User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 17

Senarai Harga Baru Toyota (OTR) Termasuk SST 10% Bermula September

Harga Baru Toyota OTR Termasuk SST. Pihak Toyota Malaysia sudah keluarkan harga baru untuk semua model kenderaannya bermula 1 September 2018. Harga terkini dan baharu kereta model Toyota ini adalah harga yang telah dimasukkan cukai SST sebanyak 10 peratus seperti yang telah diumumkan oleh kerajaan. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Krimer Teapot Carnation Dalam Tiub

Krimer Teapot dalam Bentuk Tiub. Krimer pelbagai perisa jenama Teapot dalam bentuk tiub telah menjadi sensasi baru para pengguna di Malaysia apabila ia tular di media sosial. Malah, produk keluaran FN Dairies Thailand ini dah mudah didapati secara online. Krimer Teapot dalam bentuk tiub ini mendapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Income PanelPlace - Platform Jawab Survey Online

Kerja di rumah adalah salah satu cara untuk mendapatkan income sampingan. Sebelum ini, saya dah cerita pasal Shopee, yang merupakan antara platform percuma untuk menambah pendapatan dengan menjual produk dropship. Kali ini, saya nak kongsikan satu lagi peluang best untuk jana income sampingan, hanya dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Video #MyNewMalaysia Iklan #GrabMY

Dah tonton video iklan dari Grab Malaysia tak? Ia berkisar tentang Malaysia Baharu. Ia sebuah iklan yang menunjukkan harapan rakyat Malaysia di dalam Malaysia Baharu. Ia cuba memberitahu siapa pemilik Malaysia Baharu iaitu kita semua dengan hashtag #MyNewMalaysia. Ia video iklan sempena Hari Kemerdekaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Senarai Lebih 200 Produk Laku Keras PERCUMA dengan Panduan Shopee

Anda nak berniaga secara online tak? Apakata anda ambil peluang terbaik dengan buka sebuah kedai online anda sendiri di platform Shopee sekarang. Ianya percuma. Dan nak setup kedai online di Shopee tidaklah sesusah mana. Pun begitu, kalau rasa sukar, boleh sahaja gunakan panduan untuk berniaga di Shopee...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Senarai Terkini Syarikat Web Tidak Sah oleh BNM

Hati-hati dengan skim pelaburan, skim pinjaman, skim forex, skim bitcoins dan skim-skim yang mencurigakan. Kena waspada dengan skim yang nampak 'too good too be true' ini, apatah lagi skim-skim yang dijalankan secara online. Pihak Bank Negara Malaysia (BNM) sering sahaja melakukan kemas-kini di laman web...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Beli Penapis Air Harga Murah, Alternatif Berjenama Terkenal

Bila sebut penapis air berjenama, saya pasti ramai yang akan senaraikan jenama C. Malah, saya sangat percaya, ada di antara anda merupakan pengguna kepada penapis air jenama terkenal di Malaysia ini. Ada dua jenama besar penapis air di Malaysia yang saling bersaing. Uniknya keduanya bermula dengan huruf C.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Salam Maal Hijrah 1440

Salam Maal Hijrah 1440 buat semua pembaca blog saya terutama sekali yang beragama Islam. Maal Hijrah adalah tahun permulaan baharu buat semua umat Islam seluruh dunia. Menyingkap kembali sejarah wujudnya kalendar Islam ini, ia sebenarnya satu anjakan paradigma dalam sejarah ketamadunan Islam itu sendiri,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Tatacara Hukuman Rotan Pesalah Syariah Kerana Musahaqah

Baru-baru ini negara digemparkan oleh keputusan Mahkamah Syariah Terengganu yang menjatuhkan hukuman sebat atau rotan ke atas dua orang wanita Islam yang mengaku bersalah melakukan hubungan seks sejenis. Ini merupakan hukuman sebat pertama seumpamanya dijatuhkan kepada pesalah yang didakwa di bawah Seksyen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Larangan Lelaki Wanita Makan Bersama di Aceh

Aceh sememangnya satu tempat yang tidak asing lagi. Ia menjadi antara tempat di Indonesia yang paling dikenali ramai, setelah berlakunya bencana Tsunami sedikit masa lalu yang telah mengorbankan banyak nyawa dan merosakkan ribuan harta benda. Sejak dari itu, Aceh mula membangun semula. Aceh adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Borong Dari China Jual di Shopee

