User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 34

Amri Kekalkan Kecemerlangan di Sekolah TMUA

Syukur alhamdulillah. Majlis Iftihal Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Sheikh Abdullah Fahim untuk tahun 2019 dah selesai. Dan syukur sekali lagi, Amri berjaya kekalkan kecemerlangan untuk tahun ini. Kejayaan ini amat penting untuk kami sebagai dorongan khususnya buat Amri melakukan persediaan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Shopee Samsung Electronics Bentuk Pakatan Serantau Pertama Perluas Capaian Pengguna

Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, dan Samsung Electronics telah memeterai pakatan serantau untuk menggalakkan penglibatan pengguna di Asia Tenggara. Kerjasama Samsung dengan Shopee akan memperluas capaiannya kepada pembeli dalam talian, memanfaatkan asas pelanggan Shopee untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Cara Tukar Password Wifi Unifi 100MBps

Saya dah gunakan Unifi di rumah setelah diberikan tawaran untuk naik-taraf percuma dari Streamyx 8Mbps ke Unifi 100Mbps. Setelah hampir 10 tahun menunggu, akhirnya servis internet berkelajuan tinggi ini sampai juga kat kawasan saya di Parit Buntar/Nibong Tebal. Sewaktu menggunakan servis TM Streamyx 8Mbps,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Salah Pilih Kasut, Boleh Kena Bunion

Anda pernah dengar tak tentang Bunion? Ini tiada kaitan dengan orang Bunian atau alam Bunian. Ia adalah sejenis penyakit. Penyakit yang mungkin anda hadapi jika tidak peka mengenai pemilihan kasut yang betul dan sesuai dengan bentuk kaki anda. Penyakit Bunion adalah benjolan yang terhasil secara perlahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

5 Tips Kekalkan Keharmonian Bahaya Media Sosial Dalam Rumahtangga

Dewasa ini, kita biasa nampak pasangan samada suami atau isteri berkongsi kebahagiaan dikecapi menerusi media sosial. Ada suami yang tunjukkan hadiah bunga, jam tangan atau beg tangan mewah sempena harijadi isteri. Ada pula isteri yang tunjukkan hadiah berupa kereta mahal untuk suami sempena hadiah hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

10 Panduan Tips Belajar Berkesan Serta Teknik Ingatan Efektif Lulus Peperiksaan

Post kali ini adalah untuk ibubapa yang mahu anak mereka berjaya di alam persekolahan. Saya nak kongsikan tips atau teknik belajar berkesan yang saya peroleh daripada sebuah rujukan 'Rahsia Lulus Peperiksaan - 10 Teknik Belajar Berkesan'. Secara khususnya tips ini adalah untuk anak-anak yang masih belajar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

What are the 7 Popular Sympathy Flowers to Send? - Little Flower Hut

A great way to show support and care to a person that is grieving because of the loss of a family member or friend or loved one is a special Flower Delivery of sympathy flowers. The Florist has the largest selections of beautiful and fresh flowers to choose from, if you are thinking of sending your friend...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 4 weeks ago.

 

Masalah Berniaga di Facebook Cara Atasinya Menerusi Shopee

Jual barang di Facebook. Ia adalah salah satu cara mudah untuk berniaga secara online. Ramai yang dah mula berniaga atau menjual pelbagai barang dan servis di Facebook. Mudah mudah ... tetapi .. ehem .. ada gak kekurangannya. Siapa ada masalah berniaga di Facebook? Hmm ... saya fikir mesti ramai yang ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 4 weeks ago.

 

24,5921 Pageviews Untuk Jun 2019

Jumlah hits atau pageviews (PV) blog ini bagi bulan Jun 2019 meningkat menjadi 245,921 PV berbanding bulan sebelumnya yang telah mencatatkan sebanyak 221,853. Trafik bulan sebelumnya, saya ada cerita lebih lanjut dalam post ini - Alhamdulillah, trafik untuk bulan Jun menampakkan penambahbaikan yang saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Puas Hati Beli Online Karpet Tatami Gebu, Cantik Murah

Tetiba sahaja saya jadi obses dengan karpet Tatami ni. Pantang nampak ada jual online, lepas tu corak cantik, nampak gebu .. saya terus nak tengok. Jika kena dengan harga jualan, saya terus masukkan dalam add-to-cart. Di beberapa laman web shopping online macam Lazada dan juga Shopee, memang banyak penjual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Gunakan Carput Untuk Servis Hantar, Pasang Tukar Bateri Secara Percuma

