User Profile: Kaklongchan

Show pings in: English | Malay | All

 

Kaklongchan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 10

Tutorial Blog : Cara Buat Sitemap kat Blog

Salam...Semalam dah submit sitemap kat Google kan...Harini kita buat sitemap kat kat blog pula nak tak?Ada orang cakap ia bagus untuk naikkan rank.. Ada yang cakap tak mempengaruhi pun..Jadi terpulang la nak buat ke tak..Apapun Kaklong nak letak supaya mudah cari artikel kelak.. (dalam 50 tahun akan datang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
27th January 2017 9:10am

 

Tutorial : Cara Submit Sitemap Blogspot ke Google

Salam.Kaklong baru je submit sitemap blog ni tadi..Sape yang belom tu bole la buat sekarang..Apa tu Sitemap?Sitemap ialah senarai website, url/link, atau page yang dibuat ikut susunan supaya mudah dicari.Dalam kes kita ni; sitemap ialah senarai blogpost / entry kita tu.Kita nak submit senarai tu ke Google...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
26th January 2017 9:27am

 

BLOGLIST FEBRUARI BY IRAZULKEFFELE

Salam..Nak join segmen lagi..Huhu..Nak join? Klik bannerKali ni dari blogger IraZulkeffeleCara nak join pun simple sangat..Kalo nak tau kene la klik banner tu dan join sendiri..Harap2 Kaklong bertuah kali ni..Sape yang rasa bertuah tu; jom klik banner.. ^^Wassalam..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
26th January 2017 5:28am

 

Tutorial Blog : Cara Masukkan Widget ke dalam Blog Versi Mobile untuk Unresponsive Template /...

Salam..Adoi.. Kelakar gile punya tajuk..Buat pendek karang takot orang tak faham pula..Tapi panjang camni pun tak berapa nak faham kan..Sorry.. 😛Kisah dia macam ni.Kaklong duk cari responsive template untuk blog ni..Malangnya free version ni function dia limited.Dah dapat yang cantik..Tapi gambar besar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
25th January 2017 11:55am

 

SEGMEN ICE BREAKING BY MELLYA

Salam..Melly Crayola ada anjurkan segmen Ice Breaking Version 1.0 2017.Tujuannya untuk kita saling kenal-kenal antara blogger..Sebenarnya segmen2 macam ni la yang buat Kaklong ada kawan2 kat blog dan media sosial.Kalo nak harap search engine, macam tak tau nak search apa kan.. Haha..Nak tau serba sedikit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
25th January 2017 3:17am

 

Lirik : Kalah dalam Menang : Syamsul Yusoff dan Mawi

Salam..Dah move on dengan lagu Sufian Suhaimi : Terakhir..Layan lagu Syamsul Yusoff dan Mawi dalam AJL31 haritu..Lirik Kalah dalam MenangYo!Ya Allah, Ya RahimSiapa lebih berkuasa?Ya Allah, Ya RahimKau, aku atau Dia?RenungkanAdakah kau rasa dunia isinya hanya kau yang punyaKau fikir kau siapa?Adakah kau lupa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
24th January 2017 8:43pm

 

Lirik : Terakhir : Sufian Suhaimi

Salam..Takleh nak move on la dengan lagu ni..Duk ulang dari pagi lagi..Jom nyanyi sama-sama..^^ Lirik Lagu Terakhir : Sufian SuhaimiMengapakah kita selalu berjauh hatiSelalu sendiri dan terasa hatiApakah kita tak sehaluan lagiBerat bagiku 2xApakah salahkuKau buatku beginiSelalu sendiri...tinggal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
24th January 2017 6:17pm

 

Review Kaklong Tentang AJL31

Salam..Dah 10 tahun kot Kaklong tak tengok Anugerah Juara Lagu..Ahad lepas Kaklong masih berada kat kampung dan adik-adik cakap "nak tengok Juara Lagu malam ni. Banyak lagu best best. Aiman Tino, Sufian Suhaimi pun ada..."Wow! Kaklong nak tengok Sufian Suhaimi nyanyi lagu Terakhir.Nak dekat pukul 9 malam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
24th January 2017 9:31am

 

Tutorial : Cara Buka Whatsapp kat Laptop / PC

Salam..Tau tak kita boleh buka dan guna whatsapp direct kat laptop ataupun komputer rumah anda?Ramai juga yang dah tau.Yang belum tau, meh Kaklong tunjukkan caranya..Mula-mula pegi kat websiteweb.whatsapp.comAkan nampak muka macam ni..Kat situ dia dah explain cara untuk os yang berbeza..Yang Kaklong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
19th January 2017 12:51pm

 

Tutorial Blog: Cara Buat Kotak Teks / Tulisan kat Entry / Blogpost

SalamHarini nak bagi tips untuk blogger baru.Tips simple2 je Kaklong pandai.. Hat hardcore tu tak reti la eden.. HihihiKorang nak tak letak kotak macam ni ke dalam entry kat blog korang? Kaklong akan kongsikan cara untuk masukkan kotak yang mengandungi tulisan (text box) ke dalam blogpost korang.. Macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
16th January 2017 11:56am

