User Profile: anasuhana85

Show pings in: English | Malay | All

 

anasuhana85

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 4

Jalan-jalan di Terengganu : Makan malam di puncak Bukit Panorama : Panorama Cafe

Assalamualaikum.Memandangkan sis ada satu malam je di Kuala Terengganu jadi sis dan keluarga mertua decide nak makan di luar. Pikir punya pikir kami ke puncak Bukit Panorama untuk merasa makanan di Panorama Cafe. Kononnya sambil menjamu makanan boleh lah juga menjamu pemandangan bandar Kuala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 3 weeks ago.

 

Program Memasak Guna Periuk Noxxa bersama Prof Dr Muhaya

Assalamualaikum.Cerita pagi semalam bila sis teman MIL ke rumah Prof Dr Muhaya untuk program memasak menggunakan periuk Noxxa. Actually MIL sis kawan baik Dr Muhaya sejak sek di Sek Tun Fatimah dulu. Tapi baru-baru ni baru dapat berkumpul semula semua. Ni merupakan kali kedua sis ke rumah Dr Muhaya.Program...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 3 weeks ago.

 

Doa Mohon Ketetapan Hati

Assalamualaikum.رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ"Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 3 weeks ago.

 

Jalan-jalan di Terengganu : Hotel Review - Hotel Permai Kuala Terengganu

Assalamualaikum.Balik Terengganu baru-baru ni sis dan keluarga mertua stay di Hotel Permai Kuala Terengganu. Ni merupakan kali pertama sis check in di sini. Selalunya sis akan keHotel Seri Malaysia tapi penuh pula time tu.Sumber : AgodaPukul 5 pagi Jumaat tu sis dah gerak menuju ke Terengganu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 4 weeks ago.

 

Fattah Anas 2nd Birthday Giveaway

Assalamualaikum.Klik banner untuk joinJom ramai-ramai join GA dari Dilah sempena Ulang tahun kelahiran Fattah Anas yang ke-2 tahun. Mudah jer syarat-syaratnye.1. Wajib follow blog www.ceritaibu.com2. Wajib like FBNor Afdilah LiasdanLittle Bambam3.Wajib follow...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 4 weeks ago.

 

Salam Jumaat dan Perbanyakkan Selawat ke atas Nabi s.a.w

Assalamualaikum.Daripada Abu Hurairah katanya, Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:"Sebaik-baik hari yang terbit matahari ialah hari Jumaat. Pada hari itu Adam di ciptakan dan pada hari itu juga dia di keluarkan dari syurga. Pada hari Jumaat juga kiamat akan berlaku. Pada hari itu tidaklah seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 4 weeks ago.

 

Hidup Seorang Insan Seharusnya...

Assalamualaikum.Semakin banyak tempat di jejaki,Semakin tunduk,Bukan semakin meninggi diri.Semakin banyak pengalaman di lalui,Semakin rendah rasa diri,Bukan semakin membangga diri.Semakin banyak di pelajari,Semakin bodoh di rasakan,Bukan semakin riak menjadi pandai.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months ago.

 

Jalan-jalan di Terengganu : Masjid Terapung @ Masjid Tengku Tengah Zaharah

Assalamualaikum.Lepas puas bergambar di buaian ala Lombok di Pantai Batu Buruk, sis terus ke Masjid Terapung atau lebih di kenali sebagai Masjid Tengku Tengah Zaharah. Bajet nak solat dhuha lah sebentar dekat sana sekali tak boleh nak masuk sebab tengah ada kursus haji. Orang punya ramai sampai berdiri di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months ago.

 

Waktu Yang Sepatutnya Seorang Hamba Itu Bersabar

Assalamualaikum.Dari Anas r.a., katanya:Nabi s.a.w berjalan melalui seorang wanita yang sedang menangis di atas satu kubur.Banginda bersabda:"Bertaqwalah kepada Allah dan bersabarlah!"Wanita itu berkata:"Ah, jauhkan dirimu daripadaku, kerana kamu tidak terkena musibah sebagaimana yang mengenai diriku dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months ago.