Anda pernah dengar mengenai Carput tak? Daripada nama jenama Carput ini, anda tentu sudah boleh mengagak bahawa ia pastinya berkaitan kereta atau kenderaan. Jika anda ada masalah dengan kereta atau kenderaan anda di tepi jalan, maka anda boleh hubungi Carput untuk sebarang bantuan. Secara amnya, Carput...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Pembiayaan Pendidikan Boleh Ubah (PPBU) Yayasan Bank Rakyat

Pembiayaan Pendidikan Boleh Ubah (PPBU) Yayasan Bank Rakyat adalah merupakan sebuah produk pembiayaan pendidikan yang ditawarkan kepada rakyat Malaysia yang layak dan telah mendapat tawaran bagi meneruskan pengajian ke peringkat institusi pendidikan tinggi (IPT) awam dan swasta. Ia merangkumi Sijil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Jimat Cantik, Hanya Guna Sarung Kerusi/Sofa Elastik Dah Nampak Macam Baharu

Nak tukar sofa atau kerusi meja makan kepada yang baharu? Tunggu dulu! Cuba gunakan sarung kerusi atau sarung sofa, in Sha Allah, kerusi dan sofa yang dah kelihatan kusam dan pudar boleh nampak seakan baharu, cantik dan menarik. Anda tak perlu berbelanja besar untuk dapatkan set sofa atau kerusi meja yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Cuti Kuarantin 5 Penyakit Berjangkit Khas Kakitangan Awam Jaga Anak Di Rumah

Untung menjadi penjawat awam ni, pelbagai kemudahan dan keistimewaan diberikan oleh kerajaan bagi memastikan kebajikan terjaga. Antara yang menarik perhatian saya ialah cuti bergaji maksima 5 hari diberikan kepada ibubapa atau penjaga (penjawat awam) yang anaknya mengidap penyakit berjangkit. Langkah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Nak Belajar Cara Buat Dropship di Shopee?

Buat bisnes di Shopee memang best. Jika anda seorang peniaga dan usahawan, saya sangat syorkan anda untuk beralih berniaga di platform Shopee ini. Shopee menyediakan platform untuk berjual-beli yang mudah, selain mempunyai jutaan pelanggan tersedia untuk anda. Sebelum ini, saya ada tunjukkan cara-cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Fakta Hangat Menarik Mengenai Madu Lebah Kelulut

Sebelum ini, saya ada kongsikan cerita mengenai Madu Kelulut. Ia adalah cabang daripada banyak jenis madu yang ada, samada dijual secara komersil atau diternak di belakang rumah untuk kegunaan sendiri. Madu Kelulut agak berbeza dengan Madu Lebah. Post kali ini, saya nak kongsikan beberapa fakta hangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Cara Merawat Anak Terkena HFMD

Penyakit Tangan Kaki Mulut atau lebih dikenali sebagai HFMD (Hand, Foot, Mouth Disease) adalah penyakit yang sering menyerang kanak-kanak. Ia penyakit yang mudah berjangkit dan boleh menjadi satu wabak yang serius jika tidak dibendung atau diberikan rawatan sepatutnya. HFMD disebabkan oleh enterovirus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Lubuk Siakap Merah Kg Baru Ayer Tawar, Perak

Kalau anda merupakan kaki pancing dan mencari lubuk memancing terutama ikan Siakap Putih dan Siakap Merah, pastikan anda mencuba di sekitar Sungai Manjung, Setiawan, Perak. Di situ ada banyak chalet serta homestay untuk mereka yang minat memancing. Walaupun chalet dan homestay yang ada tidaklah seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

SKMEI, Jenama Jam Pilihan Saya di Shopee

SKMEI, mungkin ramai tak kenal dengan jenama jam dari Guangzhou China ini. Jenama jam ini dah wujud sejak 2010 lagi. Saya mula tertarik dengan jam ini setelah membeli seutas jam digital (smartwatch) SKMEI beberapa tahun dahulu. Waktu tu, harga jam smartwatch memang agak mahal, jadi saya cari jam alternatif...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Puas Hati Betul Mouse Speaker Gaming Beli Online

Hari tu saya ada tunjuk dan kongsi cerita pasal beli komputer gaming kat Shopee. Sampai ke saat ini, saya rasa sangat puas hati dapat beli pc gaming yang gunakan pemproses AMD Ryzen 5 tu. Specs pc gaming saya beli secara custom built tu taklah tinggi sangat, tapi masih boleh main game PUBG, Mobile Legend...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.