User Profile: fitrihadi

Show pings in: English | Malay | All

 

fitrihadi

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 27

(Review) Takoyaki Meatball Sedap di Perlis

Bukan review berbayar. Pernah makan takoyaki atau meatball Ikea? Bayangkan jika kedua-duanya digabungkan. Di Perlis, gabungan Takoyaki Meatball yang sedap ini kini boleh didapati di sini.  Takoyaki? Bagi yang beluim tahu, takoyaki adalah makanan Jepun berbentuk bebola dan terdapat pelbagai pilihan inti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
24th October 2016 8:26am

 

(Resepi) Sambal Tumis Mudah Dan Sedap

Ramai yang sukakan sambal tumis kerana rasanya yang sedap dan pedas. Penyediaan resepi sambal tumis juga agak mudah sesuai untuk bujang mahupun penggemar makanan pedas. Admin juga salah seorang hantu sambal. Jadi agak penting untuk tahu cara nak buat sambal ni supaya tak kempunan bila takde...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
23rd October 2016 5:53am

 

(Gambar) Mangsa Dan Perangkap Maut Di Laluan Motosikal KESAS

Agak mengerikan melihat gambar perangkap maut yang dipasang penyamun di laluan motosikal lebuhraya KESAS. Lagi ngeri bila ia terkena leher anggota Ronda KESAS sendiri semasa mereka sedang menjalankan rondaan di laluan motosikal tersebut pada awal pagi. Jika silap langkah atau menunggang dengan laju, boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
22nd October 2016 9:06am

 

(Senarai) Lokasi Tempat Baby Hatch Seluruh Malaysia

Baby hatch diwujudkan untuk mengelakkan masalah buang bayi yang menjadi-jadi kebelakangan ini. Terdapat beberapa lokasi tempat baby hatch di seluruh Malaysia mengikut senarai yang dikongsikan seperti di Johor, Selangor, Perak, Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Penang, Kelantan, Pahang, Sabah, Sarawak dan juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
22nd October 2016 5:39am

 

(Video) Risiko Kerja Di Pelantar Minyak Dihempas Ombak Besar

Mendapat kerja di pelantar minyak sememangnya berbaloi kerana diberikan gaji dan elaun yang tinggi. Namun risiko yang bakal dihadapi juga agak tinggi seperti dihempas ombak besar, berhadapan cuaca yang buruk dan lain-lain lagi. Kerana itulah gaji bekerja jauh di lautan setimpal dengan risiko yang dihadapi.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
21st October 2016 11:25am

 

(Bongkar) Trend Bodoh Universiti di Malaysia

Aktiviti semasa orientasi universiti di Malaysia ini adakala bagus dan adakalanya menjadi trend bodoh yang tidak masuk akal dan hanyalah pentas untuk menunjukkan sikap berlagak tuhan oleh senior-senior. Seriously, memang ada kes contohnya universiti A ni yang dah lama bertapak, tapi penuh senior jenis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
20th October 2016 1:37pm

 

(Video, Lirik) Lagu Bukan Propaganda – OST Filem Desolasi

Bagi yang mencari video dan lirik lagu OST filem Desolasi, inilah tempatnya. Lagu bertajuk Bukan Propaganda ini dinyanyikan oleh Syamsul Yusof dan Mawi. Tarikh tayangan filem Desolasi adalah bermula pada 8 Disember 2016. Ramai-ramai terjah pawagam! Boleh play klip video berikut dan ikuti lirik lagu Bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
20th October 2016 5:08am

 

(Rahsia) Kenapa Jam Casio F-91W Dianggap Bahaya Dan Bergaya?

Tahukah anda jam tangan Casio F-91W boleh dianggap sebagai jam yang bahaya dan juga bergaya. Apakah rahsia disebalik kenapa jam lejen ini dianggap seperti itu? Bacalah sedikit sejarah yang FH sempat korek ini:  Pada tahun 1995 di sebuah tempat di Manila, 2 orang lelaki; Murad dan Ramzi telah memproses...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
20th October 2016 2:55am

 

(Video) Kakitangan SAJ Dipukul Penduduk Tak Bayar Bil Air 3 Bulan

Kesian tengok video kakitangan Syarikat Air Johor (SAJ) ni dipukul penduduk yang 3 bulan tak bayar bil air. Penduduk dari Kampung Melayu Kulai ini dikatakan mengamuk setelah bekalan air mereka dipotong oleh kakitangan ini. Lihat aksi ganas mereka ini di bawah:  Sementara itu, laporan akhbar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
19th October 2016 9:19am

 

(Video) Kanak-Kanak Dipaksa Meredah Kolam Berisi Ular

Agak kasihan melihat traumanya kanak-kanak ini diberi latihan meredah kolam yang berisi ular semasa dalam satu latihan kepimpinan. Dari video tersebut kelihatan ianya dikawal selia oleh pihak Jabatan Pertahanan Awam (JPA). Lihat video di bawah ini:  Berikutan itu, satu maklumbalas telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
18th October 2016 8:32am