Antara masalah orang berniaga ni ialah untuk mendapatkan stok. Kadang mereka tak buat research untuk pilih produk nak dijual. Banyak yang jual ikut trend semasa sehingga lupa bahawa nanti akan ada masalah dari segi mendapatkan stok. Mana taknya, kalau dah semua orang jual produk yang sama, dan dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Tatacara Betul Untuk Buat Test Gula Dalam Darah Di Rumah

Beberapa hari ini saya sering kongsi mengenai Diabetes. Bukan apa, sebagai salah seorang yang disahkan diabetik, tentulah saya ada sedikit pengetahuan mengenai penyakit ini. Jadi, saya nak kongsikan pengetahuan dan juga pengalaman saya menangani penyakit kencing manis atau diabetes ini. Saya tak boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Rahsia Resepi Rendang Ayam Isteri Saya Sedap Sangat !!

Rendang Ayam. Hmm siapa yang tak sukakan menu resepi masakan Melayu ini. Tanyalah apa-apa kaum yang ada di Malaysia ni, in Sha Allah .. rendang ayam pasti berada di dalam menu kesukaan mereka. Itu sebab bila ada isu rendang ayam crispy satu waktu dulu, seluruh rakyat Malaysia marah dan bersatu kerana resepi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Inilah Pelakon Cantik Jadi Iblis Dalam Munafik 2

Ramai kot yang dah tengok filem box-office Munafik 2. Filem genre keagamaan dan seram ini mendapat sambutan yang tersangat hebat sehinggakan ada pawagam menayangkannya setiap 15 minit. Ia memang luarbiasa. Tak pernah lagi sebuah filem Melayu mendapat penangan tak keruan daripada penonton. Nyata, apa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

5 Kelebihan Utama Berniaga di Shopee

Salah satu cara nak kerja di rumah secara part-time ialah dengan berniaga secara online. Zaman sekarang, dah tak susah nak berniaga online ini. Setup kedai online pun dah mudah, malah boleh dilakukan menerusi smartphone sahaja. Antara platform berniaga secara online yang semakin popular sekarang ialah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Test Gula Dalam Darah Dengan Gluco Dr.Auto

Siapa sini pengidap kencing manis? Jika anda salah seorang disahkan mengidap penyakit ini, maka saya sarankan agar sentiasa mengawal kadar gula atau glukos dalam darah. Cara terbaik untuk memastikan bahawa kadar gula adalah sentiasa stabil, kena buat test darah dengan kerap. Saya gunakan Gluco Dr.Auto, satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

8 Sebab Pilih Shopee Untuk Meniaga Online

Kenapa pilih Shopee untuk berniaga online? Apa kelebihan yang ada pada Shopee ini sampaikan ia menjadi antara pilihan top orang nak jual produk di internet? Kenapa tidak Lazada? Atau mungkin 11Street atau EZbuy? Dalam post ini, saya akan kongsikan mengenai sebab mengapa pilih platform Shopee untuk berniaga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Harga Terkini Perodua Axia, Alza, Myvi, Bezza Dengan SST

Sebelum ini, pihak Persatuan Automotif Malaysia (MMA) menjangkakan bahawa harga kereta baharu selepas diperkenalkan cukai SST mulai 1 September 2018 akan naik; tetapi apa yang berlaku adalah sebaliknya. Daripada beberapa laporan akhbar dan kenyataan pengeluar kereta, nampaknya banyak juga model kenderaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Cara Jual Barang di Shopee

Hari ini saya nak berikan panduan dan cara nak berniaga online menggunakan platform Shopee. Tak susah sebenarnya gunakan Shopee ni. Semuanya dah dipermudahkan, anda hanya perlu ikut step diberikan sahaja. Bisnes di Shopee sangat sesuai buat mereka yang ada produk sendiri atau boleh juga untuk dropship. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Apa Itu Hosting? Nah .. Ini Dia Penjelasannya

Apakah anda sering membaca istilah hosting? Jika anda sering membaca blog di idwebhost.com, pasti sering sekali menemukan kata hosting ini. Mungkin ada sebahagian dari anda yang masih bingung sebenarnya apa itu hosting? Apa perbedaan hosting dan domain? Oleh karena itu, di artikel ini saya akan menjelaskan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.