User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 29

Rujukan Bantu Calon Lulus Ujian Psikometrik 2019

Ujian Psikometrik untuk masuk ke perjawatan dalam kerjaya sektor Perkhidmatan Awam telah menjadi satu ujian wajib lulus untuk calon yang telah mengisi borang SPA8i. Hampir semua jawatan dalam perkhidmatan awam mewajibkan calon untuk mengambil peperiksaan atau ujian Psikometrik ini. Ia menjadi satu proses...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Harga Smart TV Semahal Harga Kereta Perodua

Perghh .. memang mahal ke harga telivision (tv) baharu sekarang ni? Saya terkejut besar melihatkan harga tv yang mencecah puluhan ribu ringgit, malah ada tv yang dijual dengan harga semahal harga sebuah kereta jenama Perodua. Ada ke ehh yang beli tv semahal ini? Apa kelebihannya sampai dijual sehingga RM60K...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Bentuk Soalan Pegawai Tadbir Gred N41

Bagaimana bentuk soalan untuk peperiksaan Pegawai Tadbir gred N41 ini? Baik. Dalam post kali ini, kami akan kongsikan beberapa tips berkaitan bentuk soalan-soalan yang akan ditanya bagi jawatan yang sememangnya mendapat perhatian daripada lepasan ijazah dan graduan.Dalam peperiksaan format terkini untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and 2 weeks ago.

 

Kereta Sewa Kuala Terengganu - Best Car Rental in Town

Jika anda buat carian kereta sewa Kuala Terengganu atau car rental in Kuala Terengganu, memang banyak pilihan terbaik yang boleh anda jumpa. Semuanya menawarkan pakej sewa kereta yang menarik dengan harga berpatutan. Namun, salah satu car rental paling best ialah dari Kereta Sewa Kuala Terengganu (KSKT). ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Pre-Ramadan Shopping di Shopee - Harga Serendah Dari RM1

Shopping di Shopee. Dah ada mood untuk bershopping sempena kedatangan Ramadan? Bukan apa, Shopee ada banyak produk yang boleh anda cari dan beli untuk persediaan bulan Ramadan, khasnya untuk mereka yang rajin cari income tambahan dengan berniaga kuih-muih serta biskut. Kempen Raya Sale 2019, dengan promosi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Wife Shopping 'Sakan' Telekung Tudung Cantik di Vietnam

Huaaa... saya kena tinggal!! Isteri dan anak bongsu saya nuh terbang ke Vietnam. Saya tak pernah lagi ke Vietnam, rasa cemburu juga sebab isteri saya terbang ke Vietnam bersama Najmi. Sakan tu, sebab isteri saya excited nak tengok tudung dan telekung murah yang banyak dijual di Vietnam. Vietnam dah memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

10 Foto Muzium Kapal Selam - Rupa Bahagian Dalam Kapal Selam Quessant

Jika post sebelum ini, saya berkongsi kisah pengalaman pertama berkunjung ke Muzium Kapal Selam di Pantai Klebang, Melaka .. kali ini, saya nak kongsikan beberapa gambar bahagian dalam kapal selam bernama Quessant ini. Kapal Selam Quessant adalah dari Kelas Agosta 70 dari Peranchis. Sebelum ianya dijadikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Muzium Kapal Selam Melaka - Pengalaman Pertama Berada Dalam FS Quessant Agosta 70

Muzium Kapal Selam. Sebenarnya memang dah lama dalam perancangan untuk pergi ke Muzium Kapal Selam yang terletak di Melaka ni, cuma tiada kesempatan sahaja. Alhamdulillah, semasa cuti pendek penggal sekolah hari tu, saya dapat juga akhirnya bawa keluarga ke muzium ini yang terletak di Pantai Klebang,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Adsense 108 - Dua Kesalahan Serius Adsense Wajib Elak

Semakin hari semakin ramai rakan blogger yang telah tahu cara nak monetize blog masing-masing. Alhamdulillah. Walaupun menulis blog sekadar hobi dan minat di masa lapang, tak salah untuk jadikan ia sumber income tambahan, memandangkan memang telah ada platform percuma disediakan untuk menjana income ini. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Window Shopping Cari Perabot Raya di IKEA Penang

IKEA Penang dah dibuka di Batu Kawan, Simpang Empat, di daerah Seberang Perai, Pulau Pinang. Lokasi outlet Ikea ini tidak berapa jauh dari rumah kami, cuma ambil masa lebih kurang 20 minit untuk sampai. Ikea Batu Kawan ini merupakan cawangan keempat peruncit perabot terbesar dunia ini, selepas Damansara,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

8 Rahsia Bisnes Air Hogoh De Coco Jadi Viral

Pernah dengar bisnes air jenama 'Hogoh De Coco' tak? Ia adalah jenama untuk bisnes jual air kelapa dan aiskrim kelapa. Ia diusahakan oleh Puan Ain di Kampung Paya Julai, Temerloh, Pahang. Air kelapa Hogoh De Coco cuma dijual di tepi jalan sahaja, tetapi hasil jualan dan income Pn Ain menjual air ini dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 4 weeks ago.

