User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 19

Filem Pendek Raya 2018 Hot FM - Mana Angah?

Anda dah tonton filem pendek Raya 2018 daripada Hot FM tak? Best siut filem pendek ni, ia kisah bertajuk "Mana Angah?". Baru je keluar di YouTube pada 31 Mei 2018... dah capai views sampai 100,000 lebih waktu saya pertama kali tonton filem pendek raya Hot FM ni. Filem Pendek Raya 2018 Hot FM - "Mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Cara Check Kereta Honda atau Nissan Kena Ganti Airbag

Isu beg udara pada kenderaan penumpang jenama Honda kembali diperkatakan. Apatah lagi apabila terdapat kes kemalangan yang mengakibatkan kematian disebabkan kegagalan fungsi beg udara ini. Atas sebab ini, pihak kerajaan Malaysia telah mengambil langkah drastik untuk melarang mana-mana kenderaan yang tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Inilah Ratu Kerengga, Muncul Depan Rumah

Jenuh saya fikirkan semut apakah yang bersaiz besar muncul di depan rumah saya tempoh hari. Setelah membuat pencarian, akhirnya saya dah temui jawapan ... rupanya, semut besar berpunggong kehijauan itu adalah merupakan Ratu Kerengga, juga dikenali sebagai Weaver Ant (Queen). Sepengalaman sayalah, warna...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Harga Saga Bawah RM30 Ribu Promosi Raya Proton 2018

Sempena dengan musim perayaan ini, PROTON menawarkan kepada pelanggan-pelanggannya tawaran terhebat bagi model Saga dengan harga terbaik dalam tempoh 10 tahun. Di samping itu, terdapat juga penjimatan istimewa ditawarkan untuk model-model Proton lain. Harga Proton Saga Bawah RM30K Duit Raya Dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 2 days ago.

 

Permohonan Online Bantuan Pendaftaran Pelajar ke IPT/Politeknik Kerajaan Negeri P. Pinang

Berita baik untuk para ibu bapa yang ada anak-anak yang telah mendapat tempat atau ingin menyambung pelajaran ke peringkat Institusi Pengajian Tinggi dan Politeknik, khususnya untuk penduduk Pulau Pinang. Anda kini boleh mendapatkan bantuan kewangan daripada Kerajaan Negeri Pulau Pinang sebanyak RM1,000...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

Wife Shopping Beli Online Beg 'Tote' Harrods Dari U.K Untuk Hari Raya

Wah .. wah .. wah.. diam-diam isteri saya dah beli sebuah beg 'tote' jenama Harrods secara online di FB. Aha, barang beli dari U.K tu. Tak tahulah berapa harga, tapi saya tahu wife saya bukan jenis yang suka berbelanja mewah. Sekarang ni memang dah mudah nak beli barang-barang dari oversea ni. Boleh beli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

'Kuih Habuk Mak' - Filem Pendek Raya 2018 Traveloka

Makin banyak dah iklan Raya 2018 muncul di sana-sini, lebih-lebih lagi di internet ni. Malah, dah ada beberapa iklan Raya terkini yang ditayangkan di kaca TV. Antara iklan raya terawal muncul ialah 'Kuih Habuk Mak', sebuah filem pendek Raya 2018 daripada Traveloka. Kuih Habuk Mak - Filem Pendek Raya 2018...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

5 Perkara Patut Elak Bila Ajar Anak Membaca Guna Kaedah Fonetik

Tentu seronok melihat anak-anak kecil seawal usia 4-5 tahun dah boleh membaca, atau melihat gelagat mereka sedang membaca. Saya sendiri seada boleh mahu melihat anak-anak boleh membaca dengan baik. Tetapi, tidak boleh sangat memaksa mereka untuk mengenal huruf dan membaca di usia yang terlalu awal, kerana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

Pemangkin Untuk Berjaya Dalam Hidup

Pemangkin untuk berjaya. Apakah yang menjadikan pemangkin atau katalis diri anda untuk beranjak dari satu yang tiada apa-apa kepada seseorang yang berjaya? Saya kerap tanya pada diri, apakah yang mendorong diri untuk lebih berjaya dari semalam, dan lebih berjaya esok hari berbanding hari ini? Ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

Resepi Onde-Onde atau Buah Melaka

Onde-onde atau kuih Buah Melaka adalah antara kuih-muih tradisional yang memang menjadi kegemaran kami sekeluarga. Kuih ini sangat mudah didapati di tempat saya. Ia antara kuih yang sebenarnya tak susah pun nak membuatnya. Resepi Onde-Onde atau Buah MelakaCara membuat atau resepi Onde-Onde atau Buah Melaka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

'Dalam Hati Opah' - Iklan Raya 2018 Menyentuh Rasa dari Habib

Akhirnya muncul sebuah iklan Hari Raya yang berjaya menyentuh rasa. Iklan Raya 2018 daripada Habib bertajuk 'Dalam Hati Opah' #RantaianKasih mengisahkan sebuah pengorbanan seorang opah menjaga cucunya dalam kala susah dan senang. 'Dalam Hati Opah' Iklan Raya 2018 Habib #RantaianKasihKalau anda belum tonton...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 4 days ago.

