia. Beberapa jawatan memerlukan calon menduduki peperiksaan Psikometrik sebagai tapisan utama sebelum layak menjawat jawatan yang dipohon.Sebelum ini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and a week ago.

 

SEO Expert Specialist Malaysia

SEO Expert dan Specialist di Malaysia. Melihatkan trend terkini bahawa ramai yang menggunakan enjin carian terutama Google untuk mencari info, maka keperluan untuk mendapatkan khidmat dan servis pakar SEO atau SEO expert dan juga specialist berkaitan ranking di Google telah meningkat. Apatah lagi bila dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Al Quran Mushaf Malaysia

Semasa saya dan keluarga melawat Kompleks Nasyrul Quran di Putrajaya hari tu, saya telah mengetahui mengenai penghasilan al-Quran mushaf Malaysia yang cukup unik dan indah. Jadi, dalam post kali ini, saya nak kongsikan serba sedikit pengetahuan yang telah saya dapat mengenai mushaf al-Quran. Saya juga akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Loan Kereta Sangkut Kerana PTPTN? Ini Cara Nak Settle

Anda nak beli kereta, dan buat loan, tetapi takut sangkut sebab ada tunggakan dalam pinjaman PTPTN? Baca post ini, ada jalan penyelesaian untuk settle. Sejak kerajaan baharu buat pengumuman tentang mereka yang tak bayar PTPTN tak boleh approve untuk memohon pinjamaan pembelian kereta, maka ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Tips Lulus Temuduga Pembantu Tadbir

Nak lulus dalam temuduga Pembantu Tadbir kerja kerajaan? Ikuti tips yang kami berikan di bawah.Kalau nak kerja kerajaan, anda perlu lalui proses temuduga jawatan kosong SPA yang telah anda pohon. Kebanyakannya calon-calaon ramaiterkandas pada peringkat ini walaupun dah berjaya dengan baik lulus dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 2 weeks ago.

 

Cara Tebus Rebat Tunai Sehingga RM200 Bayar Bil Gunakan TM Rewards Points

Saya baru sahaja tebus rebat tunai untuk akaun Unifi Broadband (Streamyx) secara online. Alhamdulillah, dapatlah rebat tunai sebanyak RM45. Nilai rebat ini nanti akan ditolak dalam akaun bil semasa, jadi bil internet saya akan jadi murahlah sikit berbanding bulan sebelumnya. Ini merupakan pertama kali saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Pageviews Blog Naik Mendadak - Stats Bulan September 2018

Pageviews (hits) blog naik mendadak !! Tak disangka, akhirnya kesabaran menunggu itu berbaloi. Jika anda ikuti blog saya ini dari awal, tentu dah pernah lihat laporan trafik blog saya sebelum ini. Misalnya pada bulan Julai 2018, hanya 161,110 pageviews (PV) dicatatkan dan semakin menurun pada bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Contoh-Contoh Soalan Ujian Psikometrik

Dah siap buat latih-tubi soalan-soalan ujian Psikometrik? Anda kena rajin buat latihan dan sentiasa bersedia dengan pelbagai contoh soalan Psikometrik yang boleh memerangkap anda.Tahun 2018, ujian Psikometrik dibuat kepada hampir semua jawatan dalam kerajaan termasuklah jawatan jawatan Pembantu Awam H11,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 2 weeks ago.

 

Khat Cantik dari Kitar Semula Lembaran Quran Lama

Al Quran adalah kitab suci umat Islam. Kesuciannya dipelihara bermula dari ianya dicetak sehinggalah ke proses melupuskannya. Sebelum ini, saya pernah ceritakan bagaimana Al-Quran itu dibakar sebagai salah satu cara untuk melupuskannya. Tetapi sekarang, sudah ada kaedah lain untuk pergunakan kembali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Rujukan Ujian Psikometrik Untuk Gred 11 dan Gred 19

Terkejut bila dapat tahu kena hadapi ujian Psikometrik? Tahun 2018, nampaknya pihak SPA ambil keputusan untuk asingkan ujian Psikometrik dari peperiksaan utama kemasukan kerja kerajaan. Untuk bulan Oktober 2018 ini, terdapat banyak ujian Psikometrik yang akan dijalankan bermula dari 5 Oktober 2018 bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 2 weeks ago.

 

Rujukan Untuk Ujian Psikometrik Pembantu Tadbir gred W19

Nampaknya ramai yang telah dipanggil untuk hadapi peperiksaan atau ujian Psikometrik. Antara jawatan yang dipanggil untuk ambil ujian ini adalah Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W19. Ramai calon dari Semenanjung, Sabah dan Sarawak mencari-cari contoh soalan Psikometrik untuk latihan latih-tubi.Difahamkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 2 weeks ago.

 

Akses Kepada 25 Video Tutorial Live Trade Forex Sebenar

Siapa sini yang teringin nak jana income menerusi forex trading? Aha, ini bukan scam nak minta anda melabur dalam skim-skim berkaitan pelaburan forex ye. Bukan tu, bukan cara mudah sebegitu yang nyata akan merugikan anda. Nak buat duit dengan Forex, anda kena belajar ilmu betul cara nak trade. Saya nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Resepi Rendang Ayam Versi House Husband

Hari ini saya nak kongsi satu resepi best, menu masakan tradisional iaitu Resepi Rendang Ayam. In Sha Allah, kalau anda mencuba resepi ini, rendang ayam anda pasti sedap menyelerakan .. hehe. Kalau saya, seorang lelaki yang tak ada kelulusan chef pun boleh masak resepi ni dengan selamba, anda pun boleh! ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Ebook Bisnes Shopee - 100,000 Produk Dropship Tersedia Untuk Dijual di Shopee

Ada panduan untuk Bisnes Shopee terbaru lah! Dah tahu ke? Ia merupakan panduan yang diterbitkan oleh pihak Klikjer.com. Menariknya ialah panduan ini antara yang terlaris di internet, dan telah menarik ramai orang untuk ketahui selok-belok berbisnes online menerusi platform Shopee. Panduan tersebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Yeay, Berjaya Masak Rendang Ayam Sendiri .. Sedap Lak Tu ..

Dengan berpandukan resepi asas untuk membuat Rendang Ayam, serta sedikit tips dari isteri saya untuk masak rendang yang sedap, alhamdulillah, baru-baru ini saya dah berjaya masak Rendang Ayam sendiri. Dan tak sangka pulak, ia sangat sedap .. sehingga saya jadi gian nak memasak rendang ayam banyak kali ..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.