User Profile: Leopluto

Show pings in: English | Malay | All

 

Leopluto

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 14

Planet Marikh Terbit Dari Barat Sudah Lama Berlaku ???

Isu planet Marikh terbit di sebelah barat dan tenggelam di sebelah timur ini sudah lama kedengaran. Hal ini pernah mencetuskan suasana hangat di kalangan rakyat dunia suatu ketika dahulu. Malah ada yg mengaitkannya dengan petanda yg Bumi akan mengalami nasib yg sama di mana Matahari akan terbit di sebelah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
3 days and 23 hours ago.

 

20 Penyanyi Wanita Malaysia Paling Popular Di Era 90 An

Era 90an telah melahirkan ramai penyanyi wanita yg sgt berbakat besar yg terdiri daripada pelbagai genre muzik yg berbeza. Majoriti besar penyanyi wanita era ini muncul dengan konsep album Pop Komersial. Namun, ada juga yg muncul dengan irama berbeza seperti Irama Malaysia, RB, Dance Music, Rap,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 days and an hour ago.

 

Piramid Purba Ada Di China, Jepun, Indonesia, India, Itali, Peru, Mexico, Segitiga Bermuda,...

Pada mulanya i nak cite pasal kajian Atlantis. Tetapi setelah membaca banyak sumber bahan bacaan, i dapati rupanya terdapat banyak piramid purba lain wujud di dunia ini selain di Mesir dan Amerika Latin. Mungkin ada yg sudah tahu, tapi bagi i yg baru tahu hal ni rasa agak mengejutkan. Paling terkejut bila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
1 month ago.

 

Anime One Punch Man Sehebat Naruto, Bleach, Ultraman, Doraemon, Dragon Ball, Gintama

Anime One Punch Man adalah antara anime yg semakin popular di kalangan pengemar anime and mangga online sekarang. Ada yg mengatakan anime ini adalah parodi kepada watak2x jalan cerita superhero anime yg lain. Tapi yg pastinya anime ini sgt unik kerana jalan cerita yg simple tapi kelakar. Watak utama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
1 month ago.

 

Britney Spears #1 di Carta iTunes Malaysia 2016

Ikon Pop Dunia, Britney Spears telah muncul dengan single terbaru beliau bertajuk Make Me.. Ooh feat G Eazy. Menariknya lagu ini telah berjaya berada di tangga teratas di banyak negara di dunia ini termasuk Malaysia, Emiriah Arab Bersatu, Amerika Syarikat, Brazil, Perancis dan banyak lagi. Fenomena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
1 month ago.

 

Pokemon Kini Sudah Wujud Di Alam Realiti. Dunia Semakin Maju.

Pokemon sudah wujud di dunia yg nyata. Terkejut kan. Kartun Pokemon pernah jadi fenomena di Malaysia di awal 2000 an dulu. Kini, Pokemon muncul dengan permainan aplikasi baru yg mengabungkan konsep fantasi dan realiti iaitu Pokemon Go. Dengan Pokemon Go ini, kita boleh guna smart phone yg ada GPS utk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
1 month ago.

 

10 Aktor Malaysia Terpopular era 2010an.

Sejak awal era 2010an lagi, terdapat ramai aktor Malaysia yg berpotensi besar menjadi Aktor No.1 Malaysia. Ramai di antara mereka yg mempunyai drama/filem yg sgt popular dan menjadi sebutan para peminat hiburan tanahair. Kebanyakan daripada mereka ini dikenali kerana mempunyai bakat dan populariti yg...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
1 month ago.

 

10 Aktres Malaysia Terpopular Era 2010an

Terdapat 10 pelakon wanita yg sgt popular dan menjadi perhatian peminat hiburan Malaysia di era 2010 an ini. Mereka ini boleh dikategorikan sebagai ikon budaya pop Malaysia pada zaman ini kerana terkenal dengan bakat lakonan, berita sensasi, dan pastinya populariti mereka berada di tahap yg tertinggi dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
1 month ago.

 

Kapal Angkasa NASA sampai ke Planet Musytari pada 4 Julai 2016

Sejarah baru dalam dunia teknologi/bidang astronomi manusia tercipta lagi dengan sampainya Kapal Angkasa Juno NASA ke orbit Planet Musytari pada 4 Julai 2016. Kapal Angkasa Juno ini dilancarkan ke luar angkasa utk menuju ke Planet Musytari pada 5 Ogos 2011 dan tiba ke Musytari lebih kurang lima tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
1 month and a week ago.

 

Iklan Raya Pertama Ada Unsur Seram di Malaysia 2016

Wow, hebat tahun niey. Banyak gilew kut iklan raya keluar tahun niey. Ada iklan raya tema seram, komedi, sedih, gembira. Rasa macam tahun ni adalah tahun iklan raya paling banyak keluar. Setiap iklan raya keluar ada jalan cerita berbeza even matlamatnya satu iaitu utk meraikan hari raya. Tapi bg...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
1 month and a week ago.