 

10 Aktiviti Menarik Boleh Dilakukan Jika Bercuti di Pulau Perhentian

Best betul dapat pergi bercuti ke Pulau Perhentian, di negeri Terengganu. Saya dan keluarga telah diberikan kesempatan umur, masa dan juga rezeki dari Allah S.W.T untuk sampai ke Pulau Perhentian baru-baru ini, iaitu sekitar minggu pertama bulan Mei 2018. Kami bercuti selama 3 hari dua malam, dan menginap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 4 days ago.

 

Sila Update Akaun Tabung Haji Sebelum 8 Jun 2018

Dah maklum mengenai makluman terkini daripada pihak Tabung Haji tak? Jika anda merupakan salah seorang pendeposit di dalam Tabung Haji (TH), maka seeloknya anda ambil maklum mengenai hebahan terkini berkaitan akaun Tabung Haji anda. Ini penting. Anda mesti update atau kemaskini akaun TH anda sebelum 8 Jun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 4 days ago.

 

Tawaran Bina Website Bisnes Guna WebWave - Hanya 'Drag n Drop' Sahaja

Anda dah tahu kewujudan WebWave tak? Aha, jika anda seorang usahawan online yang mahu bina website bisnes sendiri, maka saya syorkan anda mendapatkan WebWave. Ia merupakan website builderyang memberikan kelebihan untuk bina website bisnes dengan mudah cepat dengan menggunakan teknologi 'drag n...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 4 days ago.

 

Buah Hati Raya - Iklan Raya Lazada 2018

Seperti tahun-tahun sebelumnya, rakyat Malaysia sangat menyukai video-video dan iklan TV (TVC) berkaitan Hari Raya. Di Malaysia, iklan Hari Raya ada tarikan tersendiri sehingga ada syarikat yang menerbitkannya dalam bentuk sebuah drama pendek. Antara yang TVC Hari Raya 2018 yang menarik yang saya telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 4 days ago.

 

Nombor Akaun Tabung Harapan Malaysia

Nombor akaun rasmi Tabung Harapan Malaysia. Menerusi satu sidang media, pihak kerajaan Pakatan Harapan menerusi Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir telah memaklumkan mengenai penubuhan sebuah tabung khas untuk rakyat Malaysia menderma bagi membantu kerajaan melunaskan hutang negara. Nombor Akaun Rasmi Tabung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 4 days ago.

 

Syoklah Penjawat Awam Johor Dapat RM1,000 Bantuan Aidilfitri 2018

Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir sudahpun umumkan yang penjawat awam di Malaysia bakal menikmati bayaran khas untuk Aidilfitri 2018 sebanyak RM400 dan sebanyak RM200 untuk pesara kerajaan. Pun begitu, pembayaran khas Aidilfitri atau bonus 2018 ini hanya untuk penjawat awam gred 41 ke bawah sahaja.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 4 days ago.

 

Desas-Desus Bonus Aidilfitri 2018 Kakitangan Awam

Desas-desus pemberian khas atau bonus untuk kakitangan awam sempena Aidilfitri 2018 semakin diperkatakan apabila Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir menyatakan pemberian bonus itu akan dilakukan sebelum Aidilfitri 2018. Pemberian khas sebanyak RM500 untuk kakitangan awam sempena Aidilfitri 2018...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 5 days ago.

 

Promosi Ramadan Apple Store di Lazada Malaysia 1 Jun Hingga 4 Jun 2018

Promosi Apple Store di Lazada Malaysia. Anda dah tengok promosi khas produk Apple sempena bulan Ramadan 2018 tak? Jika belum, anda boleh lihat promosi khas Apple Store di Lazada, bermula dari 1 Jun hingga 4 Jun 2018. Promosi Bulan Ramadan Apple Store di Lazada MalaysiaAndaikata anda seorang peminat produk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 5 days ago.

 

Resepi Popia Otak-Otak Goreng

Anda dah pernah cuba makan Otak-Otak yang dibalut dengan kulit popia dan digoreng tak? Fuh .. sedap weihh ... saya pertama kali merasa makanan tradisional yang telah ditransformasikan ini semasa percutian ke Pulau Perhentian baru-baru ini. Saya memang tidak menyangka ianya merupakan otak-otak yang disalut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 5 days ago.