User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 24

Tips Memancing | Jadual Pasang Surut Air Laut Untuk Kaki Pancing

Port Dickson | Jadual Air Pasang Surut Untuk Kaki Pancing | Menurut kaum kerabat kaki pancing banyak faktor yang perlu diambil kira jika ingin berjaya memancing ikan yang banyak dalam masa singkat.Banyak tips yang diberikan seperti waktu bulan penuh, teori sonar, waktu terbit dan terbenamnya bulan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and a week ago.

 

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2017 (PBAKL2017) | Pesta Memandaikan Bangsa

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2017 (PBAKL2017) atau Kuala Lumpur International Book Fair 2017 telah kembali ke Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) seperti kebiasaannya. Pesta buku tahunan yang telah diadakan bermula28 April hingga 7 Mei dikatakan telah mengumpulkan 1,000 penulis buku yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and a week ago.

 

Hotel Review | Merdeka Palace Hotel Suites, Kuching

Hotel Review | Merdeka Palace Hotel Suites | Hotel lama yang elegan ini berada di hadapan Padang Merdeka di tengah bandar Kuching, Sarawak. Terkenal dengan staf yang mesra pelanggan, ia masih mengekalkan standard perkhidmatan terbaik sebagaimana komen-komen tetamu yang aku baca sebelum ke sini.Kerana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 2 weeks ago.

 

Cerita Hartanah | Kalau Bukan Rezeki Kita...

Cerita Hartanah | Kalau Bukan Rezeki Kita... | Adik aku sekarang sibuk mencari rumah untuk dibeli. Kawasan pilihan ialah di Rawang kerana berdekatan tempat kerja.Aku happy kerana dia 'menuju ke jalan yang benar' walaupun ada sedikit terkilan kerana lambat bertindak. Aku dah bercerita fasal rumah ni sejak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
6 months and 2 weeks ago.

 

7 Pasar Karat @ Flea Market Popular Di Malaysia

7 Pasar Karat @ Flea Market Popular Di Malaysia | "Pasar Karat" dinamakan sedemikian kerana diawal pembukaannya kebanyakan barangan yang dijual adalah barangan antik dan terpakai (vintage/bundle) yang rare.Pasar karat juga dikenali dengan nama pasar lambak, rusty market dan car boot sale. Di luar negara,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 3 weeks ago.

 

JJCM | Mencuba Rasa Foodcourt Terbaharu - Muhibbah Makan Place

JJCM | Mencuba Rasa Foodcourt Terbaharu - Muhibbah Makan Place | Sabtu lepas sebuah foodcourt baru di Shah Alam buat official opening ceremony. Maka aku pun melupakanlah buat kesekian kalinya janji pada diri sendiri untuk menurunkan carbo intake. "Esok je lah..." haa gitu.Dua chef dengan 25 tahun pengalaman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 3 weeks ago.

 

Istiadat Pertabalan DYMM Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong | Daulat Tuanku!

tiWatikah Titah DirajaP Istiadat Pertabalan DYMM Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong | Daulat Tuanku! Raja menjadi simbol kedaulatan dan keamanan sesebuah negara. Malaysia diantara 43 negara di dunia yang masih mengamalkan sistem raja berpelembagaan. Di Asia Tenggara, empat negara masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 3 weeks ago.

 

Selangor | Nak Tahu Apa Yang Menarik Di Bukit Malawati, Kuala Selangor?

Selangor | Nak Tahu Apa Yang Menarik Di Bukit Malawati, Kuala Selangor? Bermula esok, seluruh Malaysia akan bercuti selama empat hari terus menerus. Hari Isnin 24 April 2017 bersamaan 27 Rejab 1438H merupakan Israk Mikraj yang bertindih dengan hari pertabalan rasmi DYMM Yang Dipertuan Agong ke- 15.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 4 weeks ago.

 

Hotel Review | Hotel Concorde, Shah Alam

Hotel Review | Hotel Concorde, Shah Alam | Okeh everyone, ai nak review hotel berbintang empat di Bandar Anggerik. Next month ai review hotel di Koh Samui pula ya. InsyaAllah.Hotel Concorde ialah hotel berkelas bisnes yang terletak di Seksyen 9, di tengah bandaraya Shah Alam. Bersebelahan pusat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

Motivasi | Pursue Greatness!