 

5 Smartphone Yang Sesuai Menggantikan Samsung Note 7

Bagi pengguna Samsung Galaxy Note 7, pastinya mencari-cari smartphone yang sesuai mengantikan peranti tersebut. Berikut saya senaraikan 5 smartphone yang lebih kurang sama level dengan Samsung Galaxy Note 7: 1) Motorola Moto Z Ciri-ciri menarik: Kalis air Ada pengesan cap jari Kamera 13...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
16th October 2016 5:03am

 

(Tips) 6 Petua Hasilkan Nasi Lemak Lebih Sedap

Nak tahu resepi rahsia nasi lemak lebih sedap? Boleh cuba 6 petua hasilkan nasi lemak lebih sedap di bawah ni. Ada 2 tips tambahan di bawah. Bolehlah sama-sama cuba ye: 1. Untuk mengelak nasi melekat di periuk nasi, selepas membasuh beras, rendam dalam air biasa selama 10 minit. Kemudian toskan dan masukkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
16th October 2016 2:24am

 

(Review) Helmet Double Visor LTD

Review helmet double visor LTD ini tidak ditaja oleh mana-mana pihak. Mencari topi keledar yang sesuai memang penting untuk menambah tahap keselamatan semasa menunggang motosikal. Tahap keselesaan, fungsi dan ciri-ciri tambahan juga mampu menampah nilai pada sesebuah topi keledar itu. Topi keledar yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
16th October 2016 2:08am

 

(Info) 5 Petua Merawat Sakit Senggugut

Bagi wanita yang sakit semasa senggugut, bolehlah cuba 5 petua merawat sakit senggugut berikut. Lelaki juga perlu tahu info ini supaya anda mampu bersedia dan menjaga tatkala isteri sedang mengerang kesakitan semasa datang bulan. Untuk mengatasi masalah ini, cubalah mana-mana petua di bawah ini:  Petua 1...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
14th October 2016 2:32am

 

(Tips) 6 Cara Bezakan Wayar Charger Iphone Ori Dan Fake

Anda penguna iPhone atau iPad? Cuba check wayar charger anda adakah ianya ori atau fake? Jika tidak tahu tips atau cara bezakan yang ori dan fake, bolehlah rujuk 6 gambar di bawah ni:  *Nombor siri yang terdapat dalam kepala USB tidak dapat menentukan wayar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
13th October 2016 4:28am

 

(Gambar) Konsep Superbike Masa Depan Yang Futuristik

MONO RACR adalah konsep superbike masa depan yang futuristik dengan reka bentuk CLEAN and MEAN. Ianya sebenarnya dibina menggunakan rangka dan enjin motosikal Honda berkapasiti 1000cc dengan 4 silinder selari. Rekabentuk luaran pula dibina semula dengan menggabungkan rekabentuk superbike yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
12th October 2016 8:38pm

 

(10 Gambar) Kebakaran di SMK Tengku Suleiman, Perlis

Hari ini 12 Oktober 2016 telah berlaku satu kebakaran di SMK Tengku Suleiman, Perlis. Beberapa gambar telah dikongsi oleh seorang pengguna twitter; Putra ™ (@hsceriaa) dan sumber terdekat. Berikut adalah gambar semasa dan selepas kebakaran di sekolah tersebut:    Diharap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
12th October 2016 1:27pm

 

(Info) Air Pasang Besar Di Kuala Perlis 18 Oktober ini

Pada 18 Oktober ini dijangka akan berlakunya fenomena air pasang besar paras tertinggi di sekitar pantai Kuala Perlis. Pengunjung, penduduk atau peniaga yang berada berhampiran kawasan tersebut dinasihatkan agar berjaga-jaga dan mengurangkan aktiviti di kawasan tersebut pada tarikh tersebut. Berikut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
12th October 2016 12:27pm

 

(Video) Trailer Filem Desolasi Lakonan Syamsul Yusof

Mindblown. Memang ternganga apabila menonton video trailer filem bertajuk Desolasi lakonan Syamsul Yusof dan arahan oleh Syafiq Yusof ni. Psst.. Kalau boleh tonton video di bawah dengan format High Definition atau HD 720p dan ke atas. Lagi bagus kalau dengar menggunakan headphone yang power atau sistem...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
12th October 2016 1:01am

 

12 Tips Penting Jika Masuk Atau Bermalam Di Hutan

Jika anda ingin masuk hutan atau bermalam di sana, penting untuk anda ikut tips dan pantang larang yang dikongsikan ini. Ini untuk mengelakkan dari berlakunya perkara yang tidak diingini yang mampu mengancam keselematan mahupun nyawa kita. Berikut adalah 12 tips penting jika masuk, camping atau bermalam di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
11th October 2016 11:04pm