 

Tutorial : Cara Pasang Wallpaper (makeover meja lama)

Salam..Kaklong suka pakai meja kecik ni..Meja ABC untuk kanak-kanak bermain..Ini la muka dia..Sampai sekarang pun meja ni la Kaklong gunakan untuk main laptop depan TV; makan pisang goreng, pasembuq, laksa penang depan TV, seterika kain kraf, dan kalo tetamu mai, meja ni juga la yang jadi cofee table..Macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
13th January 2017 7:38am

 

Plant vs Zombi Puzzle yang Mengecewakan

Salam..Siapa yang follow kaklong kat facebook dan instagram pasti dah tengok gambo ni kan..3D Puzzle Plant vs Zombie yang bukan main seronok lagi Kaklong pasang sambil tengok Sepahtu Reunion 2.Secara jujurnya Kaklong rasa musim kedua ni tak brape best.Mungkin sebab takde skrip, persembahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
12th January 2017 11:56am

 

Video: 3 Cara Display Calendar DIY

Salam...Dah download dah kalendar semalam?Kalo dah jom display..Takde idea nak display, no worry..Kaklong bagi idea yang simple gile camana cara nak display kalendar DIY kita tu..Alamak, video lagi..?Huhuhuuu...Kaklong ni dalam proses belajar2 edit video ni..Tu yang macam excited je buat video..Video ni tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
11th January 2017 11:07am

 

Free download - Print Sendiri Kalendar 2017

Salam..Dah download planner yang Kaklong bagi semalam?Malam tadi pun Kaklong dah siapkan satu lagi kalendar..Kali ni nampak comel sikit kot..Nak tengok tak?Tadaaaaa!Ni untuk bulan Januari..Nak tengok yang12 bulan punya?Ushar kat video ni..Kiyut kan...Kalendar ni adalah hasil kolaborasi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
10th January 2017 10:00am

 

Dapat tak kalendar 2017?

Salam..Adik-adik Kaklong frust sebab tahun ni dorang tak dapat kalendar pun..Biasanya kalendar kita dapat kalendar percuma dari pasaraya dan kedai2 kan..Tapi tahun ni tak dapat...Nampak sangat ekonomi dah makin meruncing..Sampai kedai/pasaraya yang dahulunya setiap tahun bagi kalendar, dah cut their...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
9th January 2017 3:51pm

 

Shopping di Zalora

Salam..Tahun lepas Kaklong shopping kat Zalora.HAha.. Tahun lepas la sangat padahal bulan 12 tahun lepas..Awal bulan la juga.. Tapi baru sekarang berkesempatan tulis mengenainya..Dengan hanya spend RM50 dah dapat 2 barang..2 hari je dah sampai kat umah...Apakah barang itu?Jeng jeng jeng!Jam tangan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
8th January 2017 3:49pm

 

Vision 2017

Salam..Selamat Tahun Baru 2017..Malam tadi gedik nak buat video lepas dengar bunga api..update:Vision Kaklong tahun 2017 ialah:1) Nak baby2) Tak bertangguh keje3) Turun 5 kilo (konon2 taknak azam kurus.. Haha)4) Be a better housewifeOleh itu, Mission 2017:1) Malas explain pasal ikhtiar, tapi ni semua rezeki...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1st January 2017 1:20pm

 

House of Dream : Astro LI

Salam.Baru-baru ni Kaklong tertengok satu rancangan yang sangat menarik.Nama dia "House of Dreams" saluran Life Inspired (kat Astro)Haritu episod 9.Rancangan tu tunjukkan satu keluarga yg terdiri daripada sepasang suami isteri, anak kecik dan si atuk (ayah kpd si suami)Mereka tinggal kat rumah yang sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
31st December 2016 10:12pm

 

iium Confession: Peninggalan Arwah Part 4 (last)

Part 1:Part 2:Part 3:Salam. Sorry buat korang menunggu. Dalam part terakhir ni, ada banyak penjelasan yang mungkin boleh buat korang pening, so, minum air dulu. Then baca.Aku tahu ramai yang fikir tentang keluarga aku dan keselamatan aku. Aku dah letak diri aku dalam bahaya from the very beginning of this...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
21st December 2016 8:29am

 

iium Confession : Peninggaan Arwah Part 2

Part 1:Part 3:Salam. Aku sebenarnya berbelah bahagi nak share cerita ni ke tak. Sebab macam personal la pulak. Aku tahu ada yang kenal aku sape. And thank you sebab whatsapp aku dulu. And korang just keep silence. Thanks. Haha.Yang lebih dasyat, family besar aku. Dorang tak tahu. So aku dengan Nora kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
21st December 2016 8:11am