User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 21

MUD KL | Malaysia's longest running musical!

MUD KL | Malaysia's longest running musical! Aku menonton teater muzikal ini tanpa apa-apa persediaan, takde google apa pun. Tahulah teater muzikal tu bagaimana tapi takde apa apa expectation. Jiwa kosong gituh. Tak sangka ia sehebat tu.Sewaktu menonton aku memang ada rasa kagum dengan props, kawalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months ago.

 

JAGA kad debit/kredit baru anda dengan baik. Wang dicuri semudah ABC!

JAGA kad debit/kredit baru anda dengan baik. Wang dicuri semudah ABC!Semasa orang dok kecoh tukar kad ATM kepada jenis paywave yang baru ni, aku ada tengok video bagaimana mudahnya data dicuri hanya dengan mendekatkan satu alat elektronik kepada poket seluar atau beg tangan kita. Video tu dibuat di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

Jadual Program Sempena Hari Keputeraan DYMM Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan Yang Ke-69

Jadual Program Sempena Hari Keputeraan DYMM Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan Yang Ke-69 | Tahun ini merupakan tahun ke sembilan pemerintahan DYMM Tuanku Muhriz di Negeri Sembilan. Baginda dilantik sebagai yang Di-Pertuan Besar ke-11 pada 29 Disember 2008 menggantikan bapa saudara baginda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

Perginya seorang kawan pada 12 Januari 2017

Pagi Khamis dapat whatapps dari Burn."Aku dengar Awie dah meninggal"Ya Allah. Terdiam.Terus ingatan terimbau sewaktu kami masih belajar bersama di SEMESTI terutama di tingkatan 5. Fyi aku masuk ke sekolah tu masa tingkatan 4, bulan April rasanya. Ingat lagi masa tu student tengah exam ke sit for monthly...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 2 weeks ago.

 

People’s Committee Building | Bangunan lama berciri Peranchis di Ho Chi Minh City

People’s Committee Building | Bangunan lama berciri Peranchis di Ho Chi Minh City | Sejak kebelakangan ini ramai yang mencari informasi mengenai Ho Chi Minh City di blog ini. Sebenarnya masih banyak gambar yang belum disiarkan kerana masih memikirkan tajuk-tajuk yang sesuai. Ada cadangan nak menulis topik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 2 weeks ago.

 

MITA Travel Fair 2017 | Go Asian Go Domestic! Negara sendiri pun cantik uols...

MITA Travel Fair | Go Asian Go Domestic! Demi menyemarakkan pelancongan dan menjana ekonomi Malaysia satu "Travel Fair" akan diadakan dalam masa terdekat ini. Kerjasama strategik ini melibatkan pihak MITA serta para penggiat industri bagi menjayakan MITA Tourism Fair yang akan berlansung di...Mines...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 2 weeks ago.

 

WTS | Winter wear - jaket, mafla, segala...

WTS | Winter wear - jaket, mafla, segala... | Rasanya ramai yang akan bercuti di tempat sejuk tahun ni kan? Beijing, Kunming dan banyak negara masih mengalami cuaca sejuk sehingga bulan Mac nanti. Eh Cameron Highland, Genting Highland dan Fraser Hills sejuk juga pepagi. Aku pernah tengok someone buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Thailand | Apa yang menarik di Chang Hua Man Royal Project ?

Thailand | Apa yang menarik di Chang Hua Man Royal Project ? | Sebagai usaha untuk meningkatkan pendapatan rakyat yang mengamalkan pertanian, banyak projek diraja dilancarkan. Kebanyakan projek yang berjumlah hampir 4,000 buah berada di sebelah utara Thailand dan menjadi kawasan tarikan pelancongan.Pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Hotel Review | Hua Hin Marriott Resort Spa, Thailand

Hotel Review | Hua Hin Marriott Resort Spa, Thailand | Hua Hin yang dikatakan pantai berkembar dengan Cha-Am mula terkenal sejak Raja Thailand menjadikannya "summer retreat" dan mendirikan rumah peranginan di sini. Hanya kira-kira dua jam dari kota kosmopolitan Bangkok, pantai Hua Hin lebih tenang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Flashback 2016