 

Keberkatan Malam Nisfu Sya'ban

Malam Nisfu Sya'ban adalah malam pertengahan bulan Sya'ban iaitu 15 haribulan. Malam Nisfu Sya'ban ada keberkatannya tersendiri, malah para ulama menyifatkan malam tersebut adalah malam terbaik untuk umat Islam menggandakan amalan kerana keistimewaan yang ada padanya. Bulan Sya'ban mempunyai beberapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 4 weeks ago.

 

Pantai Bersih - Tempat Berkelah Yang Tak Berapa Bersih

Salah satu tempat perkelahan yang ada di Pulau Pinang terutama di daerah Seberang Perai ialah Pantai Bersih. Lokasi ini sudah sekian lama menjadi pilihan penduduk sekitar untuk beriadah dan berkelah di tepi pantai. Malah, sejak saya kecil lagi, Pantai Bersih memang popular. Jika dulu Pantai Bersih dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Dapat Gaji Tetapi Hidup Tertekan, Ikuti 5 Tips Untuk Kebebasan Kewangan

Gaji tak pernah cukup! Kebanyakkan rakyat Malaysia pernah mengalami situasi ini di mana mereka menerima gaji pada setiap hujung bulan dan bercadang untuk membeli barangan kesukaan mereka. Akan tetapi, mereka tidak dapat berbuat demikian kerana gaji diterima hanya cukup untuk menampung sara hidup seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Panduan Dapatkan Harga Murah Hotel Mewah

Tentu seronok jika sesekali dapat bercuti dan menginap di hotel mewah pada harga murah. Ia pasti akan menjadi pengalaman yang tidak dapat dilupakan, lebih-lebih lagi untuk anak-anak yang tak pernah merasa menginap di hotel mewah. Bukan semua orang berduit tetapi boleh dikatakan semua orang ingin bercuti di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Bawa Anak Sedara ke Maps Perak - Pengalaman Berada Dalam Boboiboy Cattus Coaster

Akhir Disember 2018 adalah bulan terakhir kami untuk gunakan kad khas MAPS Perak. Jadi, kesempatan itu kami gunakan untuk bawa anak-anak menikmati kegembiraan kali terakhir di MAPS atau Movie Animation Park Studios yang terletak di Ipoh. Rugi kalau tak gunakan sepenuhnya sebab lepas ni dah tak boleh masuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Tebus Ganjaran Wang Tunai Dari Agoda Untuk Lebih Jimat!

Agoda. Buat mereka yang kaki melancong dan sering bercuti menginap di hotel, pastinya dah biasa dengan laman web tempahan hotel online Agoda. Agoda sudah lama bertapak sebagai tempat mencari hotel penginapan yang murah dan berbaloi. Malah, sebelum adanya laman web lain, Agoda sudah ada jutaan pelanggan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

25 Tips (Tambahan) Untuk Ransang Otak Anak Agar Menjadi Anak Bijak

Mengenai anak lagi. Siapa yang ada anak memang saya syor anda baca artikel yang akan dikongsikan ini. Ia merupakan artikel tambahan atau lanjutan untuk post sebelum ini iaitu25 Tips dan Cara Tingkatkan Rangsangan Anak Untuk Jadi Lebih Bijak. Memang benar, ada banyak cara dan kaedah untuk merangsang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Statistik Bulan Mac 2019

Setiap bulan, pasti saya akan lihat statistik blog ini untuk tahu mengenai kemajuan yang dicapai. Bukan mudah kalau mahu menjadi seorang penulis blog yang kekal relevan dengan pembaca, apatah lagi apabila blog anda merupakan blog peribadi dan bergantung sepenuhnya untuk mencari seceduk income. Jadi, angka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Tips Memilih VPS Indonesia Terbaik

Web anda semakin popular dan mula mendapat kebanjiran pengunjung tanpa diduga? Apa cara menyelesaikan masalah anda ini? Tak mahu kehilangan pengunjung? Ingin elak dari memberikan rasa kecewa mereka yang mahu akses ke web anda? Web kebanjiran pengunjung? Nah .. ini dia Tips Memilih VPS Indonesia Terbaik.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.