User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 12

Nota Exam Pegawai Hal Ehwal Islam

Adakah anda dipanggil untuk peperiksaan online jawatan Pegawai Hal Ehwal Islam pada 15 Mac 2018 ini? Jika ya, anda berada di carian yang betul. Anda tentu mahukan nota exam untuk peperiksaan online Pegawai Hal Ehwal Islam ini sebagai persediaan sebelum hadapi exam itu nanti.Ramai calon peperiksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and a week ago.

 

Sesekali Main Tepuk Gambar Syok Juga

Satu permainan lama waktu zaman kanak-kanak saya. Pernah main tepuk gambar? Aha .. saya fikir tentu ramai lagi yang masih ingat permainan ini. Permainan sangat mudah dan murah. Boleh bermain bersama anak-anak di waktu lapang. Zaman kanak-kanak saya dulu, semasa bermastautin di Kem Batu 10 Kuantan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

Jadual Perjalanan Tambang Feri ke Pulau Langkawi dari Jeti Kuala Kedah

Jika anda berniat untuk pergi bercuti ke Pulau Langkawi, pastikan anda semak jadual perjalanan feri terkini serta kadar tambanguntuk ke pulau peranginan ini untuk panduan anda. Perancangan awal penting supaya anda dapat jimat masa serta tenaga. Jadual Perjalanan serta Tambang Feri ke Pulau Langkawi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

Banyaknya Tawaran Kerja Kosong 2018 - 30,000 Kekosongan

Peluang kerja sudah semakin banyak sekarang ni. Apatah lagi ada beberapa polisi kerajaan yang bakal menguntungkan para pencari kerja di Malaysia. Bukan itu sahaja, sudah ada banyak agensi yang mengadakan roadshow untuk mempromosikan tawaran-tawaran kerja ini. Pelbagai Tawaran Kerja Kosong Tahun 2018Jadi,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

Bahaya Hubungan Kelamin Ketika Isteri Dalam Tempoh Berpantang Bersalin

Samada percaya atau tidak, ada ibu-ibu muda zaman sekarang yang ambil mudah soal berpantang selepas bersalin. Paling mengecewakan saya, ada pulak wujudnya produk set selepas bersalin yang mempromosikan sesuatu yang menjadi tegahan - contohnya 'boleh bersama suami selepas 14 hari' atau 'boleh buat kerja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

Jangan Biadap Bersikap Angkuh Kerana Anda Berkereta Besar

Amboi amboi amboi. Oh mentang-mentanglah anda berkereta besar lagi berjenama mewah, anda boleh berlagak dan angkuh serta bertindak biadap terhadap pengguna jalanraya yang lain. Itu bukan hak anda walaupun anda juga bayar cukai jalan. Jangan Biadap Angkuh Kerana Kereta BesarBaru-baru ini tular satu video...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

Hawa Rizwana, Iras Neelofa Pembaca Berita TV9 Baru

Rasanya mungkin ramai kenal dengan wajah cantik Hawa Rizwana, yang dikatakan netizen sebelum ini sebagai ada iras dengan wajah selebrit terkenal Neelofa. Hawa Rizwana Ahmad Redzuan, berusia 23 tahun (2018) sekarang sudah menjadi penyampai baru di Berita TV9. Saya baru sedar ada wajah baru yang cantik mata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

Amalkan 3 Tips Baca Al Quran Ini Jika Mahu Rasa Aman Tenteram

Saya bukanlah ustaz, tetapi saya dapat tips ni untuk dikongsikan kepada rakan pembaca semua. Ia tentang cara untuk rasa aman dan tenteram ketika membaca Al Quran. Aha, anda tentu faham apa maksud saya jika anda seorang yang jadikan membaca Al Quran ini sebagai amalan. Amalkan 3 Tips Ini Jika Mahu Rasa Aman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

5 Rahsia Wanita Jepun Berpinggang Ramping Tanpa Amal Diet Ketat

Tahukah anda wanita Jepun memang suka makan. Tetapi tabiat mereka makan tak sama dengan kebanyakan wanita Asia yang lain. Itulah rahsia mereka kekal ramping walaupun usia meningkat. Anda tentu sangat jarang nampak wanita Jepun yang berperut buncit atau menggelebeh. Wanita Jepun jarang berdiet sebab mahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and 2 weeks ago.

 

5 Perkara Penting Sebelum Terima Tawaran Kerja

Jika anda bujang, mungkin perkara memilih kerja tidak penting. Ini adalah kerana ia merupakan start-up kerjaya untuk mendapatkan pengalaman sebenar dalam dunia pekerjaan. Agak berlainan sedikit dengan mereka yang sudah berkeluarga, ada beberapa aspek dan benda penting perlu dilihat sebelum terima apa-apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and 2 weeks ago.