Flashback 2016 | Alhamdulillah dah masuk tahun baru 2017. Seperti tahun-tahun sebelumnya tiada apa-apa sambutan rasmi kerajaan Negeri Sembilan di Seremban. Kami cuma celebrate hari Merdeka sahaja setiap tahun.Malam tahun baru bagi aku agak merisaukan jika anak masih berada di luar rumah sehingga lewat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Tips Mempercepatkan Giliran Menunaikan Fardhu Haji

Tips Mempercepatkan Giliran Menunaikan Fardhu Haji | Assalamualaikum. Tetiba teringat kembali blog post yang masih dalam draf ini bila ternampak satu status kawan yang mana anaknya akan mendapat giliran mengerjakan haji pada 2111. Kemain jauh lagi tarikhnya. Samalah dengan aku yang lambat mendaftar ni.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 4 weeks ago.

 

Hotel Review | Grande Centre Point Hotel, Bangkok

Hotel Review | Grande Centre Point, Bangkok | Hello... dan selamat pagi! Pagi ini nak review sebuah hotel di kawasan up-market di Thonglor pula. Mesti ada yang nak tahu tentang hotel 5 bintang ini kan?Hotel442 bilik ini terletak di timur Bangkok, kawasan Sukhumvit, dan boleh diakses dengan BTS...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 4 weeks ago.

 

Thailand | Melawat Projek King Bumibhol Adulyadej Di Cha-Am Petchaburi

Thailand | Melawat Projek King Bumibhol Adulyadej Di Cha-Am Petchaburi | Sewaktu hayatnya King Rama XI, King Bumibhol Adulyadej begitu banyak sekali berjasa kepada rakyat Thai terutama yang berpendapatan rendah melalui bantuan secara lansung atau tidak lansung. Baginda juga turut mengadakan lawatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

Motivasi | Jauhi Manusia Berfikiran Negatif

Motivasi | Jauhi Manusia Berfikiran Negatif | Hidup akan menjadi lebih mudah bila kita membuang orang-orang yang berfikiran negatif. Siapa mereka yang negatif ni?Diantaranya jenis...1) Suka maki orang.Sesetengah orang bila dia update status di facebook ke twitter ke kerjanya marah orang je. 95% status dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

JJCM NS | Kedai makan MESTI CUBA di Jalan Seremban-Kuala Pilah

JJCM NS | Kedai makan MESTI CUBA di Jalan Seremban-Kuala Pilah | Negeri Sembilan negeri beradat hanya sejam perjalanan dari Kuala Lumpur menggunakan lebuhraya PLUS atau LEKAS. Negeri ini terkenal dengan Istana Sri Menanti, kawasan perkelahan Ulu Bendul dan pantai Port Dickson selain makanan enak lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok | Bangkok meriah ketika ini dengan hiasan hebat menyambut Krismas. Semua hotel dihias dengan pokok krismas, kotak hadiah beserta hiasan lain yang menarik. Begitu juga kedai-kedai dan juga spa.Mari lihat hiasan-hiasan menarik ini yang hanya muncul setahun sekali.Grande...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

Thailand | Tempat 'Shopping' Popular MURAH di Bangkok

Thailand | Tempat 'Shopping' Popular MURAH di Bangkok | Rasanya pelancong ke Bangkok dengan tujuan utamanya, membeli-belah. Betul tak? Kenapa? Mungkin sebab sesiapa sahaja yang balik dari sana akan berkata, ya Allah murahnyerrr kain baju di sana? Statement yang membuat hati tak keruan hahahh...Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

Bila RUGGEDMOM outstation...

Bila RUGGEDMOM outstation... | Mak will always be mak. Walaupun ayah pandai memasak lebih baik permudahkan hidup mereka ketika Supermak tiada.Biasanya jika ai akan ke luar kawasan lebih dari empat hari tiga jenis lauk akan disiapkan. Freeze. Gilir-gilirkanlah menunya, kalau bosan goreng telur kicap. Tambah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 2 weeks ago.

 

Indonesia 2016 | Aceh dilanda GEMPA BUMI lagi !

Aceh dilanda GEMPA BUMI lagi ! Negara Indonesia berada di kawasan Lingkaran Api Pasifik (Pacific Ring of Fire) yang memungkinkannya sering dilanda bencana gempa bumi dan letusan gunung berapi. Banyak terdapat gunung berapi api aktif di negara beribu pulau ini. Mahu pun begitu kira-kira 62 peratus rakyatnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 3 weeks ago.