 

Jalan-jalan di Terengganu : Bergambar di buaian ala Lombok di Pantai Batu Buruk

Assalamualaikum.Pagi-pagi lepas breakfast di hotel pada hari ke-2 di Terengganu sis ke Pantai Batu Buruk. Kononnya nak amik angin pagi lah dengan anggapan pagi-pagi tak ramai orang macam waktu petang, tapi tanggapan tersebut meleset sama sekali. Pantai Batu Buruk ni sentiasa penuh dengan orang.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months ago.

 

Jalan-jalan di Terengganu : Berkelah di Pantai Pandak - Chendering, Kuala Terengganu

Assalamualaikum.Jumaat baru-baru ni sis berkesempatan balik ke Ganu sekejap untuk attend wedding saudara belah suami. Ni first time sis attend wedding pada hari Jumaat. Kalau dekat KL tak pernah jumpa lagi. Memandang sis sampai sana dalam pukul 10 pagi so sis attend wedding tu terus sebab En suami nak kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months ago.

 

Hadiah awesome untuk Top Commentor dari blog Lady in Red Planner

Assalamualaikum.Alhamdulillah awal bulan nisis terima satu emel dari LZ owner blog Lady in Red Planner yang mengatakan sis terpilih sebagai pemenang utama untuk Top 5 Commentors di blog beliau. Entri di SINI.Dan 2 hari kemudian satu parcel yang agak besar selamat mendarat di pintu rumah. Bila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months ago.

 

Tahukah kita siapa mukmin yang paling baik dan paling cerdik?

Assalamualaikum dan Salam Jumaat.Aku bersama Rasulullah,kemudian datang seorang lelaki dari Ansar, memberi salam ke atas Nabi SAW kemudian berkata:Siapakah mukmin yang paling baik?"Jawab Nabi SAW :Yang paling bagus akhlaknya.Dia bertanya lagi:Siapa pula yang paling cerdik?"Nabi SAW jawab:Mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months ago.

 

Tempat Menarik di Pahang : Hotel Review - Swiss Garden Beach Resort Kuantan

Assalamualaikum.Sempena birthday Syafi ke-3 tahun bulan lepas, sis sekeluarga ke Swiss Garden Beach Resort Kuantan untuk bercuti lagi katanya. Idea sebenarnya nak bagi Syafi lepaskan keinginan yang membuak-buak untuk berendam dalam kolam.Memandangkan masa sis sampai di hotel dalam pukul 2 untuk check in...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months ago.

 

Misi memburu bunga tulip dan sakura dengan Traveloka Sale-abration

Assalamualaikum dan hi semua.Sumber : Places and FoodsCantik giler kan gambar bunga sakura dekat atas ni? Agak-agak korang dekat mana gambar lokasi bunga sakura ni? Kalau korang kata Jepun, jawapan korang salh sama sekali. Sebenarnya lokasi ni hanya di Chiang Mai, Thailand. Ye betul, hanya di negara jiran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and a week ago.

 

Hotel Review : Institut Latihan FAMA Port Dickson

Assalamualaikum.Hi korang. Rasanya masih tak terlambat untuk sis ucap selamat bercuti sekolah pada yang berkenaan. ke mana kita cuti ni? Sis insyaAllah Jumaat ni akan pulang ke Kuala Terengganu untuk hadiri majlis perkahwinan sepupu suami. Tapi sehari je di sana lepas tu akan ke Cherating dan Kuantan.Ok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and a week ago.

 

Segmen BLOGLIST April 2017 ciklapunyabelog dot blogspot dot my

Assalamualaikum.Salah satu syarat wajib ialah peserta di kehendaki menberi komen tentang blog CikLa:Memandangkan sis berblog hampir 95% menggunakan Hp, bila sis singgah di blog CikLa masa untuk full loading sangat laju. Sama ada untuk mobile view atau web view. Content blog cikLa pula sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and a week ago.

 

Lunch di Pie Harbour, Sunway Putra Mall

Assalamualaikum.Boleh di katakan setiap minggu sis dan family akan ke Sunway Putra Mall untuk weekend outing. Memandangkan dah selalu sangat pergi ke sini sampai kan dah takde idea nak makan apa. Kebanyakan kedai makan dekat sini sis dah pernah cuba.Jalan punya jalan ternampak pula kedai ni. Lepas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and a week ago.