 

Resepi 'Rahsia' Milo Ais Kepal Tok Abah, Kuala Kangsar

Dah pernah rasa Milo Ais Kepal tak? Saya dan anak-anak dah merasa banyak kali dah Milo Ais Kepal ni, tapi kami belum lagi merasa Milo Ais Kepal Tok Abah di Kuala Kangsar yang tetiba jadi tular di media sosial. Sebelum ni, kami cuma merasa di Warung D'Bukit di Kg Chengal Jantan sahaja. Kalau ikutkan tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and 2 weeks ago.

 

10 Soalan Wanita Penuh Makna Tersirat Lelaki Patut Ambil Tahu

Wanita memang misteri. Kalaupun anda sudah menjadi seorang suami kepada seorang wanita, jangan harap anda boleh merungkaikan segala kemisterian seorang wanita. Kompleks wanita ni, hatta isteri sendiri. Semakin anda kenal seseorang wanita itu, semakin anda sedar bahawa banyak hal tentang wanita yang anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and 2 weeks ago.

 

Buat Duit Dengan Hobi Orang Lain

Buat duit menerusi hobi orang lain. Hari ini saya nak kongsikan sedikit tips bagaimana nak mendapat duit dari internet. Aha, ia satu topik yang sangat menarik kan? Apatah lagi untuk seorang seperti saya yang 99% bekerja dari rumah dengan blog dan online marketing. Anda sebenarnya boleh buat duit dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and 2 weeks ago.

 

7 Manfaat Hubungan Kelamin Berkualiti Untuk Suami Isteri

Hubungan kelamin yang berkualiti adalah antara faktor kebahagiaan sesebuah rumahbtangga yang tidak ramai orang mahu membicarakan. Rakyat Malaysia terutama di kalangan masyarakat Melayu masih lagi taboo dalam bercakap soal hubungan kelamin atau seks dalam perkahwinan. Keterbukaan untuk membicarakannya masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and 2 weeks ago.

 

Video Persembahan Akhir Bintang Bersama Bintang 2018 - Mark Adam Menang RM100,000

Akhirnya program Bintang Bersama Bintang TV3 melabuhkan tirainya pada Ahad 4 Mac 2017. Sudah ada pemenang yang berjaya membawa balik RM100,000. Saya pasti ramai dah tahu siapa yang menjadi juara dalam Super Bintang Bersama Bintang. Dalam peringkat akhir Bintang Mencari Bintang ini, Mark Adam telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and 2 weeks ago.

 

Mahu Dapat Banyak Pelepasan Cukai Individu, Bacalah Nota Penerangan BE!

Ramai rasanya rakan-rakan, kenalan, serta sahabat handai sudah mula declare penyata cukai (BE) masing-masing secara online menerusi ezHASIL. Untuk mereka yang ada membuat potongan automatik (PCB) untuk pembayaran cukai individu pemastatutin yang tidak menjalankan perniagaan tentu inilah masa untuk mendapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and 2 weeks ago.

 

11 Tips Menginap Homestay Luar Negara Menerusi AirBnb

Sejak dua menjak ni, saya suka nak bercerita berkongsi mengenai homestay. Industri ini semakin berkembang bukan sahaja di Malaysia, dan Asia Tenggara tetapi juga kebanyak tempat di dunia. Wujudnya laman web seperti Agoda dan AirBnb telah membuka peluang kepada pemilik dan usahawan homestay untuk kembangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and 2 weeks ago.

 

Bonus Khas ASB 1 Sen Seunit Dari PNB Masuk Akaun Mulai 1 Mac 2018

Wah berita baik untuk mereka yang menyimpan dan melabur dalam Amanah Saham Bumiputera (ASB). Bonus khas untuk mereka yang menyimpan dan melabur dalam ASB akan dikreditkan ke dalam akaun mulai 1 Mac 2018.Bonus khas ini akan diberikan sebanyak 1 sen seunit bagi 10,000 pertama unit ASB. Pemberian bonus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and 2 weeks ago.

 

Perlu 4K Views 1000 Subscribers Monetize YouTube

Channel YouTube newbie saya tak ramai subscribers. Saya perlukan sokongan anda untuk dapatkan lebih 1000 subscribers. Jika anda sudi, bolehlah langgan saluran YouTube saya tu. Saya baru je nak mencuba jana income dengan YouTube balik .. huhu. Perlu 4K Views 1000 Subscribers Jika Mahu Monetize...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and 2 weeks ago.

 

10 Tips Pelaris Homestay Untuk Panduan Usahawan Homestay Malaysia

10 Pelaris Bisnes Homestay. Ramai kenalan saya termasuk sahabat lama semasa belajar di sekolah menengah dan IPT yang mengusahakan bisnes homestay ini. Ia merupakan antara cabang bisnes moden yang boleh dibuat dan dilakukan hanya dari rumah. Malah, saya pernah menulis beberapa review dan advertorial...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and 2 weeks ago.