 

Majalah Rolling Stone Senaraikan Album Yuna Antara Album RB Terbaik 2016 di Hollywood

Penyanyi Malaysia Yuna sekali lagi membanggakan Malaysia kerana album terbaru beliau bertajuk Chapters telah tersenarai antara album RB terbaik di Hollywood. Antara album RB yg tersenarai dalam senarai yg dikeluarkan oleh portal hiburan popular Hollywood Rolling Stones ialah album Beyonce...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
1 month and 2 weeks ago.

 

Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai Ogos 2016

Bersiaran kembali untuk segmen rutin 2bulan sekali di blog Fiza. Kembali dengan Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016. Ada yang tak sempat sertai bulan April yang lepas kan dan juga yang tak berpeluang masuk dalam bloglist blog Fiza. Kalau sudi, berminat dan nak memeriahkan segmen ni jemputlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
1 month and 3 weeks ago.

 

Rakyat Amerika Syarikat Puji Yuna Malaysia

Peminat muzik Amerika Syarikat memuji penyanyi Malaysia Yuna kerana muncul dengan identiti berbeza dan unik. Baru2x ini, Fomo Daily You Tube Channel yg berpangkalan di United States telah menayangkan muzik video lagu Yuna bersama Raja CrunkB bertajuk Crush kepada beberapa komentar rakyat Amerika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
1 month and 4 weeks ago.

 

10 Artis Dangdut Malaysia Paling Popular Sepanjang Zaman

Di Malaysia terdapat pelbagai genre muzik yg popular termasuklah dangdut. Irama dangdut pernah mencapai zaman kemuncaknya bermula tahun 1994 sehingga 1998. Kewujudan pertandingan Dangdut Star baru-baru ini memgimbau kembali kenangan artis dangdut yg pernah popular di Malaysia. Begitu juga dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
1 month and 4 weeks ago.

 

20 Menu Berbuka Puasa Paling Sedap, Lazat Mudah

Boleh kata mesti ada antara kita tak pasti apa menu atau juadah berbuka puasa yg boleh kita masak time berbuka puasa nanti. Well, iolls ada beberapa cth cadangan menu berbuka puasa simple yg boleh kita masak atau beli kat bazaar ramadan nanti.All pictures from Google Images01. Nasi Putih+ Telur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
1 month and 4 weeks ago.

 

10 Menu Makanan Hari Raya Paling Popular Di Malaysia

Bila tiba hari raya, ada beberapa menu makanan yg pastinya pilihan majoriti penduduk di Malaysia. Tak kira negeri mana, pasti menu2x tertentu ini akan menjadi juadah utama utk hidangan utk hari raya masing-masing. Nak tahu apa menu makanan apa yg paling popular di Malaysia. Jom kita baca kat bawah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
2 months ago.

 

Senarai Lagu Hari Raya Paling Popular di Malaysia

Lagu raya mmg tak dapat dipisahkan bila tibanya hari raya puasa. Terdapat banyak lagu yang telah dihasilkan sejak zaman 1950 an sampailah tahun 2016. Ada yg lagu jadi evergreen dan yg sebaliknya. Okeylah, bagi menambahkan kemeriahan bulan ramadan dan bakal meraikan hari raya puasa pada bulan depan, jom kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
2 months ago.

 

Mesin Layan Diri Beli Buku Di Malaysia dan Seluruh Dunia.

Tadi iolls baca berita kat internet mengatakan yang Singapura skang dah ada alat mesin jual buku layan diri (Book Vending Machine). Ianya bertujuan utk mempromosi karya buku-buku terpilih dan utk memudahkan rakyat Singapura membeli dan membaca buku2x berkenaan. Keutamaan kepada hasil karya rakyat Singapura...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
2 months and a week ago.

 

Kejutan Hujan Air Batu Di Bukit Jalil Tahun 2016

Mesti ramai terkejut tetiba ada hujan batu di area Bukit Jalil semalam kan. Hujan batu ni bahaya coz boleh mencederakan dan merosakkan harta benda kita. Semalam masa balik keje pun iolls perasan hujan mmg lebat dengan guruh petir sabung menyambung di area Klang Valley ni. Angin time hujan pun agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
2 months and a week ago.

 

Lagu Hang Pi Mana Kumpulan Khalifah Jadi Fenomena Tahun 2016

Rasanya tahun ni kita dah ada dua lagu yg boleh jadi song of the year di Malaysia. Satu lagu Projector Band Sudah Ku Tahu dan terbaru lagu band Khalifah Hang Pi Mana. Lagu Hang Pi Mana ini ciptaan lagu Harry Khalifah dan lirik oleh Yabang Khalifah. Lagu ni masa 1st time iolls dengar mmg sgt best,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
2 months and a week ago.