Walaupun berada dalam kedudukan terbaik, ada saja manusia yang akan berkata negatif tentang anda.Teruskan menjadi yang terbaik!Have a great Monday.Sumber www.iampoopsie.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

6 Tips Menukar Matawang Di Penggurup Wang Berlesen

6 Tips Menukar Matawang Di Penggurup Wang Berlesen | Assalamualaikum. Terdetik hati nak bercerita bab banknotes ini setelah ada pelancong yang tertipu apabila menukar wang di penggurup wang berlesen.Jujurnya aku pun tak pernah check online banknotes yang valid sebelum ke mana-mana. Main percaya gitu je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

Selangor | Trend penginapan terkini, The Kabin

Selangor | Trend penginapan terkini, The Kabin | Untuk berjaya dalam bisnes yang ramai orang lain dah buat produk atau perkhidmatan yang kita tawarkan mestilah berlainan dan lebih baik daripada pesaing. Begitu juga dalam industri pelancongan, sesuatu yang baru dan trendy akan mengundang minat ramai.Menginap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

Tips hartanah 13 | Jangan Ghairah Membida Rumah Lelong

Tips hartanah 13 | Jangan Ghairah Membida Rumah Lelong | Aku nak cerita pengalaman di lelongan hartanah bulan Oktober lepas. Bercerita bab property memang aku minat tak kira masa walaupun poket kosong. Kalau diajak bersembang tentang emas yang tergantung di leher sebesar rantai kapal tu aku adalah orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
7 months and a week ago.

 

Travel to forget bad things

Bila sesuatu perkara baik berlaku,Mengembaralah untuk meraikan.Jika sesuatu perkara buruk berlaku,Mengembaralah untuk melupakan.Jika tiada apa-apa yang berlaku,Mengembaralah untuk mencipta kenangan.Berjalanlah di atas muka bumi Allah yang maha luas ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

Hidden Gem In Selangor | Sky Mirror @ Sasaran is A-M-A-Z-I-N-G !

Hidden Gem In Selangor | Sky Mirror @ Sasaranis A-M-A-Z-I-N-G ! Sebenarnya tak sabar sangat hendak bercerita tentang betapa indah dan uniknya Pantai Sasaran. Sejak setahun lalu banyak sekali bertebaran gambar-gambar pelbagai aksi di media sosial sehingga sering terdetik, bilalah nak sampai ke sana?SKY...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

Tips Hartanah 12 - Haunted House

Blog post ini telah disiarkan pada bulan Oktober 2015 di www.ruggedmom.com setelah sekian lama bercuti dari mencari rumah. Edited and repost here for reference.Tips Hartanah 12 - Haunted House | Hahahah... tajuk best ni weh. I can't stop writing about something that I loved, property. And, since I'm a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
7 months and 2 weeks ago.

 

Kadar visa ke India naik?

Kadar visa ke India naik? Semalam pepagi dah kecoh kata kadar visa ke India naik. Bukan sesikit punya naik! Maka mengeluhlah orang yang telah membeli tiket ke sana. Aiyooo... saya ati punya dalam banyak susah, suda lama berangan mau pigi (masih dalam mode berangan).Jadi saya pun cari itu Indian High...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 2 weeks ago.

 

Tips Hartanah 11 - Pinjaman bank, MRTT dan lain-lain

Ada tambahan dari artikel asal.h1Tips Hartanah 11 - Bank loan dan lain-lain | wahhh.... aku lupalah ada satu lagi dalam draft yang tak siap. Very very sorry...........It's best kalau kita boleh check dengan bank our eligibility terutama kalau nak beli rumah lelong because bank yang auction property...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
7 months and 2 weeks ago.

 

Pendaftaran IJM Land Half Marathon 2017 kini dibuka!

Pendaftaran IJM Land Half Marathon 2017 kini dibuka! | Berita baik untuk orang yang suka berlari dan bersukan termasuk beberapa orang kenalan yang sangat aktif menyihatkan badan.IJM not just build house, they build home. Jadi bila dikatakan membina kediaman mestilah ada aktiviti sihat di situ untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 2 weeks ago.

 

Rentak Selangor | Pengaruh Muzik dan Budaya Jawa Di Kuala Selangor

Rentak Selangor | Pengaruh Muzik dan Budaya Jawa Di Kuala Selangor | Selangor bukanlah negeri yang terbesar di Malaysia tetapi menjadi negeri termaju di negara ini. Berkepadatan tinggi, penduduknya mempunyai taraf hidup yang lebih baik berbanding negeri lain malah direkodkan mempunyai kadar kemiskinan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 2 weeks ago.